Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

58. Περί τῆς Ἀμμᾶς Ταλίδος καί Ταώρ καί περί Παρθένου καί τοῦ Μάρτυρος Κολλούθου, (ἡ ἁγία σεμνότητα), Ἁγίου Παλλαδίου-Λαυσαϊκή Ἱστορία, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης, 1-10-2018,

58. Περί τῆς Ἀμμᾶς Ταλίδος καί Ταώρ καί περί Παρθένου καί τοῦ Μάρτυρος Κολλούθου, (ἡ ἁγία σεμνότητα), Ἁγίου Παλλαδίου-Λαυσαϊκή Ἱστορία, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης, 1-10-2018, ζωντανή μετάδοση, Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.gr_ht... καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr Κατέβασμα ὁμιλιῶν ἀπό τό YouTube σέ mp3 http://hristΙospanagia3.blogspot.gr/20...

Ἡ μελέτη τοῦ Εὐαγγελίου

«Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»

Ἀπό τό βιβλίο «ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

Ἁγίου Ἰγνατίου Μπριαντσανίνωφ

ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ


Ὅταν μελετᾶς τό Εὐαγγέλιο, μή ζητᾶς ἀπόλαυση, μή ζητᾶς ἔξαρση, μή ζητᾶς περίλαμπρες σκέψεις. Ζήτα νά δεῖς τήν ἀλάθητη ἁγία Ἀλήθεια.

Μήν ἀρκεῖσαι στήν ἄκαρπη μελέτη τοῦ Εὐαγγελίου. Μελέτα το ἔμπρακτα. Ἀγωνίσου νά ἐκπληρώνεις τίς ἐντολές του. Σάν βιβλίο ζωῆς, μελέτα το μέ τή ζωή σου.

Μή νομίζεις ὅτι χωρίς λόγο τό πιό ἱερό βιβλίο, τό Τετραευάγγελο, ἀρχίζει μέ τό κατά Ματθαῖον Εὐαγγέλιο καί τελειώνει μέ τό κατά Ἰωάννην. Ματθαῖος μᾶς διδάσκει περισσότερο τό πῶς νά ἐκπληρώνουμε τό θεῖο θέλημα, καί οἱ διδαχές του ταιριάζουν σ᾿ ἐκείνους πού ἀρχίζουν νά βαδίζουν στόν δρόμο τοῦ Θεοῦ.
Ἰωάννης ἀναφέρεται περισσότερο στόν τρόπο τῆς ἑνώσεως τοῦ Θεοῦ μέ τόν ἀνακαινισμένο ἀπό τίς ἐντολές ἄνθρωπο. Αὐτή τήν ἕνωση τήν κατορθώνουν ὅσοι ἔχουν προχωρήσει στόν δρόμο τοῦ Θεοῦ.

Ἀνοίγοντας τό ἅγιο Εὐαγγέλιο, νά θυμᾶσαι ὅτι αὐτό θά καθορίσει τήν αἰώνια κατάστασή σου. Ὅλοι θά κριθοῦμε σύμφωνα μ᾿ αὐτό καί εἴτε θά σωθοῦμε, εἴτε θά κολαστοῦμε αἰώνια. «Αὐτός πού μέ ἀπορρίπτει», λέει Κύριος, «καί δέν δέχεται τά λόγια μου, σ᾿ αὐτά θά βρεῖ Ἐκεῖνον πού θά τόν δικάσει· λόγος πού κήρυξα, αὐτός θά τόν κρίνει τήν ἔσχατη ἡμέρα»1.

Ἀρχίζω τήν εὐχή...Ὅταν σταματάει, εἶναι ἤδη χαραυγή...

 Γεννήθηκε στο Σουφλί του Έβρου το 1902 ο κατά κόσμον Δήμος Ι. Καζακίδης. Νέος ήλθε το 1925 να μονάσει στο Παντοκρατορινό Κελλί του Αγίου Γεωργίου του Φανερωμένου της Καψάλας, στην υπακοή του εναρέτου Γέροντος Ευλογίου του νηστευτού (†1948), που υπήρξε υποτακτικός του περιβόητου ασκητή του Άθωνος Χατζη-Γιώργη (†1886). Εκάρη μοναχός το 1928. Μετά την οσιακή κοίμηση του Γέροντος Ευλογίου, ο π. Γεώργιος υποτάχθηκε πρόθυμα στον Γέροντα Παχώμιο (†1974), ο οποίος και αυτός υπήρξε θερμός φίλος της αρετής, όπως και ο παραδελφός του Δανιήλ (†1930).......

....Στον επίσκοπο Ροδοστόλου Χρυσόστομο κάποτε εκμυστηρεύθηκε εξομολογητικά, φοβούμενος μη πλανάται:
 «Μπαίνω για τον όρθρο πολύ νύχτα ακόμα, όπως συνηθίζουμε, προσκυνώ τις εικόνες και βλέπω ύστερα τα καντήλια, κι αν είναι κανένα σβησμένο το ανάβω. Με “τραβάει” ύστερα να δω πολύ προσεκτικά την εικόνα του Ιησού Χριστού μας. Αρχίζω ύστερα την ευχή.

Κύριε Παναγόπουλε,αὐτό εἶναι τό βαμβάκι πού φέρει ἐπάνω Ἅγιο Μῦρο ἀπό τήν Εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Μονῆς Μαλεβῆς!

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η άγνωστη και σεβάσμια γυναίκα πλησίασε τον ιεροκήρυκα και του είπε:

 "Κύριε Παναγόπουλε,αυτό είναι το βαμβάκι που φέρει επάνω Άγιο Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου,της Μονής Μαλεβής που βρίσκεται στο Άστρος της Κυνουρίας.Σας το στέλνουν ως ευλογία και σας περιμένουν να πάτε ". (το θαυμαστό γεγονός που επαναλήφθηκε επί τρια συνεχόμενα έτη έγινε η αιτία να μάθουν όλοι για το μεγάλο θαύμα της Παναγιάς μας -απόσπασμα από το βιβλίο του αειμνήστου Ιεροκήρυκα Δημητρίου Παναγοπούλου "Ιερά Μονή Μαλεβής "-μέχρι τότε εκτός από τις μοναχές δεν ήξερε κανείς τίποτε για το μύρο που ανέβλυζε από την Εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου ! )

Η γνωριμία μου με την Ιερά Μονή της Μαλεβής εγένετο κατά κάποιον παράξενον τρόπον.
Πριν τρία χρόνια ,κάποια άγνωστη σε εμάς μαυροφορεμένη γυναίκα,μετά το τέλος μιας ομιλίας μου, πλησίασε και μου πρόσφερε ένα λευκό φάκελλο με μεγάλο τεμάχιο βαμβακιού το οποίο ευωδείαζε κατά τρόπο πρωτοφανή και μου είπε "Κύριε Παναγόπουλε,αυτό είναι το βαμβάκι που φέρει επάνω Άγιο Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου,της Μονής Μαλεβής που βρίσκεται στο Άστρος της Κυνουρίας.Σας το στέλνουν ως ευλογία και σας περιμένουν να πάτε ".
Το πήρα,το ασπάσθηκα και το μύρισα.Ήταν μια ευωδία που για πρώτη φορά αισθάνθηκα και την οποία αδυνατούσα να την ονομάσω ! Τι το έκανα δεν θυμάμαι....
Μετά από έναν ακριβώς χρόνο,πάλι μια άγνωστη μαυροφορεμένη γυναίκα, μετά το τέλος της ομιλίας μου με πλησίασε και μου πρόσφερε φάκελλο λευκό και μου είπε ακριβώς τα ίδια λόγια:

Ἀντιπαιδαγωγικές καί παράνομες οἱ ἐπιλογές τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας γιά Θεολόγους καί Θρησκευτικά.


Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτης Τσαγκάρης, Αντιπαιδαγωγικές και παράνομες οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας για Θεολόγους και Θρησκευτικά


Παναγιώτη Τσαγκάρη
Υπ. Δρ. Θεολογίας
Προέδρου Ενώσεως Θεολόγων ν. Λέσβου

Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί απεγνωσμένα να απαξιώσει το ξεκάθαρο μήνυμα που εκπέμπει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ),  η οποία απαιτεί την άμεση απόσυρση από τα σχολεία, των αντισυνταγματικών, αντιπαιδαγωγικών και αντορθόδοξων Προγραμμάτων Σπουδών και «Φακέλων» του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η προσπάθεια αυτή του Υπουργείου γίνεται με δύο τρόπους, α) κατηγορώντας την ΠΕΘ ότι παρανομεί, διότι υποτίθεται, καλεί τους Θεολόγους σε απείθεια εναντίον των αποφάσεων του και β) διασπείροντας ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία, ισχυριζόμενο ότι η πλειονοψηφία των Θεολόγων συμφωνεί δήθεν με τα «νέα» Θρησκευτικά που το Υπουργείο εισήγαγε στα σχολεία.
Άμεσα, αποστομωτικά και εφυώς η ΠΕΘ, με ανακοινώσεις που εξέδωσε(1) απέκρουσε και τις δύο παραπάνω κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας. Στο παρόν σημείωμά μας, όμως, θα επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε στο ευρύ κοινό κάποιες, κατά το δυνατόν, εκλαϊκευμένες απαντήσεις, καλύτερα θα λέγαμε πρόχειρες σκέψεις, καταδεικνύοντας και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το άτοπο των ισχυρισμών του Υπουργού και του Υπουργείου της Παιδείας.
Α) Το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι παρανομούν η ΠΕΘ και οι Θεολόγοι.  Στο άκουσμα αυτής της κατηγορίας, ασυναίσθητα, ένα μειδίαμα χαράζει στα χείλη μας, διότι:

Ἡ θάλασσα τοῦ βίου (Γέροντας Ἐφραίμ Φιλοθεΐτης)


  Αποτέλεσμα εικόνας για Γέρων Εφραίμ Φιλοθεϊτης


 «Του βίου την θάλασσαν, υψουμένην καθορών, των πειρασμών τω κλύδωνι, τω ευδίω λιμένι σου προσδραμών, βοώ σοι· ανάγαγε εκ φθοράς την ζωήν μου Πολυέλεε».

Ο υμνογράφος της Εκκλησίας, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, έρχεται να μας μιλήσει και να μας εκφράσει, μέσω αυτού του ειρμού, ότι ο βίος κάθε ανθρώπου είναι μια θάλασσα, και αυτή η θάλασσα πότε έχει γαλήνη, πότε αρχίζει να έχει λίγη τρικυμία, πότε δυναμώνει κι αποκτά μποφόρ και πότε πότε γίνεται άκρως απειλητική στο να καταποντιστούν όχι μόνο βάρκες και καΐκια, αλλά και υπερωκεάνια. Κάθε άνθρωπος που ζει σ’ αυτή τη ζωή πλέει στη θάλασσα του βίου. Κι επομένως, εφόσον πλέει στη θάλασσα, είναι πάρα πολύ φυσικό και επόμενο να συναντήσει όλες αυτές τις αλλοιώσεις που η μια διαδέχεται την άλλη σε όλη τη ζωή του ανθρώπου.
Κάθε καπετάνιος που η εργασία του είναι να κάνει ταξίδια, να πλέει στη θάλασσα, προσπαθεί, όσο το δυνατόν, το καράβι, το εργαλείο του εμπορίου του, να το κάνει στερεό και ανάλογο σε αντοχή με τις φουρτούνες που προβλέπει η πείρα του. Και όπως τα σημερινά αεροπλάνα τα κατασκευάζουν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχουν σε κάθε καιρό για να είναι, κατά κάποιο τρόπο, απρόσβλητα στις αλλοιώσεις που θα δέχονται στη διαδρομή τους και στην πορεία τους, έτσι και τα καράβια.
Αυτό θέλει να πει ότι και εμείς, που θες είμαστε καπετάνιοι, θες ότι είμαστε καράβια οι ίδιοι, οφείλουμε να προβλέπουμε αυτές τις τρικυμίες της ζωής οι οποίες είναι ολοφάνερες και από προσωπική εμπειρία και από ό,τι βλέπουμε στην ανθρώπινη ζωή, τα πόσα κάθε άνθρωπος περνάει. Οικογενειακά βάρη, στενοχώριες, πειρασμούς, θλίψεις από ασθένειες, από οικονομικά, από τα παιδιά, από τόσα και τόσα, τα οποία βέβαια δεν μπορούμε να τα αριθμήσουμε.

Ἐπιστολή ἀνωνύμου ρώσου μοναχοῦ.Ὅσιος Μακάριος τῆς Ὄπτινα

«EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΡΩΣΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 16ος αἰ.»
(διασκευή)
Ἀπό τό βιβλίο «Πνευματικές Νουθεσίες»
Ὁσίου Μακαρίου τῆς Ὄπτινα


Μή ζητᾶς συμβουλές ἀπό μένα, ἕνα φτωχό καί
ἄθλιο μοναχό.
Δέν ἔχω τήν ἱκανότητα ν᾿ ἀτενίσω τά οὐράνια ὕψη,
οὔτε νά βυθομετρήσω τά θαλάσσια βάθη...
Δέν ἔχω τήν εὐφυΐα ν᾿ ἀνοίξω δρόμους σέ ὁρμητικά ποτάμια,
οὔτε νά χτίσω φράγματα σ᾿ ἀνοιχτές λίμνες...
Δέν ἔχω τή δυνατότητα νά μετρήσω τά πέρατα
τοῦ κόσμου, οὔτε νά κατανοήσω τούς νόμους τοῦ σύμπαντος...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το Μάθημα των Θρησκευτικών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Βίος ἀβίωτος...

Αποτέλεσμα εικόνας για sf nectarie

 «Όποιος αγνοεί τον εαυτό του, αγνοεί και τον Θεό. Όποιος αγνοεί τον Θεό, αγνοεί την αλήθεια και ζει βίον αβίωτον, είναι γεμάτος θλίψεις και πίκρες, και πάντοτε αμαρτάνει προς τον Θεό».

 
Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως 
Συμπληρώθηκαν 172 χρόνια από την γέννηση του (1 Οκτωβρίου 1846)

https://proskynitis.blogspot.com/2018/10/blog-post_77.html?m=1

15 Οκτωβρίου Συναξαριστής. Λουκιανὸς, Βάρσος, Ἅγιος Εὐθύμιος, Διονύσιος Αρχιεπίσκοπος Σουζδαλίας, Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος των Σπηλαίων του Κιέβου

Ὁ Ἅγιος Λουκιανὸς ὁ Ἱερομάρτυρας Πρεσβύτερος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἀντιοχείας

Γεννήθηκε στὰ Σαμόσατα τῆς Συρίας ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, καὶ μὲ ἀνάλογο τρόπο ἀνατράφηκε.
Μετὰ τὸν θάνατο τῶν γονέων του, διαμοίρασε στοὺς φτωχοὺς τὴν πατρική του περιουσία καὶ ἀφοσιώθηκε στὴν μελέτη τῶν θείων Γραφῶν, διότι στὴν σκέψη του ἐπικρατοῦσαν τὰ λόγια του Ἀπ. Παύλου: «Πᾶσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ὠφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἔλεγχον, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν ἐν δικαιοσύνῃ». Δηλαδή, ὅλη ἡ Γραφὴ ἔχει ἐμπνευσθεῖ ἀπὸ τὸν Θεό. Γι’ αὐτὸ εἶναι ὠφέλιμη γιὰ νὰ διδάσκει τὴν ἀλήθεια, νὰ ἐλέγχει τὶς πλάνες, νὰ διορθώνει αὐτοὺς ποὺ ἁμαρτάνουν καὶ νὰ παιδαγωγεῖ στὴν ἀρετή.
Κατόρθωσε, λοιπόν, καὶ ὁ Λουκιανὸς νὰ γίνει βαθὺς γνώστης τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στὴν Ἀντιόχεια. Ἐκεῖ δίδασκε μὲ θάρρος καὶ ἀκρίβεια τὸ θεῖο λόγο, ἐνθαρρύνοντας τοὺς χριστιανοὺς στὸ μαρτύριο.
Στὴν Ἀντιόχεια, μάλιστα, ἵδρυσε σχολή, ὅπου φοίτησαν ἀρκετοὶ μαθητές, καταρτιζόμενοι στὰ χριστιανικὰ δόγματα καὶ στὴν ἄσκηση τῆς ἀρετῆς.

Who was behind this hatred against orthodox tradition and monasticism?


Σχετική εικόνα

ΤΗΕ ROLE OF THE ORTHODOX CHURCH



Who was behind this hatred against orthodox tradition and monasticism?

We all should know that these actions were pre-designed and concerted by our implacable friends; concerted by those who hate Orthodoxy. The reason for their hatred is, because Orthodoxy produces personalities and not easily manageable humanoids.
We would say, the therapeutic method of Orthodoxy is its advantage; cannot be found anywhere else. This is Her power, the power of the Church. When we get cured applying the Orthodox healing method, we attract God’s Grace, and, by His Grace, we become what HE is! This Devine Grace is the ineffable beauty of Orthodoxy, which is being manifested wherever Her therapeutic tradition operates. The power of Orthodoxy is not to be found in our good-looking holy vestments, in our wonderful Church services (Vespers, Devine Liturgy etc.); these are only the external part.

15 Ὀκτωβρίου. Λουκιανοῦ πρεσβυτέρου Ἀντιοχείας τῆς μεγἀλης. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - Ἡμέρας. Δευτέρας κα΄ ἑβδ. έπιστ. (Φιλιπ. δ΄ 10-23).
Φιλιπ. 4,10         Ἐχάρην δὲ ἐν Κυρίῳ μεγάλως ὅτι ἤδη ποτὲ ἀνεθάλετε τὸ ὑπὲρ ἐμοῦ φρονεῖν· ἐφ᾿ ᾧ καὶ ἐφρονεῖτε, ἠκαιρεῖσθε δέ.
Φιλιπ. 4,10               Παρά πολύ εχάρην με την εν Κυρίω χαράν, διότι επί τέλους εξαναβλάστησε το ενδιαφέρον και η συμπάθεια της καρδίας σας δι' εμέ· και είχατε μεν και στο παρελθόν το ίδιο ενδιαφέρον και φρόνημα δι' εμέ, δεν σας παρουσιάζετο όμως ευκαιρία να το εκδηλώσετε εμπράκτως.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible