Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Περί τῆς ἐμπιστοσύνης στό Θεό, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης

Περί τῆς ἐμπιστοσύνης στό Θεό, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης, Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 31-5-2018 (ὁμιλία σέ παιδιά- προσκυνητές), Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://www.HristosPanagia.gr , Κατέβασμα ὁμιλιῶν ἀπό τό YouTube σε mp3: http://hristospanagia3.blogspot.gr/20...

Ὅταν σοῦ λέει ὁ ἐχθρός, «Χάθηκες, δέν μπορεῖς πιά νά σωθεῖς!», ἐσύ πές του: «Ἐγώ ἔχω Θεό εὔσπλαγχνο καί μακρόθυμο, γι΄ αὐτό καί δέν ἀπελπίζομαι»

 ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟΣ

Κανείς ποτέ δεν πρέπει ν΄ απελπίζεται, έστω κι αν έκανε πολλές αμαρτίες, αλλά να ελπίζει ότι θα σωθεί με τη μετάνοια.

Από το βίο της αγίας Συγκλητικής

«Τις αμελείς και ράθυμες ψυχές –έλεγε η μακαρία Συγκλητική- κι εκείνες πού από νωθρότητα δεν καταφέρνουν να προκόψουν στην αρετή, καθώς και όσες κυριεύονται εύκολα από την απόγνωση, πρέπει να τις ενθαρρύνουμε. Αν μάλιστα παρουσιάσουν ακόμα κι ένα μικρό καλό, να το θαυμάζουμε και να το μεγαλοποιούμε. Απεναντίας, και τα πιο σοβαρά και μεγάλα σφάλματά τους, να τα χαρακτηρίζουμε μπροστά τους σαν πολύ μικρά κι ασήμαντα. 
Γιατί ο διάβολος, πού θέλει όλα να τα διαστρέφει για να μας κολάσει, προσπαθεί να κρύβει από τους αγωνιστές και τους επιμελείς στην άσκηση τις αμαρτίες τους, κάνοντάς τους να τις ξεχνούν, για να τους ρίξει έτσι στην υπερηφάνεια. Ενώ, αντίθετα, στις αρχάριες και αστερέωτες ψυχές παρουσιάζει εξογκωμένα τα αμαρτήματά τους, για να τις ρίξει σε απελπισία.
 
Να πώς πρέπει λοιπόν να παρηγορούμε τις ψυχές αυτές που κλονίζονται: Να τους θυμίζουμε την απέραντη συμπάθεια και αγαθότητα του Θεού. Να τις βεβαιώνουμε πώς ο Κύριός μας είναι πολυέλεος και σπλαχνικός και μακρόθυμος, έτοιμος πάντα να ανακαλέσει την καταδίκη των αμαρτωλών ανθρώπων (πρβλ. Ιωήλ 2:13). Σ΄ αυτές τις ψυχές να φέρνουμε και μαρτυρίες από τις άγιες Γραφές, πού να φανερώνουν την απροσμέτρητη συμπάθεια του Θεού σ΄ εκείνους πού αμάρτησαν και μετανόησαν.

Θά σέ μάθω νά προσεύχεσαι!

 (Οσίου Γέροντος παπα-Ευφραιμ Κατουνακιώτου λόγοι)

 
Θα σου δείξω εγώ πως να προσεύχεσαι, και μου λες αν μπορείς ή όχι. Ακούμπησε το εργόχειρό του δίπλα, σηκώθηκε, τίναξε τα ξυλαράκια απ’ την ποδιά του, και ψηλός, λευκογένειος, ιεροπρεπής πλησίασε τον νιπτήρα λέγοντας: 
– Είναι πρωί και σηκώθηκες από τον ύπνο. Άνοιξε ο Γέροντας το νερό και άρχισε με απλές κινήσεις να πλένει τα χέρια και το πρόσωπό του επαναλαμβάνοντας γλυκά και παρακλητικά, «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Πλησίασε την πετσέτα και σκουπίστηκε συνεχίζοντας και την ευχή. Μετά στράφηκε με το φωτεινό του πρόσωπο στον νέο και ρώτησε επιτακτικά:
 – Αυτό μπορείς να το κάνεις;
– Ε, μπορώ, Γέροντα, ομολόγησε αφοπλισμένος εκείνος.
– Πρόσεχε, όμως, συνέχισε ο Γέροντας. Θα το κάνεις κάθε μέρα. Όχι μια ναι, μια όχι. Διότι, όπως γράφει ο αββάς Ισαάκ ο Σύρος, «μεγάλη η δύναμις της μικράς πολιτείας της αεί γινομένης» (Έχει μεγάλη δύναμη η μικρή προσπάθεια, που γίνεται όμως πάντοτε. Αββά Ισαάκ, Λόγος 73)
 – Και κάτι ακόμη, πρόσθεσε ο Γέροντας, αφού ξανακάθισε στο εργόχειρο κι ετοιμαζόταν ν’ αρχίσει.
– Στην αίθουσα που δικάζεις υπάρχει καμιά εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας;

« - Δέν πρέπει νά φύγεις ἀπό τήν Ἑλλάδα, ἡ Παναγία θά σέ κάνει καλά ἐδῶ μέσα. Ἐάν φύγεις, θά πεθάνεις»!

  ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΗΣ

Ό,τι πρόκειται να ιστορήσω σ’ αυτές τις σελίδες είναι προσωπικά βιώματα που έζησα στην Αφρική διακονώντας ως απλώς υπηρέτης του Λόγου στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 1987 μέχρι τον Νοέμβριο του 2006. 
 
Πριν μπω στο κυρίως μέρος του παρόντος βιβλίου πρέπει να διηγηθώ στον αναγνώστη το μεγάλο θαύμα που μου έκανε η Μητέρα του Θεού. Η ακόλουθος ιστορία αποτελεί πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Αθήνα το 1985 και 
αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία, ότι ο Άγιος Θεός επιτελεί θαύματα, όταν εμείς ειλικρινά πιστεύουμε χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις. 
Τα όσα γράφονται είναι η προσωπική μου μαρτυρία. 
 Γεννήθηκα στην Κάλυμνο της 14 Μαϊου 1955 από ευσεβείς γονείς, τον Παντελή Λαμπαδάριο και την Καλλιόπη, το γένος Ζαϊρη. Το 1975 έγινε η κουρά μου ως μοναχού από τον σεβαστό Γέροντα μου Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Τσούκο, σημερινό Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας. Η κουρά έγινε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου και μετονομάστηκα «Ευθύμιος». Στις 20 Μαϊου 1980, γιορτή του Αγίου Πνεύματος, χειροτονήθηκα Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Ισίδωρο Αηδονόπουλο και στις 6 Δεκεμβρίου 1983 προχειρίζομαι στο βαθμό του Πρεσβυτέρου λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Νεκτάριο Χατζημιχάλη.
 Ένα χρόνο μετά από την χειροτονία μου, στο τέλος Νοεμβρίου του 1984, αισθάνθηκα μεγάλους πόνους στη μέση μου. Νόμιζα, ότι οι πόνοι προήρχοντο από υπερβολική κούραση ή είχα κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά μου. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Άφησα το πρόβλημα να περάσει. Δεν το πήρα στα σοβαρά. Νόμιζα, ότι ήταν κάτι το περαστικό.
 Αναχώρησα από την Κάλυμνο στις 8 Ιανουαρίου 1985 με σκοπό να δώσω εξετάσεις – χρεωστούσα τρία μαθήματα του πρώτου έτους των Θεολογικών μου σπουδών. Στην Αθήνα μόλις που πρόλαβα να δώσω το ένα από τα τρία μαθήματα που χρεωστούσα.

Ἱστορικές φωτογραφίες τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ τοῦ Ἰατροῦ

  

Ὁμιλία γιά τήν χάρη τοῦ Θεοῦ. Ἅγιος Νικόλαος Ἀχρίδος

Σχετική εικόνα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.

    Και ειρηκέ μοι αρκεί σοι η χάρις μου. ( Β Κορινθ 12,9)
Ο Κύριος δεν εξαίρεσε ούτε τούς Αποστόλους από  τούς πειρασμούς. Γι’ αυτό τούς έδωσε Χάρη! Όταν ο ίδιος ο Σατανάς άρχισε να προξενεί κακό στον Απόστολο Παύλο, ο Παύλος προσευχήθηκε στον Θεό για να φύγει απ’ αυτόν. Σε τούτο απάντησε ο Κύριος: αρκεί σοι η χάρις μου!
Με άλλα λόγια, αν έχεις ανάγκη να αντέξεις τον Σατανά, η Χάρις Μου είναι αρκετή για την υπομονή και απαντοχή σου.
’Άν χρειάζεσαι να παλέψεις εναντίον τού Σατανά και πάλι σού αρκεί η Χάρις Μου. ’Άν θέλεις να νικήσεις τον Σατανά, πάλι η Χάρις Μου σού αρκεί. Η Χάρις είναι ένα υπερόπλο.
Ή Χάρις είναι ισχυρότερη απ’ όλες τις αντιστάσεις, απ’ όλες τις επιθέσεις, απ’ όλες τις δυνάμεις του σκότους. Η Χάρις είναι ακατανίκητη και νικηφόρος.
Γί`αυτό, αδελφοί, χρειάζεται να προσευχόμαστε στον Θεό να μάς δώσει την Παντοδύναμη Χάρη Του. Η Χάρις είναι ο Θεός μέσα μας. Η Χάρις είναι η εντός ημών Βασιλεία του Θεού.

Νά βάζετε καρδιά εἴτε πρόκειται γιά αἴτημα εἴτε γιά εὐχαριστία

 Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου

 
-Γέροντα, όταν ανάβουμε ενα κεράκι, λέμε οτι είναι γι' αυτόν τον σκοπό;
- Τό ανάβεις· που τό στέλνεις; Δεν τό στέλνεις κάπου; Μέ τό κεράκι ζητούμε κάτι άπό τον Θεό.
Οταν τό ανάβης καί λες «γι' αυτούς πού πάσχουν σωματικά καί ψυχικά καί γι' αυτούς πού έχουν τήν πιο μεγάλη ανάγκη», μέσα σ' αυτούς είναι καί οι ζώντες καί οι κεκοιμημένοι.Ξέρεις πόση ανάπαυση νιώθουν οι κεκοιμημένοι, όταν ανάβουμε ενα κεράκι γι' αυτούς;
Έτσι έχει κανείς πνευματική επικοινωνία καί μέ τους ζώντας καί μέ τους κεκοιμημένους. Τό κεράκι μέ λίγα λόγια είναι μιά κεραία πού μας φέρνει σε επαφή μέ τον Θεό, μέ τους αρρώστους, μέ τους κεκοιμημένους κ.λπ.
- Τό θυμίαμα, Γέροντα, γιατί τό καίμε;

Ὁ ἅγιος ἱερομάρτυς Μαρκελλίνος, πάπας Ρώμης. 7 ΙΟΥΝΙΟΥ. Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.



Ήταν ο προκάτοχος του επισκόπου Μαρκέλλου στον επισκοπικό θρόνο της Ρώμης (βλ. παραπάνω). Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός τον κάλεσε και τον απείλησε με βασανιστήρια, ο Μαρκελλίνος προσέφερε θυσία στα είδωλα, με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τον ανταμείψει χαρίζοντάς του ένα πολυτελές ένδυμα. Όμως ο Μαρκελλίνος, όπως άλλοτε ο απόστολος Πέτρος, μετάνιωσε πικρά και θρηνούσε νύχτα-μέρα επειδή αρνήθηκε τον Χριστό.
Την περίοδο εκείνη είχε συγκληθεί σύνοδος επισκόπων στην Καμπανία. Ο πάπας Μαρκελλίνος εμφανίστηκε ενδεδυμένος σάκο και με στάχτη στα μαλλιά του σε ένδειξη μετάνοιας- εισερχόμενος στη συνεδρίαση ομολόγησε ενώπιον όλων την αμαρτία του και ικέτευσε να τον δικάσουν γι’ αυτήν. Οι Πατέρες τού αντέτειναν ότι εκείνος έπρεπε να κρίνει τον εαυτό του. Τότε ο Μαρκελλίνος δήλωσε: «Στερώ πια τον εαυτό μου από το αξίωμα της Ιεροσύνης, για το όποιο δεν είμαι άξιος. Να μην επιτρέψετε να ταφεί το σώμα μου μετά θάνατον, αλλα να πεταχτεί στα σκυλιά!».

Ηχητικό Αγιολόγιο 11 Ιουνίου


Ακούστε το βίο των Αγίων της Ορθοδοξίας που εορτάζουν σήμερα 11 Ιουνίου


Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Ὁ κόσμος στέκεται μέ τίς προσευχές τῶν Ἁγίων. ΓΕΡΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ

Ίσως θα πείτε ότι τώρα δεν υπάρχουν τέτοιοι μοναχοί που θα προσεύχονταν για ολόκληρο τον κόσμο. αλλά θα σας πω ότι όταν δεν υπάρχουν βιβλία προσευχής στη γη, ο κόσμος θα τελειώσει, μεγάλες καταστροφές θα έρθουν ... Ο κόσμος στέκεται με τις προσευχές των Αγίων.

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/06/blog-post_747.html?m=1

11 Ἰουνίου. Ναθαναήλ τοῦ Βαρθολομαίου καί Βαρνάβα τῶν ἀποστόλων. Ὑπεραγίας Θεοτόκου "Παναγίας Ἄξιον ἐστίν". Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - Τῶν ἁγίων. Κυρ. ε΄ Πράξεων. (Πρξ. ια΄ 19-30).
Πραξ. 11,19       Οἱ μὲν οὖν διασπαρέντες ἀπὸ τῆς θλίψεως τῆς γενομένης ἐπὶ Στεφάνῳ διῆλθον ἕως Φοινίκης καὶ Κύπρου καὶ Ἀντιοχείας, μηδενὶ λαλοῦντες τὸν λόγον εἰ μὴ μόνον Ἰουδαίοις.
Πραξ. 11,19              Προηγουμένως οι Χριστιανοί, που είχαν διασκορπισθή, ένεκα του διωγμού εξ αιτίας του Στεφάνου, επέρασαν έως την Φοινίκην και την Κυπρον και την Αντιόχειαν και δεν εκήρυτταν τον λόγον του Θεού, παρά μόνον στους Ιουδαίους, επειδή δεν είχαν εννοήσει ακόμη ότι το Ευαγγέλιον προωρίζετο και δια τους εθνικούς.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible