Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης 25-1-2017

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης, Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 25-1-2017 (Κήρυγμα στήν ἀγρυπνία) Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης 25-1-2017/, http://HristosPanagia3.blogspot.gr

Ἡδονές, πλούτη, δόξα


Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Σκέψου, αγαπητέ μου, ότι όπως είναι συναρμολογημένος απ’ όλα τα κτίσματα αυτός ό αισθητός απέραντος κόσμος, έτσι ακόμη είναι καμωμένος ένας άλλος κόσμος νοητός που αποτελείται από αμαρτωλούς, του οποίου τα στοιχεία είναι οι τρεις διεστραμμένοι έρωτες, που αναφέρει ό Θεολόγος Ιωάννης• δηλαδή
α) ό έρωτας των ηδονών,
β) ό έρωτας του πλούτου καί
γ) ό έρωτας της δόξας
"Πάν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός καί η επιθυμία των οφθαλμών καί η αλαζονεία του βίου" (Α ́ Ιω. 2, 16).
Αυτός ό πονηρός κόσμος που αντίκειται στο σκοπό του καί εξουσιάζεται από τον εωσφόρο (ό οποίος γι’αυτό καί ονομάζεται κοσμοκράτορας) είναι ό μεγάλος εχθρός , τον οποίο ο Σαρκωθείς Λόγος του Θεού και Πατρός , γεννήθηκε στη γη για να πολεμήσει πρώτα με το παράδειγμά Του το σιωπηλό και μετά, στον κατάλληλο καιρό, με τον λόγο καί τη διδασκαλία...
1. Με τη φτώχεια γιατρεύει τον έρωτα του πλούτου 
Συλλογίσου λοιπόν πώς πρώτα πολεμάει με την φτώχεια Του τον άτακτο έρωτα του πλούτου. Ό κοσμικός άνθρωπος νομίζει πως κάθε καλό το βρίσκει στα πρόσκαιρα αγαθά γι’ αυτό για να τα αποτυπώσει ή για να μην τα χάσει ξοδεύει σχεδόν όλο τον καιρό, που του έδωσε όμως ό Θεός για να κερδίσει τα αιώνια αγαθά.
Και ιδού που ό προαιώνιος Λόγος καί Υιός του Θεού και Πατρός κατεβαίνει από τον ουρανό για να μας λυτρώσει απ’αυτή την πλάνη καί να ξεριζώσει από τις καρδιές μας την καταραμένη ρίζα όλων των κακών, την φιλαργυρία, όπως την χαρακτηρίζει ό Απόστολος Παύλος "Ρίζα γαρ πάντων των κακών εστίν η φιλαργυρία" (Α' Τιμ. 6,10). Πρόσεξε όμως σε τι είδους ταλαιπωρία κατάντησε από αγάπη για μας Εκείνος που διαμοιράζει τα πλούτη καί τους θησαυρούς στην παρούσα καί στη μέλλουσα ζωή "εμόν το αργύριον και εμόν το χρυσίον, λέγει Κύριος Παντοκράτωρ" (Αγγ. 2,8). Στοχάσου,πού είναι το παλάτι που γεννήθηκε;
Πού είναι οί προετοιμασίες;
Πού οί μαίες;

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Στὴν Κυριακή Τελώνου καὶ Φαρισαίου

Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, «ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑNΟΙΑΣ»
 
Ἕνας ἄνθρωπος βάδιζε στὸ δάσος. Ἤθελε νὰ διαλέξει ἕνα καλὸ δέντρο, ἀπ' ὅπου θὰ ἔβγαζε δοκάρια γιὰ τὴ σκεπὴ τοῦ σπιτιοῦ του. Ἐκεῖ εἶδε δύο δέντρα, τὸ ἕνα δίπλα στὸ ἄλλο. Τὸ ἕνα ἦταν ἴσιο, λεῖο καὶ ψηλό, ἄλλα τὸ ἐσωτερικό του, ὁ πυρήνας του, ἦταν σάπιο. Τὸ ἄλλο εἶχε ἀνώμαλη ἐπιφάνεια κι ὁ κορμὸς του ἔδειχνε ἄσχημος.
Τὸ ἐσωτερικό του ὅμως ἦταν γερό. Ὁ ἄνθρωπος ἀναστέναξε καὶ εἶπε: «Σὲ τί μπορεῖ νὰ μοῦ χρησιμέψει τὸ ψηλὸ καὶ ἴσιο αὐτὸ δέντρο, ἀφοῦ τὸ μέσα του εἶναι σάπιο κι ἀκατάλληλο γιὰ δοκάρια; Τὸ ἄλλο μοιάζει ἀνώμαλο, ἄσχημο, ἄλλα τουλάχιστο τὸ μέσα του εἶναι γερό. Ἔτσι, ἂν καταβάλω λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια, μπορῶ νὰ τὸ διαμορφώσω καὶ νὰ τὸ χρησιμοποιήσω γιὰ δοκάρια στὸ σπίτι μου». Καὶ χωρὶς νὰ τὸ σκεφτεῖ περισσότερο, διάλεξε τὸ δέντρο ἐκεῖνο, τὸ γερό.
Τὸ ἴδιο θὰ χάνει κι ὁ Θεὸς γιὰ νὰ ξεχωρίσει δύο ἀνθρώπους πού βρίσκονται μέσα στὸ ναό Του. Δὲ θὰ διαλέξει ἐκεῖνον πού φαίνεται ἐπιφανειακὰ δίκαιος, ἀλλὰ τὸν ἄλλον, ἐκεῖνον πού ἡ καρδιὰ του εἶναι γεμάτη μὲ τὴν ἀληθινὴ δικαιοσύνη τοῦ Θεοῦ.
Οἱ ὑπερήφανοι ἔχουν τὰ μάτια τους διαρκῶς ὑψωμένα πρὸς τὸ Θεό. Οἱ καρδιὲς τους ὅμως εἶναι κολλημένες στὴ γῆ. Αὐτοὶ δὲν εὐαρεστοῦν στὸ Θεό. Εὐάρεστοι στὸ Θεὸ εἶναι οἱ ταπεινοὶ ἄνθρωποι, οἱ πράοι, πού ἔχουν τὰ μάτια τους χαμηλωμένα στὴ γῆ, μὰ οἱ καρδιὲς τους εἶναι γεμάτες οὐρανό. Ὁ Δημιουργὸς προτιμᾶ τοὺς ἀνθρώπους πού ὁμολογοῦν στὸ Θεὸ τὶς ἁμαρτίες τους, ὄχι τὰ καλά τους ἔργα.

Δύο θαυμαστές πράξεις ἐλέους τοῦ ὁσίου Ἀμμωνᾶ (26 Ἰανουαρίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για АММОН (АММУН) НИТРИЙСКИЙ, ЕГИПЕТСКИЙ, ПРП.
  Ο άγιος Αμμωνάς που εορτάζει την 26 αυτού του μηνός είναι εκείνος ο επίσκοπος, καθώς μαρτυρούν οι διηγήσεις των γερόντων, για τον οποίο προφήτεψε ο Μέγας Αντώνιος, ενώ ήταν ακόμα νέος, ότι θα προκόψει στο φόβο του Θεού. Αφού του έδειξε δηλαδή μιά πέτρα του είπε: " Βρίσε την και χτύπα την"! Και αφού έκαμε όπως τον πρόσταξε ο Μέγας του λέει: " Έτσι και συ! Θα φτάσεις σε τέτοιο μέτρο αρετής ώστε να μην υπολογίζεις τα χτυπήματα και τις βρισιές των ανθρώπων, όπως ακριβώς αυτή η αναίσθητη πέτρα".
Πράγματι η προφητεία του Αγίου Αντωνίου εκπληρώθηκε , γιατί σε τόση ανεξικακία έφτασε ο μακάριος Αμμωνάς ώστε να μείνει ξένος πραγματικά από κάθε κακία.
 Όταν έγινε επίσκοπος, έφεραν μπροστά του μία κοπέλα, η οποία αμάρτησε με κάποιον και έμεινε έγκυος. Μαζί της έφεραν και τον διαφθορέα της και του ζητούσαν επίμονα να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Ο όσιος όμως όχι μόνο δεν τους τιμώρησε αλλά και ουδόλως τους κατέκρινε μάλιστα σφράγισε με το σημείο του Σταυρού την κοιλιά της εγκύου και της έδωσε έξι ζευγάρια σεντονιών ώστε αν τυχόν επέθαινε η ίδια ή το βρέφος τον καιρό του τοκετού να ευρίσκονταν σάβανα ώστε να τους ενταφιάσουν με αξιοπρέπεια.  Τότε αυτοί που την έσυραν μπροστά του , βλέποντας την στάση του , λένε στον άγιο:
 " Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί δεν της έβαλες επιτίμιο;". 

Σύνδεσμος Κληρικῶν Ἑλλάδος: Θά παραστοῦμε στό συλλαλητήριο τῆς Ἀθήνας γιά τήν ὀνομασία τῆς ΠΓΔΜ

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, έκανε γνωστή με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.
Σε συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος την Δευτέρα, αποφάσισε, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του, να λάβει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα και να απορρίψει το «να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων». Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων.

Ὁ Βίος τοῦ Ἁγίου Κυπριανοῦ καί διδαχή γιά τά μάγια καί τήν λύση τους

Το όνομα του Αγίου Κυπριανού το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Χριστιανοί. Γνωρίζουν οτι είχε σχέσεις με τη Μαγεία και οτι προτού γίνει Χριστιανός ήταν διάσημος μάγος.
Στον βίο αυτό του αγίου θα βρή ο αναγνώστης λεπτομέρειες για τη ζωή του Αγίου, την πίστη του, το μαρτύριο του και σύγχρονα θαύματα του.
Θα βρή ακόμη ευχή του Αγίου Κυπριανού που λύνει τα μάγια, αυτήν που είχε συνθέσει ο Άγιος, αλλά και συμπληρωματικές ευχές της Εκκλησίας μας, με τις οποίες λύνονται τα μάγια.

Ελπίζουμε οτι με την ανάγνωση αυτή, θα ωφεληθούν όσοι ασχολούνται με τα σατανικά αυτά έργα της μαγείας. Η μελέτη θα τους κάνη να νοιώσουν το κακό που κάνουν στον εαυτό τους και στους άλλους. Θα παραδειγματιστούν από τον Άγιο και θα εγκαταλείψουν κι' αυτοί, όπως κι εκείνος, την μαγεία και τα μάγια.

Ύστερα απ' αυτό τους προσμένει η νέα ζωή της σωτηρίας. Αλοίμονο τους όμως, αν δεν μετανοήσουν. Το τέλος τους - είναι παρατηρημένο - γίνεται τρομερό, όχι μόνο στην άλλη ζωή, αλλά και σ' αυτήν την προσωρινή.

Δυστυχώς πολύς κόσμος βασανίζεται σήμερα από αυτά. Την τελευταία εικοσαετία, που ο κόσμος όλο κι απομακρύνεται από το Θεό, πέφτει πιό εύκολα στα νύχια του σατανά. Σε δύο χιλιάδες υπολογίζεται ο αριθμός, μόνο των μέντιουμ των Αθηνών (Στατιστικές μέχρι το 1986). Οι καθημερινές τους εισπράξεις αρχίζουν από το ποσό των 1000δρχ. και φθάνουν σε μερικές περιπτώσεις τις 100 000 δρχ. ημερησίως!

Έχουμε καθήκον εμείς οι πιστοί, να γλυτώσουμε τους δυστυχείς αυτούς από τα πονηρά πνεύματα. Να τους απαλλάξουμε από την τυραννία των δαιμόνων.

Το κείμενο αυτό, πρέπει να φτάσει και στα χέρια τους. Πρέπει να διαβασθή κι απο αυτούς. Πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Προσπάθησε,αναγνώστα, να το διαδώσης και πολλές ψυχές θα σώσης.

Έτσι με την πίστη στο Θεό, την ευχή του Αγίου Κυπριανού και της ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, θα μπορέσουν ν' απαλλαγούν από την τυραννία των δαιμόνων. Τότε θα λάμψη και πάλι η χαρά στο σπίτι τους και θα μπή το γέλιο στην οικογένεια τους...
Αρχ. Χαράλαμπος Δ. Βασιλόπουλος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ά

1.Ο ΜΑΓΟΣ

Ο Άγιος Κυπριανός γεννήθηκε το 211μ.Χ. περίπου στην Καρχηδόνα. Η Καρχηδόνα ήτανε παράλια πόλη της Βόρειας Αφρικής.

Ο Κυπριανός κατάγετο από μεγάλη και πλούσιαν οικογένεια Συγκλητικών. Ήτανε και πολύ έξυπνος και επιμελής στα γράμματα. Πήρε γι' αυτό το λόγο σπουδαίαν μόρφοση και είχε κάνει λαμπρές σπουδές. Διακρίθηκε στη φιλοσοφία και τη ρητορική. Εξάσκησε το επάγγελμα του δικανικού ρήτορα και απόκτησε μεγάλη φήμη και πολλά χρήματα.

Δυστυχώς όμως τα χρήματα τα πολλά τον έκαμαν να ζη ζωή άνετη, ελεύθερη, αχαλίνωτη, απολαυστική και ηθικώς επιλήψιμη. Ήτανε ειδωλολάτρης και μάλιστα πολύ αφοσιωμένος στη λατρεία των ειδώλων. Το ειδωλολατρικό περιβάλλον τον έσπροχνε στην άτακτη εκείνη ζωή.

Ὁ γέροντας Ἐφραίμ Κατουνακιώτης, ἀπαντᾶ..



Δελτίου Τύπου Ὀρθοδόξων Χριστιανικῶν Σωματείων Ἀθήνας γιά τό συλλαλητήριο τῆς 4ης Φεβρουαρίου γιά τήν Μακεδονία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 
Τά παρακάτω Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῶν Ἀθηνῶν ἀποφασίσαμε ἀπό κοινοῦ τήν ἐνεργή στήριξη καί συμμετοχή μας στό παλλαϊκό συλλαλητήριο τῶν Παμμακεδονικῶν Ἑνώσεων Ὑφηλίου κατά τῆς χρήσης τοῦ ὅρου «Μακεδονία» στήν ὀνομασία τῶν Σκοπίων, τό ὁποῖο θά λάβει χώρα στήν πλατεία Συντάγματος τήν Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 καί ὥρα 2 μ.μ.
Ἀπευθύνουμε κάλεσμα στούς ἁπανταχοῦ Ἕλληνες νά συρρεύσουν στό συμβολικό χῶρο τοῦ Ἄγνωστου Στρατιώτη καί κρατώντας ὁ καθένας τήν ἑλληνική σημαία νά....
διατρανώσουμε ὅλοι μαζί πρός κάθε κατεύθυνση:

Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Πολλοί λένε ὅτι ἡ χριστιανική ζωή εἶναι δυσάρεστη καί δύσκολη...

Αποτέλεσμα εικόνας για Порфирије Кавсокаливит

Ἠχητικό Ἁγιολόγιο 31 Ἰανουαρίου


Ἀκοῦστε τό βίο τῶν Ἁγίων της Ὀρθοδοξίας πού ἑορτάζουν σήμερα 31 Ἰανουαρίου


Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

30 Ἰανουαρίου. Κύρου καί Ἰωάννου τῶν ἀναργύρων. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - Παραλειφθέν, Κυρ. κγ΄ ἐπιστ. (Ἐφεσ. β΄ 4-10).
Εφ. 2,4              ὁ δὲ Θεὸς πλούσιος ὢν ἐν ἐλέει, διὰ τὴν πολλὴν ἀγάπην αὐτοῦ ἣν ἠγάπησεν ἡμᾶς,
Εφ. 2,4                      Ο Θεός όμως, ο οποίος είναι πλούσιος εις έλεος και φιλανθρωπίαν, χάρις εις την απεριόριστον αγάπην του, με την οποίαν μας ηγάπησε,

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible