Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ἕνας ἀληθινά μετανοημένος ἄνθρωπος(+1 Φεβρουαρίου 2009)

Ψάχνοντας γιά ἕνα βιβλίο στά ράφια τῆς βιβλιοθήκης ἔπεσα ἐπάνω σ' ἕνα μικρό βιβλιαράκι πού μοῦ εἶχε δωρήσει  (προφανῶς ἀπό τό ὑστέρημά του)λίγο πρίν κοιμηθεῖ ὁ μακαριστός Γρηγόρης λέγοντας: «Πάτερ αὐτό γιά σᾶς...Ὄχι μόνο ἐσεῖς νά φροντίζετε γιά ἐμᾶς... Κι ἐμεῖς πρέπει κάτι νά κάνουμε γιά σᾶς...». Ὁ μακαριστός Γρηγόριος Τάντης κοιμήθηκε τήν Κυριακή τό πρωί στίς 5.45 π. μ. τῆς 1ης Φεβρουαρίου 2009. Σύμφωνα μέ τούς ἁγίους Πατέρας οἱ ἄνθρωποι πού κοιμοῦνται Σάββατο πρός Κυριακή εἶναι εὐλογημένες ψυχές, ἕτοιμες γιά τήν Βασιλεία Του. Ὅσο περνᾶ ὁ καιρός τόσο καί περισσότερα μαθαίνουμε γιά τή προσφορά τοῦ Γρηγόρη στίς διάφορες Ἐνορίες τῆς Θεσσαλονίκης καί τό γενικότερο ἱεραποστολικό  καί φιλανθρωπικό του ἔργο. Σίγουρα τώρα ἡ ψυχή του ἀγάλλεται, ἀναπαύεται καί τελεῖ τήν ἀδιάλειπτη Θεία Λειτουργία στούς οὐρανούς μαζί μέ τούς ἁγίους...Ἄς πρεσβεύει καί ἄς εὔχεται γιά ὅλους μας...Τό κείμενο πού ἀκολουθεῖ γράφτηκε πρίν περίπου ἐνάμισυ χρόνο καί ἀναδημοσιεύεται γιά πνευματική ὠφέλεια ὅλων μας...

Η ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΧΟΕ-Α.Θ.Α.ΖΩ «Ταύτα έγραψα υμίν περί των πλανώντων υμάς» (Α' Ιωάν. β, 26)



«ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ» (ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ).

1)Χ. Ο. Ε. (ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ)

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΑΛΤΑΚΗ
Μία από τις πιο πρόσφατες και αρκετά δυσδιάκριτες αιρέσεις, που δρουν στην Ελλάδα, είναι η Χριστιανική Οργάνωση Ειρήνης, η γνωστή ως Χ.Ο.Ε.
Η Οργάνωση αυτή ξεκίνησε από τα Χανιά της Κρήτης με αρχηγό της τον κ. Στυλιανό Γιαννετάκη και βοηθό του τον γαμβρό του κ. Νικόλαο Μουτσάκη κ.α. Πολύ σύντομα εξαπλώθη σε όλη την Ελλάδα και ίδρυσε παραρτήματα σε πολλές πόλεις.
Οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες των περιοχών, όπου έδρασαν και δρουν οι άνθρωποι της Χ.Ο.Ε., εξέδωσαν Εγκυκλίους προς προφύλαξη του ποιμνίου τους από τον νέον προβατόσχημο λύκο, που ενέσκηψε στην ποίμνη της Αγίας Εκκλησίας μας. Την δε 7ην Ιουλίου 1989 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε Εγκύκλιο, την υπ' αριθμόν 2490, προς όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποίαν τονίζει ότι, μετά από επισταμένη μελέτη του όλου θέματος της Χ.Ο.Ε., «διεπίστωσε σοβαράς δογματικάς αποκλίσεις αναφερόμενας κυρίως εις το Χριστολογικόν, το Σωτηριολογικόν και το Εσχατολογικό δόγμα της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, ως αύται προκύπτουν εκ της μελέτης αυθεντικών κειμένων της εν λόγω οργανώσεως»1. Την Εγκύκλιο υπογράφουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Σεραφείμ ως Πρόεδρος και οι εξης Συνοδικοί Μητροπολίτες: Σιδηροκάστρου Ιωάννης, Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός, Φλωρίνης Αυγουστίνος, Λαγκαδά Σπυρίδων, Ελασσώνος Σεβαστιανός, Βεροίας και Ναούσης Παύλος, Ηλείας Γερμανός, Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος, Κερκύρας και Παξών Τιμόθεος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Αλέξανδρος, Θήρας Παντελεήμων και "Αργολίδος Ιάκωβος. Σημειώνουμε δε εδώ προκαταβολικώς ότι η Εγκύκλιος αυτή, παρά τις σχετικές ενέργειες και διαβεβαιώσεις προς την Σύνοδον των υπευθύνων της Χ.Ο.Ε., δεν ανεκλήθη, αλλά ισχύει στο ακέραιο μέχρι και σήμερα.
Πλην των ανωτέρω Μητροπολιτών, πολλοί από τους οποίους εξέδωσαν και Εγκυκλίους προς τους Χριστιανούς των Μητροπόλεων τους για την Χ.Ο.Ε., ασχολήθησαν με το θέμα και εξέδωσαν και Εγκυκλίους, από όσα τουλάχιστον γνωρίζομεν, και οι εξής Μητροπολίτες: Κυδωνιάς και Αποκορώνου (Χανίων) Ειρηναίος, Κασσανδρείας Συνέσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος, Λαρίσης και Πλαταμώνος κύρος Σεραφείμ, Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος, Σερρών και Νιγρίτης Μάξιμος, Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικος, Λεμεσού Χρύσανθος.
Αναφέραμε τα ανωτέρω ονόματα, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις, για να τονίσωμεν την έκτασιν, που έλαβε το θέμα της Χ.Ο.Ε. στην Πατρίδα μας.
Ο τρόπος, με τον οποίον ειργάσθη και εργάζεται η Χ.Ο.Ε., είναι παραπλανητικός. ΟΙ άνθρωποι της παρουσιάζονται ως Ορθόδοξοι και αποκρύπτουν τις κακοδοξίες τους. Εκκλησιάζονται, κοινωνούν και κάμνουν «κύκλους» και συγκεντρώσεις σε σπίτια και αίθουσες, όπως κάμνουν πολλές Ενορίες και οι Ορθόδοξοι θρησκευτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι όμως δρουν με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας. Επισήμως διεκηρύχθη ότι «κινούνται ύπουλα... για να μη αποκαλυφθούν... οι κακοδοξίες των και εννοήσουν οι πιστοί ότι πρόκειται περί προβατοσχήμων λύκων» (Εγκύκλιος Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών ύπ' άριθ. 892/67η)2.
Βασική πλάνη της Χ.Ο.Ε., από την οποίαν ξεκινούν και όλες οι άλλες, είναι ότι ο αρχηγός της θεώρησε τον εαυτόν του ως εκπρόσωπο του Θεού με ειδική αποστολή στον κόσμο.

Ομιλίες του Ιεροκήρυκος Δημητρίου Παναγοπούλου

Ομιλίες Δημητρίου Παναγόπουλου (mp3)
Ο αείμνηστος ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος υπήρξε ένας άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου με πλήθος καταπληκτικών ομιλιών και συγγραμμάτων. Χωρίς σπουδές και τίτλους, έχοντας όμως το σπουδαίο χάρισμα του λόγου και κυρίως την πλουσιότατη Χάρη του Κυρίου μας που τον επεσκίαζε και τον καθοδηγούσε, βοήθησε πλήθος ανθρώπων να βρούν και να ακολουθήσουν την οδό της σωτηρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επεδίωξε να αναλάβει αυτήν την διακονία αλλά ο Ίδιος ο Χριστός τον επέλεξε και του την ανέθεσε.
Οι ομιλίες του υπάρχουν στο χριστιανικό βιβλιοπωλείο που διατηρεί ο υιός του κ. Νεκτάριος Παναγόπουλος. Τον ευχαριστούμε θερμότατα για την άδεια που μας παρείχε ώστε να δημοσιεύσουμε ομιλίες του αειμνήστου Δημητρίου Παναγόπουλου σε ηχητικά αρχεία (mp3).
Θρησκευτικό Βιβλιοπωλείο
Νεκτάριος Παναγόπουλος
Κολοκοτρώνη 9, 10562 Αθήνα
Τηλ. 210103224819
Δημήτριος Παναγόπουλος - Ομιλία στην Κυριακή ΙΕ' Ματθαίου Δημήτριος Παναγόπουλος - Ομιλία στην Κυριακή ΙΕ' Ματθαίου
(Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου... και το πλησίον σου ως σεαυτόν). Ηχητικό αρχείο MP3 - Διάρκεια 00:56:30- Μέγεθος 25,8 MB (4/9/2010)

Ὁ ἅγιος προφήτης Μωϋσῆς ὁ Θεόπτης.

+ ΤΗ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡᾼ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΚΑΊ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΠΤΟΥ.

undefined
Ο προφήτης Μωυσής κατήγετο από την φυλή του Λευί. Υιός του Άμράμ και της Ίωχαβέδ, γεννήθηκε στην Αίγυπτο κατά τους χρόνους της σκληρής καταδυναστεύσεως των ομογενών του απο τον Φαραώ. Φοβούμενος ο τελευταίος την αϋξησι και ευημερία των Εβραίων, πού ζούσαν εκεί από την εποχή του πάγκαλου Ιωσήφ, έκανε σκληρότατες τις συνθήκες εργασίας τους και διέταξε να θανα-τώνωνται όλα τα νεογέννητα άρρενα τέκνα τους. Η μητέρα του Μωυσέως, για να τον σώση, τον έβαλε μέσα σε κάνιστρο αλειμμένο με πίσσα, το οποίο απέθεσε η αδελφή του Μαριάμ στην ακροποταμιά του Νείλου εγκαταλείποντας το στην θεία πρόνοια. Το βρέφος το βρήκε η θυγατέρα του Φαραώ, η οποία το υιοθέτησε και του έδωσε το όνομα Μωυσής, πού σημαίνει «σεσωσμένος από τα ύδατα». Άνετράφη ως γνήσιος υιός της πριγκίπισσας και έμαθε όλη την σοφία και την γνώσι των Αιγυπτίων, χωρίς έν τούτοις να άποξενωθή από την πίστι των πατέρων του και την αγάπη προς το έθνος του.

Το σύνδρομο της Κυριακής


Ψυχίατροι σε Ευρώπη και Αμερική, παρατήρησαν μια ασθένεια, που προσβάλλει τους ανθρώπους μόνο για δύο ημέρες την εβδομάδα: το Σάββατο και την Κυριακή. Την παράξενη αυτή αρρώστια, οι ερευνητές την ονόμασαν «Σύνδρομο της Κυριακής». Και εκδηλώνεται με τα έξης συμπτώματα: Πλήξη, ανία, τάση φυγής, νευρικότητα και απρόβλεπτα ξεσπάσματα.Οι στατιστικές λένε ότι οι ξυλοδαρμοί ανάμεσα σε ζευγάρια αυξάνονται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

5 Σεπτεμβρίου Συναξαριστής. Ζαχαρίου Προφήτη και της συζύγου του Ελισάβετ, Αβδαίου Επισκόπου, των Αγίων Μεδίμνου, Ουρβάνου, Θεοδώρου και οι συν αυτών 80 Ιερείς και Διάκονοι, Πέτρου εν τω Αθηρά, Ραΐς, Αθανασίου Οσίου, Alto

Ὁ Προφήτης Ζαχαρίας

Ὁ Ζαχαρίας, πατέρας τοῦ Ἰωάννη τοῦ Βαπτιστή, ἔζησε στὰ χρόνια του Ἡρῴδη, βασιλιὰ τῆς Ἰουδαίας. Κατὰ τὴ γνώμη τοῦ Χρυσοστόμου, καθὼς καὶ ἄλλων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, ὁ Ζαχαρίας δὲν ἦταν ἁπλὸς ἱερέας, ἀλλὰ ἀρχιερέας ποὺ ἔμπαινε στὰ Ἅγια τῶν Ἁγίων.
Σύζυγο εἶχε τὴν Ἐλισάβετ καὶ δεν  εἶχαν παιδί. Κάποια μέρα λοιπόν, τὴν ὥρα τοῦ θυμιάματος μέσα στὸ θυσιαστήριο, εἶδε ἄγγελο Κυρίου ποὺ τοῦ ἀνήγγειλε ὅτι θὰ ἀποκτοῦσε γιὸ καὶ θὰ ὀνομαζόταν Ἰωάννης. Ὁ Ζαχαρίας σκίρτησε ἀπὸ χαρά, ἀλλὰ δυσπίστησε. Ἡ γυναῖκα του ἦταν στεῖρα καὶ γριά, πῶς θὰ γινόταν αὐτὸ ποῦ ἄκουγε; Τότε ὁ ἄγγελος τοῦ εἶπε ὅτι θὰ μείνει κωφάλαλος μέχρι νὰ πραγματοποιηθεῖ ἡ βουλὴ τοῦ Θεοῦ.
Πράγματι, ἡ Ἐλισάβετ συνέλαβε καὶ ἔκανε γιό. Ὅταν θέλησαν νὰ δώσουν ὄνομα στὸ παιδί, ὁ Ζαχαρίας ἔγραψε πάνω σὲ πινακίδιο τὸ ὄνομα Ἰωάννης. Ἀμέσως δὲ λύθηκε ἡ γλῶσσα του καὶ ὅλοι μαζὶ δόξασαν τὸ Θεό.
Βέβαια, ἡ χάρη αὐτὴ ἔγινε ἀπὸ τὸ Θεὸ στὸν Ζαχαρία, διότι ἦταν «δίκαιος ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενος ἐν πάσαις ταῖς ἐντολαῖς καὶ δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτος». Ἦταν, δηλαδή, δίκαιος μπροστὰ στὸν Θεὸ καὶ ζοῦσε σύμφωνα μὲ τὶς ἐντολὲς καὶ τὰ παραγγέλματα τοῦ Κυρίου, ἄμεμπτος ἀπὸ κάθε σοβαρὴ ἐνοχή.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible