Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ἀσκητικά Ἀββᾶ Δωρόθεου.Ἐπιστολή πρός προεστούς μοναστηρίων πῶς ἀσκεῖται ἡ ἐπιστασία τῶν ἀδελφῶν καί οἱ ἀρχάριοι νά ὑποτάσσονται σέ αὐτούς



Π. Σάββας 2008-12-10_ΑΒΒΑ ΔΩΡΟΘΕΟΥ_ΑΣΚΗΤΙΚΑ_(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ)
https://www.youtube.com/watch?v=wOvfNXhO8E8

Τά παιδιά,οἱ χαρές καί ὁ περιορισμός τους. Ἁγίου γέροντος Πορφυρίου. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

https://www.youtube.com/watch?v=OiXdTDLl4gE

«Πέπαυται τόλμα μαθητῶν...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 4-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://youtu.be/jUZd2yBAVnY

ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2020 

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)  20.00-00.30 

Τίτλος κηρύγματος : 

«Πέπαυται τόλμα μαθητῶν...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 4-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Πῶς ἐκδηλώνεται ὁ σαρκικός πόλεμος καί πῶς πρέπει νά ἀγωνιζόμαστε ἐναντίον του, Εὐεργετινός, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Πῶς ἐκδηλώνεται ὁ σαρκικός πόλεμος καί πῶς πρέπει νά ἀγωνιζόμαστε ἐναντίον του, Εὐεργετινός, 21-2-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
Ὀρθόδοξη Θεραπευτική ORTHODOXI THERAPEYTIKI
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

Πρόοδος στό νερόμυλο τοῦ θανάτου (Ὅσιος Ἰουστίνος Πόποβιτς)

Κάποια κοσμική συνωμοσία υφίσταται κατά του πλανήτη μας, επειδή πουθενά στο σύμπαν δεν πεθαίνει τίποτα εκτός από τη γη. Το νησί του θανάτου, το μοναδικό νησί του θανάτου στο οποίο κανείς πεθαίνει, να το, λοιπόν, το μουντό αστέρι μας! Και πάνω απ’ αυτό, γύρω του και κάτω απ’ αυτό, περιφέρονται αναρίθμητα δισεκατομμύρια αστέρια στα οποία δεν υπάρχει θάνατος, στα οποία τίποτα δεν πεθαίνει. Πανταχόθεν η άβυσσος του θανάτου πολιορκεί τον πλανήτη μας. Ποιός δρόμος είναι εκείνος που ξεκινά από τη γη και δεν αποπέφτει στην άβυσσο του θανάτου; Ποιο ον είναι εκείνο που δύναται να αποφύγει το θάνατο στη γη; Όλοι πεθαίνουν, τα πάντα πεθαίνουν σ’ αυτό το ανατριχιαστικό νησί του θανάτου. Δεν υφίσταται πιο λυπηρή μοίρα από αυτήν της γης, δεν υπάρχει πιο απελπιστική τραγωδία από αυτήν του ανθρώπου.
Γιατί δίνεται η ζωή στον άνθρωπο, όταν αυτός είναι πανταχόθεν εγκλωβισμένος από το θάνατο; Οι παγίδες του θανάτου έχουν απλώσει το δίκτυ τους παντού- στα μονοπάτια του ανθρώπου έχει επιβληθεί το σκότος. Ως πελώρια, πελώρια γλοιώδης αράχνη ο θάνατος έπλεξε πυκνά δίκτυα γύρω από το άσβεστο αστέρι μας και σ’ αυτά πιάνει τους ανθρώπους σαν αβοήθητες μύγες. Πανταχόθεν ανθρωποφάγες φρίκες κυνηγούν τον άνθρωπο, ενώ βρίσκεται αυτός σε αδιέξοδο, επειδή ο θάνατος τον εγκλώβισε από παντού.
Γιατί δίνεται η συνείδηση στον άνθρωπο, όταν αυτή παντού και στα πάντα βρίσκει το θάνατο; Γιατί δίνεται η αίσθηση στον άνθρωπο; Δεν είναι για να αισθανθεί ότι ο τάφος του είναι ο πατέρας του και τα σκουλήκια τα αδέρφια; «Θάνατον επεκαλεσάμην πατέρα μου είναι, μητέρα δε μου και αδελφήν σαπρίαν» (Ιωβ. 17, 14). Η συνείδηση είναι λυπηρό και φοβερό δώρο στον άνθρωπο, ωστόσο, πολύ περισσότερο λυπηρό και φοβερό δώρο είναι η μνήμη. Και τα αισθητήρια; Γιατί τα αισθητήρια είναι δοσμένα στον άνθρωπο; Δεν είναι για να γίνονται τα πλοκάμια, με τα οποία σε κάθε βήμα στην ιστορία τού ανθρώπινου γένους εκείνος ψηλαφίζει το θάνατο; Στείλτε τη σκέψη σας γύρω από αυτό το νησί τού θανάτου προκειμένου να σας βρει την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης και αυτή θα επιστρέψει θλιμμένη και λυπηρή, όλο πασπαλισμένη με κρύα στάχτη τού θανάτου. Στείλτε την αίσθησή σας και θα επιστρέψει πληγωμένη και μωλωπισμένη από τις αδιάβατες χαράδρες τού θανάτου· απλώστε ένα αισθητήριό σας έως το τέλος οποιουδήποτε όντος στην ιστορία, και αυτό, ως το τέλος του, ως την ολοκλήρωσή του, αναμφισβήτητα θα ψηλαφίσει το θάνατο.
Μία πραγματικότητα είναι πιο πραγματική από όλες τις άλλες πραγματικότητες στον κόσμο· αυτή είναι ο θάνατος. Περί αυτού ασώπαστα και άσπλαχνα μας μαρτυρεί είτε η επίγνωση του ανθρώπου είτε η αίσθηση του ανθρώπου είτε τα αισθητήρια του ανθρώπου. Ουσιαστικά, η έσχατη και η ολοκληρωτική πραγματικότητα της ανθρώπινης ζωής στη γη είναι ο θάνατος. Πείτε μου, ο θάνατος δεν είναι η έσχατη πραγματικότητα είτε η δική μου είτε η δική σας; Όλοι εμείς είμαστε μολυσμένοι με το θάνατο, όλοι χωρίς εξαίρεση· οι βάκιλοι του θανάτου κατέφαγαν όλους τους ιστούς της ψυχής μας, του όντος μας· ο καθένας από μας κουβαλά στον εαυτό του χιλιάδες θανάτους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2020


ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2020

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 20.00-00.30
Τίτλος κηρύγματος :
«Πέπαυται τόλμα μαθητῶν...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 4-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Τό φετινό καλοκαίρι θά ὀνομαστεῖ «Τό θέρος τῶν προφητειῶν καί τῶν ἁγίων πάτερων μας γιατί ὁλοζώντανα θά κινοῦνται δίπλα μας». ...

«Άκου παιδί μου», μας είπε χθες το βράδυ ένας Γέροντας.
- Μόλις φτιάξει ο καιρός, σε λίγες μέρες ο τούρκος θα μας φέρει από απέναντι όχι μόνο πρόσφυγες, αλλά και ανθρώπους από τις φυλακές που άνοιξε γιατί δεν μπορεί να τους συντηρήσει, θα μας φέρει ανθρώπους που υποφέρουν από λοιμικές ασθένειες, άκρως μεταδοτικές.
- Και ενώ εμείς λόγω των υγειονομικών μέτρων που θεσπίστηκαν δεν μπορούμε να πάμε στα νησιά μας, αντίθετα αυτοί που θα στέλνει ο Ερντογάν με διάφορους τρόπους και προφάσεις, μάλιστα βάζοντας πλάτες κάποιοι δυτικοί που θα μας μέμφονται να δείξουμε ανθρωπισμό, θα προσπαθούν να σπάσουν την καραντίνα των Ελληνικών νησιών.
- Όλες αυτές οι μετακινήσεις στο ΑΙΓΑΙΟ γίνονται εύκαιρες την στιγμή που ο τουρκικός τουρισμός στα μικρασιατικά παράλια απλώς φέτος δεν θα υφίσταται.
- Που θα τους πάμε όλους αυτούς αν τολμήσουν να αποβιβαστούν; θα τους αφήσουμε στα νησιά; θα τους μεταφέρουμε στην ενδοχώρα;
- Αμ δεν θα είναι μόνο αυτό που μας ετοιμάζει ο σουλτάνος που τον πνίγουν τόσα εσωτερικά προβλήματα;
- Στο μυαλό των τούρκων φέτος το καλοκαίρι είναι να μας κάψουν στην κυριολεξία, όπως γινόταν κάθε χρονιά, τώρα λίγο παραπάνω γιατί ετοιμάζονται για τα άλλα.
- Αν βάλεις την απειλή από την Αλβανία πρέπει να προσθέσεις και την απειλή στην Κρήτη.

Ὁ κόσμος ἔβλεπε ἕναν ἀλκοολικό μοναχό, ὁ Θεός ἔβλεπε ἕνα ἀγωνιστή μαχητή ...

Κάποτε στο Άγιον Όρος ήταν ένας μοναχός που διέμενε στις Καρυές. Έπινε καθημερινά και μεθούσε και γινόταν αιτία να σκανδαλίζονται οι προσκυνητές.
Κάποια στιγμή πέθανε και ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στον γέροντα Παϊσιο να του πουν με ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Ο γέρων Παϊσιος τους απάντησε ότι γνώριζε για το θάνατο του μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων που ήρθαν να παραλάβουν την ψυχή του.
Οι προσκυνητές απόρησαν και διαμαρτυρήθηκαν και κάποιοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον γέροντα Παΐσιο για ποιον ακριβώς μιλούσαν, νομίζοντας ότι δεν κατάλαβε ο γέροντας.
Ο γέροντας Παΐσιος τους διηγήθηκε: 

Φώτιος Μιχαήλ, Δώδεκα λόγοι γιά νά ἀρνηθοῦμε τό μάθημα τῆς «Σεξουαλικῆς ἀγωγῆς»



Έχουμε τουλάχιστον δώδεκα λόγους για να αρνηθούμε την εισαγωγή του μαθήματος «Σεξουαλικής αγωγής» στις σχολικές αίθουσες του δημοτικού σχολείου :

του Φωτίου Μιχαήλ
Ιατρού – Πολύτεκνου γονέα

1. Μονάχα με μια δόκιμη αγωγή οικογενειακού προσανατολισμού και όχι με πρώϊμες σεξουαλικές επεξηγήσεις, θα κατορθώσουμε να αναχαιτίσουμε τη διάλυση της οικογένειας, την όλο και αυξανόμενη μετάδοση αφροδισίων νοσημάτων και τα ραγδαίως αυξανόμενα διαζύγια.
2. Αγωγή προώθησης του θεσμού της οικογένειας μας χρειάζεται και όχι διδασκαλία πρόωρης σεξουαλικής ζωής, για να πετύχουμε επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και ενίσχυση του φρονήματος της νεολαίας μας για προσφορά αγάπης και δημιουργική συμμετοχή στα κοινά .
3. Από μαθήματα αρμονικής συζυγίας έχουμε ανάγκη και όχι από πρόωρη σεξουαλική καθοδήγηση . Τα πρώτα, θα μας εξασφαλίσουν ευτυχισμένα νιάτα ενώ η δεύτερη, θα μας φορτώσει με σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα, όπως είναι οι ακριβοπληρωμένες επιπόλαιες σχέσεις , οι βαρειές καταθλίψεις και οι απόπειρες αυτοχειρίας.
4. Θεωρούμε άκαιρη και αντιπαιδαγωγική την πρόωρη ενημέρωση των παιδιών του δημοτικού σχολείου για θέματα πού δεν αντιστοιχούν στην κλίμακα της ψυχοσωματικής τους ωριμότητας. Οι μικροί μαθητές, τραυματικά και στανικά, θα χάσουν την παιδική τους αθωότητα και σε κάθε ευκαιρία θα ψάχνουν στα βλέμματα και τις χειρονομίες των γονιών τους διαθέσεις ή επιθυμίες «ζευγαρώματος» ! Με άλλα λόγια, το μάθημα σεξουαλικής αγωγής δεν είναι μονάχα άχρηστο σ’ αυτή την ηλικία , αλλά θα καταστεί και επικίνδυνο για την ομαλή ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον.
5. Η σεξουαλική αγωγή, έτσι όπως προσφέρεται από το σχολικό εγχειρίδιο, «υπηρετεί» εγωϊστικά και φίλαυτα το Άτομο, ενώ η αγωγή της εγκράτειας και της ανάδειξης της ευλογημένης συζυγίας μέσω της «Παιδείας και νουθεσίας Κυρίου» ενισχύει και εξυψώνει το Πρόσωπο : την πεμπτουσία του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας.

Ἐπίσημα χείλη κατήγγειλαν ἐξαπάτηση τοῦ Ἰταλικοῦ λαοῦ!!!


ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!!

https://www.youtube.com/watch?v=tZNOUMmNrQ4&feature=youtu.be

Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν ἐμφάνιση τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ στούς μαθητές του στό ὄρος τῆς Γαλιλαίας


Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ

[υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.28,16-20]

«Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἰδόντες αὐτὸν προσεκύνησαν αὐτῷ, οἱ δὲ ἐδίστασαν(:στο μεταξύ οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, στο όρος που τους καθόρισε ο Ιησούς. Εκεί Τον είδαν και Τον προσκύνησαν. Μερικοί όμως είχαν κάποια αμφιβολία αν ήταν Αυτός ο Ιησούς)». Αυτή η εμφάνιση στη Γαλιλαία νομίζω ότι είναι η τελευταία[:τις εμφανίσεις του Αναστημένου Κυρίου περιγράφουν διεξοδικότερα οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Ιωάννης στα τελευταία χωρία των Ευαγγελίων τους], όταν τους έστειλε να βαπτίζουν. Και αν μερικοί δίστασαν, και από εδώ πάλι θαύμασε την αλήθεια και την ειλικρίνειά τους, ότι δεν αποκρύπτουν ούτε τα μέχρι και την τελευταία ημέρα ελαττώματά τους. Πλην όμως και αυτοί βεβαιώθηκαν για την Ανάσταση δια της εμφανίσεως του Κυρίου.
Τι λέγει, λοιπόν, όταν τους είδε; «Ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς(:δόθηκε και στην ανθρώπινη φύση μου κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη)»[Ματθ.28,18]. Πάλι ως άνθρωπος ομιλεί περισσότερο προς αυτούς, διότι δεν είχαν ακόμη λάβει το Άγιο Πνεύμα, το οποίο μπορούσε να τους οδηγήσει σε ανώτερη πνευματική κατάσταση. «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν(:Λοιπόν πηγαίνετε και κάνετε μαθητές σας όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν και να εφαρμόζουν στη ζωή τους όλα τα παραγγέλματα που σας έδωσα ως εντολές. Και ιδού, εγώ που έλαβα κάθε εξουσία, θα είμαι πάντα μαζί σας βοηθός και συμπαραστάτης σας, μέχρι να τελειώσει ο αιώνας αυτός, μέχρι δηλαδή τη συντέλεια του κόσμου. Αμήν)»[Ματθ.28,19-20].
Αφενός παραγγέλλει για τις δογματικές αλήθειες, αφετέρου για τις εντολές. Από τα έργα των Ιουδαίων δεν υπενθυμίζει τίποτε, ούτε αναφέρει όσα έγιναν, ούτε κατηγορεί του Πέτρου την άρνηση, ούτε κανενός άλλου τη φυγή. Παραγγέλλει επίσης να διαδοθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, εμπιστευόμενος στα χέρια τους σύντομη διδασκαλία, εκείνη η οποία επισφραγίζεται με το βάπτισμα.

Ἡ Ἐπίγεια καὶ ἡ Οὐράνια Ἱστορία θὰ γράψουν ὅτι οἱ πιστοὶ δὲν συμφωνήσανε καὶ θὰ ἀπαντήσουν στὸ ἐρώτημα ποιοὶ συμφώνησαν...

Ἐπιστολὴ Ὀρθόδοξου Υπερπολύτεκνου πρὸς τὴν Δ.Ι.Σ
Θεσσαλονίκη 02/05/2020

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΊΣ

Μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ εἶμαι ἕνας ὀρθόδοξος υπερπολύτεκνος πατέρας 10 παιδιῶν καὶ διαβάζοντας τὴν ἀνακοίνωση τῆς Δ.Ι.Σ(30/04/2020) μοῦ δημιουργήθηκαν κάποια ἐρωτήματα ποὺ ἂν μπορεῖτε θὰ ἤθελα νὰ μοῦ τὰ ἀποσαφηνίσετε.
Στὸ κείμενό σας γράφετε "οἱ ἀποφάσεις τῆς ἱερᾶς συνόδου δέχθηκαν μεγάλη πολεμικὴ τόσο ἀπὸ ὁρισμένους ἀδελφοὺς χριστιανούς,κληρικοὺς καὶ λαϊκούς... που χρησιμοποίησαν τὸν εὔκολο τρόπο τῆς συκοφαντίας τῆς μυθοπλασίας καὶ τῶν ὕβρεων" δηλαδὴ ἀπὸ ὅτι καταλαβαίνω σᾶς ἀμφισβήτησαν.
Μήπως ἐσεῖς ἀμφισβητήσατε πρῶτοι τὸν ἑαυτό σας ἀκυρώνοντας τὴν Ἐπισκοπική σας ἕδρα ποὺ εἶναι εἰς τύπο καὶ τόπο Χριστοῦ καὶ τὴν κεφαλὴ τῆς Ἐκκλησίας ποὺ εἶναι ὁ Χριστὸς μὲ τὶς ἐντολές του καὶ ἀντὶ Αὐτοῦ βάλατε τὶς ἀντίθετες ἀποφάσεις τοῦ πρωθυπουργοῦ;
Μήπως ἐσεῖς ἀμφισβητήσατε πρῶτοι τὸν ἑαυτό σας ὅταν διώκονταν καὶ διασύρωνταν λαϊκοί, ἱερεῖς, ἀρχιερεῖς ποὺ ἔπραξαν τὸ αὐτονόητο ὡς ὀρθόδοξοι ἐνῶ ἐσεῖς δὲν τοὺς ὑπερασπιστήκατε;
Μήπως ἐσεῖς ἀμφισβητήσατε πρῶτοι τὸν ἑαυτό σας ὅταν συμφωνήσατε μὲ τοὺς κυβερνῶντες ποὺ δὲν δώσανε οὔτε κἂν ἴσα δικαιώματα στὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ μὲ μία πίτσα ἢ ἕνα χάμπουργκερ ἡ μία μπουγάτσα ἢ ἕνα φρέντο εσπρέσσο ποὺ ὁ καθένας μποροῦσε νὰ προμηθευτεῖ;
Μήπως ἐσεῖς ἀμφισβητήσατε πρῶτοι τὸν ἑαυτό σας ὅταν συμφωνήσατε μὲ τοὺς κυβερνῶντες ποὺ δὲν δώσανε οὔτε κἂν ἴσα δικαιώματα στὸν πιστὸ χριστιανὸ μὲ τὰ δικαιώματα ἑνὸς σκύλου ποὺ ἱκανοποιοῦσε τὴν ἀνάγκη του ἐνῶ ὁ πιστὸς δὲν μποροῦσε νὰ ἱκανοποιήσει τὶς πνευματικές του ἀνάγκες στοὺς ἱεροὺς ναούς μας;

Ὁ Ἑλληνικός Κώδικας Ἰατρικής Δεοντολογίας, οἱ πανδημίες, οἱ ὑποχρεωτικοί ἐμβολιασμοί καί τά δικαιώματα τοῦ ἀνθρώπου.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Χρόνια Πολλά, Αναστάσιμα και Σωτήρια σε όλη την οικουμένη, σε όλον τον κόσμο. Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο οποίος εορτάζε να μεσιτεύει για όλους μας. Ήδη πέρασε η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής και η εορτή της Αναστάσεως και είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα, τα οποία έχουν προκύψει για την “επόμενη ημέρα” στην ζωή μας μετά την εμφάνιση του κορονοϊου. ( – Εμβόλιμα θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μία φορά, ότι παρανόμως και σκανδαλωδώς στερήθηκε ο Ελληνικός λαός Την Θεία Κοινωνία, η οποία είναι Ο Ίδιος Ο Χριστός Ζωντανός, η ίδια η Ζωή και ΔΕΝ μεταδίδει απολύτως κανέναν ιό. Σκανδαλωδώς και παράνομα έκλεισαν η εκκλησίες. Φάνηκε ξεκάθαρα τελικά, ότι αυτό ήταν το πρόβλημα της κυβέρνησης, Ο Ίδιος Ο Χριστός – ).
Ένα από τα ερωτήματα λοιπόν, τα οποία τίθενται διεθνώς ήταν αυτό του μαζικού και υποχρεωτικού εμβολιασμού των ανθρώπων ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Μία τέτοια προοπτική, όπως φαίνεται, διαγράφεται και στον ελληνικό ορίζοντα, καθότι υπάρχει ήδη ο ελληνικός νόμος 4675/11-03-2020, ο οποίος προβλέπει κάτι τέτοιο καθώς και το άρθρο 284 του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Από τις γενικές συζητήσεις διεθνώς προκύπτει, ότι είναι ήδη αρκετοί, αυτοί οι οποίοι οραματίζονται μια τέτοια προοπτική, υποχρεωτικών εμβολιασμών, στο πλαίσιο μάλιστα μίας απόλυτα ελεγχόμενης και αυταρχικής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.
Ωφέλιμο θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στον Ελληνικό Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος ευρίσκεται γραπτά διατυπωμένος στον Νόμο 3418/28-11-2005, προκειμένου να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε, για το κατά πόσον μπορεί να επιβληθεί ή όχι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός και ποιές είναι οι μεγάλες ευθύνες της Ιατρικής κοινότητας μπροστά σε μία τέτοια πραγματικότητα. Είναι πασίγνωστο εξάλλου στην παγκόσμια κοινότητα το υψηλό επίπεδο και φρόνημα των Ελλήνων Ιατρών, οι οποίοι διαπρέπουν και προάγουν την επιστήμη και τον ανθρωπισμό παραδειγματικά και με ιδιαίτερη φιλαλληλία, γεγονός το οποίο είναι τιμητικό, ελπιδοφόρο και άκρως σημαντικό.
Διαβάζοντας λοιπόν τον Ελληνικό Κώδικα συνοπτικά διαπιστώνουμε, ότι οι γιατροί έχουν υποχρέωση και καθήκον :

Τά ἐμβόλια τοῦ Μπίλ Γκέιτς σκορποῦν τόν θάνατο


ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

https://www.youtube.com/watch?v=48E8NgaRGcI&feature=youtu.be

Οἱ ἐχθροί τοῦ Σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου


Ομιλία του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.Πρός Φιλιππησίους ἐπιστολή Παύλου 3, 16 – 19 ημερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 13-05-81

https://www.youtube.com/watch?v=5i_hlB7f1TM&feature=youtu.be

Μηνύματα ἀπό ἰδιόχειρο σημείωμα τῆς Γερόντισσας τῆς Κρήτης


ΑΠΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

19-5-2012

«Μέ πόση εὐκολία λένε ὁρισμένοι, κυρίως γυναῖκες, ὅτι βλέπουν Ἁγίους ἀκόμη καί τόν Χριστό καί τήν Παναγία Μητέρα Του... Λένε ὅτι παίρνουν πληροφορίες ἀπ’ αὐτούς καί ἕνα σωρό ἀνόητα πράματα. Μᾶς χορεύει ὁ διάβολος στό ‘ταψί’ τοῦ μαγειριοῦ του! Δέν καταλαβαίνουμε ὅτι ἡ φαντασία καί ἡ σκέψη εἶναι οἱ καλύτεροι σύμμαχοι τοῦ σατανᾶ. Ἡ καθαρή καρδιά εἶναι τοῦ Χριστοῦ. Κάνουμε λίγη νηστεία, λίγη ἀγρυπνία καί λίγη προσευχή καί ἀρχίζει ὁ κρυφός ἐγωισμός ὅτι φθάσαμε καί τόν Μέγα Ἀντώνιο! Αὐτήν τήν χαραμάδα τήν ἐκμεταλλεύεται ὁ πειρασμός καί μπαίνει στήν ψυχή μας, στό μυαλό μας καί ἀρχίζει δικές του φανερώσεις... Αὐτός πού μπόρεσε καί εἶδε τό πλῆθος τῶν ἁμαρτημάτων του καί ἔκλαψε γι’ αὐτές καί ὅποιος μπόρεσε εἰλικρινά νά συγχωρήσει τούς ἐχθρούς του καί νά τούς εὐεργετήσει, εἶναι ἀνώτερος ἀπό αὐτούς πού κουβέντιασαν μέ ἀγγέλους...».
«Τά καλύτερα παιδιά τοῦ Χριστοῦ εἶναι αὐτά πού γλυκάθηκαν πολύ στην ἁμαρτία καί μπόρεσαν καί τήν ἀποστράφηκαν, γιατί εἴχανε γεύση καί τήν ξέχασαν μέ τήν μετάνοια, τήν ἐξομολόγηση...».

Κυριακή τῶν Μυροφόρων-Ἑρμηνεία εὐαγγ. περικοπῆς Β΄, Ἐπ. Νικηφόρου Θεοτόκη, 3-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://youtu.be/AITTf69pKt0

ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2020 

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ- ΟΡΘΡΟΣ-  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)  06.00-10.30 

Τίτλος κηρύγματος : 

Κυριακή τῶν Μυροφόρων-Ἑρμηνεία εὐαγγ. περικοπῆς Β΄, Ἐπ. Νικηφόρου Θεοτόκη, 3-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Στήν πρώτη χριστιανική περίοδο, ἀντίθετα ἀπ’ ὅτι συνηθίζεται σήμερα, ἡ σύναξη τοῦ λαοῦ προηγεῖται τῆς εἰσόδου τοῦ λειτουργοῦ.

Στην πρώτη χριστιανική περίοδο, αντίθετα απ’ ότι συνηθίζεται σήμερα, η σύναξη του λαού προηγείται της εισόδου του λειτουργού.
π.Αλέξανδρος Schmemann

https://wra9.blogspot.com/2020/03/blog-post_24.htm

3 Μαΐου. ♰ ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. "Τῶν ἁγίων μυροφόρων γυναικῶν, ἔτι δέ Ἰωσήφ τοῦ ἐξ Ἀριμαθαίας καί τοῦ νυκτερινοῦ μαθητοῦ Νικοδήμου". Τῶν ἁγίων μαρτύρων Τιμοθέου καί Μαύρας. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Κυρ γ΄ Πράξ. (Πρξ. ς΄ 1-7).
Πραξ. 6,1           Ἐν δὲ ταῖς ἡμέραις ταύταις πληθυνόντων τῶν μαθητῶν ἐγένετο γογγυσμὸς τῶν Ἑλληνιστῶν πρὸς τοὺς Ἑβραίους, ὅτι παρεθεωροῦντο ἐν τῇ διακονίᾳ τῇ καθημερινῇ αἱ χῆραι αὐτῶν.
Πραξ. 6,1                  Κατά τας ημέρας δε αυτάς, καθώς ηύξανε ο αριθμός των πιστών, οι Εβραίοι Χριστιανοί, οι οποίοι κατήγοντο από ξένας περιοχάς και ωμιλούσαν την ελληνικήν γλώσσαν και ελέγοντο Ελληνισταί, ήρχισαν να γογγύζουν και να παραπονούνται εναντίον των Εβραίων Χριστιανών της Ιουδαίας, διότι αι χήραι αυτών παρεμερίζοντο και παρημελούντο εις την καθημερινήν υπηρεσίαν της διανομής τροφών και βοηθημάτων.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible