Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Ψαλμός , στίχος 1, «Ἱνατί ὁ Θεός ἀπώσω εἰς τέλος»,Ἡ καρδιακή Προσευχή Ἁγίου Παϊσίου, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Ψαλμός , στίχος 1, «Ἱνατί ὁ Θεός ἀπώσω εἰς τέλος»,Ἡ καρδιακή Προσευχή Ἁγίου Παϊσίου, Π Σάββας
https://www.youtube.com/watch?v=_r3AeFZJ9go

Ὁ Λίβας τῆς Φιληδονίας. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Π Σάββας 2009 05 06 Ο ΛΙΒΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΔΟΝΙΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=gbp9o-uvggM

Ἀποδείξεις ἐπιστημονικές γιά τήν Ἀνάσταση καί πῶς νικήθηκε ὁ θάνατος.Ἀνθρωπολογία γέροντος Πορφυρίου.Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Π Σάββας 2011 04 30 1 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & 2 ΠΩΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=IS-BdOPQFA0

Χριστός Ἀνέστη! Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη


Χριστός Ἀνέστη! 19-5-2019, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

https://www.brighteon.com/b99a159c-cad1-4627-86c0-dcf60a061673

«Τό τάλαντον αὐξήσατε» κήρυγμα Μ.Τρίτης,Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου,Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


«Τό τάλαντον αὐξήσατε» Τριώδιο Μ. Τρίτης, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 14-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Βασικές ἀλήθειες τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεώς μας:Περί Θεοῦ Πατρός. Ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων



ΚΑΤΗΧΗΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ 

Περί Θεού Πατρός [Κατήχησις Φωτιζομένων Στ’] 

Ευλογητός να είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού[πρβ.Β΄Κορ.1,3: «Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς καὶ πατὴρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὁ πατὴρ τῶν οἰκτιρμῶν καὶ Θεὸς πάσης παρακλήσεως(: ας είναι ευλογημένος και δοξασμένος ο Θεός, ο Οποίος είναι Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ως προς τη θεία Του φύση, αλλά και Θεός Του ως προς την ανθρώπινή Του φύση. Ας είναι δοξασμένος, διότι Αυτός είναι Πατέρας και πηγή ελέους και ευσπλαχνίας, και Θεός που χορηγεί κάθε παρηγοριά)»]· Ευλογητός και ο Μονογενής Υιός Του[πρβλ. Ρωμ.9,5: «ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν(:χωρίστηκαν από τον Μεσσία αυτοί που έχουν ως εθνική κληρονομιά τους μακαριστούς πατέρες και από τους οποίους κατάγεται ο Χριστός ως προς την ανθρώπινη φύση Του, ο Οποίος είναι Θεός εξουσιαστής όλων άξιος να υμνείται στους αιώνες)»]. 
Φέρνοντας λοιπόν στον νου μας τον Θεό, πρέπει να Τον εννοούμε και Πατέρα για να δοξολογείται ταυτόχρονα και αδιαίρετα ο Πατέρας και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Γιατί δεν έχει άλλη δόξα ο Πατέρας και άλλη ο Υιός, αλλά μία και την ίδια με το Άγιο Πνεύμα. Επειδή είναι Μονογενής Υιός του Θεού-Πατέρα και όταν δοξάζεται ο Πατέρας, δοξάζεται μαζί με Αυτόν και ο Υιός. Η δόξα του Υιού προέρχεται από την τιμή του Πατέρα Του[πρβλ. Παροιμ. 17,6: «στέφανος γερόντων τέκνα τέκνων, καύχημα δὲ τέκνων πατέρες αὐτῶν(:δόξα και καμάρι των γερόντων είναι τα καλά παιδιά και τα εγγόνια τους. Τιμή δε και καύχημα των τέκνων είναι οι καλοί πρόγονοί τους)»]. Και πάλι όταν δοξολογείται ο Υιός, δέχεται ανάλογη τιμή και ο Πατέρας του Υιού, δια του Οποίου Υιού χαρίστηκε στο ανθρώπινο γένος η σωτηρία, το μέγιστο αγαθό. 
Και η μεν διάνοια αντιλαμβάνεται με αμεσότητα και πληρότητα, η γλώσσα όμως χρειάζεται πολλά λόγια και εκτεταμένη αφήγηση για να περιγράψει όσα ο νους εννοεί. Διότι και το μάτι με ένα βλέμμα ατενίζει στον έναστρο ορίζοντα ένα σημαντικό τμήμα του ουρανού. Όταν όμως θελήσει κανείς να διηγηθεί αναλυτικά τι είναι ο Φωσφόρος, τι είναι ο Έσπερος και τι το καθένα από τα αστέρια, χρειάζεται πολλά λόγια. Και πάλι με μια σκέψη περιλαμβάνει η διάνοια τη γη, τη θάλασσα και όλα τα πέρατα του κόσμου.

Ἄγνωστες προφητεῖες τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ

(Από το βιβλίο του Λάζαρου Τσακιρίδη)

Ο Άγιος Κοσμάς στην Άνω Μηλιά Πιερίας...

Ο Πατρο-Κοσμάς πέρασε και από το Μοσχοπόταμο Πιερίας. Τότε λεγόταν Δριάνιστα. Εκεί κήρυξε και δίδαξε κάτω από μια καρυδιά στα πλήθη, που μαζεύτηκαν.
Ενώ δίδασκε, σταμάτησε για λίγο, κοίταξε προς την Θεσσαλονίκη, που είναι απέναντι από το Μοσχοπόταμο οπτικά, αλλά σε αρκετή απόσταση. 
Ο Άγιος δάκρυσε και είπε :
" Μακάριοι όσοι κατοικούν στην ποδιά του Ολύμπου..." (Σελ. 76)
Ο Άγιος Κοσμάς στην Καρυά Ολύμπου...
1) Θαρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν… ( προφανώς εννοεί το χάραγμα τού Αντίχριστου 666 )
2) Το σώμα σας μπορεί να το πάρουν. Την ψυχή, μόνο αν την δώσετε εσείς, τότε θα την πάρουν....
3) Θαρθεί καιρός που θα κατεβεί το Ρούσικο γένος για να πηγαίνουν στους Εβραίους, εκεί που θα γίνει πόλεμος και θα πλέξει τριότικο δαμάλι. Θα είναι τακτικός στρατός. Απ’ αυτόν δεν θα πάθετε τίποτε. 
4) Αλλά από το ρέμπελο ( αντάρτικο ), θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στη Μακεδόνα. Αν περάσει από τη Μακεδόνα αλιά (αλοίμονο) στη Μακεδόνα. Μάνα μου τι κακό έχει να γίνει. Θα βιάζονται παρθένες. Θ’ αρπάζονται πλούτη. Θα σκοτώνουν ανθρώπους. Θα γίνει μεγάλο κακό.
5) Να φυλάγετε τα δέντρα και τα δάση, όπως τα παιδιά σας. Το κάθε δέντρο θα σώσει κι έναν άνθρωπο.
6) Το σακούλι με το άλας να είναι κρεμασμένο νύχτα μέρα στο ανώφλι της πόρτας. Όταν φεύγετε, θα σας κτυπήσει το κεφάλι να θυμηθείτε να το πάρετε. Να αλατίζετε χόρτα να τρώτε να μη πεθάνετε...
7) Θαρθεί η ώρα που πλια (πουλιά) χωρίς ψυχή και άλογα χωρίς ψυχή (θα φανούν). Αυτά θα καταστρέψουν κόσμο και θα χαθούν... ( αεροπλάνα καί τάνκς )
8) Εσείς δεν θα έχετε άλογα. Θα χαθούν τ’ άλογα απ’ εδώ. Θα ξαναπιάσετε μαγιά από τα Τζουμέρκα. (Οι ειδήσεις ανέφεραν τελευταία ότι βρέθηκαν άγρια άλογα στα Τζουμέρκα και στην Πίνδο. Πολλαπλασιάστηκαν από εγκαταλελειμμένα άλογα).
9) Όσο ο κόσμος ξεφεύγει από το Θεό, τόσο θα περάσει πολλά κακά. (Σελ. 77-78 )
Ο Πατρο-Κοσμάς στους Πόρους Ολύμπου...

Δέν μάτωσε μόνο ὁ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ στόν ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ τοῦ Γηροκομείου Ἀθηνῶν, μάτωσε καί τό Πανακήρατο Σῶμα τοῦ ΧΡΙΣΤΟΥ στόν ΕΠΙΤΑΦΙΟ. Μάτωσε καί ἡ Ἑλλάδα τέτοιες ἅγιες μέρες.


Η συγκλονιστική αιμορραγία του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ, όπως την αντικρύσαμε όλοι μας σε βίντεο και φώτο που μαρτύρησαν το γεγονός https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_29.html

Τούτο το ΘΑΥΜΑΣΤΟ συνεχίζεται με ρανίδες αίματος που σχηματίστηκαν στον Πανακήρατο σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ μέσα στον ίδιο ναό.
Ας δούμε, ας αξιολογήσουμε ο καθείς ελεύθερα και ανάλογα αυτό που θα ακουμπήσει στις καρδιές μας, ας πέσουμε στα γόνατα γιατί δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε.
Τώρα που μείναμε ανυπεράσπιστοι , έρχεται ο αληθινός Βοσκός να μας ποιμάνει με τον δικό του τρόπο.
Όλα αυτά στην αληθινή πνευματική τους διάσταση δεν προαιωνίζουν τίποτε καλό. ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί
Από το ΟΙΜΟΣ οι πληροφορίες « Το μέγα θαύμα όμως συνεχίστηκε και χθες την Μεγάλη Παρασκευή καθώς μάτωσε και ο Επιτάφιος!!!
Σε ανύποπτη στιγμή, κάποιος από τους ελάχιστους που είχαν το προνόμιο να πλησιάσουν τον επιτάφιο είδε το φρικτό θαύμα και το απαθανάτισε!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΩΘΕΝ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΛΗΠΤΗ...
Οφείλουμε να πούμε ότι η ταπεινοφροσύνη του εφημερίου του Γηροκομείου μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός της Θείας Αιμορραγίας του Εσταυρωμένου και του Επιταφίου, αλλά ο ταπεινός ιερέας του ναού δεν έχει καμία σχέση με την βιντεοσκόπηση ή την φωτογράφηση της αιμορραγίας του Εσταυρωμένου ή του Επιταφίου...» Πληροφορίες από το https://oimos-athina.blogspot.com/2020/04/blog-post_27.html
Ακόμα δεν κλείσαμε το κείμενο μας απεστάλει και άλλη φώτο από τον Επιτάφιο στον ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ στο Γηροκομείο των Αθηνών. Αυτές οι φώτο κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκαλούν ιερό δέος. Σε εμάς απομένει να τις αξιολογήσουμε και να λάβουμε τα πνευματικά μηνύματα.

Καθ.Ἰατρικῆς, Ἰ.Κουντουρᾶς: Διεθνεῖς ἐπιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν τήν ἀσφάλεια τῆς Θείας Κοινωνίας ἔναντι λοιμώξεων!

Σε μια δεύτερη παρέμβαση προχώρησε ο Ομ. Καθηγητής τής Ιατρικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Κουντουράς, απευθυνόμενος προς την Επιτροπή Ειδικών τού Υπουργείου Υγείας, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν από 40 ημέρες, φέρεται να απέστειλε επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τής Ελλάδος για το ζήτημα που αφορά τη σχέση μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω Θείας Κοινωνίας.
Στην πρώτη του παρέμβαση ο κ. Καθηγητής, με επιστημονικά στοιχεία που παρουσίασε, χαρακτήριζε ως «αντιεπιστημονική τη θέση της «Επιτροπής Ειδικών» του Υπουργείου Υγείας για τη Θεία Κοινωνία», υπό τον κ. Σ.Τσιόδρα», εφόσον βέβαια ισχύει αυτό που δημοσιεύτηκε ότι η εν λόγω Επιτροπή αποφάνθηκε ότι ο κορωνοϊός κολλάει δια της Θείας Κοινωνίας.

Καθηγητής Ιατρικής Ι.Κουντουράς: Η απόφανση της Επιτροπής τού Υπουργείου Υγείας περί μετάδοσης του κορωνοϊού δια της Θείας Κοινωνίας, είναι ένα μη επιστημονικό κείμενο!!!
Γι’ αυτό και ο κ. Κουντουράς ζήτησε από την Επιτροπή αυτή είτε να επιβεβαιώσει, δημόσια, αυτά που δημοσιεύτηκαν ως θέσεις τής Επιτροπής, είτε να τα διαψεύσει. Τόνιζε όμως ότι η Επιτροπή τού Υπουργείου Υγείας, εάν όντως αποφάνθηκε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία, «τότε πρόκειται για ένα επιπολής μη επιστημονικό κείμενο».
Επισήμαινε δε ότι «η εν λόγω απόφανση δεν προκύπτει από επιδημιολογικά επιστημονικά δημοσιευμένα δεδομένα» και ότι οι «ειδικοί της Επιτροπής» στερούνται πλήρως σχετικής βιβλιογραφικής τεκμηρίωσης».
Πρόσθετε δε ότι «παρόμοια έρευνα δεν υφίσταται εκτός από την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη (του Καθηγητή κ. Κουντουρά) που πραγματοποιήθηκε στο Ηπατολογικό Ιατρείο της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όσο και από το αντίστοιχο registry της B΄ Προπαιδευτικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Η πρόσφατη επιδημιολογική μας μελέτη δείχνει ακριβώς το αντίθετο!», ότι δηλαδή δια της Θείας Κοινωνίας δεν μεταδίδονται μολυσματικές ασθένειες.
Η επιστολή τού Καθηγητή κ. Κουντουρά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δόθηκε σε πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και σε ορισμένα περιφερειακά και άλλα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ κοινοποιήθηκε και στον Καθηγητή κ. Σ. Τσιόδρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-4-2020 ΤΡΙΤΗ 21-4-2020


ΔΕΥΤΕΡΑ 20-4-2020

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 20.00-21.30
Τίτλος κηρύγματος :
«Ἄνω σέ ἐν θρόνῳ καί κάτω ἐν τάφῳ...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 20-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

ΤΡΙΤΗ 21-4-2020

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ-ΟΡΘΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 07.00-10.30
Τίτλος κηρύγματος :

«Νεοποιεῖς τούς γηγενεῖς, ὁ πλαστουργός...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 21-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Μεγάλη Τρίτη: Γιά τήν ἐλεημοσύνη καί γιά τίς δέκα παρθένες (Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος)


Ομιλία γ’

1.α. Θυμάστε άραγε πώς άρχισε ο προηγούμενος λόγος μου και πώς τελείωσε, ή από ποιο θέμα άρχισαν και σε ποιο κατέληξαν τα λόγια της προηγούμενης ομιλίας μου; Όμως νομίζω πως λησμονήσατε πώς τελείωσε ο λόγος μου, αλλά εγώ θυμάμαι και δεν σας κατακρίνω γι’ αυτό ούτε σας κατηγορώ. Γιατί ο καθένας από εσάς έχει γυναίκα, ασχολείται με τα παιδιά του, και φροντίζει για όλα τα πράγματα του σπιτιού. Και άλλοι ασχολούνται με τα στρατιωτικά, άλλοι είναι χειροτέχνες και ο καθένας σας ασχολείται με τις διάφορες ανάγκες του. Εγώ όμως καταγίνομαι μ’ αυτά, αυτά μελετώ και μ’ αυτά περνώ τον χρόνο μου, ώστε δεν είσαστε αξιοκατάκριτοι γι’ αυτό, αλλά αξιέπαινοι για την προθυμία σας, αφού ούτε μια Κυριακή δεν εγκαταλείπετε την εκκλησία. Και αυτό είναι το μέγιστο εγκώμιο για την πόλη μας, όχι, δηλαδή, το να έχει θορύβους και προάστεια, ούτε ολόχρυσα σπίτια και αίθουσες για συμπόσια, αλλά το να έχει σπουδαίους και προσεκτικούς πολίτες. Γιατί και το καλό δένδρο δεν το αναγνωρίζουμε από τα φύλλα του αλλά από τους καρπούς του. Και σίγουρα γι’ αυτό ξεχωρίζουμε από τα άλογα ζώα, για το ότι έχουμε λόγο και με τον λόγο επικοινωνούμε και αγαπούμε τον λόγο. Γιατί ο άνθρωπος που δεν αγαπά τον λόγο, είναι πιο άλογος και από τα κτήνη, μη γνωρίζοντας γιατί τιμήθηκε και από που έχει την τιμή. Και καλά έλεγε ο προφήτης: «Ο άνθρωπος πού ήταν τιμημένος, δεν το κατανόησε, αλλά αναμείχθηκε με τα ανόητα κτήνη κι έγινε όμοιος με αυτά» (Ψαλμ. μη’ 13). Ενώ είσαι λογικός άνθρωπος, δεν αγαπάς τον λόγο; Πες μου, ποια συγχώρηση θα έχεις γι’ αυτό; Γι’ αυτό εσείς είσαστε πιο σπουδαίοι για εμένα, εσείς, δηλαδή, που έρχεστε να ακούσετε με προθυμία τον λόγο τής αρετής, και όλα τα θεωρείτε δεύτερα μπροστά στα θεία λόγια. Εμπρός, λοιπόν, κι εμείς ας αρχίσουμε το θέμα μας και ας πούμε τη συνέχεια εκείνων που είπαμε στην προηγούμενη ομιλία. Σας το χρεωστώ, και με ευχαρίστηση εξοφλώ το χρέος μου. Και η εξόφληση αυτή δεν μου στερεί κάτι, αλλά αντίθετα με πλουτίζει. Στην περίπτωση, βέβαια των εκτός της εκκλησίας πραγμάτων, όσοι χρεωστούν αποφεύγουν τους δανειστές για να μην τους επιστρέψουν αυτά που τους χρεωστούν, αντίθετα εγώ σας κυνηγώ για να σας επιστρέψω όσα σας χρεωστώ, και πολύ εύλογα. Διότι στην περίπτωση των εκτός της εκκλησίας πραγμάτων, η επιστροφή των οφειλομένων προξενεί φτώχεια, ενώ στην περίπτωση του λόγου η ανταπόδοση της οφειλής φέρνει πλούτο. Και εννοώ το εξής:

Ἰωάννης Κουντουράς , Ὁ μακαριστός π. Αυγουστῖνος




Ι. Κουντουράς,Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ

Ο "των άκρων" μακαριστός -για μένα Άγιος- π. Αυγουστίνος θα εξακολουθεί ίσαμε της συντελείας του κόσμου να πυρπολεί – με τον λόγο του εμπνευσμένο από τον Παράκλητο και τον παλμό της πυρωμένης από Θεϊκό έρωτα καρδιάς του. Δικαίως, γιατί το "Άκρον", το Κορυφαίον είναι η Βίβλος που πυροδότησε την αγία του βιωτή.
Ο λόγος; Η αποστεωμένη συμπεριφορά μερικών ταγών της Εκκλησίας με τη συνοδεία μερίδας "πιστών" περσόνων που τελούν έγκλειστοι και υποχείριοι αμοραλιστών με αδύναμο νουν κυβερνώντων, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάνουν υπακοή. Νομίζουν οι κυβερνώντες με τους οσφυοκάμπτες συνοδοιπόρους τους ότι έτσι μπορούν να παίξουν ρόλο “επιβήτορα” της πνευματικής μας ύπαρξης κι αφήνουν την βρομερή απόπνοια της τερηδονισμένης όλο σήψη πνοής τους να μολύνει το ηθικό μας κριτήριο. Σπέρνουν φόβο, παγωνιά· χωρίς Ζωηφόρο Σώμα και Αίμα Χριστού όμως κινδυνεύουμε να “μας πάρουν του κόσμου τα ρέματα”, όπως λένε κάποιοι ηχο-στίχοι· χωρίς Θεία Κοινωνία ο παλμός της δικής μας καρδιάς δεν συντονίζεται με τον Θεϊκό Παλμό και καταντά λιπόθυμος, απροσδιόριστος· λιμοκτονεί καταλήγοντας σε κολποκοιλιακό αποκλεισμό που ισοδυναμεί με κοιλιακή μαρμαρυγή και πνευματική καρδιακή παύλα. Επομένως, επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση τροφοδοσίας Θείας Κοινωνίας για όλους που ανήκουν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα επειδή ο λόγος του Κυρίου δεν αφήνει περιθώρια: «εάν μη φάγητε την σάρκα του Υιού του ανθρώπου και πίητε αυτού το αίμα, ουκ έχετε ζωήν εν ευατοίς»(Ιω, 6,53). Είναι υπαρξιακό το κριτικό αυτό πρόβλημα και αν δεν ληφθούν μέτρα ανάλογα με τα αντίστοιχα της εξαπλώσεως των ιών οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον πνευματικό θάνατο γιατί ο πειράζων «ως λέων ωρυόμενος.. ζητεί τίνα καταπίη». Στη συνάφεια αυτή η γραφίδα μου τονίζει ότι προσωπικά ανήκω στους αδύνατους · κατεργάζομαι τη σωτηρία μου «μετά φόβου και τρόμου» · βρείτε οι υπεύθυνοι λύση άμεση και μην περιορίζεστε σε «ευσεβείς συμβουλές» παράτασης του μαρτυρίου αποχής από Θεία Κοινωνία · τέτοιες επιπολής προσεγγίσεις δεν οφελούν · παγώνουν τα αισθήματά μας · πέφτει βράδυ παγωνιά, παύει να χτυπά η καρδιά· πεστε μας -ποιος θα μας σώσει από τα συντρίμματά μας;
Ρώτησαν τον πειράζοντα ποιό είναι το όνομά σου; κι εκείνος τους έδωσε την πιο ταιριαστή απάντηση: με λένε παγωνιά!

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ–''ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου


Απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου. Προφήτης Ἡσαΐα 52, 1 – 2 ἡμερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 17-02-97

Τά πονηρά πνεύματα σκορπισμένα στήν οἰκουμένη, θά προκαλοῦν στούς ἀνθρώπους μία γενικά ἐξαίρετη γνώμη γιά τόν ἀντίχριστο, ἕνα γενικό ἐνθουσιασμό, μία ἀκαταδάμαστη στροφή σ’ αὐτόν...

{Οι εχθροί του αντιχρίστου θα θεωρηθούν ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης... θα υποστούν ανοιχτές και συγκεκαλυμμένες διώξεις, και θα υποβληθούν σε σκληρές τιμωρίες και ποινές. 

Μεγάλη ὑπόθεση ὁ Ἑλληνικός λαός! Eἴμαστε εὐλογημένοι ἀπό τόν Θεό!

Οι Έλληνες θα χρησιμοποιηθούν, για να διαδώσουν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο (οι Έλληνες μετανάστες είναι ήδη διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο). 
Αυτό θα γίνει μετά την τελευταία μεγάλη καταστροφή… 
Θυμηθείτε τα λόγια μου, σε λίγα χρόνια που θα έρθει η καταστροφή, μετά από αυτήν θα δείτε την αξία της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και την Ελληνικής γλώσσας.

«Κύριε, εἶμαι ἁμαρτωλός καί ἀνάξιος τοῦ ἐλέους Σου. Ἐσύ, ὅμως, μέ μόνη τήν εὐσπλαχνία Σου σώσε με».


❈ «Χωρίς να ανοίγεις διάλογο με τον λογισμό, πρέπει με όλη την δύναμη σου και με όλη τη διάνοια σου να προσκολλάσαι στον Θεό και να λες «Κύριε, είμαι αμαρτωλός και ανάξιος του ελέους Σου. Εσύ, όμως, με μόνη την ευσπλαχνία Σου σώσε με»...
Η απόγνωση, όμως, ειναι το χειρότερο από όλα · ειναι βλασφημία κατά του Θεού

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ-ΟΡΘΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 07.00-10.00

https://youtu.be/zIKDIQ6RvZw

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ-ΟΡΘΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)  07.00-10.00 

Τίτλος κηρύγματος : 

«Ὁ Ἅδης, Λόγε, συναντήσας σοι, ἐπικράνθη...» Κανόνας Μ. Σαββάτου, Ἑορτοδρόμιο Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 20-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Φτάσαμε σέ «ἀποκαλυπτικούς καιρούς»...

Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως φτάσαμε σε «αποκαλυπτικούς καιρούς»...

20 Ἀπριλίου. ♰ Δευτέρα τῆς διακαινησίμου. Τοῦ ὁσίου πατρός ἡμῶν Θεοδώρου τοῦ Τριχινᾶ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τῆς ἡμέρας. (Πρξ. α΄ 12-17, 21-26).
Πραξ. 1,12         Τότε ὑπέστρεψαν εἰς Ἱερουσαλὴμ ἀπὸ ὄρους τοῦ καλουμένου ἐλαιῶνος, ὅ ἔστιν ἐγγὺς Ἱερουσαλήμ, σαββάτου ἔχον ὁδόν.
Πραξ. 1,12                Τοτε οι μαθηταί επέστρεψαν εις την Ιερουσαλήμ από το όρος, που ελέγετο Ελαιών και το οποίον είναι πλησίον της Ιερουσαλήμ, εις απόστασιν ενός και κάτι χιλιομέτρου, όσον δηλαδή επετρέπετο στους Ισραηλίτας να βαδίσουν κατά την ημέραν του Σαββάτου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible