Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οἱ διωγμοί τῆς Ἐκκλησίας ἀπό τούς αἱρετικούς Ἀρειανούς. Πρωτοπρ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος

Οι διωγμοί της Εκκλησίας από τους αιρετικούς Αρειανούς

 Πρωτοπρ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος  εφημ. Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς

 Εν Πειραιεί  17-10-2013
α) Η Α΄ περίοδος των διωγμών εναντίον των Ορθοδόξων (338-363)
Το 325 μ.Χ. συνεκλήθη η Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια τῆς Βιθυνίας το 325 μ.Χ. επί της βασιλείας του αγίου ενδόξου θεοστέπτου βασιλέως και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Η Σύνοδος συνήχθη κατά του αιρετικού Αρείου, ο οποίος βλασφημούσε ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού δεν είναι ομοούσιος με τον Θεό Πατέρα και ακολούθως δεν είναι Θεός αληθινός, αλλά κτίσμα και ποίημα. 
Η Σύνοδος, η οποία διήρκησε τρεισήμισι χρόνια, μάς παρέδωσε το κοινό και γνωστό απ’ όλους και ιερό Σύμβολο της Ορθοδόξου πίστεώς μας, με το οποίο ανεκήρυξε τόν Υιό και Λόγο του Θεού, Θεό αληθινό και ομοούσιο με τον Θεό Πατέρα, έχοντας δηλ. την ίδια ουσία και φύση με τον Θεό Πατέρα και επομένως την ίδια δόξα, εξουσία, κυριότητα και αϊδιότητα και όλα τα υπόλοιπα θεοπρεπή ιδιώματα της θείας φύσεως. Η ίδια Σύνοδος μάς παρέδωσε και τον καθορισμό του Πάσχα και εξέδωσε είκοσι ιερούς κανόνες.

1)Ἅγ.Ἰωάννης Μαξίμοβιτς:Περί τοῦ μή ἐπιτρεπτοῦ νά ἀγγίζουμε τίς εἰκόνες μέ βαμμένα χεῖλη...

Πρός τόν μονάζοντα Νικόλαο


Ἅγιος Μάρκος ὁ Ἀσκητής
Ἄν λοιπόν θέλεις, παιδί μου, νά ἀποκτήσεις δικό σου λύχνο φωτός νοητοῦ καί πνευματικῆς γνώσεως μέσα σου, γιά νά μπορέσεις ἀνεμπόδιστα νά περπατήσεις μέσα στό βαθύτατο σκοτάδι αὐτοῦ τοῦ αἰώνα καί ἄν θέλεις νά καθοδηγοῦνται τά βήματά σου ἀπό τόν Κύριο, μέ σκοπό νά θελήσεις σφόδρα τό δρόμο τοῦ Εὐαγγελίου κατά τόν προφήτη (Ψαλμ. 36:23), δηλαδή νά θελήσεις νά ζεῖς μέσα στή φλογερή πίστη πρός τίς τελειότερες εὐαγγελικές ἐντολές καί νά συμμετέχεις στά πάθη τοῦ Κυρίου μέ ἱερή ἐπιθυμία καί προσευχή, ἐγώ σοῦ ὑποδεικνύω μιά θαυμαστή μέθοδο καί πνευματική ἐπινόηση. Ἡ μέθοδος αὐτή δέν χρειάζεται σωματικό κόπο ἤ ἀγώνα, ἀλλά χρειάζεται πόνο ψυχικό καί γνώση τοῦ νοῦ καί διάνοια προσεκτική πού βοηθεῖται ἀπό τό φόβο καί τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: "Ἕνας ἀπό μᾶς"

Την 1η Νοεμβρίου λήγει η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών κατά των πειραμάτων σε έμβρυα (Σχετικά ΕΔΩ).
Έως σήμερα (25/10) από την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί (δείτε εδώ) 13.929 υπογραφές (δηλαδή το 84% του ελάχιστου ορίου υπογραφών) ενώ ο ελάχιστος αριθμός υπογραφών που αντιστοιχεί στη χώρα μας είναι 16.500. Τον ελάχιστο αριθμό υπογραφών πρέπει να συγκεντρώσουν επτά τουλάχιστον χώρες. Μέχρι σήμερα το όριο έχουν ξεπεράσει έξι (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Κάτω Χώρες). Ας είναι η χώρα μας η έβδομη που θα πει ΟΧΙ στην καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.
[
Αντίστοιχα η Κύπρος έχει ελάχιστο όριο τις 4.500 υπογραφές και έχει συγκεντρώσει 3.009 (67%)]
https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/141ee7ed5171b84d

Ὁ χημικός Γεράσιμος Μενάγιας

 

Όταν με το Γέροντα μου είμαστε στα Κελιά της Κερασιάς, ως το 1942, γνωριστήκαμε με τον μακαρίτη Γέροντα Γεράσιμο Μοναχό τον Μενάγια, Κεφαλληνία την καταγωγή, ό οποίος μας διηγήθηκε το αξιοπερίεργο και σπουδαίο γεγονός.
Όταν οι γονείς του, πλούσιοι και ευκατάστατοι Κεφαλλήνες, τον στείλανε να σπουδάσει στη Γερμανία χημικός, από νέος ήταν πολύ ευλαβής και διακρίνονταν για την ευσέβεια του, αλλά δεν έπαυε κι αυτός να έχει τις διάφορες νεανικές επιθυμίες και αδυναμίες της εποχής του. Σαν φοιτητής, στο δωμάτιο πού έμενε, κάθε βράδυ έκανε την προσευχή του, διάβαζε Απόδειπνο, πως είχε διδαχθεί από τους ευσεβείς γονείς του. Μετά άρχιζε τη μελέτη των διαφόρων μαθημάτων της επιστήμης του.
Με την πάροδο του χρόνου, καταλάβαινε, πριν να ανάψουν τα ηλεκτρικά φώτα, να φωτίζεται το δωμάτιο του με ένα παράξενο φως.

Ἁγίου Κυρίλλου Φιλεώτου


Ὁ Ἅγιος ψέγοντας τόν ἑαυτό του,
ἔκλαιγε νυχθημερόν γιά τίς ἁμαρτίες του.

Πενθῶν ἔλεγεν ἐν ὀδυρμοῖς καί θρήνοις·

Μνήμη τῆς μάρτυρος Σεβαστιανῆς (24 Ὀκτωβρίου)

Μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής (24 Οκτωβρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής, καθώς επίσης τη μνήμη του αγίου μάρτυρα Αρέθα, που έζησε και μαρτύρησε σε μεγάλη ηλικία στην Αιθιοπία, κατά τον 6ο αιώνα. Μαζί του τιμούμε και πολλούς άλλους μάρτυρες, κάθε ηλικίας, που δεν δέχτηκαν να αρνηθούν τον Χριστό και σφαγιάστηκαν από τους ειδωλολάτρες.
 Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η περίπτωση μίας μητέρας, άγνωστης σ’ εμάς αλλά γνωστής στον Θεό, το βρέφος της οποίας άρπαξαν οι διώκτες και τότε το έριξαν στη φωτιά.
Η ηρωική μάνα, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες ατιμώσεις και ευτελισμούς στα χέρια των ειδωλολατρών, έριξε τον εαυτό της στη φωτιά, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό το στεφάνι του μαρτυρίου, μαζί με το σπλάγχνο της.

"27 κεφάλαια περί τηρήσεως τοῦ νοῦ " Μέρος (2)


Ἅγιος Ἡσαΐας ὁ Ἀναχωρήτης
1. Ἡ ὀργή εἶναι φυσική ἰδιότητα τοῦ νοῦ. Καί χωρίς ὀργή οὔτε στήν καθαρότητα φτάνει ὁ ἄνθρωπος, ἄν δέν ὀργιστεῖ ἐναντίον ὅλων τῶν πονηρῶν λογισμῶν πού σπέρνει μέσα του ὁ διάβολος. Καί ὅταν τόν βρῆκε ὁ Ἰώβ, ἔβρισε τούς ἐχθρούς του μ᾿ αὐτά τά λόγια: «Ἄτιμοι καί ἐξαχρειωμένοι, πού δέν ἔχετε κανένα καλό πάνω σας, πού δέν σᾶς θεωρῶ οὔτε σάν τούς σκύλους τῶν ποιμνίων μου. (Ἰώβ 30:4). Ἐκεῖνος πού θέλει νά φτάσει στή φυσική ὀργή δηλ. σ᾿ ἐκείνη πού στρέφεται ἐναντίον τοῦ διαβόλου καί τῶν παθῶν), κόβει ὅλα τά θελήματά του μέχρις ὅτου φτάσει στήν κατάσταση τοῦ νοῦ του, ὅπως τή δημιούργησε ὁ Θεός.
«οὕτος ὁ πτωχός ἐκέκραξε, καί ὁ Κύριος εἰσήκουσεν αὐτοῦ
καί ἐκ πασῶν τῶν θλίψεων αὐτοῦ ἔσωσεν αὐτόν»
(Ψαλμ. 33:7)

Περί βλασφημίας. Ἀπό τή Ζωή καί τή Διδασκαλία τοῦ Πατρός Ἐπιφανίου Θεοδωρόπουλου


  Περί βλασφημίας
 
Μακαριστοῦ Ἀρχιμ. π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου
Διηγείται πνευματικό τέκνο του Γέροντα:
Όταν ήμουν υποψήφιος για το Πανεπιστήμιο, στο φροντιστήριο ο γεωμέτρης κι ο φιλόλογος κάπου-κάπου βλασφημούσαν τα θεία, όταν μερικοί σπουδαστές δεν ήσαν καλά ετοιμασμένοι στο μάθημα.
-Πάτερ, τι μπορώ να κάνω για να σταματήσουν αυτοί οι δύο να βρίζουν τα θεία; Ρώτησα τον Γέροντα.
-Όταν τελειώσει το μάθημα και έχετε διάλειμμα, πιάσε ιδιαιτέρως τον καθένα, χωρίς να σας βλέπουν οι άλλοι, και πες του: Με ποιο δικαίωμα βρίζετε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός άλλου; Αυτό να το κάνεις ύστερα από προσευχή στο αμέσως πρώτο μάθημα κατά το οποίο θα βρίσουν και μετά βλέπουμε.
Πράγματι με την πρώτη αφορμή έπιασα στο διάλειμμα τον γεωμέτρη και εφάρμοσα τη μέθοδο του γέροντα.

Μοναχός ἔκανε σπίτι του τήν κορυφή ἑνός βράχου


Οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το Θεό, συχνά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να απομονωθούν από το «θόρυβο» της καθημερινότητας.

Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να ζήσουν όπως ο Maxime Qavtaradze, ένας 59χρονος μοναχός στη Γεωργία που ζει σε απομόνωση, στην κορυφή ενός βράχου, εδώ και 20 χρόνια.

Ἡ Ὀρθόδοξη Θεολογία μέ...καρέκλες: Ἡ Ἀγάπη Νικᾶ! (BINTEO)

Η Ορθόδοξη Θεολογία με...καρέκλες: Η Αγάπη Νικά. Μια παραστατική παρουσίαση της διαφοράς περί σωτηρίας, Προτεσταντισμού και Ορθοδοξίας, από τον υποδιάκονο Στηβ Ρόμπινσον.
Πιο απλά και παραστατικά, δεν γίνεται!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. 

Οπτικό Αγιολόγιο 25 Οκτωβρίου


Οπτικοποιημένο Ηχητικό Αγιολόγιο της 25ης Οκτωβρίου


Για να γνωρίσετε τους συντελεστές διαβάστε εδώ

5ήμερο Προσκύνημα τά Θεοφάνεια στούς Ἁγίους Τόπους ἀπό 17/01/14 ἔως 21/01/14


 5ήμερο Προσκύνημα τα Θεοφάνεια στους Αγίους Τόπους από  17/01/14 έως 21/01/14

1η  ημ. 17/01/2014 Παρασκευή: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση  το βράδυ στο  Αεροδρόμιο Μακεδονία  στις 18:30 και πτήση μέσω Αθηνών  με την   Aegean air για Τελ Αβίβ.  Άφιξη ξημερώματα του Σαββάτου (18/01/2014), επιβίβαση στο πούλμαν και προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στη Λύδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
1η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ
2η  ημ. 18/01/2014 Σάββατο: ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Προσκύνημα στην Ιεριχώ στο Σαραντάριο όρος και στην μονή του Προφήτη Ελισσαίου. Μετάβαση στον τόπο Βαπτίσεως του Κυρίου όπου θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός. Στη συνέχεια προσκύνημα στην μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου, στη Μονή της Αγίας Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία και το Όρος των Ελαιών απ’ όπου ανελήφθη ο Κύριος.                                                                                                    
2η διανυκτέρευση στην Ιερουσαλήμ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible