Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

«Ἡ ἀγάπη στήν πατρίδα μας» Β΄ μέρος, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Ἀκούστε τήν ὁμιλία ἐδῶ:



«Μακάριοι οἱ ἀκούοντες τόν λόγον τοῦ Θεοῦ καί φυλάσσοντες αὐτόν»[1]. Ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος κατεξοχήν, ὑπερβαλλόντως θά λέγαμε πιό σωστά, περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλον ἄνθρωπο, κατά τέλειο τρόπο ὑπήκουσε στόν λόγο τοῦ Θεοῦ καί ἐφάρμοσε τό θέλημα τοῦ Θεοῦ. Ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος, πού σκέπασε κάποτε μέ τό ἅγιο ὡμοφόριό της σέ μία ἀγρυπνία στήν Κωνσταντινούπολη τούς ἐκκλησιαζομένους, μεταξύ τῶν ὁποίων ἤτανε καί ὁ μέγας Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ διά Χριστόν σαλός, καθώς καί ὁ μαθητής του ὁ Ἅγιος Ἐπιφάνιος, αὐτή ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος ἐσκέπασε καί τό ἔθνος μας τό 1940, καί τό σκεπάζει καί σήμερα καί ἐλπίζουμε καί πάντοτε. Νά μήν πάρει τήν Ἁγία Σκέπη της ἐξαιτίας τῶν πολλῶν μας ἁμαρτιῶν.
Βεβαίως, εἶναι πάρα πολύ λυπημένη σήμερα ἡ Παναγία μας γιά τίς μεγάλες ἁμαρτίες πού ἔχουμε, γιά τήν βλασφημία, γιά τίς ἐκτρώσεις, γιά τίς διαστροφικές σχέσεις, μέσα καί ἔξω ἀπό τόν γάμο, γιά τήν εἰδωλολατρία πού ἔχει ἐπικρατήσει ἐν πολλοῖς στόν λαό μας, γιά τήν παράδοση τῆς ἡγεσίας μας στόν Σιωνισμό καί στίς ἀντίχριστες δυνάμεις. Ἀλλά, παρόλα αὐτά, ὑπάρχει καί τό λεῖμμα τό εὐσεβές, οἱ ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι ἀκόμα ἀγαποῦν τόν Θεό, τήν Παναγία, τούς Ἁγίους καί τήν πατρίδα.

- Ἄραγε θά πρέπει νά ἀγαποῦμε τήν πατρίδα μας;

Καί βέβαια θά πρέπει, γιατί ἡ πατρίδα μας, ὅπως ἔλεγε ὁ Ἅγιος Παΐσιος, εἶναι ἡ μεγάλη μας οἰκογένεια. Κι ἄν ὀφείλουμε νά ἀγαποῦμε ὅλους τούς ἀνθρώπους, πολύ περισσότερο τούς τῆς οἰκογενείας μας.
Καί ἡ πατρίδα μας εἶναι ὁρισμένη καί τά σύνορά της εἶναι καθορισμένα ἀπό τόν Θεό. Στήν Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε, «ὅτε διεμέριζεν ὁ Ὕψιστος ἔθνη, ὡς διέσπειρεν υἱούς Ἀδάμ, ἔστησεν ὅρια ἐθνῶν κατά ἀριθμόν ἀγγέλων Θεοῦ»[2] (στό Δευτερονόμιο στό 32ο κεφάλαιο, στόν 8ο στίχο). Δηλαδή, σαφῶς φαίνεται ἐδῶ ὅτι ὁ Θεός θέτει σύνορα, δημιουργεῖ πατρίδες γιά τά διάφορα ἔθνη καί τοποθετεῖ στό κάθε ἔθνος φύλακα ἄγγελο.

Κυριακή πρό τῆς Χριστοῦ γεννήσεως.Ἑρμηνεία Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στό ἐδάφιο: «Ἰακὼβ δὲ ἐγέννησε τὸν Ἰωσὴφ τὸν ἄνδρα Μαρίας, ἐξ ἧς ἐγεννήθη Ἰησοῦς ὁ λεγόμενος Χριστός» ἀπό τόν ὑπομνηματισμό τοῦ ἁγίου Ἰωάννη Χρυσοστόμου στό κατά Ματθαῖον εὐαγγέλιο. Μέρος τέταρτο


 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ[:Ματθ.1,1-25]

                  Ερμηνεία Ιερού Χρυσοστόμου στο εδάφιο:
 «ακβ δ γέννησε τν ωσφ τν νδρα Μαρίας, ξ ς γεννήθη ησος λεγόμενος Χριστός»[Ματθ. 1,16] από τον υπομνηματισμό του αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου
                      στο «κατά Ματθαίον» ευαγγέλιο
[ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ]
   
  «ακβ δ γέννησε τν ωσφ τν νδρα Μαρίας, ξ ς γεννήθη ησος λεγόμενος Χριστός(:και ο Ιακώβ γέννησε τον Ιωσήφ, τον αρραβωνιαστικό της Μαρίας. Αλλά και η Μαρία καταγόταν από το ίδιο γένος από το οποίο καταγόταν και ο Ιωσήφ. Από τη Μαρία αυτή, η οποία ήταν απόγονος του Δαβίδ και του Αβραάμ, γεννήθηκε ο Ιησούς που επονομάζεται Χριστός)»[Ματθ.1,16]
   Αφού λοιπόν κατονόμασε όλους τους προγόνους και έφτασε στον Ιωσήφ, δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο, αλλά πρόσθεσε: «Ο Ιωσήφ, ο άνδρας της Μαρίας», αποδεικνύοντας έτσι ότι εξαιτίας της τον περιέλαβε στο γενεαλογικό δέντρο που ανέφερε. Έπειτα ακούγοντας τη φράση «άνδρα Μαρίας», για να μη νομίσεις ότι γεννήθηκε σύμφωνα με τον κοινό νόμο της φύσης, πρόσεξε πώς το διορθώνει αυτό με τα παρακάτω που λέει. Άκουσες, λέει, τη λέξη άνδρας, άκουσες τη λέξη μητέρα, άκουσες το όνομα που ορίσθηκε για το παιδί, άκουσε λοιπόν και το πώς γεννήθηκε αυτό: «Το δ ησο Χριστο γέννησις οτως ν(:η γέννηση του Ιησού Χριστού έγινε με τον εξής υπερφυσικό και πρωτοφανή τρόπο)»[Ματθ.1,18]. Για ποια γέννηση μου μιλάς; Πες μου, αν και ανέφερες τους προγόνους. Θέλω όμως να μου μιλήσεις και για το πώς έγινε η γέννηση. Είδες πως ανέβασε ψηλά τον ακροατή; Καθώς επρόκειτο κάτι πιο καινούργιο να πει, υπόσχεται να μιλήσει και για τον τρόπο.

Ἡ διπλή ἱστορική σημασία τῆς εἰκόνας τοῦ Ἁγίου Νικόλαου.(Ἅγ. Νικολάος Βελιμίροβιτς)


 


Στις εικόνες του αγίου Νικολάου απεικονίζεται συνήθως σε μια πλευρά ο Σωτήρας Χριστός με ένα Ευαγγέλιο στο χέρι Του και στην άλλη πλευρά η Υπεραγία Θεοτόκος με το επισκοπικό ωμοφόριο στα χέρια της. Η παράσταση αυτή έχει διπλή ιστορική σημασία: πρώτον, σημαίνει την κλήση του Νικολάου στο αρχιερατικό αξίωμα και, δεύτερον, αναφέρεται στο επιτίμιο που δέχτηκε ο άγιος, επειδή ράπισε τον Άρειο στο πρόσωπο.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως άγιος Μεθόδιος γράφει σχετικά: «Μία νύχτα ο άγιος Νικόλαος είδε τον Σωτήρα μας, εν τη δόξη Αυτού παρεστώτα, να του δίνει το Ευαγγέλιο, χρυσοποίκιλτο και με πετράδια. Στην άλλη πλευρά είδε τη Θεοτόκο, η οποία του έβαλε στους ώμους το επισκοπικό ωμοφόριο». Λίγο μετά απ’ αυτή την οπτασία, αναπαύθηκε ο μέχρι τότε αρχιεπίσκοπος Μύρων Ιωάννης και ορίστηκε νέος αρχιεπίσκοπος της πόλεως αυτής ο άγιος Νικόλαος. Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια. Ο άγιος Νικόλαος, βλέποντας ότι ήταν αδύνατον διά των λόγων να κάνει τον Άρειο να παύσει τους βλάσφημους παραλογισμούς του εναντίον του Υιού του Θεού και της Υπεραγίας Μητέρας Του, σήκωσε το χέρι και ράπισε με δύναμη τον Άρειο κατά πρόσωπο.

Ὁ ἅγιος Σεβαστιανός (18/12)

Ο Άγιος Σεβαστιανός (18/12)
του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα (Μιλάνο) της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια.
ΑΞΙΩΜΑΤΑ: Καθώς ήταν και από γενιά αρχοντική, είλκυσε την εύνοια του αυτοκράτορα, που γρήγορα τον ανέδειξε σαν στρατιωτικό. Μάλιστα, ο Διοκλητιανός τον έκανε αρχηγό του πρώτου συντάγματος των πραιτοριανών, το εκλεκτότερο σώμα των ρωμαίων λεγεωνάριων. Αργότερα διετέλεσε και συγκλητικός. Φιλάνθρωπη ψυχή ο Σεβαστιανός, από τη θέση αυτή πολλές φορές υπήρξε προστάτης των φτωχών και των πασχόντων χριστιανών. Πρόθυμα επίσης, βοηθούσε στις ανάγκες της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Γι' αυτό και ο επίσκοπος Ρώμης Γάιος του απένειμε τον τίτλο του υπερασπιστή της Εκκλησίας (defensor Ecclesiae).
ΔΙΩΓΜΟΙ-ΜΑΡΤΥΡΙΟΌταν όμως άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού κατά των χριστιανών, συνελήφθη μια ομάδα χριστιανών και στη Ρώμη. Ο Σεβαστιανός, προκειμένου να τους εμψυχώσει την ώρα που αυτοί δικάζονταν, προς γενική κατάπληξη όλων, δήλωσε ότι είναι χριστιανός και ο ίδιος. Ο Διοκλητιανός διέταξε το θάνατό του. Και ο Σεβαστιανός δεν άργησε να πέσει κάτω, τρυπημένος στο στήθος από βέλη. Το σώμα του παρέλαβε κάποια ευσεβής χήρα, η Λουκίνα. 

Ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται


Αποτέλεσμα εικόνας για πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Ἁγιορείτου Μοναχού

Προ ημερών η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), μας μετέδωσε την είδηση πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευρισκόμενος στην Ι. Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους, παρουσία τριών Ηγουμένων Εφραίμ, Αλεξίου και Γαβριήλ της οικείας Μονής, είπε ότι: «Οι διαφορές μας με τους παπικούς είναι κυρίως ιστορικές και όχι δογματικές!». Και πάλι είπε: «Οι παπικοί στο δόγμα και στην πίστη είναι ακριβώς όπως είμαστε κι εμείς», συνεπώς «η ένωση μαζί τους είναι αναπόφευκτη». Άρα λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πατριάρχης δικαιώνονται αυτοί που κατά καιρούς επισημαίνουν πως ο Πατριάρχης είναι κρυφός ουνίτης, αφού από φοιτητής είχε μυηθεί στα παπικά δρώμενα. Και το βλέπουμε και εμείς τώρα ξεκάθαρα, πως ο Πατριάρχης νοιώθει κατά πάντα όμοιος με τους παπικούς. Και είναι αλήθεια, πως για να νοιώθει κάποιος όμοιος με τους παπικούς, πρέπει κι ίδιος να είναι παπικός, δηλαδή ουνίτης.
Και το βλέπουμε αυτό στην Σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας, τότε που ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ματαίωσε μόνος του την ψευδοένωση, λέγοντας το αλησμόνητο «ουχ υπογράφω». Αλήθεια, γιατί δεν ένοιωθε ο Άγιος Μάρκος την πίστη του όμοια με τους παπικούς, όπως νοιώθει ο σημερινός Πατριάρχης; Και αν οι πατριαρχικοί μας πούνε πως ο Άγιος Μάρκος έσφαλε στην πίστη, επειδή απέρριψε τους παπικούς, τότε γιατί ο Θεός έμεινε με το μέρος του Μάρκου και τον αγίασε; Γιατί ο Θεός απέρριψε τους τότε εκπροσώπους από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπογράψανε την ψευδοένωση και έγιναν καρδινάλιοι;

Γέροντας Ἐφραίμ Φιλοθεΐτης: Τό λουτρό τῆς μετανοίας μας περιμένει


…Ας ακολουθήσουμε τον φωτεινό δρόμο της μετανοίας· εάν μετανοήσουμε ειλικρινά, τότε ο Θεός δέχεται τη μετάνοιά μας και δημιουργεί νέα σχέση μαζί μας.
Πολλές φορές ο άνθρωπος από το βάρος της αμαρτίας έρχεται στο σημείο να λέει: «Μα, μπορεί ο Θεός να μου συγχωρέσει αυτά που έκανα;» Από τη μια πλευρά έχει δίκιο. Νοιώθει το βάρος κι αναρωτιέται, αν τόσο βάρος μπορεί να το σηκώσει ο Θεός! Για όνομα του Θεού! Δεν μπορεί ο Θεός, ο Χριστός, το πέλαγος της ευσπλαχνίας και των οικτιρμών, να σηκώσει το βάρος μιας ψυχής αμαρτωλής; Μια χούφτα άμμος όταν ριφθεί μέσα στους ωκεανούς, έχει καμία υπόσταση; Καμία υπόσταση, χάνεται. Φαίνεται τίποτε στην επιφάνεια; Μηδαμώς. Ακριβώς έτσι είναι και όλα τα αμαρτήματα της ανθρωπότητος. Είναι ένα μηδέν εμπρός στην άβυσσο της ευσπλαχνίας του Θεού. Πολλώ μάλλον τα αμαρτήματα μιας και μόνον ψυχής!
Έρχεται όμως από τα δεξιά ο αλλότριος της σωτηρίας του ανθρώπου, ο δαίμονας, και συμβουλεύει την ψυχή: «Δεν συγχωρείσαι με τίποτε!» Την σπρώχνει, την πιέζει και την “πρεσάρει” για να την εξωθήσει στο έγκλημα της αυτοκτονίας. Γι’ αυτό τον λόγο εμείς ποτέ να μη πιστέψουμε κάτι τέτοιο, ακόμη και αν κάθε ημέρα εγκληματούμε. Ποτέ να μη χάσουμε την ελπίδα, όσα κι αν πράττουμε, όσο κι αν πέφτουμε, όσο κι αν τραυματιζόμαστε και χτυπάμε· μηδαμώς απελπισία και απόγνωση.
Μα, θα πει ο λογισμός: «Έως πότε θα με περιμένει ο Θεός;» Εφόσον ο Θεός σού χαρίζει ζωή, αυτό είναι μία εγγύηση του Θεού ότι σε περιμένει. Δεν μπορείς εσύ να αποκλείσεις το δικαίωμα της προσμονής του Θεού. Μ’ αυτή την ελπίδα, μ’ αυτό το θάρρος να προσερχόμαστε στον Θρόνο της Χάριτος του Θεού.
Έχουμε αναρίθμητα φωτεινά παραδείγματα μετανοίας ανθρώπων, μακράν του Θεού ευρισκομένων, οι οποίοι επέστρεψαν και όχι απλώς σώθηκαν, αλλά άγγιξαν μεγάλα μέτρα αγιότητος.
Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία τι ήταν; Πόσοι και πόσες σαν την Οσία Μαρία, δεν υπήρξαν αμαρτωλοί άνθρωποι, που έγιναν άγιοι κατόπιν!

Εὐδοξία Αὐγουστίνου, Καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ
Καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη;


«Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία», ἀντιλάλησαν τά βουνά τῆς Βηθλεέμ τή νύχτα πού γεννήθηκε ὁ Χριστός. Ἔψαλαν οἱ ἄγ­γελοι, δοξολόγησαν τόν Θεό καί ἀνήγγειλαν στούς ἀνθρώπους ὅτι ἔρχεται ἡ εἰ­ρήνη στή γῆ.
   Ποιά εἰρήνη, ὅμως, ἐννοοῦσαν οἱ ἄγγελοι; Εὔλογα προβληματίζεται ἕνας δοκιμιογράφος: «Ἤ ἔχει πραγματωθεῖ ἡ ἐπαγ­γελία τῆς ἐπί γῆς εἰρήνης καί τότε σωστά λεγόμαστε χριστιανοί... ἤ δέν τηρήθηκε ἡ ἐ­παγγελία, καί τότε κάποιος εἶναι ὑπόλογος στό πρόσωπο τοῦ Αἰώνιου: οἱ ἄγγελοι ἤ οἱ ἄνθρωποι».
   Δέν θά μποροῦσε κανείς νά ἀντιλέξει, ἀφοῦ ἡ ἱστορική πραγματικότητα ἀδιάψευστα ἀποδεικνύει ὅτι ἐδῶ καί 2.000 χρόνια ἐπικράτησης τοῦ Χριστιανισμοῦ ὄχι μόνο ἐπί γῆς εἰρήνη δέν ὑπάρχει, ἀλλά ὁ κόσμος ἔγινε ἕνα ἀπέραντο σφαγεῖο. Ὁ Ἰβάν Μπλόχ -τοῦ ἀπονεμήθηκε τό Νόμπελ Εἰρήνης τό 1901- εἶχε ὑπολογίσει πώς στά περίπου 3.400 χρόνια ἱστορίας εἰρήνη κυριάρχησε στά 240 καί πολεμικές συρράξεις στά 3.260. Νά προσθέσουμε στόν ὑ­πολο­γισμό τοῦ Μπλόχ ὅτι ὁ 20ός αἰώνας ὑπῆρξε ὁ αἱματηρότερος στήν παγκόσμια ἱστορία. Κατά τή διάρκειά του συνέβησαν οἱ δυό παγκόσμιοι πόλεμοι μέ ἐπάνω ἀπό 100.000.000 θύματα, πολλές ἐμφύλιες συγκρούσεις, δεκάδες ἐπαναστάσεις καί πραξικοπήματα καί ἐπιβλήθηκαν ἀπάνθρωπα ὁλοκληρωτικά καθεστῶτα. Καθημερινά τόν προηγού­μενο αἰώνα χυνόταν ἄφθονο αἷμα σέ πολλά μέρη τοῦ πλανήτη.
   Καί ἐρχόμαστε στό σήμερα· αὐτή τή στιγμή βρίσκονται σέ ἐξέλιξη 37 πολεμικές συρράξεις στόν πλανήτη μας! Στόν πόλεμο στή Συρία τήν προηγούμενη χρονιά σκοτώθηκαν 23.000 καί 9.000 μέσα στό 2019. Συνολικά, ἀπό τό 2011 μέχρι σήμερα, οἱ νεκροί ὑπερβαίνουν τό μισό ἑκατομμύριο. Εὐκαιριακά ἐκφράζουμε τόν προβληματισμό μας: Ὁ πόλεμος στή Συ­ρία ἔγινε πιά μία εἴδηση τῆς καθημερινότη­τας.
Ἡ φρίκη του μᾶς ἀγ­γίζει μόνο ὅσο διαρκοῦν τά δελτία εἰδήσεων. Μποροῦμε ἄραγε νά ἀντιστρέψουμε τόν μιθριδατισμό πού μᾶς σερβίρουν τά ΜΜΕ, προτοῦ πάθουμε ὁλοκληρωτική ἀνοσία στήν ἀπανθρωπιά;

Τό μαρτύριο στή σύγχρονη ἐποχή, 27-11-2019, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Τό μαρτύριο στή σύγχρονη ἐποχή, 27-11-2019, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἀπόσπασμα τῆς ὁμιλίας 24.Πότε καί πῶς μᾶς ἐγκαταλείπει ὁ Θεός Δ΄,Ἁγ. Ἀναστασίου Σιναΐτου,27-11-19, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ὁ Γέρων Ἐφραὶμ ἀποκάλυψε ὅτι τὰ παγκόσμια γεγονότα θὰ προλάβουν τὴν ζημιὰ στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ οἱ Μητροπολίτες καὶ οἱ Πατριάρχες θὰ συνετιστοῦν!


Πρόσφατη θαυμαστὴ ἐμφάνιση τοῦ ἁγιασμένου γέροντα Ἐφραὶμ τῆς Ἀριζόνα (τοῦ Φιλοθεΐτη) σὲ εὐλαβῆ ἀνδρόγυνο ποὺ κατοικεῖ στὴν Ἑλλάδα. Τὸ ἄγνωστο ἕως τώρα συγκλονιστικὸ καὶ ταυτόχρονα διαφωτιστικὸ γιὰ ὅλους ἐμᾶς περιστατικό, διηγεῖται ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος. - Γέροντας Ἐφραὶμ τῆς Ἀριζόνα (ὁ Φιλοθεΐτης): 
- Παιδιά μου, νὰ συνεχίσετε νὰ πηγαίνετε νὰ λειτουργεῖστε στὶς ἐκκλησίες ποὺ πηγαίνατε, νὰ μὴν κάνετε αὐτὸ τὸ βῆμα. 
- Γέροντα, τί θὰ γίνει μὲ τὸ Οὐκρανικό; Τί θὰ γίνει μὲ τὶς ἀναγνωρίσεις ποῦ κάνουν οἱ Ἀρχιερεῖς μας, οἱ Πατριάρχες μας;

Τόσο διαφέρει ἡ διδασκαλία ἀπό τήν ἐφαρμογή...

Το να διδάσκεις τους άλλους είναι τόσο εύκολο, όσο το να ρίχνεις πέτρες από ένα καμπαναριό! 
Το να εφαρμόζεις όμως όσα διδάσκεις, αυτό είναι σαν να ανεβάζεις τις πέτρες εκεί πάνω... Τόσο διαφέρει η διδασκαλία, από την εφαρμογή...

Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ

https://epanosifi.blogspot.com/2019/12/blog-post_41.html

Ἠχητικό Ἁγιολόγιο 20 Δεκεμβρίου


Ἀκοῦστε τό βίο τῶν Ἁγίων της Ὀρθοδοξίας πού ἑορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου


Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

20 Δεκεμβρίου. Προεόρτια τῶν Χριστουγέννων. Ἰγνατίου ἱερομάρτυρος τοῦ Θεοφόρου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Παρ. κζ´ ἑβδ. ἐπιστ. (Β´ Τιμ. α´ 1 - 2, 8 - 18).
Β Τιμ. 1,1           Παῦλος, ἀπόστολος Χριστοῦ Ἰησοῦ διὰ θελήματος Θεοῦ κατ᾿ ἐπαγγελίαν ζωῆς τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, 
Β Τιμ. 1,1                   Εγώ, ο Παύλος, που εκλήθην απόστολος του Ιησού Χριστού με το θέλημα του Θεού δια να κηρύττω προς τους άλλους, δια να κερδήσω και εγώ ο ίδιος σύμφωνα με την θείαν υπόσχεσιν την αιωνίαν ζωήν, η οποία αποκτάτε δια του Ιησού Χριστού, 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible