Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Για την νέα τάξη πραγμάτων - Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Απόσπασμα από την ομιλία : Ἡ παιδαγωγική τῆς ἀγάπης (Ἁγ. Ἰωάννου Χρυσοστόμου), 1-11-2019, Ἁρχιμ. Σάββα Ἀγιορείτου (Πετριά Σκύδρας)

ΕΙΣΟΔΙΚΑ 2019 |Ὁμιλία Ἱερομόναχου π.Σάββα ἁγιορείτη|


Ομιλία Ιερομόναχου π.Σάββα αγιορείτη Στα πλαίσια των "Εισοδικών 2019" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Αγίου Γεωργίου Λόφου, η ομιλία του Ιερομόναχου π. Σάββα Αγιορείτη με θέμα: "Χαίρε Κεχαριτωμένη". Ήταν μια εξαίρετη εισήγηση, γεμάτη νόημα και πνευματικότητα, η οποία μέσα από τα λόγια του π.Σάββα μας δίδαξε πως η Παναγία μας είχε μια πάρα πολύ σπουδαία αρετή, που πρέπει να έχουμε κι εμείς. Την ταπείνωση. Χαρακτηριστικά λόγια: "Όποιος υψώνεται στο Θεό θα ταπεινωθεί... όποιος ταπεινώνεται στο Θεό θα υψωθεί".

Κυριακή τοῦ Ἀσώτου. Ἑρμηνεία τῆς ἀποστολικῆς περικοπῆς ἀπό τόν Ἱερό Χρυσόστομο


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ[:Α΄Κορ.6,12-20] 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ 

Υπομνηματισμός των εδαφίων Α΄Κορ.6,12-14 

«Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος(:ας επανέλθω τώρα στο ηθικό ζήτημα. Όλα έχω εξουσία να τα κάνω, δεν συμφέρουν όμως όλα. Όλα είναι στην εξουσία μου, αλλά εγώ δεν θα εξουσιαστώ και δεν θα γίνω δούλος σε τίποτε)»[Α΄Κορ.6,12]. 

Εδώ υπαινίσσεται τους λαίμαργους. Επειδή δηλαδή πρόκειται πάλι να στραφεί κατά του πόρνου- καθώς η πορνεία προέρχεται από την τρυφηλότητα και την έλλειψη μέτρου στη ζωή- καταδικάζει με σφοδρότητα το πάθος. Και ούτε λέγει αυτό για τα απαγορευμένα τρόφιμα – διότι εκείνα δεν επιτρέπονται- αλλά και για εκείνα που θεωρούνται ως ουδέτερα. Εννοώ το εξής περίπου: «μου επιτρέπεται», λέει, «να φάω και να πιω, αλλά δεν συμφέρει να τα κάνω με ασωτία». Και το πλέον θαυμαστό και παράδοξο, το οποίο, ως γνωστό, σε πολλές περιπτώσεις συνήθιζε να κάνει στρέφοντας τον λόγο στο αντίθετο, αυτό το κάνει και εδώ, και αποδεικνύει ότι το δικαίωμα να κάνει κανείς κάτι, όχι μόνο δεν συμφέρει, αλλά ούτε καν δικαίωμα είναι, αλλά δουλεία. Και κατά πρώτον μεν τους αποτρέπει χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι είναι ασύμφορο και λέγοντας: «δεν συμφέρει»· δεύτερον χρησιμοποιεί και το εκ του αντιθέτου επιχείρημα λέγοντας ότι «εγώ δεν θα εξουσιαστώ από τίποτε». 
Αυτό λοιπόν που εννοεί είναι το εξής: «Έχεις δικαίωμα να φας», λέει· «μένε λοιπόν κύριος του φαγητού και πρόσεχε μήπως γίνεις δούλος αυτού του πάθους. Εκείνος δηλαδή που κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος όπως πρέπει, είναι κύριός του· εκείνος όμως που προχωρεί σε άμετρη χρήση δεν είναι πλέον κύριος, αλλά γίνεται δούλος του, εφόσον μέσα του είναι τυραννικός δυνάστης η λαιμαργία». Είδες πώς απέδειξε ότι βρίσκεται υπό την εξουσία άλλου αυτός, ο οποίος νόμιζε ότι ασκεί εξουσία; Αυτό δηλαδή συνήθιζε να κάνει ο Παύλος, όπως είπα και προηγουμένως, στρέφοντας το θέμα στο αντίθετο, πράγμα το οποίο έχει κάνει και εδώ. Και πρόσεξε. Κάθε ένας από εκείνους έλεγε: «Έχω δικαίωμα να χαίρομαι τις απολαύσεις»· ο Παύλος λέει ότι «Δεν το κάνεις σαν να έχεις εξουσία επί των απολαύσεων, αλλά σαν να βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος υπό την εξουσία τους· εφόσον δηλαδή είσαι άσωτος, δεν εξουσιάζεις την κοιλία σου, αλλά αυτή σε εξουσιάζει». Αυτό είναι δυνατό να το πει κανείς και για τα χρήματα και για τα άλλα πάθη. 

Ὁ ἅγιος Πορφύριος καί ἡ Ἱερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης

Στις 9 Μαρτίου του έτους 1963 –διηγείται η Γερόντισσα Στυλιανή– ήρθαμε, κατόπιν εντολής τού τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ (Νταού Πεντέλης) και στις 14 του ιδίου μήνα ήρθε για πρώτη φορά στο Μοναστήρι μας ο άγιος Πορφύριος. 
Τότε έμενε στον Άγιο Νικόλαο στα Καλλίσια, πάλαι ποτέ Μετόχι της Μονής μας. Ερχόταν πολύ συχνά με τα πνευματικά του παιδιά και μάλιστα κάποιες φορές εκκλησιαζόταν στο Μοναστήρι μας.
Μας διηγείτο ότι, όταν βγήκε από το Άγιον Όρος και μετά την εις ιερέα χειροτονία του, προσευχόταν ο Θεός να του υποδείξη κάποιον άγιο τόπο, που είχαν ζήσει άνθρωποι με ασκητική ζωή και πνευματικά βιώματα. Πήγε σε πολλά μέρη της Ελλάδος και στο τέλος ήρθε στον Παντοκράτορα. Πήγε, όπως μας έλεγε, στον τότε Ηγούμενο της Πεντέλης αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Κοντογιάννη, ώστε να του δώση επί ενοικίω τον τόπο αυτόν, αλλά τον έδιωξε κακήν κακώς. Γι’ αυτό πήρε τον Άγιο Νικόλαο Καλλισίων που είναι κοντά, για να έρχεται εδώ να προσεύχεται. Από τότε “έβλεπε” και στον ύπνο του και στον ξύπνιο του, όπως μας έλεγε, όσα είχαν συμβή εδώ μέσα.
Μας τόνιζε ότι οι οσιομάρτυρες της Μονής μας δεν αγίασαν μόνο με το αίμα τους, αλλά είχαν και αγία ζωή. Ήταν φίλοι με τον Θεό, ήταν όπως οι μεγάλοι Άγιοι Παχώμιος, Αντώνιος, Εφραίμ και Ισαάκ οι Σύροι, Βασίλειος ο Μέγας και Χρυσόστομος. Δεν άφηναν ούτε λεπτό την επικοινωνία τους με τον Θεό. Χαρακτηριστικά, έλεγε:
«Ακούτε που σας λέω, μέσ’ στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει αγιώτερος τόπος. Αχ, να είχατε τα ματάκια μου να βλέπατε τι γινόταν εδώ μέσα. Όπου πατάμε είναι Αγία Τράπεζα (και έκλαιγε κοιτώντας τριγύρω), διότι υπάρχουν μαρτυρικά αίματα και Άγια Λείψανα. Είχε και πολλά ασκητήρια που έφθαναν μέχρι τον Μαραθώνα. Έχουν γίνει και πολλές καταστροφές από τον φθόνο του διαβόλου. Θα δήτε όμως τι θα γίνεται εδώ αργότερα. Θα γίνη μεγάλο προσκύνημα. Θα έρχωνται από τα πέρατα του κόσμου για ένα θαύμα».

Βάλε τόν Χριστό στή ζωή σου καί ὅλα θά τακτοποιηθοῦν στή ζωή σου, χωρίς νά τό καταλάβεις...

Ήταν κάποιος εργάζομενος μπεκιάρης (εργένης) που ποτέ δεν εκκλησιαζόταν, με την δικαιολογία, ότι οι ημέρες της αργίας - οι Κυριακές και οι μεγάλες γιορτές - θα έπρεπε να διατεθούν σε δουλειές του σπιτιού π.χ. να πλύνει, να σιδερώσει, να μαγειρέψει, να σκουπίσει... και πάλι δεν προλάμβανε.
Κάποια μέρα, ένα πρωινό Κυριακής, χτύπησε η πόρτα του σπιτιού του. Χτυπώντας η πόρτα διακριτικά, αντιλήφτηκε ενστικτωδώς, ότι έξω από την πόρτα ήταν ο ίδιος ο Χριστός! Ο Χριστός χτυπούσε κατά τέτοιο τρόπο, που σαν να τον διέταζε, να Τον ανοίξει. Τρόμαξε, τα έχασε! 
Όμως τα κρεβάτι του ήταν ατακτοποίητο.. πάει να μαζέψει το σεντόνι, αλλά εκείνο τόσο μπερδευόταν, πάει να βάλει το μαξιλάρι στη θέση του, του έπεφτε το μαξιλάρι κάτω, πάει να κρεμάσει την πετσέτα, η πετσέτα πέφτει από τα χέρια του και αντί να τακτοποιήσει τα πράγματα στο σπίτι του, τόσο περισσότερο τα έμπλεκε...
Ξαναχτυπάει ο Χριστός την πόρτα ''τακ, τακ'' και αυτός από μέσα:
- Αμέσως έρχομαι!
Πάει να βγάλει την πυτζάμα του, για να βάλει το παντελόνι του και φορούσε μαζί την πυτζάμα, πάει να βάλει την μπλούζα του και μπερδευόταν τα χέρια του στα μανίκια και έτσι δεν μπορούσε επί αρκετή ώρα να κάνει τίποτα.
Σε μία στιγμή ανοίγει η πόρτα μόνη της και εισέρχεται ο Χριστός στο σπίτι.

Πρὸς τὴν Ἱ. Κοινότητα: Ὁ Πατριάρχης θὰ σᾶς ἐπιβάλη νὰ συλλειτουργήσετε καὶ μὲ γυναῖκες


Ὑπὸ τὸν ἔλεγχον τῶν ΗΠΑ

Ἡ Ἑλληνικὴ Κυβέρνησις, ποὺ κατευθύνεται ἀπὸ τὰς ΗΠΑ, ἐλέγχουσα τὰ κονδύλια καὶ τοὺς φόρους τοῦ Ἁγ. Ὄρους, χειραγωγεῖ τοὺς Ἡγουμένους. Ἂν δώση ἐντολὴν ὁ κ. Πάιατ… ὅλα γίνονται…. Ὡς ἐπληροφορήθημεν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα τῆς Ἱ. Μ. Βατοπαιδίου orthodoxianewsagency.gr τῆς 28ης Ἰανουαρίου 2020:
«Μὲ τὸν Ἀμερικανὸ πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε χθὲς ὁ ὑφυπουργὸς Ἐξωτερικῶν, Κώστας Βλάσης, μὲ τὴν συνάντηση νὰ ἐπεκτείνεται καὶ σὲ θέματα Ὀρθοδοξίας καὶ πίστης. Μάλιστα σὲ tweet ποὺ ἀνήρτησε ὁ Ἀμερικανὸς Πρέσβης «συγχαίρει τὸν κ. Βλάση γιὰ τὸν νέο του ρόλο καὶ γιὰ τὴν ζωτικῆς σημασίας Ἑλληνοαμερικανικὴ διασπορά, τὸν σημαντικὸ ρόλο τοῦ Ἁγίου Ὄρους στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία, στὴν θρησκευτικὴ ἐλευθερία καὶ ἀνοχή, ἀλλὰ καὶ τοὺς ἄρρηκτους δεσμοὺς μὲ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο». Ὁ κ. Βλάσης ἀναφέρθηκε στὴν ἐπίσκεψη τοῦ πρωθυπουργοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη στὶς ΗΠΑ καὶ τὴν ἐπιστολὴ στήριξης τοῦ Ἀμερικανοῦ ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν, Μάικ Πομπέο».
Ὁ ΥΠΕΞ τῶν ΗΠΑ κ. Πομπέο ἐπεσκέφθη προσ­φάτως τὸν ψευδοκιέβου Ἐπιφάνιον καὶ ἂν κρίνωμεν ἀπὸ τὴν συνοδείαν, τότε δὲν ἦτο ἐθιμοτυπικὴ ἡ συζήτησίς των. Ὡς κατέστη γνωστὸν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα risu.org τῆς 31ης Ἰανουαρίου 2020:
«Ὁ Μητροπολίτης Ἐπιφάνιος τοῦ Κιέβου καὶ πάσης Οὐκρανίας συναντήθηκε μὲ τὸν ὑπουργὸ Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ Μ. Πομπέο κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἐπίσκεψής του στὸ Κίεβο στὶς 31 Ἰανουαρίου 2020… Στὴ συνάντηση συμμετεῖχαν ἐπίσης ὁ Μητροπολίτης Δημήτριος τοῦ Lviv καὶ Sokal (Rudyuk), ὁ Πρόεδρος τοῦ Συμβουλίου τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ταμείου τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας κ. Andriy Matsola, οἱ νομικοὶ σύμβουλοι τῆς Μακαριότητάς του κ. Andriy Romanchuk καὶ κ. Maryan Martynyuk. Ὡς μέλη τῆς ἀντιπροσωπίας ἀπὸ τὶς Ἡνωμένες Πολιτεῖες – ἡ Charge D’affaires τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν τῆς Ἀμερικῆς στὴν Οὐκρανία ἡ κ. Christina Quinn, ὁ Ἀναπληρωτὴς Βοηθὸς Ὑφυπουργὸς στὸ Γραφεῖο Εὐρωπαϊκῶν καὶ Εὐρασιατικῶν Ὑποθέσεων κ. Philip Reeker, ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν κ. Morgan Ortagus, καὶ ὁ Ἀνώτερος Σύμβουλος τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ κ. Mary Kissel… Πρέπει νὰ σημειωθεῖ ὅτι ὁ Μητροπολίτης Ἐπιφάνιος καὶ ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν κ. Πομπέο συναντήθηκαν ἤδη τὸν περασμένο Ὀκτώβριο στὴν Οὐάσινγκτον κατὰ τὴν ἐπίσημη ἐπίσκεψη τοῦ Μακαριωτάτου στὶς Ἡνωμένες Πολιτεῖες» (Σημ. «Ο.Τ.»: ὅπου ἐβραβεύθη ἐπισήμως ἀπὸ τὸν Σεβ. Ἀμερικῆς κ. Ἐλπιδοφόρον).

Περί κατακρίσεως καί ἄλλες διδαχές

"Πρόσεχε, παιδί μου, να μην κρίνης ουδεμία ψυχή· διότι εις τον κρίνοντα τον πλησίον παραχωρεί ο Θεός και πέφτει, για να μάθει να συμπαθει τον ασθενή αδελφό του.
Όλους μας στηρίζει το έλεος του Θεού· και εάν υπερηφανευθούμε, σηκώνει ο Θεός την χάρη του, και γινόμεθα εμείς χειρότεροι των άλλων!"

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Προσέχετε τους λογισμούς σας ...

Ποικίλα διδακτικά προς εν Χριστώ τελείωσή μας
* Προσέχετε τους λογισμούς σας. Η προσοχή σας κυρίως να στραφή εις το να συνάζει ταπεινούς λογισμούς. Διότι η ταπείνωσις σώζει τον άνθρωπο, και αυτή είναι κυρίως ο στόχος όλων των πνευματικών επιδιώξεων.
* Χωρίς νήψη η κάθαρσις της ψυχής και του σώματος δεν αποκτώνται, οπότε μήτε ο Θεός οπτάνεται εν αισθήσει νοός και καρδίας.
* Πολλά μας θλίβουν, πλην μακάριος είναι εκείνος οπως να ξεκολλάμε από την κακία (αγ.Σωφρόνιος)

..Ἐάν θέλεις νά ζήσεις τόν Θεό ἀληθινά...

..Εάν θέλεις να ζήσεις τον Θεό αληθινά, πρέπει να μπορέσεις να ζήσεις στη συγκεκριμένη οικογένεια στην οποία ανήκεις, να μπορείς να χαίρεσαι και να ζεις αυτόν που σε βρίζει, αυτόν που σε καταριέται, αυτόν που σε κλωτσάει, αυτόν που δε σε χωνεύει, αυτόν που σε μιλάει με τον αγριότερο τρόπο, αυτόν που σε ονειδίζει, αυτόν που το μαύρο το λέει άσπρο, αυτόν που τον κάμπο τον ονομάζει βουνό, αυτόν που παρεξηγεί το καθετί σε σένα, οφείλεις να βαστάζεις το ρήμα του πλησίον σου, γιατί ο καθένας θα σου μιλάει κατά τον πόνο του.
Όταν ανοίξει το στόμα του ο άλλος θα σου μιλήσει, όχι όπως σου πρέπει, αλλά ανάλογα με το τί έχει μέσα στην καρδιά του. Εφόσον πονάει, εφόσον είναι άνθρωπος αγροίκος, αγενής, απερίτμητος τη καρδία, σκληρός, χωρίς αγάπη, χωρίς πνεύμα, χωρίς Θεό, έτσι θα σου μιλήσει.
Πρέπει να δέχεσαι τους ανθρώπους όπως είναι. Εάν θέλεις να αλλάξει ο λόγος τους, η ζωή τους, το βλέμμα τους, η καρδιά τους, η στάση τους απέναντι σου, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτε, αντίθετα θα εγερθούν πόλεμοι μέσα στην καρδιά σου, οι οποίοι θα σε κάνουν να λυπάσαι.

Σπάνιο βίντεο μέ τόν Γέροντα Εὐμένιο Σαριδάκη



https://paraklisi.blogspot.com/2020/01/blog-post_469.html

Τό Ὑπουργεῖο Παιδείας ἐπαναφέρει τόν "Φρίξο", πρόγραμμα σεξουαλικῆς ἀγωγῆς στά σχολεῖα

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεξουαλικής Αγωγής για την προσχολική και την πρώτη παιδική ηλικία, «Φρίξος»τον περασμένο Νοέμβριο του 2019. Το Υπουργείο Παιδείας τότε με απόφασή του είχε "παγώσει" το πρόγραμμα για να το επανεξετάσει. 
Τώρα το πρόγραμμα έλαβε νέα έγκριση από το ΙΕΠ και το Υπουργείο υιοθετώντας την σχετική εισήγηση του ΙΕΠ επαναφέρει το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής με την εγκύκλιο Φ2.1/ΠΜ/17316/Δ7/06-02-2020.
Κεραμέως : Δρομολογήθηκε η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτεί ανοιχτή πρόσκληση υποβολής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να υλοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων από το ερχόμενο σχολικό έτος.
«Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει ήδη δρομολογηθεί και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) επεξεργάζεται ήδη σχετικές προτάσεις», σημειώνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ἡ πίστη εἶναι τό φῶς τοῦ ἀνθρώπου.

Δεν σου λείπει η ευτυχία. Ο Χριστός σού λείπει. Αν υπάρχει αμαρτία στη μέση, ευτυχία δεν υπάρχει.
Δεν δημιουργεί την ευτυχία το χρήμα, ούτε την δυστυχία η φτώχεια. Ο Χριστός δημιουργεί την ευτυχία και ο Διάβολος την δυστυχία.

14 Φεβρουαρίου. Τοῦ ὁσίου πατρός ἡμών Αὐξεντίου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Παρ. λδ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Α΄ Ἰω. β΄ 7-17).
Α Ιω. 2,7           Ἀδελφοί, οὐκ ἐντολὴν καινὴν γράφω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἐντολὴν παλαιάν, ἣν εἴχετε ἀπ᾿ ἀρχῆς· ἡ ἐντολὴ ἡ παλαιά ἐστιν ὁ λόγος ὃν ἠκούσατε ἀπ᾿ ἀρχῆς.
Α Ιω. 2,7                   Αδελφοί, δεν σας γράφω νέαν, άγνωστον εντολήν, αλλ' εντολήν παλαιάν, την οποίαν έχετε ακούσει από την αρχήν, που επιστεύσατε και επιστρέψατε προς τον Χριστόν. Και η εντολή αυτή η παλαιά είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, που έχετε ακούσει εξ αρχής, και το οποίον είναι κήρυγμα αγάπης.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible