Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Δέν ἐπιτρέπεται νά καταρώμεθα κανένα, ἀλλά νά εὐλογοῦμε τούς ὑβριστές μας,Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Δέν ἐπιτρέπεται νά καταρώμεθα κανένα, ἀλλά νά εὐλογοῦμε τούς ὑβριστές μας, 9 5 2020, Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου

Περί τῆς ἐμπιστοσύνης στό Θεό, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης,

 Περί τῆς ἐμπιστοσύνης στό Θεό, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης, 31 5 2018

Οἱ ἱεροί κανόνες δέν εἶναι ὑπό τήν ἐξουσία τῶν ἀρχιερέων Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορ.(Κήρυγμα)

 .Οἱ ἱεροί κανόνες δέν εἶναι ὑπό τήν ἐξουσία τῶν ἀρχιερέων 20-8-2020 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορ.(Κήρυγμα)

Ἅγιος Βλάσιος:Ὁ Ἀνάργυρος Ἰατρός καί ἐπίσκοπος τοῦ Χριστοῦ


ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ: Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού 

Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι οι ζωντανές εικόνες του Θεού. Το «Συνοδικό» της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου επιτάσσει να τιμούνται από τους πιστούς, ως «φίλοι και θεράποντες του Χριστού». Αυτό κάνουν οι πιστοί, τους τιμούν όπως ορίζει η Εκκλησία μας. Ένας από τους τιμώμενους αγίους Της είναι και ο λαοφιλής άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβάστειας. 

Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα στην περιοχή του Πόντου, όταν βασίλευε ο ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Λικίνιος (308-323). Καταγόταν από ευσεβή χριστιανική οικογένεια ευγενών. Μεγάλωσε και ανατράφηκε ως Χριστιανός. Από μικρός διέθετε αρετές με κυριότερη, την αγάπη για τους ενδεείς. Η οικονομική δυνατότητα των γονέων του επέτρεψε να σπουδάσει την ιατρική επιστήμη, για να έχει τη δυνατότητα να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθά δωρεάν τους φτωχούς ασθενείς. Οι σπουδές του στην ιατρική τον βοήθησε να μελετήσει το θαυμαστό ανθρώπινο οργανισμό και να στερεώσει έτι περισσότερο την πίστη του στο Θεό Δημιουργό! Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελετούσε με πάθος την Αγία Γραφή και άλλα ψυχωφελή βιβλία, ώστε αναδείχτηκε σε μια σπάνια πνευματική προσωπικότητα και διακεκριμένος επιστήμων. 

" Καβαλαρία ὁ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ γύρω - γύρω ἀπό τόν Λυκαβηττό, κάτι ψάχνει, κάτι θέλει, κάτι περιμένει"


Εκεί που σταματάει το μυαλό ξεκινάει το παράλογο ή το ΥΠΕΡΛΟΓΟ.
Εκεί που η απλότητα και το ανεπιτήδευτο ενώνονται, ξεκινάει η ΠΙΣΤΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, παραμονή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μου ζήτησε ο ΑΓΙΟΣ να του πάω λάδι στο ξωκλήσι του εκεί ψηλά στο Λυκαβηττό" 

"αφού μου το ζήτησε ο ΑΓΙΟΣ, το πήγα και έκανα τάμα να ανεβώ σκαλί - σκαλί την ανηφοριά" 
" εσπερινός δεν έγινε και άφησα το λάδι μαζί με τις προσευχές μου να περάσει το κακό" 

" τις επόμενες μέρες μας έκλεισαν , τότε κατάλαβα γιατί ο ΑΓΙΟΣ ήθελε το λάδι"

" στενοχωρήθηκα και μονολογούσα τι θα γίνει με όλα αυτά που συμβαίνουν;" 

" δεν πρόλαβα να παραπονεθώ και ήρθε πάλι ο ΑΓΙΟΣ και μου είπε:

Covid: Μικροβιακές ἐπιλοιμώξεις οἱ αἰτίες διασωληνώσεων ἤ/καί θανάτων


Στρατιωτικός Ιατρός Καρδιολόγος στο 251 ΓΝΑ, George Kary:

"Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covidbusiness.
Με το θέμα του covid έχει γίνει το εξής: η συγκεκριμένη ομάδα ιών τύπου corona (ΔΕΝ είναι 1 ιός, αλλά ομάδα, κάτι σαν να λέμε αιλουροειδή) υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και προκαλούν λοιμώξεις αναπνευστικού. Κάθε χρόνο μεταλλάσσονται, αφού τα προηγούμενα στελέχη έχουν ήδη προκαλέσει την παραγωγή αντισωμάτων σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού κι αν δεν μεταλλαχθούν ώστε να μπορούν να ξαναπροσβάλλουν, απλά θα εξαφανιστούν από τη γη γιατί ο γενικός πληθυσμός που έχει αναπτύξει αντισώματα δεν μπορεί να ξαναπροσβληθεί, ώστε να αναπαραχθεί ο ιός (δηλ πρακτικά η ετήσια μετάλλαξή τους είναι μέθοδος επιβίωσής τους).
Οι ιοί προσβάλλουν μόνο ένα είδος κυττάρων ο καθένας, όχι πολλά είδη κυττάρων, έχουν δηλαδή "εξειδίκευση".
Όταν εισβάλλουν, ρίχνουν το ανοσοποιητικό (ειδικά τα λευκά αιμοσφαίρια), όπως ξέρουμε από φοιτητές (θα θυμάσαι ότι αν σε γενική αίματος είναι λίγο χαμηλά τα λευκά, ο ιατρός ρωτάει: μήπως πέρασες γρίπη τελευταία?).
Προκαλούν όμως ήπια ως ηπιο-μέτρια συμπτώματα. Όμως το ότι ρίχνουν το ανοσοποιητικό (λευκά), δίνει συχνά την ευκαιρία σε μικρόβια (εδώ: συχνότερα στο μυκόπλασμα) να εισβάλλουν και να προκαλέσουν μικροβιακή πνευμονία (το μυκόπλασμα προκαλεί την λεγόμενη άτυπη πνευμονία). Η κομπίνα που έχει στηθεί είναι ότι τα χαρακτηριστικά της επιλοίμωξης με μικρόβια και ειδικά από μυκόπλασμα τα πλασσάρουν ότι δήθεν είναι του ιού ενώ ΔΕΝ είναι του ιού, αλλά των μικροβιακών επιλοιμώξεων (με πιο χαρακτηριστικές αυτές από μυκοπλάσμα)!

‘Ἔχετε νά δεῖτε πολλά αἴσχη. Θα κάνετε χιλιόμετρα γιά νά βρεῖτε σωστό ἱερέα.”..

Απόσπασμα από ομιλία του Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, με τίτλο: “ Μακάριοι οι ιερείς που δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις” στις 7-2-2021 
____
Απομαγνητοφώνηση: Ορθόδοξα, Πνευματικά & Ωφέλιμα
____


Ο μακαριστός πατήρ Εφραίμ (αγιασμένος γέροντας της Αριζόνος), είπε ότι θα έρθει καιρός που οι ιερείς θα λειτουργούν σαν κλόουν και σαν κλόουν θα τελούν την Θεία Λειτουργία. Να μην πω δηλαδή ένα ένα τα άλλα μυστήρια, δηλαδή και την εξομολόγηση και την βάπτιση και οι αρχιερείς την χειροτονία… Θα τα κάνουνε ντυμένοι σαν κλόουν! 
Και βέβαια βλέπουμε να επαληθεύεται αυτό τώρα με τα φίμωτρα (τις μάσκες), αυτά τα προσωπεία που επιβλήθηκαν. Ο μακαριστός πατήρ Εφραίμ, τα έλεγε λίγο πιο μετά, στην δεκαετία (μάλλον στην ίδια δεκαετία) 2000 με 2010,όπως μαρτυρούνε οι ηγούμενοι αγιορείτες και μοναχοί, οι οποίοι είχαν ζήσει τον Άγιο (τον πατέρα Εφραίμ). Βλέπουμε, πως το άγιο πνεύμα διδάσκει τα ίδια. 
 Βλέπουμε να διώκονται οι ορθόδοξοι πιστοί και λαϊκοί, το είδαμε και σε μία περίπτωση στην Πελοπόννησο, και οι κληρικοί.
Το είδαμε προχθές (πριν δύο μέρες), ένας κληρικός ευλαβής στην Κάλυμνο, που διώκεται γιατί λέει το αυτονόητο: : ‘‘ Ότι δεν επιτρέπεται να μεταβάλουμε την λατρεία και την Θεία Λειτουργία σε καρναβάλι και να γινόμαστε κλόουν. ” o πατήρ Μιχαήλ (δεν λέγεται το όνομά του). Kαι έκλεισε μάλιστα ο τοπικός επίσκοπος και την εκκλησία στην οποία λειτουργούσε και τον έβαλε σε αργία.

Ἀν γίνει διωγμός, τί νὰ κάνω; νὰ μείνω ἢ νὰ φύγω;”

Ἐρώτηση
Ἀν γίνει διωγμός, τί νὰ κάνω; νὰ μείνω ἢ νὰ φύγω;”

Ἀπόκριση
Ἐρώτησε τοὺς πνευματικοὺς πατέρες, καὶ κᾶνε ὅ,τι σου ποῦν• μὴ ἀκολουθήσεις ὅμως τὴν κρίση σου, γιὰ νὰ μὴ κινδυνέψεις ἀπὸ ἀγνωσία.

Ἐρώτηση
Καὶ ἂν δὲν βρίσκω πατέρες κατὰ τὴν ὥρα τῆς ἀνάγκης, στοὺς ὁποίους ἔχω ἐμπιστοσύνη, γιὰ νὰ τοὺς ἐρωτήσω γι' αὐτό, τί νὰ κάνω; Νὰ μείνω γιὰ νὰ μὴ φανῶ ὅτι προδίδω τὴν πίστη, ἢ νὰ φύγω φοβούμενος τὴν ἥττα;

Ἀπόκριση

Στάσου σὲ προσευχὴ καὶ παρακάλεσε μὲ ὅλη τὴν καρδιά σου τὸν φιλάνθρωπο Θεό, λέγοντας• “Δέσποτα, ἐλέησε μὲ ἐξαιτίας τῆς ἀγαθότητάς σου, καὶ μὴ ἀφήσεις νὰ πλανηθῶ ἀπὸ τὸ θέλημά σου, οὔτε νὰ μὲ παραδώσεις στὸν προκείμενο πειρασμὸ πρὸς ἀπώλεια.

Νὰ δέχεσαι ἁπλὰ τὶς παρατηρήσεις ποὺ σοῦ κάνουν...

"...Νὰ δέχεσαι ἁπλὰ τὶς παρατηρήσεις ποὺ σοῦ κάνουν καὶ νὰ προσπαθῆς νὰ διορθώνεσαι, ζητώντας καὶ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ. 
Μπορεῖ νὰ σοῦ ποῦν ὅτι σὲ ἐκείνη τὴν περίπτωση φέρθηκες χωρὶς σύνεση. Ἄλλη φορά, σὲ ἀνάλογη περίπτωση, πρέπει νὰ σκεφθῆς: «Τότε μοῦ εἶπαν ὅτι φέρθηκα χωρὶς σύνεση· τώρα πρέπει νὰ προσέξω νὰ φερθῶ συνετά». .

Φυγεῖν ἐξ αὐτοῦ..Αἱρετικός ἐστίν ὁ ποιμήν;

Αἱρετικός ἐστίν ὁ ποιμήν; Λύκος ἐστί; Φυγεῖν ἐξ αὐτοῦ.. Φύγε τήν κοινωνίαν αὐτοῦ καί τήν πρός αὐτόν ὁμιλίαν ὡς ἰόν ὄφεως.

~ Μέγας Φώτιος, Αντιαιρετικά και αντιρρητικά λεχθέντα και γραφθέντα (Μεγάλου Φωτίου, ΕΠΕ, Άπαντα τα Έργα, Τόμος 12ος, Ομιλία ΙΕ΄ και ΙΣΤ΄, Λεχθείσα εν τω άμβωνι.)

Πρίν τή σφραγίδα τοῦ ἀντιχρίστου θά ἔχει σφραγιστεῖ ὁ νοῦς μέ τήν ἁμαρτία


«Τη σφραγίδα θα μπορέσουν να τη βάλουν μόνο σε αυτόν, που αμετανόητα ζούσε μέσα στην αμαρτία και που έχει αποκοπεί με τη ζωή του από τον Κύριο. Πριν τη σφραγίδα του αντιχρίστου θα έχει σφραγιστεί ο νους με την αμαρτία».


Στάρετς Ιωάννης Κρεστιάνκιν

11 Φεβρουαρίου. Τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Βλασίου, Ἀρχιεπισκόπου Σεβαστείας. Θεοδώρας τῆς Βασιλίσσης, τῆς στερεωσάσης τήν Ὀρθοδοξίαν (867). Εὕρεσις λειψάνων Ζαχαρίου τοῦ Προφήτου, πατρός τοῦ Τιμίου Προδρόμου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Πέμ. ις΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἐφ. α΄ 1-9).

Εφ. 1,1              Παῦλος, ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ διὰ θελήματος Θεοῦ, τοῖς ἁγίοις τοῖς οὖσιν ἐν Ἐφέσῳ καὶ πιστοῖς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ·

Εφ. 1,1                       Εγώ ο Παύλος, απόστολος του Ιησού Χριστού, με το θέλημα του Θεού και Πατρός, στους Χριστιανούς, οι οποίοι ευρίσκονται εις την Εφεσον και αγιάζονται με την θείαν χάριν και έχουν πιστεύσει στον Ιησούν Χριστόν·

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible