Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ἡ ἀλήθεια γιά τήν νέα ἐποχή, 1ο μέρος, 14-6-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἡ ἀλήθεια γιά τήν νέα ἐποχή, 1ο μέρος, 14-6-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

Ο ΘΕΟΤΟΚΟΦΙΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΓΙΟΦΙΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ!..


 ΘΕΟΤΟΚΟΦΙΛΟΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΓΙΟΦΙΛΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ!..

-Χρόνια πάμπολλα, Φίλες καί Φίλοι μου, τρισευλογημένα, Παναγιοσκέπαστα!
Πέραν τῶν λοιπῶν ταπεινῶν σκέψεών μου γιά τήν κορυφαία Θεομητορικήν Ἑορτή -τό Πάσχα τοῦ καλοκαιριοῦ- πού χάριτι τοῦ Πατρός τῶν Φώτων ἀπηύθυνα χθές καί σήμερα στούς δύο Ναούς ὅπου διηκόνησα (φυσικά καί καθ᾿ ὅλη τήν διάρκεια τοῦ 15Αὐγούστου) κι ἐπίσης ἀνήρτησα στό διαδίκτυο, παραθέττω στήν ἀγάπη σας κείμενο ἀπό τό βιβλίο μου «Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ». Πιστεύω ὅτι θά σᾶς συγκινήση καί θ᾿ ἀποτελέση ἄλλο ἕνα ἔναυσμα νά δοξολογήσουμε τήν Κυρία Θεοτόκον, ἡ Ὁποία θαυματούργησε γιά... «τρισεκατομμυριοστή» φορά καί ὡς Μάνα ἔκανε τώρα στήν Γιορτή Της, τό μέγιστο δῶρο στίς μητέρες τῶν δύο παλληκαριῶν!.. Μάλιστα σᾶς ἐξομολογοῦμαι δημοσίως τήν ἀπερίγραπτη συγκίνηση πού ἔνιωσα μόλις ὁλοκλήρωσα τό χθεσινό καί σημερινό κήρυγμά μου, ὅταν κατόπιν παρακλήσεως-προτροπῆς μου, μετά τό «Δι εὐχῶν…» ἔψαλε τό ἐκκλησίασμα ἐν ἑνί στόματι καί μιᾷ καρδίᾳ μέ δάκρυα καί παλμό τόν Ἐθνικόν Ὕμνον μας!..

Μοῦ ἀφηγεῖται, λοιπόν, 
ὁ πολύκλαυστος Γέροντας Νεκτάριος μίαν ἀκόμη συγκλονιστικήν ἐμπειρία του, ὅπως εἶναι ὅλες πού φιλοξενοῦνται στό προσωπικόν ὁμότιτλο βιβλίο του, πού μέ ἀξίωσε ὁ Θεός καί συνέταξα. 
Τό συγκλονιστικό κείμενο ξεκινάει ἀπό τήν σελίδα 29 καί τιτλοφορεῖται:

«Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ… ΚΟΥΡΕΙΟ!

Ένα μεσημέρι –λίγες ἡμέρες μετά την εύρεση της εικόνος- βρισκόμουν, ως συνήθως, εις το κουρείο του Γιάννη Γιαννόπουλου, Βασιλέως Κωνσταντίνου 93 στον Πειραιά, όπου εργαζόμουν. Είχαμε κλείσει το μαγαζί, για την μεσημεριανή ανάπαυση. Το αφεντικό είχε πάει στο σπίτι του και εγώ –αφού γευμάτισα- ανέβηκα στο πατάρι να ξεκουραστώ. Μάλιστα άρχισα να ψέλνω, κάνοντας τις συνηθισμένες «Λειτουργίες» μου!
Κάποια στιγμή, ακούω από το ισόγειο μια γυναικεία φωνή:

Ἡ μοναχή πού μιλοῦσε μέ τόν ἄγγελο...



Δεκαπενταύγουστος: Μια Μοναχή, βρισκόταν σ΄ ένα μοναστήρι κι εσχόλαζε με νηστείες και αγρυπνίες. Καθημερινά βάδιζε από δύναμη σε δύναμη κι από δόξα σε δόξα, για να ετοιμάσει τον εαυτόν της για τα <<μεγάλα Ολύμπια>>.

Αγωνιζόταν στο καθημερινό μαρτύριο της συνείδησης, για να βάλει τις βάσεις για τον ουρανό, τη θεώση. Αγωνιζόταν σαν μανική εράστρια, να συναντήσει το Νυμφίο των καθαρών ψυχών, αφού περιφρόνησε όχι τον κόσμο, τον οποίον υπεραγαπούσε, αλλά τη <<λογική>> του, τις εμπαθείς σχέσεις. Επιθυμούσε να σωθεί και έτρεχε για να …χαθεί μέσα στη θεία ευσπλαχνία. Καθημερινά << διέθετο αναβάσεις εν τη καρδία>> της (Ψαλμ. 83,6).

Αυτή την αγία ψυχή βάλθηκε ο διάβολος να παραπλανήσει και να τη βγάλει από την οδό της ευθείας και του σωτηρίου. Έτσι, την εξαπάτησε πολλές φορές μετασχηματιζόμενος σε μορφή Αγγέλου. Παρουσιαζόταν στη μοναχή και συνομιλούσαν για διάφορα πράγματα. Σε κάθε ερώτηση της της απαντούσε και αυτό χαροποιούσε τη μοναχή.
Σε μία επίσκεψη της στον Πνευματικό, ο εξομολόγος ρώτησε τη μοναχή, πως περνούσε στην κατάσταση της Μοναδικής πολιτείας.
Αυτή είπε:
Καλά, με την ευχή σου, πάτερ άγιε.
Όταν ο Πνευματικός άκουσε αυτή την υπερήφανη απάντηση, λυπήθηκε και τη συμβούλεψε ως εξής:
Παιδί μου, ποτέ να μη λέγεις <<καλά>> αλλά και αν κάνεις όλες τις αρετές, πάντα να ταπεινώνεσαι και να λές πως είσαι αμαρτωλή, διότι στην αλήθεια όλοι είμαστε αμαρτωλοί.
Να ξέρεις, πάτερ, ότι αυτό το λόγο, διότι έρχεται από τους ουρανούς Άγγελος Κυρίου και με επισκέπτεται.
Ο Πνευματικός, ο οποίος ήταν διακριτικός και αφού έπαθε πολλά και έμαθε πολλά, θυμήθηκε το ρητό του Αποστόλου Παύλου που λέγει, ότι ο Άγγελος του σκότους μετασχηματίζεται και σε Άγγελο φωτός, της είπε:

Τό βότανο ἀπό τόν Ἀμαζόνιο καί ἡ σύνδεση μέ πνευματιστικές τελετές πίσω ἀπό τό θάνατο 34χρονης στή Λάρνακα

Ένα βότανο από τον Αμαζόνιο (ayahuasca) που κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές κυρίως στις ΗΠΑ αλλά τα τελευταία χρόνια και στην Ευρώπη προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρχές των χωρών στις οποίες καταγράφονται περιστατικά, φαίνεται να συνδέεται με το θάνατο 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα, η οποία όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τις εξετάσεις της Αστυνομίας συμμετείχε σε πνευματιστική τελετή στην Αραδίππου.
Η συγκεκριμένη τελετή, όπως και άλλες αυτού του είδους που διοργανώνονται κρυφά σε διάφορες χώρες, γίνονται δήθεν για εξαγνισμό του πνεύματος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτές.
«Συμμετείχαν περίπου 20 άτομα στην τελετή οι πλείστοι από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της τελετής χορηγήθηκε ένα ρόφημα που πιθανόν να περιέχει παράνομη ουσία. Είναι φυτική, παραισθησιογόνος ουσία» είπε ο Υπεύθυνος της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Omega.
Μετά τη διερεύνηση των πληροφοριών που τέθηκαν ενώπιον τους, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη γυναίκας 50 χρόνων από τη Ρωσία, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη διοργάνωση της τελετής.

Τό βότανο ἀπό τόν Ἀμαζόνιο καί ἡ σύνδεση μέ πνευματιστικές τελετές πίσω ἀπό τό θάνατο 34χρονης στή Λάρνακα





Ένα βότανο από τον Αμαζόνιο (ayahuasca) που κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές κυρίως στις ΗΠΑ αλλά τα τελευταία χρόνια και στην Ευρώπη προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρχές των χωρών στις οποίες καταγράφονται περιστατικά,
φαίνεται να συνδέεται με το θάνατο 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα, η οποία όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τις εξετάσεις της Αστυνομίας συμμετείχε σε πνευματιστική τελετή στην Αραδίππου.
Η συγκεκριμένη τελετή, όπως και άλλες αυτού του είδους που διοργανώνονται κρυφά σε διάφορες χώρες, γίνονται δήθεν για εξαγνισμό του πνεύματος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτές.
«Συμμετείχαν περίπου 20 άτομα στην τελετή οι πλείστοι από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της τελετής χορηγήθηκε ένα ρόφημα που πιθανόν να περιέχει παράνομη ουσία. Είναι φυτική, παραισθησιογόνος ουσία» είπε ο Υπεύθυνος της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Omega.
Μετά τη διερεύνηση των πληροφοριών που τέθηκαν ενώπιον τους, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη γυναίκας 50 χρόνων από τη Ρωσία, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη διοργάνωση της τελετής.
Η αλλοδαπή τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο 6 ημερών σε διαδικασία που έγινε σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται καθώς μετά τη σύλληψή της παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά. Πρόκειται για γυναίκα που είναι καλά γνωστή στη Λεμεσό -όπου και εντοπίστηκε και συνελήφθη- και στις αστυνομικές αρχές της πόλης για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Διάκριση (Ὅσιος Μακάριος τῆς Ὄπτινα)

Σύμφωνα με τη διδασκαλία των αγίων Πατέρων, κάθε εντύπωση, κάθε εικόνα, κάθε λογισμός που έρχεται στην περιοχή της καρδιάς και τη γεμίζει με μεγάλη ταραχή, ασφαλώς προέρχεται από το χώρο των παθών. Γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ ακολουθούμε τις παρορμήσεις της καρδιάς αμέσως, αλλά μόνο μετά από προσεκτική αυτοεξέταση και έντονη προσευχή. Ο Θεός να μας φυλάξει από καρδιά τυφλωμένη! Γιατί είναι πια πασίγνωστο, ότι τα πάθη τυφλώνουν την καρδιά και σκοτίζουν το λαμπερό ήλιο της διάνοιας, που όλοι μας πρέπει, με σκληρή προσπάθεια, ν’ ατενίζουμε πάντοτε.
***
Τελικά η ατέλειωτη νύχτα πέρασε. Στην καρδιά σου ο ήλιος λάμπει ολόλαμπρος και στο νου σου ο αέρας είναι γλυκύς και καθαρός. Γλυκύτερος και καθαρότερος από ποτέ άλλοτε. Δόξα τω Θεώ! Είναι ολοφάνερη η επέμβαση της χάριτός Του. Όμως, από μιαν άποψη, η τωρινή κατάστασή σου είναι ο καρπός των πικρών δοκιμασιών σου. Καθώς λέει ο άγιος Μάρκος ο ασκητής, πίσω από τις ακούσιες θλίψεις είναι κρυμμένο το έλεος του Θεού.
Πρόσεξε όμως, γιατί η έντονη τάση για προσευχή που έχεις τώρα, είναι κι αυτή μια δοκιμασία από τα δεξιά. Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να βυθιστεί στην απόλαυση, στην αυτοϊκανοποίηση, τότε ένα σύννεφο πνευματικού σκοταδιού, πυκνότερο από το προηγούμενο, θα έρθει και θα σε τυλίξει. Στο δρόμο που περπατούμε, αυτό είναι αναπόφευκτο: Η ικανοποίηση για ένα πνευματικό κατόρθωμα μας οδηγεί ανεπαίσθητα -αλλά γοργά και σίγουρα- στα δίχτυα της μεγάλης παγίδας, που λέγεται έπαρση.

Ὁ Ἅγιος Μπογκολέπ τοῦ Ἀστραχάν, ὁ "μεγαλόσχημος παῖς"



Ο Άγιος Μπογκολέπ, ο θαυματουργός από το Τσέρνι Γιάρ, εορτάζεται στην Ρωσία στις 29 Ιουλίου. Η ζωή του Αγίου Μπογκολέπ γράφτηκε μεταξύ των ετών 1731-1732 από τον Σάββα Ταταρίνωβ, έναν έμπορο από το Τσίρνογιαρσκ.
Για πολλά χρόνια τα ρωσικά συναξάρια ανέφεραν μόνο το έτος της κοιμήσεως και τον τόπο της ταφής του. Οι εκδόσεις ''Ρώσος Προσκυνητής''βρήκαν ένα παλαιό χειρόγραφο που περιλαμβάνει την ζωή αυτού γεμάτου σοφία Θεού παιδιού.
Ο Άγιος Μπογκολέπ λοιπόν,γεννήθηκε 1647 σε μία οικογένεια θεοσεβούμενων χριστιανών.Στην βάτισή του έλαβε το όνομα Μπόρις, προς τομήν του Αγίου Πρίγκηπα Μπόρις. Μετά από λίγο καιρό,ο πατέρας του,Ιάκωβος Λούκιτς Ουσακώβ, ονομάστηκε κυβερνήτης της περιοχής Τσέρνι Γιάρ,και μετακινήθηκε στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του.

Διάβολος, ὁ διαχρονικός ἐχθρός τῆς Ρωμιοσύνης Ε΄, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 2-9-2019

https://youtu.be/4iKm2bDP8eY

Τέτοιοι εἶναι


Όποιος αγαπά τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αποστόλου: «Αν κάποιος αγαπά τον κόσμο, δεν έχει μέσα του την αγάπη προς τον Πατέρα» (Α’ Ιω. Β΄,15). 

Τέτοιοι είναι όσοι θέλουν να ζουν στη ζωή αυτή με πολυτέλεια, να κατοικούν σε βίλες, να κυκλοφορούν με πλούσιες άμαξες, να ντύνονται με βαρύτιμα ρούχα, να δοξάζονται και να τιμώνται απ’ όλους. 

Ἄνθισαν καί φέτος τά κλαδάκια στήν θαυματουργή εἰκόνα τῆς Παναγίας τοῦ Χάρου στούς Λειψούς

Άνθισαν και φέτος τα κλαδάκια στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Χάρου στους Λειψούς. Προσέξτε τα μπουμπούκια που έχουν βγάλει τα ξερά κλαδάκια κρίνων στο κάτω μέρος της εικόνας της! Ένα θαύμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο όταν πλησιάζει η γιορτή της!

Πηγή

https://paraklisi.blogspot.com/2019/08/blog-post_11.html

3 Σεπτεμβρίου. Ἀνθίμου ἱερομάρτυρος. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Τρ. ιβ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Β΄ Κορ. ε΄ 15 - 21).
Β Κορ. 5,15        κρίναντας τοῦτο, ὅτι εἰ εἷς ὑπὲρ πάντων ἀπέθανεν, ἄρα οἱ πάντες ἀπέθανον· καὶ ὑπὲρ πάντων ἀπέθανεν, ἵνα οἱ ζῶντες μηκέτι ἑαυτοῖς ζῶσιν, ἀλλὰ τῷ ὑπὲρ αὐτῶν ἀποθανόντι καὶ ἐγερθέντι.
Β Κορ. 5,15               Εσχηματίσαμεν δε ακλόνητον το φρόνημα και την πεποίθησιν, ότι εάν ένας, ο Χριστός, απέθανεν υπέρ όλων και ως αντιπρόσωπος όλων, άρα όλοι απέθανον και απέθανεν υπέρ όλων ίνα, όσοι ζουν και ευρίσκονται ακόμη εις την παρούσαν ζωήν, μη ζουν πλέον δια τον εαυτόν των, αλλά δι' εκείνον, ο οποίος εθυσιάσθη επί του σταυρού και ανεστήθη προς χάριν αυτών.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible