Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Οἱ λογισμοὶ κατὰ τὴν ὥρα τῆς προσευχῆς , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

Ἡ κατάθλιψη, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 12-12-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 12-12-2023 
https://www.youtube.com/live/kEiHJz3qQxs?si=xfq9IJcCNaVyr_ma

Ἱερέας Παράσχος Κυρκούδης-Θύμα τῆς Βουλγαρικῆς ἀγριότητος.

Ο ιερέας Παράσχος Κυρκούδης γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1870 στη Νικίσιανη. Από νέος ξεχώριζε γιά τήν ευσέβειά του. Το 1905 χειροτονήθηκε ιερεύς στή μεγάλη καί ιστορική Μονή τής Εικοσιφοινίσσης. Ώσπου πέθανε υπηρέτησε τό χωριό του. Έπεσε κι αυτός θύμα τής Βουλγαρικής αγριοτητός.
Στήν κατοχή μιά μέρα ο Βούλγαρος Δήμαρχος Νικίσιανης τόν διέταξε νά κάμη ένα γάμο. Ο π. Παράσχος όμως εγνώριζε ότι καί οι δύο μελλόνυμφοι ήσαν έγγαμοι και γι'αυτό προέβαλε αντίσταση. Ο Δήμαρχος τόν ενεθάρρυνε λέγοντας του ότι θα τόν υποστήριξη ο ίδιος καί ό Δεσπότης.
-Μά κύριε Δήμαρχε, αυτό είναι παράνομο, παρετήρησε ό ιερεύς.
Ο Δήμαρχος δέν ήθελε υποδείξεις και ό ιερεύς έπρεπε να προσέχη.
-Και τή ζωή μου νά μού στοιχίση ή αρνησίς μου, πώς αλλιώς να κάμω; είπε ο παπάς. Έφυγε ό Δήμαρχος κάνοντάς του απειλητική σύσταση.
Ό ιερέας καταστενοχωρημένος έμεινε σπίτι αδιάθετος δύο - τρείς ημέρες. Ο Δήμαρχος ενδιαφέρθηκε γιά τήν απουσία τού παπά. Κι όταν είπαν πώς είναι άρρωστος, τού έστειλε ένα Βούλγαρο γιατρό στό σπίτι. Ό γιατρός γνωμάτευσε πώς έπρεπε να πάη στό νοσοκομείο στήν Καβάλα. Αυτό κι έγινε. Αλλά σε δύο - τρείς μέρες ό π. Παράσχος πέθανε, δηλητηριασμένος από τούς Βουλγάρους, κατά κοινήν ομολογίαν.

Ἅγιος Ἀλύπιος ὁ κιονίτης.

Άγιος Αλύπιος ο κιονίτης

26 Νοεμβρίου

Ο όσιος πατήρ ημών Αλύπιος γεννήθηκε στην Αδριανούπολη της Παφλαγονίας επί βασιλείας Ηρακλείου (610-641). Όταν η μητέρα του κυοφορούσε ακόμη, είδε σε όραμα ένα αρνάκι που αντί για κέρατα είχε δύο κεριά αναμμένα, μια προφητεία για τα θεία χαρίσματα με τα οποία ο δούλος του Θεού θα ήταν προικισμένος.
Καθώς είχε μείνει ορφανός από πατέρα, η μητέρα του τον εμπιστεύτηκε στον επίσκοπο Θεόδωρο, μόλις τριών ετών, για να υπηρετήσει στην εκκλησία και να διδαχθεί τα ιερά γράμματα. Το παιδί από μικρό επέδειξε μεγάλη ευσέβεια σε σημείο που τράβηξε την προσοχή του επόμενου επισκόπου, επίσης Θεοδώρου, ο οποίος τον έκανε οικονόμο της εκκλησίας και τον χειροτόνησε διάκονο.
Όμως η ψυχή του είχε τρωθεί από τον πόθο της ερημίας, έτσι, μοίρασε τα υπάρχοντά του και ξεκίνησε για τους Άγιους Τόπους. Λίγες όμως μέρες μετά ο επίσκοπος τον πρόλαβε στα Ευχάιτα και τον ανάγκασε να γυρίσει πίσω. Οδηγημένος με τη βία πίσω στον κόσμο, ο δούλος του Θεού παρηγορήθηκε από ένα όραμα, που τον έκανε να καταλάβει ότι και στην ίδια του τη γενέτειρα υπήρχαν Άγιοι Τόποι.
Επιχείρησε τότε να βρει ένα μέρος ήσυχο για να απομονωθεί όμως ο επίσκοπος τον ήθελε κοντά του για να υπηρετήσει τον κόσμο. Ο Αλύπιος όμως συνέχισε στην αναζήτηση μέρους και αυτό που ποθούσε το βρήκε σε μια περιοχή που βρισκόταν αρχαίοι τάφοι και ειδωλολατρικά ιερά. Σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός από τα εγκαταλελειμμένα εκείνα μνημεία, όπου υπήρχε κίονας με άγαλμα φανταστικού ζώου, κατά το ήμισυ τάυρου και κατά το ήμισυ λέοντος. «Εδώ είναι ο τόπος της αναπαύσεώς μου» είπε. Και επέστρεψε στην πόλη για να βρει έναν σταυρό και έναν λοστό. Με το εργαλείο αυτό έριξε κάτω το άγαλμα και το αντικατέστησε με τον Ζωοποιό Σταυρό.
Ο δούλος του Θεού απόκτησε γρήγορα φήμη και μολονότι δεν επιθυμούσε να ταράζουν την ησυχία του, αναγκάστηκε να δέχεται πολλούς πιστούς για να λάβουν την ευλογία του.

Πῶς ὑπονομεύθηκε ἀπό τό Βατικανό καί τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο ἡ καταδίκη τῆς Οὐνίας, στήν ὁποία συνετέλεσε τά μέγιστα ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης. (βίντεο Α’ μέρος)

 

Όταν λοιπόν καταδικάστηκε η Ουνία στο Φράιζινγκ του Μονάχου το 1991, το Βατικανό έγινε άνω κάτω. Και σας το έχω πει και άλλη φορά, ήλθε τότε ο πρόεδρος του διαλόγου, ο Αυστραλίας Στυλιανός στο σπίτι μου, καλοκαίρι παρούσης της πρεσβυτέρας, και με παρακάλεσε να αποσύρουμε και να αποκρύψουμε το υπογραφέν κείμενο.

Φανταστείτε αν εγώ υποχωρούσα. Το Bατικανό δεν δέχεται. Και τί είμαστε εμείς; Υπάλληλοι του Βατικανού; Φανταστείτε ένας άνθρωπος που ζει τώρα τί γίνεται μέσα στον οικουμενισμό. Εγώ λέω, Άγιε Αυστραλίας δεν μπορώ να συμφωνήσω και να συμμαχήσω σε μία τέτοια πράξη. Αυτό το κείμενο αποτελεί νίκη της Ορθοδοξίας. Αναγκάστηκαν και οι ρωμαιοκαθολικοί να υπογράψουν τις δικές μας τις θέσεις. Αυτό λοιπόν το κείμενο που είναι σημαία δική μας εναντίον της Ουνίας, θα το αποσύρουμε;

Το Βατικανό το εξαφάνισε. Δεν το παρουσίασε πουθενά. Δεν κάνει τσιμουδιά το Βατικανό για το κείμενο αυτό της καταδίκης της Ουνίας.

Το Βατικανό όμως έχει διπλωματία και έχει δύναμη. Σε δύο χρόνια, τρία, μας παρέσυρε σε άλλη συνεδρία, στο περίφημο Μπαλαμάντ του Λιβάνου το ’93, όπου εκεί την αθώωσαν την Ουνία. Την είχαμε καταδικάσει εμείς στο Μόναχο, στο Μπαλαμάντ την αθώωσαν την Ουνία απόντων ημών. Η Εκκλησία της Ελλάδος και άλλες έξι Εκκλησίες διαμαρτυρόμενες δεν πήγαν όπου εκεί αθώωσαν την Ουνία.

Όταν λοιπόν βγήκε το κείμενο το αθωωτικό της Ουνίας, εγώ που εγνώριζα το θέμα και είχα συντελέσει στην καταδίκη της Ουνίας, έγραψα ένα κείμενο με το οποίο έκρινα το κείμενο του Μπαλαμάντ. Και τα κείμενα αυτά όλα, και για την πρώτη καταδίκη και για την αθώωση της Ουνίας υπάρχουν το βιβλίο μου «Ουνία». Σας το έχω δείξει μερικές φορές εδώ, το οποίο και αυτό είναι εξαφανισμένο! Δεν το ξέρουνε, δεν το παίρνουνε, πού να το παρουσιάσουνε; Δεν παραπέμπουν καν σε αυτό. Παραπέμπουν σε άσχετα θέματα και όχι σε εμένα που ήμουν αυτόπτης μάρτυς και πρωταγωνιστής στα θέματα αυτά.

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: "Ὀφείλει νά διαχωρίζει τήν θέση του ὁ λαός ἀπό τούς κακούς θρησκευτικούς ἡγέτες; ΝΑΙ"

 

Τίθεται το ερώτημα: Θρησκευτικοί άρχοντες -όχι άρχοντες- θρησκευτικοί άρχοντες δύνανται να ψεύδονται τόσο βαναύσως κατά της αληθείας ενώπιον του λαού;

Συγχωρέσετε μου την φράση. Ψύλλους στα άχυρα. Ψύλλους στα άχυρα! Δεν υπολογίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι θα εκτεθεί η εντιμότης των όταν η αλήθεια πρυτανεύσει;

Και ακόμη. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος από αυτούς τους ιδίους, ένας άνθρωπος που να έχει λίγο μυαλό, ας μου επιτραπεί να πω πονηρό μυαλό για να διασωθεί η εντιμότης των συνέδρων και να τους πει: – Τί κάνετε; Πού πάτε; Δεν καταλαβαίνετε ότι οδηγούμεθα κατά κρημνού; Ότι ο λαός άμα αντιληφθεί ότι χαλκεύουμε τέτοια ψεύδη δεν θα μας έχει σε εκτίμηση;

Δεν βρέθηκε λοιπόν ένας άνθρωπος;

Ένα είναι γεγονός αγαπητοί μου: Όταν το πάθος κυβερνά, τότε η λογική, η εντροπή και η φιλοτιμία εξαφανίζονται.

12 Δεκεμβρίου. † Σπυρίδωνος Τριμυθοῦντος τοῦ θαυματουργοῦ (†348). Ἰωάννου ἐπισκόπου Ζιχνῶν (†1333). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ ἱεράρχου, Κυριακῆς κς΄ ἐπιστολῶν (Ἐφεσ. ε΄ 8-19).

Εφ. 5,8              ἦτε γάρ ποτε σκότος, νῦν δὲ φῶς ἐν Κυρίῳ· ὡς τέκνα φωτὸς περιπατεῖτε· -

Εφ. 5,8                      Διότι άλλοτε ήσασθε σκοτάδι εξ αιτίας της πλάνης και της αμαρτίας, που κυριαρχούσε μέσα σας. Τωρα όμως δια του Κυρίου έχετε φωτισθή και είσθε φως. Να ζήτε, λοιπόν, και να συμπεριφέρεσθε σαν άνθρωποι, που τα πάντα εις αυτούς είναι φως αληθείας και αρετής.

Τό «Κέντρο Μέριμνας Οἰκογένειας καί Παιδιοῦ» καί τά σχολικά του προγράμματα


ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 8025211 estiapm@gmail.com

Γονείς ανήλικων μαθητών, μας ενημέρωσαν για προγράμματα «επιμορφωτικών δράσεων» που λαμβάνουν χώρα εντός σχολικών μονάδων κατά τις διδακτικές ώρες από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΜΟΠ» (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), μάλιστα σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά (πολύ πιθανή η συνεργασία και με άλλους Δήμους της χώρας).

Μη γνωρίζοντας το συγκεκριμένο οργανισμό και τη δραστηριότητά του, αναζητήσαμε πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του[i], όπου διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για οργανισμό απόλυτα ενταγμένο στη woke ατζέντα, στην οποία φιλοδοξεί να εντάξει τους Έλληνες μαθητές μέσα από αυτά τα προγράμματα. Μάλιστα, έχει απλωθεί και σε άλλες χώρες με ορθόδοξο πληθυσμό που «φλερτάρουν» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως Σκόπια, Μολδαβία, Αλβανία και το ψευδοκράτος του Κοσσόβου.

Ως δραστηριότητές του, το Κ.Μ.Ο.Π. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υλοποιούμε καινοτόμα έργα για την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας». «Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης με σκοπό τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς».

Είναι πλέον δεδομένο, ότι έννοιες όπως «καταπολέμηση των διακρίσεων», «κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», στο λεξιλόγιο των wokers σημαίνει επιβολή της ομοφυλοφιλίας, πάταξη κάθε αντίθετης άποψης, φίμωμα ακόμα και των επιστημόνων, αποκλεισμός όσων έχουν θρησκευτική συνείδηση αντίθετη με όλα αυτά.

Κύριε...ἐπέτρεψε στίς ταπεινώσεις πού ἀποδέχομαι νά ἐξαγοράσουν τήν ὑπερηφάνεια ἀπό τήν ὁποία δέν μπορῶ νά ἐλευθερωθῶ

Πηγή: εδώ

Το να ζεις με ταπεινότητα σημαίνει να ζεις μια αληθινή ζωή. Και το να ζεις με υπερηφάνεια είναι μια τεχνητή "ψεύτικη" ζωή.
Γι' αυτό, όποτε σε ταπεινώσουν, να είσαι υπομονετικός και να προσεύχεσαι λέγοντας:

Ὁ Ἅγιος Πορφύριος γιὰ τὸν Παπισμό

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «Ὁ Παπισμὸς κατὰ τούς Ἁγίους Πατέρες», ἐκδόσεις "Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη".

«Μή φοβᾶστε. Οἱ διαθέσεις τοῦ Πάπα ἀνέκαθεν ἦταν νά ὑποτάξη τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καί θά ἔλθη ἡμέρα, πού ὁ διάλογος θά ματαιωθῆ· τίποτε δέν πρόκειται νά γίνη· ἄλλωστε τούς Οὐνίτες, αὐτό τόν δούρειο ἵππο, εἶναι φῶς φανάρι ὅτι τούς ἐνδιαφέρει νά ἀναγνωρίσουν οἱ Ὀρθόδοξοι κεφαλήν τόν Πάπα καί τίποτε περισσότερο».

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/12/blog-post_35.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible