Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ἡ ὀργή καί ἡ θεραπευτική τῆς Ε'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

  Ἡ οργή καί η θεραπευτική της Ε'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 25-5-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

Συν Θεω αν υπάρχουν ερωτήσεις παρακαλούμε στείλτε τες μας στο: AgiaTrias.erotiseis@gmail.com Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Ὅσο λιγότερα ἔχει κάποιος τόσο μικρότερο φορτίο κουβαλάει, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Κήρυγμα_

~ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Φιλοκαλία τόμος Α΄, 25-5-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Πού εὐγνωμοσύνη σέ ἐμᾶς, γιά τίς δωρεές αὐτές τοῦ Θεοῦ! Πού εὐγνωμοσύνη καί δάκρυα στίς ἁπλοχεριές τοῦ Θεοῦ!

Πάμε να καθίσουμε στο τραπέζι και δεν σηκωνόμαστε να κάνουμε το σταυρό μας. Και αν κάνουμε το σταυρό μας, κάνουμε το ένα μπατζάκι έτσι, η κυρά με τα στήθια της έξω, ο άλλος με το πουκάμισο ανοιχτό... κ.λπ. Πού;
Καλείς τον Θεό; Πώς πρέπει να είσαι μπροστά στον Θεό; Του λες να έρθει να ευλογήσει την βρώση και την πόση...
Και σε τόσα πράγματα που μας έχει δώσει ο Θεός να φάμε, ποιός ευχαρίστησε τον Θεό και να πει:
- Θεέ μου, για μένα είναι όλα αυτά; Για μένα όλα αυτά Θεέ μου, έχεις Εσύ τόσα πράγματα; Για μένα; Δεν είμαι άξιος να τα λάβω; Τί έκανα εγώ καλό; Τί σκέφτηκα εγώ καλό; Τί έπραξα εγώ καλό στη ζωή μου; Πότε εφήρμοσα το νόμο σου, τις εντολές σου; Πότε Σε ευχαρίστησα που με έχεις τόσα αγαθά;
Νάσου η μπριζόλα σου, νάσου το ψάρι σου, νάσου η σαλάτα σου, νάσου το γλυκό σου, νάσου τα φρούτα σου, νάσου τα ποτά σου, νάσου τα μεταλλικά σου νερά, τα,τα, τα...
Και τι δεν έχεις...
Πρέπει να μας πέφτουν τα πιρούνια από το χέρι, αν έχουμε φιλότιμο δηλαδή. Αλλά εμείς νομίζουμε:
- Είναι δικά μας! Το ψυγείο είναι δικό μας!...

Ἡ ἁμαρτία ἔγινε μόδα, ἡ παρανομία νόμος ψηφισμένος, τό κακό ἁπλωμένο παντοῦ, ἡ πονηριά ἐπιστημονική, ἡ ἀνασφάλεια, οἱ ἀναταραχές παντοῦ, παρόλον ὅτι μᾶς κουνάει καί ὁ Θεός, μέ σεισμόν πάλι δέν συνερχόμεθα.

IC XC NI KA
Κελλίον Παναγούδα τη 12-1-1982
Αγαπητέ αδελφέ, εν Χριστώ, Παναγιώτη “Χαίρε εν Κυρίω”
Επειδή άκουσα να διαδίδονται μερικά πράγματα στην Κύπρο, και να χρησιμοποιούν και το όνομά μου, αναγκάζομαι να σας γράψω, και να διαβάσης την επιστολή μου και στους άλλους γνωστούς μας αδελφούς Κυπρίους.
1.) Οταν το 1978 ο Γέρο-Ιωσήφ είχε αποφασίση να πάη στην Κύπρο, είχε περάση από το Κελλί μου και μου ανακοίνωσε την απόφασή του, και εγώ του είπα Καλά θα κάνεις βοήθησε τον πονεμένο λαό της Κύπρου. Το 1981, ξαφνικά βλέπω τον Διάκο Αθανάσιο! ο οποίος μου είπε ότι έφυγαν από την Κύπρο και ότι αυτός ήλθε λίγες μέρες νωρίτερα να βρη τόπο προσορινόν να ακουμπήσουν τα πράγματά τους που θα έφερνε ο Γέρο-Ιωσήφ με την Συνοδεία του. Μου είπε δε ο Διάκος ότι έφυγαν γιατί τους συκοφάντησαν κτλ. Μετά από λίγες μέρες πέρασε και ο Γέρο-Ιωσήφ ο οποίος μου είπε τα ίδια.
Δεν είπα εγώ στον Γέρο-Ιωσήφ για να φύγη, αλλά εδώ έμαθα για την φυγή του. Ούτε όταν πήγε στην Κύπρο τον έστειλα εγώ, αλλά ο ίδιος το είχε αποφασίση, και εγώ του είπα καλά θα κάνης. βοήθησε τον πονεμένο λαό της Κύπρου.

Ὁ Ὅσιος Μιχαὴλ ὁ Ὁμολογητὴς ἐπίσκοπος Συνάδων


*Ὁ Ὅσιος Μιχαὴλ ὁ Ὁμολογητὴς ἐπίσκοπος Συνάδων*

Ὑπῆρξε στὰ χρόνια τοῦ βασιλιᾶ Λέοντος τοῦ Ἀρμενίου (814 μ.Χ). Μοναχογιὸς πλουσίων γονέων ὁ Μιχαήλ, ἀπὸ τὰ Σύναδα τῆς Φρυγίας, σπούδασε τὰ θεολογικὰ γράμματα καὶ ἔπειτα πῆγε στὴν Κωνσταντινούπολη. Ἐκεῖ συνδέθηκε μὲ ἕναν ἅγιο ἄνθρωπο, τὸ Θεοφύλακτο. Καὶ οἱ δυὸ μαζὶ κατοίκησαν σὲ ἕνα μοναστήρι στὸν Εὔξεινο Πόντο, ποὺ εἶχε ἱδρύσει ὁ Πατριάρχης Ταράσιος, ὁ ὁποῖος εἶδε τὸ θεῖο φωτισμὸ καὶ τὴν ἁγία ζωὴ τῶν δυὸ ἀνδρῶν καὶ τοὺς χειροτόνησε ἱερεῖς. Ἔπειτα, τὸν μὲν Θεοφύλακτο ἔκανε ἐπίσκοπο Νικομήδειας, τὸν δὲ Μιχαὴλ ἐπίσκοπο Συνάδων. Στὴ νέα του θέση, *ὁ Μιχαὴλ ἔλαμψε πνευματικὰ σὰν ὑπέρλαμπρη πόλη ἐπὶ τοῦ ὄρους κειμένη. Δυναμικὸς μαχητὴς τῆς πίστεως, δίδασκε τακτικὰ τὸ θεῖο λόγο. Ὑπεράσπιζε ἄγρυπνα τὸ ὀρθὸ δόγμα ἀπὸ τὶς αἱρετικὲς διδασκαλίες καὶ διακρίθηκε γιὰ τὰ φιλάνθρωπο αἰσθήματά του, συντρέχοντας τοὺς φτωχοὺς καὶ ἀσθενεῖς τοῦ ποιμνίου του.

Τά χρόνια πού θά ἀκολουθήσουν ὑπόσχονται νά εἶναι πιό τρομερά ἀπ’ ὅσο μπορεῖ νά φανταστεῖ εὔκολα κανείς τώρα...

Στα χρόνια που έρχονται, ο διάβολος θα χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία να συγχύσει τους αληθινούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, τον έναν ενάντια στον άλλο, άλλοτε για θέματα μεγάλα και άλλοτε (συνήθως) για μικρά.
Πρέπει να προσπαθήσουμε με σταθερότητα να μην πιαστούμε από το δόλωμα. ο διάβολος περπατά γυμνός ανάμεσά μας… π. Σεραφείμ Ρόουζ Η ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος, Εγρήγορση 2000
Το Πνεύμα των εσχάτων καιρών:
1. Η «χαρισματική αναζωπύρωση» ως ένα σημείο των καιρών
Στο τέλος αυτού του αιώνα δεν θα υπάρχει έλλειψη προφητών του Κυρίου του Θεού, ούτε υπηρετών του σατανά.
Αλλά στους έσχατους καιρούς αυτοί που πραγματικά θα υπηρετούν το Θεό θα επιτύχουν να κρυφτούν από τους ανθρώπους και δεν θα κάνουν θαύματα ανάμεσά τους όπως στον παρόντα καιρό, αλλά θα βαδίζουν ένα δρόμο δράσης αναμεμειγμένης με ταπεινότητα, και στη βασιλεία των Ουρανών θα είναι μεγαλύτεροι από τους Πατέρες που δοξάστηκαν με θαύματα.
Επειδή εκείνη την εποχή κανείς δεν θα κάνει ενώπιον των ανθρώπων θαύματα που θα τους διεγείρουν και θα τους εμπνέουν να κοπιάζουν με ζήλο σε ασκητικούς αγώνες…
πολλοί, διακατεχόμενοι από άγνοια, θα πέσουν στην άβυσσο, παραστρατώντας στο πλάτος, του φαρδιού κι ευρύχωρου δρόμου.

Ἀπό τό Συναξάρι – Ὁ ἅγιος Ἀχίλλιος ἐπίσκοπος Λαρίσης

15 Μαΐου

Ο όσιος πατήρ ημών Αχίλλιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία από ευσεβείς και ευγενείς γονείς που του εξασφάλισαν καλή μόρφωση στις θύραθεν επιστήμες και κυρίως στην Αγία Γραφή.
Με την νηστεία και τις αγρυπνίες, «διέθετε αναβάσεις εν τη καρδία αυτού», κατά τρόπον ώστε να φυλάγει το πνεύμα του απρόσιτο στις ταραχές και τις μέριμνες του κόσμου τούτου, ώστε σύντομα έγινε άξιο κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.
Είχε όψη αγγελική, στην συμπεριφορά του ήταν απλός και προσηνής, ενώ τα λόγια του, που είχαν άφατη γλυκύτητα, ωθούσαν όσους τον πλησίαζαν να μιμηθούν τις αρετές του.
Οι γονείς του πέθαναν ενώ ήταν ακόμη νέος και τότε μοίρασε την περιουσία του και ξεκίνησε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Διαμένοντας στον Πανάγιο Τάφο, τον οποίο έλουσε με τα δάκρυά του και όπου έκανε θαυμάσιες προόδους στην προσευχή, πήγε να επισκεφθεί τα μοναστήρια που βρίσκονταν στην έρημο κοντά στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να βρει εκεί παραμυθία ο φλογερός πόθος που τον έκαιγε βλέποντας τους ανθρώπους του Θεού.
Ωθούμενος από την θεία Πρόνοια, μετέβη σε προσκύνημα και στην Ρώμη (πιθανώς το 313). Την ώρα που προσκυνούσε τον τάφο των αγίων Αποστόλων, έλαβε αίφνης την χάρη του αποστολικού κηρύγματος και άρχισε να διαδίδει το Ευαγγέλιο με τέτοια δύναμη, που οδήγησε στην αληθινή Πίστη πλήθος εθνικών ενώ ταυτόχρονα επιτέλεσε πολλές ιάσεις.

Τί ἐπαρακίνησε τὸν Θεὸν καὶ ἔκαμε τούς Ἀγγέλους;

Ὁ πανάγαθος λοιπὸν καὶ πολυέλεος Θεὸς εἶναι καὶ λέγεται άγάπη εἶναι καὶ λέγεται Τριάς. Παρακινούμενος ὁ Κύριος ἀπό τὴν εὐσπλαγχνίαν τοῦ ἔκαμε πρώτον δέκα τάγματα Ἀγγέλους. Οἱ Ἄγγελοι εἶναι πνεύματα πύρινα, ἄυλα, καθὼς εἶναι ἡ ψυχὴ μας. Τὸ κάθε τάγμα εἶναι ὡς τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ. Ποιός ἐπαρακίνησε τὸν Θεὸν καὶ τοὺς ἔκαμε; Ἡ εὐσπλαχνία του.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

https://youtu.be/3ngDWcAHUko
ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Ἄν σκληρυνθεῖ ἡ καρδιά τοῦ ἀνθρώπου, λόγω τῆς ἁμαρτίας, τότε...

Η αμαρτία είναι εκείνη, που κάνει σκληρή την καρδιά του ανθρώπου. Οι τυφλοί διαβάζουν με τα πέλματα των δακτύλων του χεριού τους, γνωστή και ως μέθοδο Μπράιγ. Και αυτό που φοβούνται είναι, να μην σκληρυνθούν τα πέλματά τους, γιατί τότε δεν θα μπορούν να αναγνωρίζουν τα γράμματα δια της αφής και δεν θα μπορούν να διαβάζουν.
Κατά τον ίδιο τρόπο, αν σκληρυνθεί η καρδιά του ανθρώπου, λόγω της αμαρτίας, τότε ο άνθρωπος αδιαφορεί και απορρίπτει τον Χριστό και δεν Τον αναγνωρίζει ως δημιουργό και σωτήρα Του.


Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας †

26 Μαΐου. Τετάρτη. ♰ «Ἡ ἑορτὴ τῆς Μεσοπεντηκοστῆς». Κάρπου ἐκ τῶν 70 (α' οἱ.). Ἀλφαίου ἀποστόλου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τετ. δ´ ἑβδ. Πράξ. (Πρξ. ιδ´ 6-18).

Πραξ. 14,6         συνιδόντες κατέφυγον εἰς τὰς πόλεις τῆς Λυκαονίας Λύστραν καὶ Δέρβην καὶ τὴν περίχωρον,

Πραξ. 14,6               εκατάλαβαν αυτοί τας κακάς εκείνων διαθέσεις και κατέφυγαν εις τας πόλεις της Λυκαονίας, την Λυστραν και την Δερβην και εις τα περίχωρα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible