Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ἐάν κάποιος δέν μπορεῖ νά μονάσει εἶναι δυνατόν νά σωθεῖ Α΄ μέρος Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Ἐάν κάποιος δέν μπορεῖ νά μονάσει εἶναι δυνατόν νά σωθεῖ Α΄ μέρος Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/watch?v=BbWAFShUhFU

‘Ἅγιος Πορφύριος : Μᾶς ὑπομένει ὁ Θεός

Όταν μια ψυχή όντως ερωτευθή τον Κύριο, προτιμάει την σιωπή και την νοερά προσευχή, και αυτό το έχουνε οι ερημίτες, οι ασκηταί, οι οποίοι πρωτύτερα διέπρεψαν με το Ψαλτήρι, την Παρακλητική, τα Μηναία, τα Πεντηκοστάρια, τα Τριώδια και τώρα έπαψαν τα λόγια.
Βλέπετε ότι ένας που αγαπάει τον Θεό πάντα θέλει να μιλάη για τον Θεό και θέλει να κάνη και τους άλλους να αγαπήσουν τον Θεό· είναι μια αγάπη ανιδιοτελής, απλή, ειλικρινής, ενώ, ας πούμε, μια κοπέλλα που αγαπάει έναν νέο θα μιλήση γι’ αυτόν να τον αγαπήσουν και άλλοι; Δεν θα το κάνη, δεν της έρχεται καλό, γιατί μέσα της έχει μια παθολογική αγάπη που την τριβελίζει η ζήλεια.
Ο Θεός είναι πάρα πολύ μυστικός σε εμάς, την πρόνοιά του όσο και να την εξετάσωμε δεν μπορούμε να την καταλάβωμε. Θεό αναπνέομε, Θεό ζούμε και όμως δεν το ξέρομε, γεννηθήκαμε έτσι, ζούμε έτσι απλά χωρίς να αισθανώμαστε αυτό το μεγαλείο. Και ο Θεός (είναι) πολύ μυστικός τρόπον τινά, σαν να μην θέλη εμείς να καταλαβαίνωμε τις ενέργειές του· και μόνο τις καταλαβαίνουμε και μας τις εδείχνει, όταν μας πλουτίζη με την αγία ταπείνωση. Αυτός ο ίδιος μας δωρίζει το δώρο, το χάρισμα της ταπεινώσεως και τότε όλα τα βλέπομε, όλα τα αισθανόμαστε, τόνε ζούμε τον Θεό πολύ φανερά. Όσο όμως δεν έχουμε αυτήν την ταπείνωση, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από τις ενέργειες του Θεού και φτάνομε στο σημείο να λέμε “υπάρχει Θεός;”. Γιατί δεν βλέπουμε τίποτα. Το αντίθετο, όταν αξιωθούμε της αγίας ταπεινώσεως, τα βλέπουμε όλα, τα χαιρόμαστε όλα, τα ζούμε όλα, ζούμε με τον Θεό, ζούμε τον Παράδεισο μέσα μας που είναι ο ίδιος ο Χριστός. Σήμερα το αισθάνθηκα.
Πήγαμε στην Εκκλησία και αισθάνθηκα μια μεγάλη χαρά να με πλημμυρίζη. Πριν μεταλάβω ακόμα, μου ερχόταν έτσι να υψώσω τα χέρια μου στον Θεό, αισθανόμουνα μια μεγάλη χαρά και όταν μεταλάβαμε, (είχα) χαρά, μεγάλη χαρά.

Το φαρμακεῖο .....τὴς ψυχῆς

Ήταν πολύ περήφανος για τον μοναχογιό του ο κύριος Μιχάλης ο Φαρμακοποιός ….Καλός στα γράμματα από μικρός....φιλομαθής ,φιλόδοξος και υπάκουος …από μικρός …Γι αυτό και δεν τα λυπήθηκε τα τόσα χρήματα που ξόδεψε για να τον σπουδάσει έξω …βλέπετε εκείνα τα χρόνια ήταν καλύτερα να σπουδάσει κανείς στο εξωτερικό …γι αυτό δεν νοιάστηκε …με όλη του την καρδιά κάθε μήνα του έστελνε τα ….χρειαζούμενα. Και δεν λάθεψε …Ο γιός του τέλειωσε τις σπουδές του στην φαρμακευτική και επέστρεψε στην πατρίδα …με το πτυχίο στο χέρι …Χαρά …δάκρυα ευτυχίας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο …Αυτό το ευχαριστώ ήταν αλλιώτικο …κάθε μέρα έστρεφε τα μάτια του έστω και για λίγες στιγμές στην εικόνα του αγκαθοστεφανωμένου Χριστού αυτή που 30 χρόνια τώρα έστεκε πάνω από τον πάγκο του …μα τώρα το ένιωθε πιότερο από κάθε άλλη φορά αυτό το ευχαριστώ…. 
Μπορούσε τώρα να αποσυρθεί ο κ.Μιχάλης …και να περιμένει και άλλες χαρές ..ίσως και κανένα εγγονάκι ….Το φαρμακείο του αυτό που έφτιαξε με πολύ μόχθο και λαχτάρα για προσφορά στους συνανθρώπους του ,θα το αναλάμβανε πλέον ο γιός του …
-Μόνο μην ξεχάσεις τούτο παιδί μου …να νοιάζεσαι τον άλλον σαν τον εαυτό σου ......και τον φτωχό πάντα να τον διευκολύνεις …....
-Εντάξει Πατέρα μόνο που θα κάνω κάποιες αλλαγές στο Φαρμακείο έχω κάποιες ιδέες να το κάνουμε πιο σύγχρονο ......
 Ό,τι εσύ κρίνεις σωστό γιέ μου αυτό να κάνεις ..δικό σου είναι τώρα ,εσύ αποφασίζεις … Έτσι και έγινε …Μια καινούρια φωτεινή επιγραφή παραγγέλθηκε …καινούρια ράφια …καινούριο γραφείο και μια αναπαυτική δερμάτινη πολυθρόνα ..για τις διανυκτερεύσεις ....
Μια χαρούμενη αναστάτωση επικρατούσε στο Φαρμακείο… Πολύτιμος βοηθός του νέου της ιστορίας μας ,ο Ανέστης .. Από μικρό παιδί τον είχε πάρει ο πατέρας του βοηθό στο φαρμακείο ..είχε μάθει καλά την δουλειά και πολλές φορές τον άφηνε στο πόδι του …αλλά και πόσο τον ξεκούραζε έχοντας αναλάβει όλες τις εξωτερικές δουλειές …αποθήκες ,ταμεία, φάρμακα σε ηλικιωμένους κατ΄οίκον ….πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος … 
-Ανέστη μόλις τελειώσεις με τα ράφια θέλω να κάνεις ακόμα μια δουλειά …Αυτήν την εικόνα του Χριστού σε παρακαλώ ξεκρέμασέ την …και βάλε στην θέση της αυτόν εκεί τον πίνακα που έφερα από την Ρώμη … 

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 21-1-2020 ἕως 23-1-2020.


Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί 
Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων
Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.
Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.
Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

Λαμβάνετε ατό τό μήνυμα ς νημέρωση πό τό στολόγιο 
http://hristospanagia3.blogspot.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 21-1-2020 ἕως 23-1-2020.

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: 
http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2020 (518)

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χαλκίδος περί τῆς διεξαγωγῆς σεμιναρίου ἐκμάθησης πρακτικῆς «MindUp»

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ MINDUP

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορήθηκε από τον διαδικτυακό τύπο, σχετικά με την διεξαγωγή σεμιναρίου προγράμματος «MindUp» εντός των ορίων της εκκλησιαστικής ευθύνης της, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθύνεται μεν σε εκπαιδευτικούς, αλλά έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.
Η Αντιαιρετική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συναίσθηση του καθήκοντός της και υπευθυνότητα πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ήτοι το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου) τα εξής.
Σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Διδάσκει προς όλους την αγάπη και είναι αντίθετη με την μισαλλοδοξία.
Έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται.
Στην εποχή μας μάλιστα παρουσιάζονται και ως μέθοδοι που χαρίζουν στον αγχωμένο άνθρωπο ευεξία και ψυχοσωματική υγεία.

"Πίσω ἀπὸ τὸν πόνο καὶ τὶς κακουχίες, κρύβεται τεράστια εὐλογία ἄνθρωπέ μου"

Γέροντος Ἐφραὶμ Φιλοθεΐτου

"Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ μποῦν οἱ πιστοὶ στὴν βασιλεία τῶν οὐρανῶν μὲ ἄλλο τρόπο, παρὰ μόνο μέσα ἀπὸ τὴν στενὴ πύλη τῶν πειρασμῶν καὶ τῶν θλίψεων. Καὶ ὅσο πιὸ γρήγορα τὸ καταλάβει αὐτὸ ὁ ἄνθρωπος, τόσο πιὸ ἀνώδυνα θὰ ἐπιβιώσει. 
Ψεύτικος εἶναι τοῦτος δὰ ὁ κόσμος. Ψεύτικος καὶ εἰκονικός. Σὲ ρουφάει σὰν μαύρη τρύπα, σὲ κάνει νὰ ξεχνᾶς ποὺ ἀνήκεις καὶ γιατί δημιουργήθηκες. Χάνεις τὸν προσανατολισμὸ σου άνθρωπέ μου, καὶ τὰ βάζεις μὲ Αὐτὸν ποὺ σὲ ἐπαναφέρει στὸν χαμένο σου δρόμο. Πίσω ἀπὸ τὸν πόνο καὶ τὶς κακουχίες, κρύβεται τεράστια εὐλογία ἄνθρωπέ μου. Ὁ ὑπέρμετρός σου ὅμως ἐγωισμός, δὲν σ'ἀφήνει νὰ τὴν δεῖς. 
Γιατί τόσο ἐγωισμὸ ἄνθρωπέ μου; Πηλὸς εἶσαι καὶ τίποτα σὲ τοῦτο τὸν κόσμο δὲν σοὺ ἀνήκει. Ὅλα δανεικὰ τὰ πῆρες. Γιατί τόσος πόνος τώρα ποῦ καλεῖσαι νὰ...
τὰ ἐπιστρέψεις; Δὲν ξέρεις ἄνθρωπέ μου πῶς τὰ δανεικὰ ἐπιστρέφονται; 
Δὲν γίνεται νὰ ζεῖς ἀνθρώπινα καὶ νὰ ἐπιδιώκεις τὰ ἀθάνατα. Δὲν γίνεται νὰ ξεδιψάσεις μὲ θαλασσινὸ νερό. Δὲν γίνεται νὰ ζεῖς εὐτυχισμένος, ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ζεῖς στὴν ἐξορία, μακριὰ ἀπὸ τὸν Πατέρα σου. Δὲν πλάστηκες γιὰ τὰ γίηνα , ἀλλὰ γιὰ τὰ οὐράνια καὶ ὅσο σωστὰ καὶ ἂν ζεῖς στὴν γῆ, ὁ πόνος τῆς ἐξορίας πάντα θὰ σὲ ἀκολουθεῖ. Τὸ ξέρω ἄνθρωπέ μου, πὼς δὲν εὐθύνεσαι ἐσὺ προσωπικὰ γιὰ τὴν πτώση τῶν πρωτόπλαστων, καὶ αὐτὸ τὸ γνωρίζει καὶ ὁ Θεός! Ὄχι μόνο τὸ γνωρίζει, ἀλλὰ καὶ μεριμνᾶ καθημερινά, ὥστε νὰ ξαναεπιστρέψεις ἐκεῖ ποὺ ἀνήκεις. Ὁ παράδεισος εἶναι ἐκεῖ ἄνθρωπέ μου καὶ σὲ περιμένει. Θέλει ὅμως σκληρὸ ἀγώνα καὶ αὐτοθυσία! Γιατί σὲ ἀντίθεση μὲ τότε , αὐτὸς τώρα δὲν χαρίζεται ἄνθρωπέ μου , ἀλλὰ κερδίζεται! 

12 Φεβρουαρίου. Τοῦ ἐν ἁγίοις Πατρός ἡμών Μελετίου, ἀρχιεπισκόπου Ἀντιοχείας τῆς Μεγάλης. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Τετ. λδ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Β΄ Πέτρ. γ΄ 1-17).
Β Πε. 3,1           Ταύτην ἤδη, ἀγαπητοί, δευτέραν ὑμῖν γράφω ἐπιστολήν, ἐν αἷς διεγείρω ὑμῶν ἐν ὑπομνήσει τὴν εἰλικρινῆ διάνοιαν,
Β Πε. 3,1                   Αυτήν τώρα, αγαπητοί, δευτέραν πλέον επιστολήν σας γράφω. Και δια των δύο αυτών επιστολών προσπαθώ να κρατώ άγρυπνον και προσεκτικήν την ειλικρινή διάνοιάν σας με την υπόμνησιν, που σας κάμνω,

Νά εἴμαστε ταπεινοί καί νά γνωρίζουμε τά ὄριά μας.

Εμείς δέν είμαστε οι σωτήρες τού κόσμου, αλλά ο Χριστός είναι ο Σωτήρας τού κόσμου. Νά είμαστε ταπεινοί καί νά γνωρίζουμε τα όριά μας. Αν όμως είμαστε υπερήφανοι και προσπαθούμε νά αντιμετωπίζουμε κάθε περίσταση θεωρώντας ότι είμαστε σπουδαίοι προφήτες, τότε μπορεί να μήν τό αντέξουμε. Το καλύτερο είναι να έχουμε υπόψιν μας ότι ο Χριστός είναι ο Σωτήρας μας, ενώ εμείς είμαστε αχρείοι δούλοι. Προσπαθείτε και κάνετε αυτό που μπορείτε και αφήνετε τα υπόλοιπα στον Θεό. Αυτή ήταν η αρχή τών Πατέρων τής ερήμου, ο κανόνας πού είχαν στή ζωή τους : νά κάνουν αυτό πού μπορούσαν χωρίς άγχος ότι είναι δεσμευμένοι από κανόνες. Πεθαίνοντας γιά μάς ο Θεός μάς ελευθέρωσε από τήν δουλεία τού νόμου, αλλά εμείς δημιουργούμε νόμους καί υποδουλώνουμε τούς εαυτούς μας στούς νόμους αυτούς. Όταν γινόμαστε δούλοι τών νόμων καί τούς εκπληρώνουμε, υπερηφανευόμαστε γι αυτό, αντίθετα όταν δέν τούς εκπληρώνουμε βασανιζόμαστε καί δέν νοιώθουμε ευχαριστημένοι.

Τί πρέπει νά φυλάξω, γιά νά εὐαρεστήσω τό Θεό;

Ερώτησε κάποιος τον αββά Αντώνιο:
- Τί πρέπει να φυλάξω, για να ευαρεστήσω το Θεό;
Και ό γέρων αποκρίθηκε.

Πηλός Εἴμεθα, Ἄγνοιαν Ἔχομεν...


Πηλὸς εἴμεθα, ἄγνοιαν ἔχομεν. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ κλέπτει. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ ὑβρίζει. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ συκοφαντεῖ. Ὁ πηλὸς τοῦ πηλοῦ ἐπαίρεται. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ πλουτεῖ. Ὁ πηλὸς τοῦ πηλοῦ ἄρχει. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ δέρει. Ὁ πηλὸς τὸν πηλὸ φυλακίζει.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible