Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ἡ ζημιά στή σωτηρία ἀπό τίς ἡδονές τῶν αἰσθήσεων -Ὁ παράλογος ἔρωτας τῶν ἡδονῶν Β', Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Η ζημιά στη σωτηρία από τις ηδονές των αισθήσεων Ὁ παράλογος ἔρωτας τῶν ἡδονῶν Β', Αγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου Πνευματικά γυμνάσματα, Ανάγνωση Ε' (β1' μέρος), 16-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, 

Ἡ ἀγάπη στὶς ἡδονὲς τῶν αἴσθησεων-Ὁ παράλογος ἔρωτας τῶν ἠδονῶν Α', Ἀνάγνωση Ε' (α' μέρος) Ἀρχ.Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἡ ἀγάπη στὶς ἡδονὲς τῶν αἴσθησεων-Ο παράλογος ἔρωτας τῶν ἠδονων Α', Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Ἀνάγνωση Ε' (α' μέρος), 15-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 17-7-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 17-7-2023 
https://www.youtube.com/live/6GZcubTBme0?feature=share

Ὄχι στὴ νέα ταυτότητα τοῦ Ἀντιχρίστου-Όχι στὸ 666 καὶ τὴν ἠλεκτρονικὴ σκλαβιά, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Απόσπασμα_Ὄχι στὴ νέα ταυτότητα τοῦ Ἀντιχρίστου-Όχι στὸ 666 καὶ τὴν ἠλεκτρονικὴ σκλαβιά, 16-7-2023, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Τό χάρισμα τῆς μετακίνησης τοῦ ἁγίου Πορφυρίου


Με τον γέροντα Πορφύριο – διηγείται ο π. Γεώργιος Καλαντζής, Εφημέριος Αγίου Γερασίμου Ιλισίων – έζησα ένα περιστατικό που έχει σχέση με το πώς ανακάλυψε το νερό που υπάρχει στον Ωρωπό. Κάλεσαν ειδικούς εκεί για να βρουν πού έχει νερό και να κάνουν γεώτρηση.

Τους έδειξε ένα μέρος και έκαναν την γεώτρηση σε μεγάλο βάθος, χωρίς να βρουν νερό, αλλ’ εκείνος επέμενε και τους έλεγε «προχωράτε ακόμα λίγο…, προχωράτε ακόμα λίγο…»· και όντως σε απίθανο βάθος βρήκαν νερό, το οποίο όντως ήταν καλό και πολύ νερό.

Και αποκάλυψε σ’ εμένα τον ανάξιο λέγοντας: «Βρε, είχα κατέβει και το είχα δοκιμάσει σε εκατοντάδες μέτρα βάθος γης, είχα κατέβει και το δοκίμασα και είπα σε μια στιγμή να το μεταφέρω στις χούφτες μου να το δοκιμάσουν και οι άλλοι ότι είναι πολύ καλό νερό, αλλά φοβήθηκα ότι θα με θεωρήσουν για τρελλό και δεν το έκανα…».

Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που φανερώνει το χάρισμα της μετακίνησης του Γέροντα.

«Εὐτυχισμένος θά εἶναι αὐτός πού θά μάθει νά ἀγαπάει. Μή νομίζετε ὅτι ἡ ἀγάπη εἶναι ἔμφυτο ταλέντο. Μποροῦμε νά μάθουμε νά ἀγαπᾶμε καί πρέπει νά τό κάνουμε».


Οι Άγιοι του Θεού δεν είναι ίδιοι. Ο Όσιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός (κατά κόσμον Γκοντέρτζι Ουργκεμπάτζε) ήταν πέρα από το συνηθισμένο σε μας πρότυπο αγίου. Πολλοί σκανδαλίζονταν με τη συμπεριφορά του: μπορούσε να βρίσει ή να δείξει ότι πάει να φάει κάτι αρτύσιμο σε περίοδο νηστείας. Αλλά αυτό ήταν απλώς βιτρίνα. Οι σαλοί συχνά με τη συμπεριφορά τους επέπλητταν τους ανθρώπους που τους επισκέπτονταν για τις αμαρτίες τους.

Οι Άγιοι είναι απολύτως ελεύθεροι από τη δόξα του κόσμου, τους απασχολεί μόνο η Δόξα του Θεού, γι΄αυτό, συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να σώσουν την ανθρώπινη ψυχή. Δεν τους απασχολεί τι εντύπωση θα προσκαλέσουν και τι θα πουν οι άνθρωποι. Οι Άγιοι είναι ευθείς και ειλικρινείς. Ίσως, δεν μας αποκαλύπτονται αμέσως, όπως και τα χαρίσματά τους, αυτά της προορατικότητας και της θαυματουργίας. Οπότε, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι: «Αλλοίμονο, τα πνευματικά μου μάτια είναι κλειστά, γι΄αυτό, δε βλέπω στον άνθρωπο την αγιότητα, δε βλέπω την εικόνα του Θεού! Αυτή υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Πόσο φοβερό, όμως, είναι να κάνεις λάθος όταν ένας άνθρωπος είναι άγιος και εσύ να νομίζεις ότι είναι αμαρτωλός».

Οπότε, και εμείς πρέπει να προσπαθούμε να μιμούμαστε ανθρώπους όπως ο Άγιος Γαβριήλ, να προσπαθούμε να έχουμε τέτοια αγνή καρδιά ώστε να βλέπουμε στον κάθε άνθρωπο την εικόνα του Θεού.

Όπως έλεγε ο Άγιος Γαβριήλ: «Ευτυχισμένος θα είναι αυτός που θα μάθει να αγαπάει. Μη νομίζετε ότι η αγάπη είναι έμφυτο ταλέντο. Μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε και πρέπει να το κάνουμε».

Ο Άγιος εκδήμησε εις Κύριον στις 2 Νοεμβρίου του 1995. Η ευθύτητά του, η προορατικότητά του, η μεγάλη του αγάπη προσέλκυαν πλήθη ανθρώπων τόσο όσο ζούσε, όσο και μετά το θάνατό του που δεν μας εγκατέλειψε, καθώς απαντάει στις προσευχές μας και σε ορισμένους εμφανίζεται και φανερά.

Οὐκρανικό «αὐτοκέφαλο»: Ἕνας ἀποκαλυπτικός διάλογος


Πρωτοπρεσβύτερος Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος, Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν

Πάτρα 12 . 7 . 2023

Οὐκρανικό «αὐτοκέφαλο»: Ἕνας ἀποκαλυπτικός διάλογος

Κατά τήν τελευταία φάση τῆς προετοιμασίας τῆς λεγομένης «Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου» (Κρήτη, Ἰούνιος 2016) πραγματοποιήθηκε ἀπό 21-27.1.2016 στό Ὀρθόδοξο Κέντρο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στὴ Γενεύη τῆς Ἐλβετίας Σύναξη τῶν Προκαθημένων τῶν Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν.
Τὰ πρακτικὰ τῆς Συνάξεως αὐτῆς ἐκδόθηκαν στὸν τόμο, Γραμματεία ἐπὶ τῆς Προπαρασκευῆς τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου, Σύναξις τῶν Προκαθημένων τῶν Ἁγιώτατων Ὀρθόδοξων Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν, Πρακτικὰ-Κείμενα, ἒκδ. Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Ἀθήνα 2021, σσ. 542.

Στό παρὸν δημοσιεύουμε ἀποσπάσματα ἐκ τῶν Πρακτικῶν καί εἰδικότερα τὸν ἔντονο διάλογο ποὺ εἶχε ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος μὲ τὸν Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο κατὰ τὴν ἐναρκτήριο, τὴν 2η, 3η καὶ 4η συνεδρία ἀναφορικὰ μὲ τὸ Οὐκρανικὸ ζήτημα.

Ἡ σπουδαιότητα τοῦ διαλόγου αὐτοῦ εἶναι προφανὴς ἄν ἀναλογιστοῦμε ὅτι εἶναι ἡ τελευταία φορὰ ποὺ οἱ δύο Προκαθήμενοι συζητοῦν δημοσίως καὶ σέ τόσο ὑψηλὸ ἐπίπεδο, ἐνώπιον ὅλων τῶν Προκαθημένων, τὸ ζήτημα τοῦ Οὐκρανικοῦ σχίσματος.

Ἐπίσης, στὸ διάλογο αὐτὸ ἀποκαλύπτεται πέραν πάσης ἀμφισβητήσεως ἡ Πανορθόδοξη ἐκκλησιαστικὴ συνείδηση γιὰ τὸ Οὐκρανικὸ ζήτημα —ὅπως αὐτὴ ἐκφράστηκε στὸ πλέον ἐπίσημο βῆμα τῆς Συνάξεως τῶν Προκαθημένων, ἀπὸ τὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη Βαρθολομαῖο καὶ ἄλλους Προκαθημένους καὶ ἀρχιερεῖς ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν: Ἡ οἰκουμενική Ὀρθοδοξία θεωρεῖ ὅτι ἡ Οὐκρανία ὑπάγεται ἐκκλησιαστικὰ στὴν Ἐκκλησία τῆς Ρωσσίας. Οὐδείς ἐξέφρασε ἀντίρρηση οὒτε κἂν ἒμμεση ἀμφισβήτηση!

Ἀκόμα καὶ ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης, ὁ ὁποῖος τονίζει κατ’ ἐπανάληψιν τὴν ἰδιαίτερη σχέση ποὺ ἔχουν οἱ Οὐκρανοὶ Ὀρθόδοξοι μὲ τὴ Μητέρα Ἐκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ἀπὸ τὸ ἐπίσημο βῆμα τῆς Συνάξεως τῶν Προκαθημένων:

· Ἐκφράζει ρητῶς τὴ θέση ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρωσσίας ἔχει κανονικὰ δικαιώματα ἐπὶ τῆς Οὐκρανίας, τὰ ὁποῖα τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο δὲν ἀμφισβητεῖ,

· Ἀναγνωρίζει τὸν Μητροπολίτη Ὀνούφριο (Προκαθήμενο τῆς Αὐτονόμου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας ποὺ ὑπάγεται στὸ Πατριαρχεῖο Μόσχας) ὡς τὸν μόνο κανονικὸ Μητροπολίτη Κιέβου,

Ἅγιος Σωφρόνιος τοῦ Ἔσσεξ


Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

Συναξάρι εδώ

Παρακλητικός κανόνας εδώ



Θρησκευτικό Γκουαντάναμο στό Κίεβο. Φυλάκισαν τόν Μητροπολίτη Παύλο, ἡγούμενο τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου μετά ἀπό νέα δίκη.


Του αφαιρέθηκαν επισκοπική ράβδος και ο σταυρός πριν τον βάλουν στο μπουντρούμι.

Δηλώνει: με φυλακίζουν γιατί δεν «δέχομαι σχισματικούς και αιρετικούς»! ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ουσιαστικά ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!!! Μιλά για θρησκευτικές διώξεις.. Προηγουμένως είχε τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι..

Ο Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ πέρασε από νέα δίκη και οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απόφαση. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Solomiansky του Κιέβου ικανοποίησε την εισήγηση των εισαγγελέων για αλλαγή του μέτρου περιορισμού για τον Μητροπολίτη Παύλο, ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το δικαστήριο αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση ο Μητροπολίτης Παύλος χωρίς λόγο και κατασκευασμένες κατηγορίες.Του αφαιρέθηκαν η επισκοπική ράβδος και ο σταυρός πριν τον στέλνουν τα τσιράκια του Ζελένσκι στην φυλακή.

Στις 14 Ιουλίου 2023, το Επαρχιακό Δικαστήριο Solomiansky του Κιέβου άλλαξε το μέτρο περιορισμού για τον Μητροπολίτη Παύλο, τον ηγούμενο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, κι αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση, αναφέρει ανταποκριτής της UOJ από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο επίσκοπος μπορεί να παραμείνει ελεύθερος σε περίπτωση εγγύησης ύψους 33 εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος.

17 Ἰουλίου. † Μαρίνης μεγαλομάρτυρος (δ΄ αἰ.). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Τῆς ἁγίας, Πέμ. ιε΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Γαλ. γ΄ 23 - δ΄ 5).

Γαλ. 3,23           Πρὸ δὲ τοῦ ἐλθεῖν τὴν πίστιν ὑπὸ νόμον ἐφρουρούμεθα συγκεκλεισμένοι εἰς τὴν μέλλουσαν πίστιν ἀποκαλυφθῆναι.

Γαλ. 3,23                   Πριν δε να έλθη η δια της πίστεως λύτρωσις και σωτηρία, όλοι εφρουρούμεθα από τον Νομον, κλεισμένοι και περιμανδρωμένοι, προοριζόμενοι δια την πίστιν, που έμελλε εν καιρώ να αποκαλυφθή.

«Λευκό Τάγμα τῆς Θούλης» . Ἕνα διεθνές νεοναζιστικό δίκτυο σατανιστῶν


«ΛΕΥΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ». Ένα διεθνές νεοναζιστικό δίκτυο σατανιστών

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Το «Λευκό Τάγμα της Θούλης» (White Order of Thule) αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο νεοναζί σατανιστών που έχει ως βασικά γνωρίσματα την παρουσία του σε πολλές χώρες, τη διείσδυσή του σε πολλούς χώρους, καθώς δραστηριοποιείται με μία ποικιλία εκδηλώσεων και την λειτουργία του ως υποστηρικτικό δίκτυο ομπρέλλα, σε διεθνές επίπεδο, των διαφόρων αποκρυφιστικών και νεοσατανιστικών κινήσεων.

Η νεοναζιστική σατανιστική οργάνωση « Λευκό Τάγμα της Θούλης» ιδρύθηκε το 1994 από τον Kerry Bolton (Ψευδώνυμο: Faustus Scorpius). Ο ιδρυτής της εν λόγω οργάνωσης υπήρξε για ένα χρονικό διάστημα ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Νέας Ζηλανδίας. Από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος παραιτήθηκε τη δεκαετία του 1980 για να ασχοληθεί κατά τρόπο πιο συστηματικό με τον αποκρυφισμό και μάλιστα με την πλέον φρικτή και ακραία μορφή του που είναι ο νεοσατανισμός.
Αποτέλεσμα αυτής της ενασχόλησής του με την πλέον σκληρή μορφή του αποκρυφισμού υπήρξε το 1992 η δημιουργία της νεοναζιστικής σατανιστικής οργάνωσης « Order of the Left Hand», η οποία μετονομάστηκε το 1994 σε «Ordo Sinistra Vivendi».

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ, 17-7-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ, 17-7-2023 
https://www.youtube.com/live/muuH3eTs518?feature=share

"Ἄν ἤξερα τί δόξα ἔχουν οἱ Ἅγιοι, θά ἔκανα ὅ,τι µποροῦσα νά περάσω πιό µεγάλα µαρτύρια".


"Ἄν ἤξερα τί δόξα ἔχουν οἱ Ἅγιοι, θά ἔκανα ὅ,τι µποροῦσα νά περάσω πιό µεγάλα µαρτύρια".

(Απάντηση της Αγίας Ευφημίας στον Όσιο Παΐσιο στο ερώτημα ''Πώς άντεξε τέτοια μαρτύρια...'')


https://proskynitis.blogspot.com/2023/07/blog-post_56.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible