Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κυριακή ΙΒ Λουκᾶ, ἑρμηνεία τῆς ἀποστολικῆς περικοπῆς ἀπό τόν Ἱερό Χρυσόστομο. Μέρος Πρῶτο


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ΛΟΥΚΑ[: Κολ.3,4-15] 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ 

[Μέρος πρώτο: υπομνηματισμός των χωρίων Κολ.3,4-11] 

«Ὃταν ὁ Χριστὸς φανερωθῇ, ἡ ζωὴ ἡμῶν(:Όταν ο Χριστός φανερωθεί ο αίτιος και χορηγός της πνευματικής αυτής ζωής μας)», τότε να ζητείτε τη δόξα, τότε τη ζωή, τότε την απόλαυση. Αυτά είναι προπαρασκευαστικά για να απομακρύνει αυτούς από τις απολαύσεις και τις ανέσεις. Έτσι συνηθίζει ο απόστολος Παύλος, ενώ ομιλεί για άλλα, μεταπηδά σε άλλα· για παράδειγμα, ομιλώντας για εκείνους που τρέχουν έγκαιρα στα δείπνα[Κολ.2.16-23], μεταπήδησε αμέσως στην παρατήρηση των μυστηρίων· διότι έχει μεγάλη δύναμη ο έλεγχος, όταν γίνει σε ανύποπτο χρόνο. «Είναι κρυμμένη», λέγει, «από εσάς». «Τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε(:τότε κι εσείς μαζί με Αυτόν θα φανερωθείτε)». Συνεπώς τώρα δεν φαίνεστε. Πρόσεχε με ποιον τρόπο μετέθεσε αυτούς στον ουρανό. Όπως δηλαδή προανέφερα, πάντοτε προσπαθεί να δείξει ότι έχουν τα ίδια που έχει και ο Χριστός και σε όλες τις επιστολές του το ίδιο θέμα υπάρχει, να δείξει δηλαδή ότι σε όλα είναι μέτοχοι με τον Χριστό. Γι' αυτό και κεφαλή και σώμα Τον ονομάζει και τα πάντα κάνει για να παρουσιάσει αυτό το πράγμα. 
Εάν λοιπόν φανερωθούμε τότε, ας μη στενοχωρούμαστε, όταν τώρα δεν απολαμβάνουμε την τιμή. Εάν η ζωή αυτή δεν είναι ζωή, αλλά είναι κρυμμένη, οφείλουμε να ζούμε αυτή τη ζωή σαν νεκροί. «Τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε ἐν δόξῃ(:τότε κι εσείς μαζί με Αυτόν θα φανερωθείτε δοξασμένοι)», λέγει. «Δοξασμένοι» είπε, όχι έτσι απλώς, αφού και το μαργαριτάρι είναι κρυμμένο, έως ότου είναι μέσα στο στρείδι. Και αν λοιπόν μας υβρίσουν, ας μη θλιβόμαστε, και αν ακόμη παθαίνουμε οτιδήποτε· διότι δεν είναι δική μας ζωή αυτή η ζωή, είμαστε ξένοι και προσωρινοί. «Διότι πεθάνατε», λέγει. Ποιος είναι τόσο ανόητος, ώστε στο νεκρό σώμα που έχει ταφεί ή δούλους να αγοράζει ή σπίτια να κτίζει ή να κάνει πολυτελή ενδύματα; Κανείς. Ας μην είστε λοιπόν ούτε και εσείς, αλλά όπως ακριβώς ένα μόνο ζητούμε, να μη γυμνωθούμε δηλαδή, έτσι και εδώ ας ζητούμε μόνο ένα. 

Ἐπιστολή Ὑπερπολύτεκνου Πατέρα Πρός τόν Ὑπουργό Μεταφορῶν Κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή


Θεσσαλονίκη 17/01/2020

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ 

Με τη χάρη του Θεού είμαι πατέρας δέκα παιδιών και με μεγάλη μου λύπη έμαθα ότι σας ενόχλησε μία αφίσα κατοχυρωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονικά και δυστυχώς δώσατε εντολή (ή σας δώσανε εντολή) να αποσυρθεί η αφίσα, γιατί ίσως ενοχλούσε ή έλεγχε κάποιους που έκαναν αμβλώσεις.Η κίνηση αυτή είναι αδιανόητη, απαράδεκτη,σχιζοφρενική γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να αποσυρθούν και οι αφίσες του τύπου "Ναι στη ζωή όχι στα ναρκωτικά", γιατί προσβάλλουν κάποιους χρήστες ναρκωτικών και ότι "Το τσιγάρο σκοτώνει ή είναι αιτία για πολλές καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις", γιατί προσβάλλουν κάποιους καπνιστές.
Η κίνηση αυτή επίσης προσβάλλει κάθε υγιή σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε Ελληνορθόδοξο γονέα και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους που προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, χωρίς να αποφεύγουν ή να σκοτώνουν τα παιδιά τους. Με αυτόν τον τρόπο ζωής ο αγωνιζόμενος χριστιανός βοηθάει στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας (στην οποία έχετε εκλεγεί βουλευτής), το δημογραφικό. 
Θέλοντας και μη μου δημιουργούνται κάποια ερωτήματα που θα σας τα θέσω ευθέως: 
1) Είστε εχθρός της Ορθόδοξης πίστης μας; 
2) Είστε εχθρός της πατρίδας μας; 
3) Είστε εχθρός των πολυτέκνων; 
Δυστυχώς, όπως διαπιστώνω, ζούμε κάτω από ένα ολοκληρωτικό φασιστικό καθεστώς με ανίκανους, προδότες και εντολοδόχους της νέας τάξης πραγμάτων. 

Ἅγιος Νεομάρτυς Γεώργιος ὁ ἐξ Ἰωαννίνων


ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού 

Οι χιλιάδες Νεομάρτυρες, οι οποίοι έδωσαν την ηρωική τους μαρτυρία στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας, είναι ισάξιοι με τους Μάρτυρες της αρχαίας Εκκλησίας. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων. 

Γεννήθηκε στο χωριό Τσούρχλι των Γρεβενών, σημερινό «Άγιος Γεώργιος» στα 1808. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Βασιλική, απλοϊκοί και φτωχοί γεωργοί, είχαν πίστη στο Θεό και βίωναν την Ορθοδοξία. Μεγάλωσαν και ανάθρεψαν το παιδί τους με ευσέβεια και προσήλωση στην σώζουσα πίστη της Ορθοδοξίας. 

Σε ηλικία 18 ετών έχασε τους αγαπημένους του γονείς και, για να ζήσει, κατέβηκε στα Ιωάννινα να εργαστεί. Προσλήφτηκε ως ιπποκόμος σε κάποιον Χατζή Αβδουλά, αξιωματικό του Εμίν Πασά, εργαζόμενος για περίπου οκτώ χρόνια, δείχνοντας ασυνήθιστη τιμιότητα, ευγένεια και αφοσίωση, ώστε να τον εκτιμήσουν οι τούρκοι και να τον θεωρούν «δικό» τους. Μάλιστα τον αποκαλούσαν «Χασάν Αγά», ελπίζοντας ότι θα εξισλαμίζονταν. 

Στα 1836 ο Γεώργιος αρραβωνιάστηκε με μια ευσεβή Γιαννιώτισσα νέα, την Ελένη. Τότε ένας ραδιούργος χότζας της περιοχής θύμωσε, διότι είδε τον Γεώργιο να μην προτιμά και να καταφρονεί την θρησκεία του και έτρεξε αμέσως στις αρχές και τον συκοφάντησε, ότι δήθεν είχε ασπασθεί το Ισλάμ και κατόπιν επέστρεψε στην χριστιανική πίστη. Ας σημειωθεί, πως για την διδασκαλία του Κορανίου, αυτό ήταν ασυγχώρητο αμάρτημα και πως, αν δεν μεταστρέφονταν και πάλι στο Ισλάμ, έπρεπε να πεθάνει! 

Το έσυραν με βία στα ανακριτικά γραφεία και ώσπου να δικασθεί, τον έκλεισαν σε σκοτεινές και απάνθρωπες φυλακές. Ο Γεώργιος απολογήθηκε στο δικαστήριο με θάρρος, ότι κατάγεται από ευσεβή χριστιανική οικογένεια και πως ουδέποτε διανοήθηκε να αρνηθεί την πίστη του στο Χριστό. Για να αποδείξει την αθωότητά του και ζήτησε να εξετασθεί ότι δεν είχε κάνει περιτομή. Η εξέταση τον δικαίωσε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Γεώργιος και η Ελένη παντρεύτηκαν τον Αύγουστο ή τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. 

Ἡ ὑπεράσπιση τῆς Ὀρθοδοξίας ὑπό τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος, 12 12 2019, Ἀρχιμ ...

47 Ἡ ἀπομάκρυνση ἀπό ὅσους μᾶς βλάπτουν Ἀρχ Σάββας Ἁγιορείτης 24 2 2018

1 Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Α΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτ...

2 Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Β΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτ...

3 Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Γ΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτ...

6 Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης ΣΤ΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορεί...

4 Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Δ΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτ...

Νά χαίρεστε ὡς νά εἶστε κοινωνοί στά παθήματα τοῦ Χριστοῦ.

ἀλλὰ καθὸ κοινωνεῖτε τοῖς τοῦ Χριστοῦ παθήμασι, χαίρετε, ἵνα καὶ ἐν τῇ ἀποκαλύψει τῆς δόξης αὐτοῦ χαρῆτε ἀγαλλιώμενοι. Α Πε. 4,13 

Να χαίρεστε ως να είστε κοινωνοί στα παθήματα του Χριστού. 

Αυτό είναι μία κορωνίς και μία σφραγίδα των πειρασμών που έρχονται. Την ώρα που έρχονται οι πειρασμοί να στραφείτε στον Χριστό και ακόμη κάτι περισσότερο... Είναι μία ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί των παθημάτων του Χριστού. Είναι σαν να συμμετέχουμε στο πάθος Του. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να συμμετέχεις στο πάθος του Χριστού, είναι αγιαστικό. Οποιοσδήποτε πειρασμός να λογιστεί ως συμμετοχή στο πάθος του Χριστού. 

Προσέξτε όμως, να το προσδιορίσω. Ο Χριστός γιατί έπαθε; Υπέρ ημών. 

Τι σημαίνει η συμμετοχή στο πάθος του Χριστού; Ότι την ώρα που σηκώνουμε έναν πειρασμό αγαλλιώμενοι, γινόμαστε κάποιοι πυρήνες στη ζωή του κόσμου, όπου διαλύονται αυτές οι προσβολές, γινόμαστε δηλαδή ευεργέτες του κόσμου. 
Αν δοθούν απαντήσεις από πολλά πρόσωπα στις προσβολές των πειρασμών και ο κάθε πειρασμός πάει τον χριστιανό στον Χριστό κοντά και επειδή αυτός μετέχει στα παθήματα του Χριστού, σημαίνει ότι αυτό που κάνει δεν το κάνει απλώς για αυτόν, το κάνει για τον κόσμο γύρω του.

Μετανοεῖτε, 8 12 2019, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

Ὁ μύθος τῆς δαρβινικῆς ἐξέλιξης, 19 12 2019, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

9 Διάβολος, ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Θ΄, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορε...

Δελτίο Τύπου τοῦ κινήματος «Ἀφῆστε με νά ζήσω!» γιά τήν ἀφίσα στό ΜΕΤΡΟ



Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους.
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.
Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το «δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση». Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα «δικαιώματα» των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα «στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του.
Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών!

Σκληρὴ ἀνακοίνωση τῆς Παμμακεδονικῆς Ἑλλάδος γιὰ τὴ στάση τῆς κυβέρνησης στὸ Σκοπιανό!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 

 Τὴν ἡμέρα τῶν Θεοφανείων, 6 Ἰανουαρίου 2020, ὁ κ. Μητσοτάκης σὲ συνάντηση μὲ ὁμογενειακὲς Ἑνώσεις, στὸ Τάρπον Σπρίνγκς τῆς Φλώριδας, ἀπέφυγε νὰ ἀπαντήσει στὶς ἐρωτήσεις τῆς συντονίστριας τῶν Παμμακεδονικῶν Ἑνώσεων Ὑφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη, σχετικὰ μὲ τὶς παραβιάσεις τῆς «Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν»» ἀπὸ τοὺς Σκοπιανούς, τὴν δυνατότητα ἀκύρωσης τῆς «Συμφωνίας» καὶ τὴν διενέργεια δημοψηφίσματος γιὰ τὴν ἀποδοχὴ ἢ ὄχι τῆς «Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν» ἀπὸ τὸν Ἑλληνικὸ λαό.
Εἶπε μόνο ὅτι προεκλογικὰ δήλωνε ὅτι εἶναι δύσκολο νὰ ἀκυρωθεῖ μία ψηφισμένη «συμφωνία»,ὑποβάθμισε τὸ Μακεδονικὸ Ζήτημα λέγοντας ὅτι εἶναι «συναισθηματικοῦ χαρακτήρα» καὶ ὑπερτόνισετην σημασία τῆς Ἑλληνοτουρκικῆς διένεξης καὶ τῆς συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης. Ξέχασε νὰ διευκρινίσει ὅτι ἡ τουρκικὴ ἐπιθετικότητα γιγαντώθηκε μετὰ τὴν ὑποχωρητικότητα καὶ τὴν διπλωματικὴ ἥττα ποὺ ὑποστήκαμε ἀπὸ τοὺς σλαβοαλβανοὺς τῶν δύο ἑκατομμυρίων καὶ τοῦ ἀνύπαρκτου στρατοῦ. Ξέχασε ἐπίσης νὰ πεῖ ὅτι προεκλογικὰ ζητοῦσε τὴν ψῆφο τῶν Ἑλλήνων λέγοντας ὅτι «Ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» εἶναι κακὴ καὶ ὅτι θὰ κάνει τὰ πάντα γιὰ νὰ τὴν βελτιώσει εἰδικότερα στὸ θέμα τῆς γλώσσας καὶ τῆς ἐθνότητας, κάτι ποὺ μετεκλογικὰ δὲν ἔκανε ποτέ. Ἔκανε πολλὲς διπλωματικὲς κινήσεις γιὰ τὴν ἀκύρωση τῆς συμφωνίας..... Τουρκίας -Λιβύης ἀλλὰ καμία διπλωματικὴ κίνηση γιὰ τὴν ἀκύρωση τῆς «Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν», ἡ ὁποία ὅπως ἔχει ἀποδειχθεῖ ἀκυρώνεται καὶ νομικὰ καὶ πολιτικὰ φθάνει νὰ ὑπάρχει ἡ θέληση γιὰ αὐτό.

Τρεῖς εἶναι οἱ ἀρετές, τίς ὁποῖες ὅταν δεῖ ὁ νοῦς νά εἶναι μαζί του, πιστεύει ὅτι ἔφτασε στήν ἀθανασία..


Του αββά Ησαΐα

Αν είσαι νέος και δεν έκανες ακόμη την εργασία του σώματος, και ακούσεις για τις υψηλές αρετές των πατέρων, μην ορμίσεις σε αυτές θέλοντας να τις φτάσεις με ανάπαυση. Γιατί δεν έρχονται σ’ εσένα, αν δεν καλλιεργήσεις κατάλληλα το έδαφος, αν όμως το κάνεις αυτό, θα σου έρθουν από μόνες τους.
Τρεις είναι οι αρετές, τις όποιες όταν δει ο νους να είναι μαζί του, πιστεύει ότι έφτασε στην αθανασία: η διάκριση, το να ξεχωρίζει δηλαδή το ένα από το άλλο, η πρόβλεψη όλων πριν συμβούν, και το να μη συγκατατίθεται σε κάποιον άπρεπο λογισμό.
Υπάρχουν άλλες τρεις αρετές, οι όποιες διαρκώς χορηγούν φως στον νου: το να μη βλέπουμε κακία σε άνθρωπο, το να κάνουμε καλό σε εκείνους που μας κάνουν κακό, και το να υπομένουμε ατάραχα όσα μας έρχονται.
Οι τρεις αυτές αρετές γεννούν άλλες τρεις, μεγαλύτερες από αυτές. Το να μη βλέπουμε κακία σε άνθρωπο γεννά την αγάπη, το να κάνουμε καλό σε εκείνους που μας κάνουν κακό οδηγεί στην απόκτηση της ειρήνης, και το να υπομένουμε ατάραχα όσα μας έρχονται προξενεί την πραότητα, σε αυτές τις αρετές αναπαύεται το Πνεύμα του Θεού.

Τό «Πτηνόν Τῆς Ἑρήμου»

Τo «Πτηνόν Της Ερήμου»
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Σε ένα τροπάρι του στην έκτη ωδή, ο εμπνευσμένος υμνογράφος που έγραψε τον κανόνα για τη Σύναξη του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, προσφέρει έναν καίριο χαρακτηρισμό του:

Προφητών σε σφραγίδα γινώσκομεν,
ως τη Παλαιά και Καινή μεσιτεύσαντα
και Βαπτιστήν και Πρόδρομον,
του Σωτήρος Χριστού καταγγέλλομεν.

Δηλαδή: «σε γνωρίζουμε σαν επισφράγισμα και τελείωμα όλων των Προφητών, σαν ένα σύνδεσμο και μια γέφυρα, που μας φέρνει από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη, από το Νόμο στη Χάρη· και το κηρύχνουμε φανερά, πως είσαι ο Βαπτιστής και Πρόδρομος του Σωτήρα μας, του Χριστού». Γι’ αυτό η Εκκλησία μας τελεί, μια μέρα ύστερ’ από τ’ άγια Θεοφάνεια, τη Σύναξη του αγίου προδρόμου, «ως τω μυστηρίω του θείου Βαπτίσματος υπουργήσαντος» - όπως ακριβώς, μια μέρα ύστερ’ απ’ τη θεία Γέννηση του Χριστού, τελεί τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, «ως υπουργησάσης εις το μυστήριον της γεννήσεως του Χριστού».

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στάθηκε πάντα μια θαυμαστή για τον κάθε πιστό μορφή αγίου, αλλά και μια τραγική προφητική φυσιογνωμία. Η γέννησή του έγινε με τη χάρη του Θεού, κ’ η σύλληψή του ευαγγελίστηκε, όπως μας αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (α΄ 5-25), στον πατέρα του Ζαχαρία, μέσα στην εκκλησία, την ώρα που εθυμίαζε. Είπεν εκεί ο αρχάγγελος Γαβριήλ στο Ζαχαρία, πως η στείρα και μεγάλη πια στα χρόνια γυναίκα του Ελισάβετ, θα γεννήσει υιόν: «και καλέσεις το όνομα αυτού Ιωάννην· και έσται χαρά σοι και αγαλλίασις και πολλοί επί τη γεννήσει αυτού χαρήσονται. Έσται γαρ μέγας ενώπιον του Κυρίου». Κι αλήθεψεν ο λόγος τούτος του αγγέλου.

Ἡ ὠφέλεια τῆς βυζαντινῆς μουσικῆς, Ἁγ. Πορφυρίου.Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Ἡ ὠφέλεια τῆς βυζαντινῆς μουσικῆς, Ἁγ. Πορφυρίου, 9-7-2019, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

Ὁ σωτήρας τῶν καταδικασμένων ναῶν!

Ντοκυμαντέρ - «Ο σωτήρας των καταδικασμένων ναών!

Στο ντοκυμαντέρ (με αγγλικούς υπότιτλους) παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίον σώθηκαν δώδεκα ιστορικοί ναοί από την μανία του Νικολάε Τσαουσέσκου, ο οποίος είχε διατάξει την κατεδάφισή τους επειδή εμπόδιζαν τα ''μεγαλόπνοα'' σχέδια του.

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 13-1-2020 ἕως 15-1-2020.



Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί
Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων
Εἴθε ὁ ἐνανθρωπήσας δι' ἡμᾶς Κύριος Ἰησοῦς Χριστός νά μᾶς χαρίζει μετάνοια, κάθαρση ἀπό τά πάθη καί ἀληθινά ὀρθόδοξη πίστη καί ζωή.
Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.
Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

Λαμβάνετε ατό τό μήνυμα ς νημέρωση πό τό στολόγιο 
http://hristospanagia3.blogspot.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 13-1-2020 ἕως 15-1-2020.

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2020 (182)




































▼  Ιανουαρίου (182)▼  15 Ιαν (11)Διάβολος ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Ε΄ Ἀρ...
Ἡ ὑπομονή στούς πόνους
Ἡ ἀχαριστία
Τραγικές ἱστορίες βλάσφημων ἀνθρώπων….
ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ…!
Πῶς ἔγινε ἡ ἀρχή τοῦ θεοδρόμου ἀστέρος που ὁδήγησε...
Ἡ ἰδιαίτερη πνευματική σχέση τοῦ Ἁγίου Ἄνθιμου μέ ...
Τό φαινόμενο τοῦ ἀναρχισμοῦ. Π. Ἀθανασίου Μυτιληνα...
Οἱ ἀφίσες κατεβαίνουν καί αὐτό λέγεται...δημοκρατί...
Τόν ρώτησαν κάποτε ἄν ὑπάρχουν στήν Ὀρθοδοξία σημα...
15 Ἰανουαρίου. Παύλου ὁσίου τοῦ Θηβαίου καί Ἰωάννο...
▼  14 Ιαν (14)Ἡ ἀνάγκη τῆς καθαρᾶς ἐξομολογήσεως Ἀρχ Σάββας Ἁγιο...
Φάνηκε ὁ Χριστός στόν κόσμο καί τόν ἄχαρο κόσμο στ...
Διαμαρτυρία γιά τήν ἀπόφασή σας νά σταματήσει ἡ κα...
Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3...
Στό Μέγα Βασίλειο Ἐπικήδια. Τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου το...
Διαμαρτυρία γιά τήν ὑπουργική ἀπόφαση ἀπόσυρσης τῶ...
Τῇ 3ῃ τοῦ μηνὸς Ἰανουαρίου μνήμη τῆς εὑρέσεως τῶν ...

Ὁ Ναός τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Νύσσης στήν Τραπεζούντα

Ο Ναός του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης στην Τραπεζούντα. Ανεγέρθηκε προς το 1280-1297 από την σύζυγο του Ιωάννη Γ΄, Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας. Μετά το 1665, ο Άγιος Γρηγόριος κατέστη ο Καθεδρικός Ναός της πόλης της Τραπεζούντας.

17 Ἰανουαρίου. ♰ Ἀντωνίου ὁσίου τοῦ μεγάλου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Τοῦ ὁσίου. Δεκ. 6 (Ἑβρ. ιγ΄ 17 - 21).
Εβρ. 13,17         Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες· ἵνα μετὰ χαρᾶς τοῦτο ποιῶσι καὶ μὴ στενάζοντες· ἀλυσιτελὲς γὰρ ὑμῖν τοῦτο.
Εβρ. 13,17                 Να πείθεσθε και να υποτάσσεσθε με προθυμίαν, χωρίς δισταγμούς και δυσφορίας, στους πνευματικούς προϊσταμένους σας. Διότι αυτοί αγρυπνούν δια την σωτηρίαν των ψυχών σας, επειδή θα δώσουν λόγον δια σας στον Χριστόν. Υπακούετε, λοιπόν, εις αυτούς με προθυμίαν, ώστε να εκτελούν το έργον αυτό της πνευματικής καθοδηγήσεώς σας με χαράν και όχι με στεναγμούς· διότι το να στενάζουν από την ιδικήν σας απείθειαν, είναι επιζήμιον εις σας τους ιδίους. Θα φέρη επάνω σας την οργήν του Θεού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible