Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Περί εὐγενείας καί πνευματικῆς τύφλωσης, Ἁγ. Λουκᾶ Συμφερουπόλεως, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Περί εὐγενείας καί πνευματικῆς τύφλωσης, Ἁγ. Λουκᾶ Συμφερουπόλεως, 10-6-20, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Θαυμαστές ἐμπειρίες στήν ὀρθόδοξη λατρεία Α΄, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Θαυμαστές ἐμπειρίες στήν ὀρθόδοξη λατρεία Α΄, 4-6-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Οἱ ὀκτώ βασικοί λογισμοί τῆς κακίας, Ἁγίου Ἰωάννου Δαμασκηνοῦ, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Οἱ ὀκτώ βασικοί λογισμοί τῆς κακίας, Ἁγίου Ἰωάννου Δαμασκηνοῦ, 28-10-2019, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ἀπό 12-6-2020 ἔως καί 22-6-2020



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-2020

ΚΗΡΥΓΜΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 21.30

Τίτλος: 1. Προοίμιο στό Περί Συνεχοῦς Μεταλήψεως, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορ., 12-6-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου



ΣΑΒΒΑΤΟ 13-6-2020

ΟΡΘΡΟΣ- Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ 06.00-10.30 

Η ΠΥΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ 06.00- 09.00

Τίτλος κηρύγματος: 2. Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, Ἑρμηνεία Κυριακῆς Προσευχῆς- Περί Συνεχοῦς Μεταλήψεως, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορ., 13-6-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


ΟΜΙΛΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 12.00-13.00

Τίτλος Ὁμιλίας : 163. Περί λόγου, σιωπῆς καί ἀργολογίας Α΄, Εὐεργετινός, (Β΄ τόμος, Ὑπόθεσις ΜΖ΄), 13-6-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


ΚΗΡΥΓΜΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 21.30: Τίτλος: Πῶς θά ὁμολογήσουμε τόν Κύριο (Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων), Ἐπ. Σταυρουπόλεως Νικηφ. Θεοτόκη, 13-6-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων: Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν ὁμολογία τῆς πίστης στόν Χριστό.Μέρος Δεύτερο


KYΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ [Ματθ. ι΄32-33, ι΄ 37-38, ιθ΄27-30] 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ 

Μέρος δεύτερο: υπομνηματισμός των χωρίων Ματθ.10,37-38 

«Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος(:εκείνος που αγαπά τον πατέρα του ή την μητέρα του περισσότερο από Εμένα, και με αρνείται για να μη χωριστεί από τους άπιστους γονείς του, δεν αξίζει για μένα. Και εκείνος που αγαπά τον γιο του ή την κόρη του περισσότερο από Εμένα, δεν είναι άξιος να λέγεται μαθητής μου. Και εκείνος που δεν παίρνει τη σταθερή απόφαση να υποστεί κάθε ταλαιπωρία και σταυρικό ακόμη θάνατο για την πίστη του σε εμένα και δεν ακολουθεί πίσω μου με την απόφαση αυτή, δεν μιμείται δηλαδή σε όλα το παράδειγμά μου, δεν αξίζει για μένα)»[Ματθ. ι΄37-38]. 
Είδες αξίωμα διδασκάλου; Είδες πώς αποδεικνύει ότι είναι γνήσιος Υιός του Πατρός Του, και δίνει εντολή να εγκαταλείψουν τα πάντα και να προτιμήσουν τη δική Του αγάπη; «Και γιατί αναφέρω», λέγει, «φίλους και συγγενείς; Διότι κι αν ακόμη προτιμήσεις τη ζωή σου από τη δική μου αγάπη, βρίσκεσαι πολύ μακριά από τους δικούς μου μαθητές». 
Τι λοιπόν; Τα λόγια αυτά δεν είναι αντίθετα προς τις εντολές της Παλαιάς Διαθήκης; Μη γένοιτο. Όχι μόνο δεν είναι, αλλά μάλιστα και πολύ συμφωνούν προς εκείνην· διότι και εκεί εκείνους που παρασύρονται στη λατρεία των ειδώλων, δίνει εντολή όχι μόνο να τους μισούν, αλλά και να τους λιθοβολούν. Και στο «Δευτερονόμιο» θαυμάζει αυτούς και λέγει: «ὁ λέγων τῷ πατρὶ καὶ τῇ μητρί· οὐχ ἑώρακά σε, καὶ τοὺς ἀδελφοὺς αὐτοῦ οὐκ ἐπέγνω καὶ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ ἀπέγνω· ἐφύλαξε τὰ λόγιά σου καὶ τὴν διαθήκην σου διετήρησε(:η φυλή του Λευϊ, γεμάτη ιερό ζήλο, είπε κατά την κατασκευή του χρυσού μόσχου το οποίο σκόπευαν να προσκυνήσουν οι Ιουδαίοι ως θεό τους, προς τους στενότατους συγγενείς της, τα τέκνα προς τον πατέρα και την μητέρα: ‘’Δεν σε έχω δει άλλη φορά’’· προς τους αδελφούς: ‘’Δεν σας αναγνωρίζω ως αδελφούς’’· και προς τους υιούς: ‘’σας απαρνούμαι’’. Η φυλή του Λευϊ με την συμπεριφορά της αυτήν φύλαξε τα λόγια σου, τήρησε τη διαθήκη σου)»[Δευτ. 33,9]. 

Γέροντας Σωφρόνιος: Ἔτσι θά γίνει μέ κάθε λαό, μέ κάθε ἄνθρωπο πού πολεμᾶ τόν Χριστό

Θα σας πω κάτι φοβερό. Όταν ζούμε ως χριστιανοί στον κόσμο αυτό, πειθόμαστε ότι η σκέψη του κόσμου δεν συμπίπτει πουθενά με τον Χριστό. Και η πορεία της δικής μας σκέψεως δεν συμπίπτει καθόλου με τη σκέψη του κόσμου. Πρόσφατα διαβάσαμε στον Βίο του Μεγάλου Παχωμίου ότι, όταν η μία ή η άλλη επιδημία αφαιρούσε πολλές ζωές μοναχών, αυτοί το θεωρούσαν ως συγκομιδή αγίων. Ενώ για άλλους αυτό αποτελεί συμφορά…
Στην αρχή του πολέμου, όταν ήδη υπήρχε απειλή της εισβολής των Γερμανών και των Βουλγάρων στην Ελλάδα, ήρθε στη μνήμη μας κάποια προφητεία, ότι θα έρθουν εχθροί και θα εξολοθρεύσουν όλους τους αγιορείτες μοναχούς. Και τις αντιδράσεις προκλήθηκαν! Ήμουν ακόμη στο μοναστήρι. Όλοι φοβούνταν τον καιρό εκείνο.
Ο πνευματικός μου όμως αρχιμανδρίτης Κήρυκος είπε:
– Ω! Με μας δεν θα γίνει αυτό! Αυτό συνέβη με τον Παχώμιο, με άλλους μοναχούς, με άλλους Πατέρες χάρη στην αγία ζωή τους. Εμείς όμως, έτσι όπως ζούμε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ο Κύριος δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό σε μας!
Βγήκα στην έρημο και εκεί κάποιος Καρουλιώτης είπε:
– Όταν έρθουν να με σκοτώσουν, θα πω: «Δώστε μου το όπλο σας να το φιλήσω, πριν αυτό με φονεύσει!».
Είχα μαζί μου έναν μοναχό, υποτακτικό κάποιου σπουδαίου ασκητή, του Καλλινίκου, και συνομιλούσαμε γι’ αυτό το θέμα. Τότε είπε:
– Να τι σκέφτομαι: Αν αυτοί έρθουν, πρέπει να μας εξολοθρεύσουν όλους. Να άφηναν όμως μόνο τα σπίτια και τα βιβλία.
– Και γιατί αυτό; ρωτώ.
– Διότι, όταν δουν τα σπίτια και τα βιβλία, θα πουν:
«Εδώ ζούσαν άγιοι άνθρωποι…Αν όμως μείνει ζωντανός έστω και ένας από εμάς, θα τους κάνει όλους να περιφρονούν όλα αυτά τα βιβλία, όλα αυτά τα άγια…»

«Ἐγώ ἐγχείρηση δέν ἔκανα, ἀλλά τήν ἔκανε ὁ Ἅγιος Ἐφραίμ καί μέ ἔκανε καλά!».


Το πρωτο θαύμα που βίωσα από τον Άγιο Εφραίμ ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2019. 

Όλα ξεκίνησαν το 2018 που είχα πρόβλημα με τα αιμοπετάλια μου και με παρακολουθούσε αιματολόγος. Πρώτα μου έκανε διάφορες θεραπείες και στη συνέχεια έκανα ενέσιμη θεραπεία.
Στην πορεία της θεραπείας μου, μετά από 8 μήνες, πήγα στον γιατρό μου και του είπα: «Γιατρέ, την τελευταία εβδομάδα έχω πόνο στο συκώτι» και μου είπε να πάω για έλεγχο. Στις αναλύσεις διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά και μου έδωσε ραντεβού για υπερηχογράφημα.
Στο υπερηχογράφημα έδειχνε κάτι σαν σκιές και ογκώματα, αλλά δεν έδειχνε καθαρά. Ακολούθως, με έστειλε για MRI (μαγνητικό) στις 28 Δεκεμβρίου 2018.
Βγαίνουν τα αποτελέσματα στις 3 Ιανουαρίου 2019. Τα αποτελέσματα έδειχναν ότι το συκώτι μου ήταν κατά 28,7% καλυμμένο με καρκίνο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινούσαν τα δύσκολα. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσω επείγον χημειοθεραπεία. Μου έδωσε ραντεβού στις 7 Ιανουαρίου 2019, αλλά δεν πήγα ποτέ, γιατί ο Άγιος Εφραίμ μου έκανε το θαύμα του ήδη!
Το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου με ξημερώματα Κυριακής 6 Ιανουαρίου είχα έντονο φριχτό πόνο και συμπτώματα ζαλάδας. Απέναντι από το κρεβάτι μου είχα μια μικρή εικόνα του Αγίου Εφραίμ και τον παρακάλεσα: « Άγιε μου, να μου περάσει ο πόνος γιατί δεν αντέχω». Μετά από λίγη ώρα ο πόνος μου πέρασε και αποκοιμήθηκα. Κατά τις 4:00 το πρωί ξύπνησα από ένα όνειρο.

Ἡ ἀναρχία σημεῖο ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου

ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

[Βλέπουμε στις μέρες μας να πραγματοποιήται·

Οι σκοτεινές δυνάμεις πλέον φανερά οδηγούν τους λαούς στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση, τους οδηγούν στον αλληλοσπαραγμό και χρηματοδοτούν την αναρχία]

Aπο το βιβλίο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ.85-86

(Τα παρακάτω λόγια που είναι πολύ επίκαιρα, ελέχθηκαν στον Κύκλο της Αγίας Γραφής, που έκανε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος στους άνδρες, στην Β΄ Θεσσαλονικής κεφ. 2, το 1976)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι έρχεται ο αντίχριστος. Και εδώ μας δίνει ο απόστολος Παύλος τα γνωρίσματα του, για να τον καταλάβουμε.
Λέει, ότι θα έρθει ο αντίχριστος· αλλά το πότε θα έρθει, είναι ένα πράγμα που δεν μπορούμε ακριβώς να το ορίσουμε. Μας δίνει όμως ορισμένα σημάδια και αυτά είναι τα εξής.

ΑΝΑΡΧΙΑ
Κακό πράγμα είναι η εξουσία, αλλά αναγκαία. Γιατί αν πέσει η εξουσία, τότε έρχεται κάτι φοβερό. Έρχεται η αναρχία. Και αυτό επιδιώκουν οι σκοτεινές δυνάμεις. Να κλονίσουν όλα τα καθεστώτα, είτε δεξιά είτε αριστερά είτε κεντρώα και να φέρουν αναρχία.

ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ - Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Σισανίου καί Σιατίστης Ἀντωνίου

Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων: Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν ὁμολογία τῆς πίστης στόν Χριστό.Μέρος Πρῶτο


KYΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ (:Ματθ.ι΄32-33,37-38,ιθ΄27-30) 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ 

Μέρος πρώτο: υπομνηματισμός των χωρίων Ματθ.10,32-33 

[…]Αφού απάλλαξε τους μαθητές Του από τον φόβο και την αγωνία που συντάρασσαν την ψυχή τους επειδή προηγουμένως τους είχε ομιλήσει για τους επερχόμενους διωγμούς, τους ενισχύει ενθαρρύνοντάς τους και πάλι με τα ακόλουθα λόγια, εκβάλλοντας τον φόβο με τον φόβο, και όχι μόνο με τον φόβο, αλλά και με την ελπίδα για μεγάλα έπαθλα. Και τους απειλεί με πολλή την εξουσία, προτρέποντάς τους από κάθε άποψη στο να κηρύττουν με παρρησία την αλήθεια και τους λέγει τα εξής: «Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς(:Μη λογαριάζετε λοιπόν τους διωγμούς και τους κινδύνους, αλλά να λογαριάζετε τις μεγάλες αμοιβές που σας περιμένουν. Καθένας που θα με ομολογήσει ως Σωτήρα του και Θεό του μπροστά στους ανθρώπους που καταδιώκουν την πίστη μου, θα τον ομολογήσω και εγώ ως δικό μου πιστό μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. Εκείνος όμως που θα με αρνηθεί ως Θεάνθρωπο Σωτήρα μπροστά στους ανθρώπους, αυτόν θα τον αρνηθώ κι εγώ και δεν θα τον αναγνωρίσω ως δικό μου μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς)»[Μτθ.10,32-33].Δεν προτρέπει, λοιπόν, μόνο με τα αγαθά, αλλά και με τα αντίθετα και καταλήγει στα δυσάρεστα. Και πρόσεξε την ακρίβεια των λόγων Του. Δεν είπε «ἐμένα» αλλά «ἐν ἐμοὶ», για να δείξει ότι αυτός που ομολογεί δεν ομολογεί με τη δική του δύναμη, αλλά με τη βοήθεια της χάριτος από τον ουρανό. Για εκείνον που το αρνείται όμως δεν είπε «ἐν ἐμοὶ» αλλά «ἐμένα», διότι αυτός, επειδή στερήθηκε τη δωρεά, Τον αρνείται κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Ναι, αλλά για ποιο λόγο κατηγορείται», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος, «εάν αρνείται τον Χριστό, αφού προηγουμένως τον εγκατέλειψε η θεία χάρη;». Κατηγορείται διότι η εγκατάλειψη αυτή οφείλεται σε εκείνον που τον εγκατέλειψε ο Κύριος εξαιτίας των πονηρών του έργων. 

Ἅγιος Λουκᾶς ὁ ἰατρός, Ἀρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως καί Κριμαίας

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ 

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού 

Μια από τις δραματικότερες περιόδους της εκκλησιαστικής μας ιστορίας είναι και ο 20ος αιώνας, όπου δοκιμάστηκαν σκληρά πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες από τα μαρξιστικά καθεστώτα. Χιλιάδες κληρικοί όλων των βαθμών καθώς και εκατομμύρια πιστοί διώχτηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους, με μόνη αιτία ότι πίστευαν στο Θεό και ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ένας από αυτούς τους χιλιάδες κληρικούς ήταν και ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. 
Γεννήθηκε το 1877 στο Κέρτς της Κριμαίας και το κοσμικό του όνομα ήταν Βαλεντίν Γιασενέσκι. Ο πατέρας του ήταν παπικός και ορθόδοξη μητέρα του, η οποία τον ανάθρεψε τυπικά ορθόδοξα. Νωρίς είχαν μετακομίσει στο Κίεβο, όπου ο Βαλεντίν σπούδασε ιατρική. Έλαβε το πτυχίο του το 1903 ως οφθαλμίατρος. 
Στα 1904 ξέσπασε ο Ρωσο – Ιαπωνικός πόλεμος, όπου ο Βαλεντίν βρέθηκε στο μέτωπο ως επιτυχημένος στρατιωτικός χειρούργος ιατρός. Εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Άννα Βασιλίεβνα Λάνσκαγια, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Μετά το τέλος του πολέμου εργάστηκε ως ιατρός σε διάφορες περιοχές. Οι επιτυχίες του τον έκαμαν διάσημο. Μελέτησε και εφάρμοσε πρωτοποριακές μεθόδους αναισθησίας, ενώ στον τομέα της οφθαλμολογίας ήταν πρωτοπόρος. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη θεραπεία των πυογόνων λοιμώξεων. 
Το 1917 εκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης. Όμως την ίδια χρονιά είχε ξεσπάσει η επανάσταση των Μπολσεβίκων, η οποία κήρυξε απηνή διωγμό κατά της Εκκλησίας. Οι πιστοί υφίσταντο παντοειδείς διώξεις. Ο Βαλεντίν ήδη είχε ανακαλύψει την ορθόδοξη πνευματικότητα και είχε γίνει πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός και γι’ αυτό έγινε στόχος των αθέων μαρξιστών. Στο Πανεπιστήμιο εκδήλωνε ανοικτά την πίστη του, προκαλώντας την αγανάκτηση και το μίσος των άθεων συναδέλφων του. Κάποιος νοσοκόμος τον συκοφάντησε και το καθεστώς τον συνέλαβε. Ευτυχώς, με θαυματουργικό τρόπο, αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Όμως πέθανε η σύζυγός του από φυματίωση και αναγκάστηκε να εμπιστευτεί την επιμέλεια των παιδιών του στην πιστή νοσοκόμα Σοφία Σεργκέγεβνα. 

Ὁμιλία τοῦ γέροντος Γαβριήλ Ἁγιορείτη τήν ἡμέρα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 26-5/8-6-2020

https://talantoblog.blogspot.com/2020/06/26-58-6-2020.html

Σημεῖα τῶν καιρῶν...


Μακαριστός π.Σάββας Αχιλλέως
Σημεία των καιρών..

"Εγερθήσετε τον καιρό εκείνο έθνος επί έθνος. Αυτό το βλέπουμε καθημερινώς. Δεν υπάρχει ησυχία εις αυτόν τον πλανήτη της γης. Δεν υπάρχει.
Τα έθνη είναι εναντίον του άλλου.
Η Αμερική εναντίον του Ιράκ εναντίον της Γιουκοσλαβίας.
Τώρα μας προετοιμάζουν άλλο πόλεμο.
Δίπλα μας!!
Έθνος επί έθνος.
Βασιλεία επί βασιλεία
Και έσονται λιμοί, όσοι γνωρίζετε γράμματα
να προσέξετε την γλώσσα μας η οποία είναι Η ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΚΡΙΒΗΣ ΓΛΏΣΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ!!
Λιμοί το λι με γιώτα σημαίνει πείνα.
Θα υπάρχει πείνα πάνω σ αυτόν τον κόσμο είπεν ο Κύριος εις τους μαθητάς κ λοιμοί λέει 2 φορές αυτά όταν γράφονται κ ξεύρωμε τι πρέπει να γράψουμε κ τι πρέπει να διαβάσουμε το δεύτερο το λοι.. Σημαίνει ασθένεια!!!
Και έστειλε πάνω στην γη πείνες και ασθένειες και επιδημίες φοβερές και σεισμοί κατά τόπους. Δεν θα επιτρέψει ο Πανάγαθος Θεός να γίνει σεισμός σ ένα μέρος αλλά κατά τόπους.

«Ξέρετε κάποιον Θεό πού νά νικᾶ τόν θάνατο καί νά μεταδίδει ἀρρώστιες;»

 
«Ξέρετε κάποιον Θεό που να νικά τον θάνατο και να μεταδίδει αρρώστιες;»


Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος για το θέμα της πανδημίας και της Θείας Ευχαριστίας.


https://proskynitis.blogspot.com/2020/06/blog-post_24.html

12 Ἰουνίου. Τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Ὀνουφρίου τοῦ Αἰγυπτίου. Πέτρου τοῦ ἐν Ἄθῳ. Τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Ἀντωνίνης. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Παρ. α΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ῥωμ. β΄ 14-28).
14 ὅταν γὰρ ἔθνη τὰ μὴ νόμον ἔχοντα φύσει τὰ τοῦ νόμου ποιῇ, οὗτοι νόμον μὴ ἔχοντες ἑαυτοῖς εἰσι νόμος, 15 οἵτινες ἐνδείκνυνται τὸ ἔργον τοῦ νόμου γραπτὸν ἐν ταῖς καρδίαις αὐτῶν, συμμαρτυρούσης αὐτῶν τῆς συνειδήσεως καὶ μεταξὺ ἀλλήλων τῶν λογισμῶν κατηγορούντων ἢ καὶ ἀπολογουμένων, 16 ἐν ἡμέρᾳ ὅτε κρινεῖ ὁ Θεὸς τὰ κρυπτὰ τῶν ἀνθρώπων κατὰ τὸ εὐαγγέλιόν μου διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible