Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Γέροντας Γαβρίλο - Ὁ Χριστός μοῦ ἔδειξε τήν κόλαση καί τόν παράδεισο

 Στάρετς Γαβρίλο - Ο Χριστός μου έδειξε την κόλαση και τον παράδεισο

Ο Γέροντας Γαβρίλο είναι ένας Σέρβος μοναχός.Εκοιμήθη το 1999 σε ηλικία 99 ετών , και απ ότι βλέπουμε αξιώθηκε πολλών χαρισμάτων και οράσεων σχετικά με την άλλη ζωή μετά τον θάνατο.

Περί σκανδάλων (Ζ΄) καί πῶς δέν θά βλαπτόμαστε ἀπό τά σκάνδαλα, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

185. Περί σκανδάλων (Ζ΄) καί πῶς δέν θά βλαπτόμαστε ἀπό τά σκάνδαλα, Εὐεργετινός (Γ΄ τόμος, Ὑπόθεσις Γ΄)-Χρηστοήθεια, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 20-2-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

1. Τό Νέον Ἐκλόγιον, Ἀγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου- Εἰσαγωγή π. Θεόκλητου Διο...

Ἡ ἀντιμετώπιση τῶν βλάσφημων λογισμῶν, Γεροντικό, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Ποιμένος_ Ι. Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ὁ σιωπητικός ἄνθρωπος ἀναπαύεται παντοῦ, Γεροντικό, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Ποιμένος_ Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου. Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τή μετάνοια τοῦ Τελώνη


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ [:Λουκ. 18, 9-14] 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΗ 

«...Έχεις όμως και τρίτο δρόμο που φέρνει στη μετάνοια. Και σου παρουσίασα πολλές οδούς μετάνοιας, για να σου κάνω με την ποικιλία τους εύκολη τη σωτηρία. Όμως ποια είναι αυτή η τρίτη οδός; Η ταπεινοφροσύνη. Έχε ταπεινό φρόνημα και εξάλειψες το πλήθος των αμαρτιών σου. Και έχεις και γι᾽ αυτό απόδειξη από την Αγία Γραφή, από την ανάγνωση της παραβολής του Τελώνη και του Φαρισαίου [:Λουκα 18, 10-14 ]. 

«Ἄνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι, ὁ εἷς Φαρισαῖος καὶ ὁ ἕτερος τελώνης(:δύο άνθρωποι ανέβηκαν στο ιερό για να προσευχηθούν˙ ο ένας ήταν Φαρισαίος και ο άλλος τελώνης)», λέγει· και άρχισε ο Φαρισαίος να απαριθμεί τις αρετές του: «ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης(:σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου, διότι δεν είμαι σαν τους άλλους ανθρώπους, που είναι άρπαγες, άδικοι, μοιχοί, ή και σαν αυτόν εκεί τον τελώνη. Ενώ δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι ένοχοι και αξιοκατάκριτοι, εγώ είμαι ο μόνος ανένοχος. Σ’ ευχαριστώ λοιπόν, διότι δεν βλέπω στον εαυτό μου τις τόσες κακίες που έχουν οι άλλοι. Έχω όμως και αρετές: Δεν είμαι εγώ όπως όλος ο κόσμος, ούτε όπως αυτός ο Τελώνης)». 

Άθλια και ταλαίπωρη ψυχή, όλη την οικουμένη την καταδίκασες, γιατί λύπησες και τον πλησίον σου; Δεν σου άρκεσε η οικουμένη, κι έφτασες να καταδικάσεις και τον Τελώνη; Όλους λοιπόν τους κατηγόρησες και δεν λυπήθηκες ούτε τον ένα αυτόν άνθρωπο; ‘’Δεν είμαι εγώ όπως όλος ο κόσμος, ούτε όπως αυτός ο Τελώνης’’. Και συνεχίζει: «Νηστεύω δὶς τοῦ σαββάτου, ἀποδεκατῶ πάντα ὅσα κτῶμαι(:νηστεύω δύο φορές την εβδομάδα, δίνω το δέκατο από τα υπάρχοντά μου στους φτωχούς)». Είπε δηλαδή λόγια αλαζονικά. Άθλιε άνθρωπε, καλά όλη την οικουμένη την καταδίκασες, γιατί κατηγόρησες και τον πλησίον σου Τελώνη; Δεν χόρτασες με την κατηγορία της οικουμένης, αλλά κατέκρινες κι εκείνον που ήταν μαζί σου; 

Νά κατανοήσεις τό λογισμό του [ἄλλου] μέσα στό πνεῦμα τῆς ἐλευθερίας καί τοῦ σεβασμοῦ πρός τό πρόσωπό του.


503


Ερώτηση


Αδελφός που έμενε στο ίδιο κελλί με ένα Γέροντα ρώτησε τον αββά Ιωάννη σχετικά με τη δίαιτα και τον ύπνο. Επίσης για την ταραχή που του συμβαίνει από όσα του φαίνονται πως δεν κάνει σωστά ο Γέροντας.


Απόκριση Ιωάννου


Οι Γέροντες λένε ότι το να αναπαύει κάποιος τον πλησίον του είναι μεγάλη αρετή και μάλιστα όταν δεν το κάνει από υποχωρητικότητα η εμπάθεια. Να έχεις ως στόχο σου να τρως τόσο όσο είναι αρκετό για τη σωματική σου υγεία και τότε, έστω και αν τρως τρεις φορές την ήμερα, δεν βλάπτεσαι. Διότι τι σημασία έχει αν φάει ο άνθρωπος μία φορά την ημέρα ακατάσχετα; Τί τον ωφελεί; Προσπάθησε να κατανοήσεις το λογισμό του Γέροντα μέσα στο πνεύμα της ελευθερίας και του σεβασμού προς το πρόσωπο του. Αφού ζείτε από κοινού, κατά Θεό, είναι υποχρεωμένος και εκείνος να χρησιμοποιεί την ελευθερία κατά φόβο Θεού. Πάντως εσύ εκείνο πού λέει πώς τον αναπαύει, αυτό να κάνεις· και να ξέρεις πώς αυτό είναι το θέλημα τού Θεού.

Ἅγιος Παΐσιος: «Πάλι θά ἐπιστρέψουν στήν παράδοση. Θά δεῖτε πολυτελή αὐτοκίνητα νά γίνονται σάν ....κοτέτσια καί νέους μοναχούς νά ζοῦν σέ σπηλιές»!!!

…Πάντως, αν δεν προσέξουμε, δεν θα σταθή ο Μοναχισμός· θα τιναχθή στον αέρα. Βέβαια το μέλλον ανήκει στον Χριστό και στα χέρια της Καλής Νοικοκυράς, της Παναγίας, η οποία θα πάρη την σκούπα και θα σαρώση και θα νοικοκυρέψη πάλι τα μοναστήρια της.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα θα χαθούν και θα παρουσιασθούμε μπροστά στον Θεό χρεωμένοι, αν δεν ζήσουμε σωστά μοναχικά. 

Ξεκινήσαμε να γίνουμε καλόγεροι, για την σωτηρία της ψυχής μας και για να βοηθήσουμε την κοινωνία με την προσευχή.

Όταν ο μοναχός αποδυναμώνεται πνευματικά, με τι θα συγκινήση τον κοσμικό; Το οινόπνευμα, αν το αφήσουμε ανοιχτό το μπουκάλι, χάνει όλη την σπιρτάδα. 

Ούτε τα μικρόβια σκοτώνει ούτε φλόγα μπορεί να βγάλει, αν το ανάψεις. Και αν το βάλεις στο καμινέτο, θα χαλάσει και το φιτίλι. 

Έτσι και ο μοναχός, αν δεν προσέξη, διώχνει την θεία Χάρη και μετά έχει μόνο το σχήμα. Είναι σαν το οινόπνευμα που έχασε την σπιρτάδα του. Δεν μπορεί να καυτήριάσει τον διάβολο. “Φως μοναχοίς άγγελοι, φως κοσμικοίς μοναχοί”! 

Ούτε φως είναι μετά. Το κοσμικό φρόνημα ξέρετε πόσο καταστρέφει; Αν φύγει αυτό το πνευματικό από τον Μοναχισμό, δεν μένει τίποτε. 

Ἡ ὑγεία ὡς ἀγαθό - π. Στυλιανός Καρπαθίου - ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ

 (14) Ἡ ὑγεία ὡς ἀγαθό - π. Στυλιανός Καρπαθίου - ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ - YouTube

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1.57 λεπτο ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΑΟΥ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!!! "...ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΕΙΣ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΜΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΙΣΜΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟ ΘΕΟΥ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ... 

Η ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΡΙΣΘΕΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!"

Ὁ παράφρων


Ὁ παράφρων

Μοναχὸς Νικόλαος Ἁγιορείτης

Ἐσχάτως εἰς τὴν ζωὴν τῆς ἀνθρωπότητος ἐνέσκηψε ἡ ἐπιδημία τοῦ κορωνοϊοῦ, ποὺ εἶναι δημιούργημα καὶ ἔργο τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων τῆς Ν. Ἐποχῆς. Ἡ Κίνα κατηγορεῖ τὴν Ἀμερικὴ γιὰ τὴν μετάδοση τῆς ἐπιδημίας αὐτῆς, καὶ ἡ Ἀμερικὴ κατηγορεῖ τὴν Κίνα. Ἡ κατευθυνόμενη ἐπιδημία αὐτὴ ἔχει ὡς πρώτιστο σκοπὸ νὰ γονατίση τὴν παγκόσμια οἰκονομία, γιὰ νὰ ὁδηγήση πλέον εὔκολα τὴν παγκόσμια ἀνθρωπότητα στοὺς ὅρους καὶ στὰ πιστεύω τῆς Ν. Ἐποχῆς, ποὺ εἶναι πρῶτον, ἡ παγκόσμια κυβέρνηση, δεύτερον, ἡ ἕνωση ὅλων τῶν θρησκειῶν (πανθρησκεία) καὶ ἕπεται τελευταῖα τὸ θηρίον τῆς ἀποκαλύψεως.

Ἡ πρώτη δοκιμὴ τῶν ἀντιχρίστων σκοτεινῶν δυνάμεων τῆς Ν. Ἐποχῆς, ἔλαβε χώρα πρὶν λίγα χρόνια στὴν ὀρθόδοξη χριστιανικὴ Πατρίδα μας, ποὺ μᾶς ὁδήγησαν καὶ μᾶς ἔριξαν στὰ μνημόνια πτώχευσης, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ περάσουν χωρὶς καμία σοβαρὴ ἀντίδραση ὅλα τὰ παρ’ φύσιν ἀντίχριστα νομοσχέδια, καὶ ὁδήγησαν τὴν Ἑλλάδα μας σὲ πλήρη ἀποστασία ἀπὸ τὸν Ποιητὴ καὶ Πλάστη Θεὸ ἡμῶν. Ἀποστασία σημαίνει ὅτι ἀκολουθοῦμε μὲ μεγάλη θρασύτητα τὴν ἀντίθετη ὁδὸ ποὺ μᾶς ἐκήρυξε ὁ ἐνανθρωπήσας καὶ θυσιασθεὶς Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός. Καὶ ἔρχονται σήμερα οἱ ὑποκριτὲς αὐτοί, ποὺ ἰσοπέδωσαν διὰ νόμου κάθε ἠθικὴ ἀξία, ποὺ ἐπιφέρει τὸν ψυχικό μας θάνατο. Κόπτονται τώρα γιὰ τὴν σωματική μας ὑγεία ἀπὸ τὴν ἐπιδημία τοῦ κορωνοϊοῦ!

«Τά πάθη καί ἡ ἀντιμετώπισή τους» κατά τους Ἁγίους Πατέρες Η', 19-2-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ «Τά πάθη καί ἡ ἀντιμετώπισή τους» κατά τους Ἁγίους Πατέρες Η', 19-2-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου. Ἁγίου Κυρίλλου Ἀλεξανδρείας



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ [:Λουκ. 18, 9-14] 

Αγίου Κυρίλλου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, 

Ἐξήγησις ὑπομνηματική εἰς τό κατά Λουκάν Εὐαγγέλιον, 

κεφ.ιη΄, εδάφια 9-14: η παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου 

[…] Για να μάθεις όμως πόση ζημία προκαλεί το να κατακρίνουμε τους άλλους και να μη μετανοούμε για τα δικά μας πταίσματα, θα σου το επιβεβαιώσω και από τα ίδια τα Ευαγγέλια. Λέγει πράγματι αυτός ο μακάριος Λουκάς για τον Σωτήρα μας Χριστό: «Εἶπε δὲ καὶ πρός τινας τοὺς πεποιθότας ἐφ᾿ ἑαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενοῦντας τοὺς λοιπούς, τὴν παραβολὴν ταύτην(:σε μερικούς μάλιστα που είχαν τη βεβαιότητα και την αυτοπεποίθηση ότι είναι δίκαιοι και ενάρετοι, και γι’ αυτό περιφρονούσαν τους άλλους, είπε την παραβολή αυτή)»[Λουκ.18,9]. Και ποια είναι η παραβολή; 

«Ἂνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι, ὁ εἷς Φαρισαῖος καὶ ὁ ἕτερος τελώνης. ὁ Φαρισαῖος σταθεὶς πρὸς ἑαυτὸν ταῦτα προσηύχετο· ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης· νηστεύω δὶς τοῦ σαββάτου, ἀποδεκατῶ πάντα ὅσα κτῶμαι. καὶ ὁ τελώνης μακρόθεν ἑστὼς οὐκ ἤθελεν οὐδὲ τοὺς ὀφθαλμοὺς εἰς τὸν οὐρανὸν ἐπᾶραι, ἀλλ᾿ ἔτυπτεν εἰς τὸ στῆθος αὐτοῦ λέγων· ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ. λέγω ὑμῖν, κατέβη οὗτος δεδικαιωμένος εἰς τὸν οἶκον αὐτοῦ ἢ γὰρ ἐκεῖνος· ὅτι πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, ὁ δὲ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται (:Δύο άνθρωποι ανέβηκαν στο ιερό για να προσευχηθούν· ο ένας ήταν Φαρισαίος και ο άλλος τελώνης. Ο Φαρισαίος στάθηκε όρθιος, για να φαίνεται καλά, και προσευχόταν προς τον εαυτό του και για τον εαυτό του με τα εξής λόγια: ‘’Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου, διότι δεν είμαι σαν τους άλλους ανθρώπους, που είναι άρπαγες, άδικοι, μοιχοί, ή και σαν αυτόν εκεί τον τελώνη· ενώ δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι ένοχοι και αξιοκατάκριτοι, εγώ είμαι ο μόνος ανένοχος. Σ’ ευχαριστώ λοιπόν, διότι δεν βλέπω στον εαυτό μου τις τόσες κακίες που έχουν οι άλλοι. Έχω όμως και αρετές: Νηστεύω δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Δίνω το ένα δέκατο απ’ όλα εκείνα που αποκτώ, ακόμη και από τα πιο μικρά και τιποτένια, για τα οποία δεν επιβάλλει ο νόμος τη «δεκάτη»’’. 

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 4-2-2021 ἕως 6-2-2021.

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

 

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο 

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 4-2-2021 ἕως 6-2-2021.

 

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2021 (674)

Ἡ ἀπάτη ποὺ στήθηκε μὲ στόχο τὴν παγκοσμιοποίηση

Ἡ ἀπάτη ποὺ στήθηκε μὲ στόχο τὴν παγκοσμιοποίηση 

Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου 14/02/2021 


Ἤθελα νὰ πῶ στὴν ἀγάπη σας ὅτι χθὲς ἤ μᾶλλον προχθὲς, πρὶν δύο ἡμέρες, μία μεγάλη γερμανικὴ ἐφημερίδα ἀποκάλυψε μὲ ντοκουμέντα ὅτι ἡ γερμανικὴ κυβέρνηση εἶχε δωροδοκήσει ἐπιστήμονες Γερμανοὺς γιὰ νὰ δημιουργήσουνε μοντέλα τέτοια ἐπιστημονικὰ ψεύτικα, ποὺ νὰ δικαιολογοῦνε ὅλα αὐτὰ τὰ βάναυσα μέτρα, τὶς καραντίνες, τὶς μάσκες καὶ ὅλα αὐτὰ. Δηλαδὴ, ἀποκαλύπτεται σιγὰ-σιγὰ ἡ ἀπάτη ὅλου αὐτοῦ τοῦ παγκόσμιου θεάτρου ποὺ ἔχει στηθεῖ καὶ ἔχει σὰν στόχο τὴν παγκοσμιοποίηση καὶ τὴν σιωνιστικὴ δικτατορία ποὺ λίγο ἀρχίζουμε καὶ ζοῦμε. 

Πατριαρχεῖο Γεωργίας: «Χαιρετίζουμε τὴν ἀπόφαση ὅτι ὁ ἐμβολιασμὸς δὲν εἶναι ὑποχρεωτικός»!

Σὲ ἀντίθεση μὲ τὶς ἀνακοινώσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τὸ Πατριαρχεῖο τῆς Γεωργίας ἀντιμετωπίζει μὲ σοβαρότητα καὶ ἐπιφύλαξη τὴν προπαγάνδα ἐμβολιασμοῦ!
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Γεωργίας μετὰ τὸ πέρας τῶν ἐργασιῶν της, δήλωσε ὅτι χαιρετίζει τὴν ἀπόφαση ὅτι ὁ «ἐμβολιασμὸς» δὲν εἶναι ὑποχρεωτικός.
Ἐπίσης, τὸ διοικητικὸ ὄργανο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Γεωργίας, ὑποστήριξε ὅτι εἰδικοί τῆς δημόσιας ὑγείας ἀπὸ διάφορες χῶρες ἐξακολουθοῦν νὰ ἔχουν διαφορετικὲς ἀπόψεις σχετικὰ μὲ τὴν διαδικασία αὐτή.

"Τί κοινό ἔχει τό χιόνι μέ τήν Ἀγάπη τοῦ Θεοῦ;

Όπως το χιόνι πέφτει αθόρυβα
τα σκεπάζει όλα...τα παγώνει όλα ...Αλλά ομοφαίνει το τοπίο και το αλλάζει.Έτσι και η Αγάπη και η Χάρη Του Θεού έρχεται αθόρυβα τα σκεπάζει όλα.
Παγώνει τα πάθη μας,ομορφαίνει τη ζωή μας και τα αλλάζειόλα μέσα μας και γΰρω μας..."

Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου.
______
ΙΝΑ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝ ΩΣΙ https://invite.viber.com/?g2=AQBnVmdH1LrLa0y9wpRaZepkcV%2FWlYtXxDZPN%2BAaJ%2Bc%2Fo8r45nPhlNz4dAZUGlJu


ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΚΉΡΥΓΜΑ. ΖΩΝΤΑΝΉ ΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΏΡΑ

https://youtu.be/wtwxdDBI7MY

20 Φεβρουαρίου. Τοῦ ἁγίου Λέοντος ἐπισκόπου Κατάνης. Τῶν ὁσίων Βησσαρίωνος καί Πλωτίνου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Σαβ. λγ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Β΄ Τιμ. β΄ 11-19).

Β Τιμ. 2,11         Πιστὸς ὁ λόγος· εἰ γὰρ συναπεθάνομεν, καὶ συζήσομεν·

Β Τιμ. 2,11                Αξιόπιστος είναι αυτός ο λόγος· διότι εάν απεθάναμεν, δια του βαπτίσματος, μαζή με τον Χριστόν, μαζή του και θα ζήσωμεν αιωνίως και εις την μέλλουσαν ζωήν.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible