Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ) -Συντονιστική επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη: Διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στην Βουλή στις 6 Φεβρουαρίου

Συνεχίζουμε μέ πίστη καί ζῆλο τόν ἀγῶνα μας στή μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία ἔξω από τή Βουλή  στις
        6  Φεβρουαρίου  2011 
ἡμέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ   καί ὥρα 12 τό μεσημέρι 
      Μετά τό ἀρχικό κείμενο τοῦ π. Σαραντη, τήν ἔναρξη τῆς συλλογῆς ὑπογραφῶν κατά τῆς ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ, μετά τήν ὡραία καί εἰρηνική συγκέντρωση –διαμαρτυρία τῆς 12ης Δεκεμβρίου ἀνοίγουμε δρόμο γιά μεγαλύτερους ἀγῶνες.  
    Δέκα σημεῖα πού ἀπεικονίζουν τό σχεδιασμό τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τίς ὀρθόδοξες  ἀντιρρήσεις μας.
           
          1.  Ἡ οἰκονομική κρίση καί ἡ ἐξαθλίωση πού ἀκολουθεῖ ἀποτελεῖ τό μοχλό τῆς Νέας Ἐποχῆς γιά νά ἐπιβληθεῖ ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη.
          2.   Ἡ ἠλεκτρονική διακυβέρνηση μέ ἐργαλεῖο τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη μᾶς εἰσάγει ἄνευ ἐκλογῶν, ψηφοφοριῶν καί δημοκρατικῶν διαδικασιῶν στό Παγκόσμιο Κράτος τῆς Νέας Ἐποχῆς.
          3.  Ἡ Κάρτα αὐτή καθ’ ἑαυτή δέν έχει ἀξία οὐσιαστική γιά τή Νέα Τάξη.  Κάποια στιγμή θά καταργηθεῖ, καί τό μικροτσίπ πού περιέχει θά ἐμφυτευθεῖ στό δεξί χέρι ἤ στό μέτωπο.  Τοῦτο θά μεταποιηθεῖ στό χάραγμα ἤ σφράγισμα τοῦ Ἀντιχρίστου.
          4.Ό κωδικός ἀριθμός 666 τῶν ὑπολογιστῶν εἶναι δυσώνυμος καί ἀποκρουστικός. Ἑκατοντάδες ἄλλοι ἀριθμοί ἀπό τό 000 ἕως τό 999 (ἄν τά ἠλεκτρονικά συστήματα ἀπαιτοῦν τριψήφιο ἀριθμό) μποροῦν νά χρησιμοποιηθοῦν. Ποιός είναι ο λόγος που επιβάλλεται ο συγκεκριμένος αριθμός;
         5.  Καί ἄν ακόμη μᾶς διαβεβαιώνουν οἱ ἐκπρόσωποι τῆς κυβερνήσεως ὅτι τό μικροτσίπ δέν θά ἔχει  τόν ἀριθμό τοῦ ὀνόματος τοῦ Ἀντιχρίστου, ὅμως δέν μποροῦμε νά παραλάβουμε τήν Κάρτα, ἀφοῦ θά ἐμπεριέχει τό μικροτσίπ, τό ὁποῖο ἀνά πᾶσαν στιγμήν, ὡς ἀναπρογραμματιζόμενο, μπορεῖ νά περιέχει ἐκτός τῶν χιλιάδων πληροφοριῶν, καί τό δυσώνυμο κατά τό θεόπνευστο κείμενο τῆς Ἀποκαλύψεως ἀριθμό, τό 666.

ΗΠΑ: Παρακολούθηση τῶν πολιτῶν ἀπό 4.058 ὑπηρεσίες!

ΗΠΑ : 4.058 (!) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σχ."Ο.Π": Αυτή είναι η πραγματικότητα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".Το ερώτημα είναι αν θα δεχτούμε να διευκολύνουμε τα συστήματα διαχείρισης της ελευθερίας του πολίτη παραδίδοντας το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας στα χέρια μιας παγκόσμιας αντίχριστης χούντας.
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες απο τότε που αναδημοσιεύσαμε το αποκαλυπτικώτατο άρθρο της κ. Ειρήνης Βούλγαρη με τον χαρακτηριστικό τίτλο 

Κάθε Αμερικανός κι ο «φάκελός» του
Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ 

Εναν τεράστιο μηχανισμό συλλογής πληροφοριών για κάθε Αμερικανό πολίτη ή διαμένοντα στις ΗΠΑ, που κατά την κρίση του εκάστοτε αστυνομικού, ομοσπονδιακού πράκτορα ή και πολίτη «κινείται υπόπτως», έχουν στήσει οι αμερικανικές αρχές.

Το εύρος των υπηρεσιών που εμπλέκονται -ο ιλιγγιώδης αριθμός τους είναι 4.058-, τον συχνά ερασιτεχνικό και επικίνδυνο τρόπο με τον οποίον αυτές ενεργούν και το γεγονός ότι ακόμη και τα πιο προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που δεν εμπλέκονται σε κανένα αδίκημα αποθηκεύονται επί μακρόν αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η Washington Post.

Μιά συζήτηση με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό


Μανώλης Μελινός: Παρακαλώ , σ’ αυτό το σημείο λοιπόν , να μας μιλήσετε για τη σημασία του Μοναχισμού σήμερα.
-Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός: Δεν με κουράζεις, αλλά με ξεκουράζεις με την καλή σου προαίρεση να ενημερώνεις τους αναγνώστες σου, συντελώντας στην πνευματική προκοπή τους. Ο Θεός διά πρεσβειών της Παναγίας Μητρός Του να ευλογεί και σένα κι αυτούς∙ Όλους μας.
Όσον αφορά το ερώτημα σου, η σημασία του Μοναχισμού σήμερα είναι αυτή που ήτο πάντοτε: Ν ‘αποτελεί και να δίνει μαρτυρία για την ευαγγελική Αλήθεια και για την ορθόδοξη πνευματική παράδοση. Ο σκοπός του Μοναχισμού είναι να οδηγήσει τον άνθρωπο κοντά στον Θεό, στον ύψιστο δυνατό βαθμό και με την ασφαλέστατο τρόπο. Αυτό , στη γενική ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί σήμερα, κάνει ίσως πιο επίκαιρο τον Μοναχισμό. Η ευαγγελική Αλήθεια πρέπει όχι μόνο να διδάσκεται με δογματική ακρίβεια και πληρότητα, αλλά πρέπει και να επιδεικνύεται βιούμενη. Επίσης η ορθόδοξη παράδοση δικαιώνεται εφ’ όσον η εφαρμογή της οδηγεί τον άνθρωπο στη θέωση και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ν’αποκρυβεί∙ Τουλάχιστον όχι για πάντα…

O Σκοπός του Χριστιανού


Σκοπός του χριστιανού, ξέρεις ποιος είναι;
Να γίνει Φως. Να ενωθεί με την Πηγή του Φωτός που είναι ο Θεός. Ο Χριστός είναι το Φως το Αληθινό, η μοναδική Πηγή του Φωτός που φωτίζει κάθε άνθρωπο, ο οποίος έρχεται στον κόσμο.
Ποια μεγαλύτερη χαρά υπάρχει για έναν χριστιανό, από το να συναντήσει κάποια ημέρα τον Πλάστη του, τον Δημιουργό του, τον ίδιο τον Θεό. Από την στιγμή που γεννιόμαστε, προετοιμαζόμαστε για την ημέρα εκείνη όπου θα συναντήσουμε τον Χριστό. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν γίνεται, να είμαστε καθαρότεροι ώστε να αξιωθούμε να ζήσουμε μαζί Του αιώνια εκεί όπου δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε λύπη ούτε στεναγμός. Εκεί όπου βασιλεύει η Αγάπη. Εκεί όπου όλοι θα είμαστε μεταξύ μας αδέρφια. Ευτυχισμένοι. Γαλήνιοι. Άγιοι. Τέλειοι. Θεοί ‘’κατά χάριν’’ (όχι ‘’κατά φύσιν’’).
Γιατί όμως προσκολλόμαστε τόσο πολύ στα γήινα και φοβόμαστε το θάνατο;
Γιατί προτιμάμε αυτήν εδώ την πρόσκαιρη ζωή που τόσο πολύ βασανιζόμαστε, υποφέρουμε, θλιβόμαστε και δεν ανυπομονούμε να περάσουμε στην άλλη ζωή, την αιώνια, όπου θα ζούμε σαν άγγελοι απαλλαγμένοι από κάθε τι κακό;
Είναι πολύ απλό το γιατί ! Γιατί ακόμη δεν γνωρίσαμε την ωραιότητα του Ιησού μας! Δεν Τον αγαπήσαμε και είναι λογικό να μην επιθυμούμε την ένωσή μας μαζί Του! Όσο και αν φανταστούμε τον Παράδεισο (την Ζωή κοντά στον Χριστό) αν δεν τον ζήσουμε από αυτή εδώ τη ζωή δεν θα καταφέρουμε να τον κερδίσουμε στην επόμενη.
Τι μας είπε ο Χριστός; Ας αναλογιστούμε λίγο πόσο απλά είναι τα λόγια που μας είπε ο Χριστός πως αν τα τηρήσουμε θα κερδίσουμε την αιώνια Βασιλεία και θα ζήσουμε παντοτινά μαζί Του !

Αντιχριστιανικά Χριστούγεννα στην NOVA (και γενικότερα στην τηλεόραση).


Του Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα


Όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε αντιληφθεί ότι η υλιστική εποχή μας δεν ευνοεί το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων, το χαρούμενο μήνυμα της ενανθρώπισης του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, την αλλαγή της ζωής μας με βίωμα αληθινής αγάπης, θυσίας και εσωτερικής ειρήνης. Πόσοι όμως από μας έχουν διαπιστώσει ότι οι παραστάσεις που μας προβάλλονται έχουν εκτός από τα κέρδη των αγορών και θρησκευτικούς στόχους;


Ενώ λοιπόν ο Χριστός έφθασε να απουσιάζει σχεδόν παντελώς από τα τηλεοπτικά Χριστούγεννα, εντούτοις τα τελευταία χρόνια βλασφημείται συστηματικά κατά τις Άγιες Μέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων από τα δορυφορικά HISTORY CHANNEL και NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, με πολύωρες προβολές δήθεν επιστημονικών ντικιμαντέρ, που ξεχειλίζουν από αντιχριστιανική και εβραϊκή προπαγάνδα!
Θρησκευτικά ντοκιμαντέρ λοιπόν, γεμάτα ιστορικά ψεύδη, μεροληπτικές γνώσεις και δηλητήριο για το πρόσωπο του Ι. Χριστού, την Αγία Γραφή και το Χριστιανισμό, ξεφτιλίζουν την έννοια της επιστημονικότητας, γίνονται εξοργιστικά για τους γνώστες, αλλά έντεχνα, ύπουλα και επικίνδυνα επηρεάζουν με τα βρωμερά τους μηνύματα τους πλείστους των ανύποπτων τηλεθεατών…

22 Δεκεμβρίου Συναξαριστής. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας, Χρυσογόνου, Θεοδότης και των τέκνων της, Ζωΐλου, Μνήμη Θυρανοιξίων, Το Φωτοδρόμιο της Μεγάλης του Θεού Εκκλησίας, Άγιος Ναούμ.

Η Αγία Αναστασία (Εορτή Αναστασία)
Η Αγία Αναστασία είχε πατέρα τον Πατρίκιο, ο οποίος ήταν Ρωμαίος. Διακρινόταν για το υπέροχο κάλος, την παιδεία και την κοσμιότητά της. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, άρχοντα των Ρωμαίων και φανατικό ειδωλολάτρη. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο λόγο του Χριστού και έλαβε το Θείο Βάπτισμα. Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του ανδρός της, την χριστιανική της πίστη βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν πενιχρά και μετέβαινε στις φυλακές πηγαίνοντας τροφή και χρήματα. Όταν έμαθε ο Ποπλίωνας την δράση της Αγίας, εξοργίστηκε. Αρχικά προσπάθησε να την μεταπείσει με συμβουλές. όμως, η Αναστασία παρέμενε ακλόνητη στην πίστη της ακόμα και όταν την κακοποίησε. Αυτή η επιμονή της, εξόργισε τον Ποπλίωνα και την κατέδωσε στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, ο οποίος διέταξε την φυλάκισή της. Επειδή εξακολουθούσε να υμνολογεί τον Κύριο, ο Διοκλητιανός διέταξε τον βασανισμό της. Τελικά η αγία Αναστασία παρέδωσε το πνεύμα της στην πυρά.

Άλλο πράγμα ο Santa Claus της Coca Cola κι άλλο ο Άϊ Βασίλης της Ορθοδοξίας!

Ο δικός μας Άϊ Βασίλης, ο Άγιος Βασίλειος της Ορθοδοξίας, ο Πατέρας της Εκκλησίας και διδάσκαλος της Οικουμένης, τι σχέση μπορεί να έχει με αυτόν της παγκοσμιοποίησης και της Νέας εποχής;
1. Είναι λεπτός, ολιγαρκής, ασθενικός, με μακριά μαύρη γενειάδα, αφού δεν πρόλαβε να γεράσει (έφυγε σε ηλικία 49 ετών) και γενικά πρόσωπο άσκησης και όχι ευτραφέστατος, με προτεταμένη κοιλιά, ροδοκόκκινα μάγουλα, γαλανομάτης και πονηρός γέρος, δηλαδή πρόσωπο της καλοπέρασης που είναι ο άλλος!
2. Έρχεται από την Καισάρεια της Καππαδοκίας (Μ. Ασία) και όχι από την Λαπωνία της Φιλανδίας, όπως όρισε η φαντασία κάποιων !
3. Είναι Μέγας και Θεοφόρος Πατέρας της Εκκλησίας, ιδεώδης και στοργικός Ποιμενάρχης, οργανωτής του μοναχικού βίου, αδαμάντινη ψυχή, αληθινός Άγιος, ταπεινός υπηρέτης του Χριστού, με απέραντη αγάπη σε Αυτόν και την Εκκλησία Του, για την οποία αγωνίστηκε μέχρι τέλους και ήρθε σε ρήξη με τους αιρετικούς, αλλά και τις τότε κοσμικές εξουσίες, κατατροπώνοντάς τους με την αγιότητα της ζωή τους και τη δύναμη του πνεύματός του και όχι … ντίλερ των πάσης φύσεως εμπορευμάτων που είναι ο άλλος!
4. Μορφώθηκε πολύ, έγινε πανεπιστήμονας της εποχής του (σπούδασε φιλολογία, μαθηματικά, φιλοσοφία, ρητορική, ηθική, αστρονομία, ιατρική, γεωμετρία και διαλεκτική), και στη συνέχεια μέγας διδάσκαλος και απαράμιλλος παιδαγωγός, με πολύτιμο και ανυπέρβλητο συγγραφικό έργο που το μελετά έκτοτε η ανθρωπότητα (είπαν πως και μόνο αυτό θα αρκούσε να τον δικαιώσει ως μεγάλο), γι’αυτό και η μέν Εκκλησία τον ονόμασε Οικουμενικό Διδάσκαλο, η δε Ιστορία "Μέγα", όσο ελαχίστους ως τα σήμερα, ενώ ο άλλος της δύσης, που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΟΝ, πλην αυτό της προώθησης των εμπορευμάτων.

Ο Τίμιος Σταυρός και Αγιες εικόνες στον διεθνή διαστημικό σταθμό!

Εικόνα και ο Τίμιος Σταυρός σε μηδενική βαρύτητα μέσα στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Μόσχα, Ρωσία, 20 Ιαν., 2010 / 12:11 πμ (CNA)

 
Τα Ευαγγέλια, τέσσερις εικόνες, Σταυροί και ένα τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού έχουν επιβιβασθεί στο Ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), ανακοίνωσε ένας Ρώσος κοσμοναύτης. Μια φωτογραφία τραβηγμένη από μέλος του πληρώματος του Σταθμού δείχνει μια Εικόνα και ένα Σταυρό να πλέουν στο κενό, κάτω από συνθήκες μηδέν βαρύτητας μέσα στον ΔΔΣ.

Γράφοντας στο μπλογκ του στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Διαστημικής Εταιρείας (Roscosmos), ο κοσμοναύτης Μαξίμ Σουράγιεφ απαντούσε στα ερωτήματα των αναγνωστών σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα μέσα στον Διαστημικό Σταθμό.


"Έχουμε τέσσερις άγιες εικόνες πάνω στο Ρωσικό τμήμα. Έχουμε επίσης και τα Ευαγγέλια και ένα μεγάλο Σταυρό",
είπε - σύμφωνα με ένα μπλογκ που μεταφράστηκε από την Russia Today τον Νοέμβριο του 2009.

Ή μετάνοια βοηθάει νά εξαφανισθή το κακό

Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Λόγοι Β΄ Κεφάλαιο 3ον. «Ή μετάνοια βοηθάει νά εξαφανισθή το κακό»

Λόγοι Β΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"

ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Τό βαθύτερο νόημα της ζωής

«Ή μετάνοια βοηθάει νά εξαφανισθή το κακό»
Όταν ζητούμε μετάνοια από τόν Θεό γιά τόν κόσμο, νά βάζουμε καί τόν εαυτό μας μέσα σ' αυτούς πού έχουν φταίξει καί νά μή λέμε: «Βοήθησε τόν κόσμο πού είναι αμαρτωλός». Οί Τρεις Παίδες γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία, και όμως δεν είπαν «τί φταίμε εμείς;», αλλά είπαν: «Δικαίως πάθαμε, έπρεπε και περισσότερα να πάθουμε».
Μιλούσαν σάν να ήταν από αυτούς πού παρέβησαν τις εντολές του Θεού πριν από την Βαβυλώνια αιχμαλωσία, σάν νά ήταν και αυτοί συμμέτοχοι στην αμαρτία, ενώ ήταν αμέτοχοι, αφού δεν είχαν ακόμη γεννηθη.
Πόσο μέ συγκινεί ή προσευχή πού έκαναν, όταν βρίσκονταν μέσα στο καμίνι! «Δίκαιος ει, Κύριε, επί πασιν οίς έποίησας ημιν... Οτι ήμάρτομεν και ήνομήσαμεν...

Άγ. Κυρίλλου Ἱεροσολύμων: Προκατήχηση (1ο μέρος)(mp3).

Π. Σάββας 2010-11-27_ΠΡΟΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ_1ο ΜΕΡΟΣ_ΚΑΤΗΧΗΣΕΙΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΛΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 27-11-2010 (Σύναξη στoύς Άνδρες).
Γιά νά κατεβάσετε καί νά ἀποθηκεύσετε τήν ὁμιλία πατῆστε ἐδῶ (δεξί κλίκ, 'Ἀποθήκευση προορισμοῦ ὡς, ἄν ἔχετε Interntet Explorer ἤ Ἀποθήκευση δεσμοῦ ὡς, ἄν ἔχετε Mozilla. Στή συνέχεια δῶστε τό ὄνομα πού θέλετε καί πατῆστε ΟΚ γιά νά ἀποθηκευθεῖ ἡ ὁμιλία).
Πηγή εἰκόνας: Ἱ. Ἡσ. Ἀνάστασις  Χριστοῦ-Ἐμμαούς, Ἅγιος Βασίλειος, Λαγκαδᾶ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible