Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Φιλαργυρία καί ἐλπίδα στόν Θεό Ἁγίου Δημητρίου Ροστώφ. Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Φιλαργυρία καί ἐλπίδα στόν Θεό Ἁγ Δημητρίου Ροστώφ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/watch?v=4PGstlUwpGE

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ -ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ

https://youtu.be/a5FdfHuRt6U

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ -ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 19.30-01.00 

Τίτλος κηρύγματος : 29. Βίος Ἁγ. Μακρίνας, Ἁγ. Γρηγορίου Νύσσης Δ΄ μέρος, Μητερικόν Α΄ τόμος (Δ. Τσάμη), 6-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Οἱ πέντε δυνάμεις τῆς ψυχῆς.Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Π Σάββας 2011 01 29 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=NQ1_KRuGg44

Παλαιά καί Νέα Ἄλωση τῆς Πατρίδας, 29-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Παλαιά και Νέα Άλωση της Πατρίδας, 29-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
www.hristospanagia.gr
Κάνε ἐγγραφή στό κανάλι τοῦ "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos"
τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν Κατηχουμένων (ὁμιλία σέ κορίτσια), Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης


Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν Κατηχουμένων (ὁμιλία σέ κορίτσια), 16-10-2010, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης
Ὀρθόδοξη Θεραπευτική ORTHODOXI THERAPEYTIKI
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

https://www.brighteon.com/72f417dd-9513-4063-b82d-ba34cfd207ee

Μή ζητᾶτε λοιπόν νά μάθετε τί εἶναι ἡ ὁλοκληρωμένη φιλία, ἀλλά πῶς θά κατορθώσετε νά τή φθάσετε.

Α’ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΒΑ ΙΩΣΗΦ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ & ΤΗ ΦΙΛΙΑ 

Κεφαλαίο 4: Πρέπει να εκτελούμε κάποιο ωφέλιμο έργο, αν δεν συμφωνεί μ' αυτό ό αδελφός μας;

ΠΑΤΗΡ ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Πολλές φορές όμως. αββά. ό ένας από τους φίλους επιθυμεί να κάνει κάτι που το θεωρεί καλό και σύμφωνο με το θέλημα του Θεού. αλλά ό άλλος δεν συμφωνεί καθόλου μ' αυτή την ενέργεια. Θα πρέπει τότε να εκτελέσει εκείνος το σχέδιο του, αδιαφο­ρώντας για την επιθυμία του αδελφού του ή είναι καλύτερα να το εγκα­ταλείψει για να μη λυπήσει τον αδελφό του;
Κεφαλαίο 5: Ή σταθερή φιλία δεν υφίσταται ούτε μπορεί να διατηρηθεί παρά μόνο μεταξύ των τελείων.
ΑΒΒΑΣ ΙΩΣΗΦ: Γι' αυτό ακριβώς είπα πώς το χάρισμα της φι­λίας δεν θα μπορούσε ποτέ να παραμείνει ολοκληρωμένο και αδια­σάλευτο παρά μόνο μεταξύ των τελείων ανθρώπων, οι όποιοι αγω­νίζονται εξίσου για την επίτευξη της αρετής. 0ι άνθρωποι πού έχουν κοινή θέληση και σκοπό, δεν ανέχονται ποτέ να αντιδικούν ούτε και στο ελάχιστο. Αυτό ισχύει ακόμα και για θέματα πού αφορούν την πρόοδο στην πνευματική ζωή. "Αν οι φίλοι αρχίζουν να φιλονικούν και να εκφράζονται με εμπάθεια, είναι φανερό με βάση όσα μέχρι τώρα έχουμε πει ότι οι καρδιές τους δεν ήταν ποτέ πραγματικά ενω­μένες. 
Στην αρχή της πορείας μας όμως δεν διαθέτουμε την τελειότητα. Θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τη βάση. Θα πρέπει δηλαδή να θέ­σει πρώτα-πρώτα τα θεμέλια. Μη ζητάτε λοιπόν να μάθετε τί είναι ή ολοκληρωμένη φιλία, αλλά πώς θα κατορθώσετε να τη φθάσετε. Γι' αυτό θα πρέπει στην αρχή να πούμε δυο λόγια για τον τρόπο πού θα πρέπει να εργασθείτε, ώστε να ολοκληρώσετε αυτό το σκοπό. Είναι απαραίτητο, μ' άλλα λόγια, να σας ανοίξω ένα μονοπάτι, στο όποιο θα βαδίσετε με ασφάλεια, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε ευκολότε­ρα το αγαθό της υπομονής και της ειρήνης.

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ἡ ὁμοφυλοφιλία θά εἶναι ἡ αἰτία τῆς καταστροφῆς τοῦ κόσμου

Ἡ ὁμοφυλοφιλία θά εἶναι ἡ αἰτία τῆς καταστροφῆς τοῦ κόσμου: «Τό φοβερό ἁμάρτημα», παρατηρεῖ ὁ π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος, «μέ τό ὁποῖο θά ἔρθει τό τέλος τοῦ κόσμου, εἶναι ἡ ἀρσενοκοιτία, δηλαδή ἡ ὁμοφυλοφιλία.
Τά Σόδομα καί τά Γόμορρα εἶναι τύπος τοῦ μέλλοντος κόσμου καί τῆς καταστροφῆς του. Λέγει ὁ Ἅγιος Ἱερώνυμος: «Ὅταν θά πολλύνει ἡ ἀρσενοκοιτία πάνω στή γῆ, τότε θά καταστραφεῖ ὁ κόσμος καί θά ἔρθει ὁ Χριστός ξανά στή γῆ». 
Καί φοβᾶμαι πώς ἡ ἁμαρτία αὐτή πλέον δέν γνωρίζει ὅρια. Καί ὅταν λέμε «ἀρσενοκοιτία», δέν ἐννοοῦμε μόνο ἄντρες μέ ἄντρες, ἀλλά εἶναι καί ὁ λεσβιασμός».

«Οἱ δοκοῦντες ἄρχειν τῶν ἐθνῶν», Ε΄ Νηστειῶν,Ἐπ. Νικηφόρου Θεοτόκη,5-4-2...

157.Ὁ Θεός προστατεύει ὅσους δέν ἐκδικοῦνται ἀλλά ἀγαποῦν τούς ἐχθρούς τ...

29. Βίος Ἁγ. Μακρίνας, Ἁγ. Γρηγορίου Νύσσης Δ΄ , Μητερικόν Α΄, 6-4-2020...

Τὸ σχέδιο Coudenhove - Kalergi: Ἡ γενοκτονία τῶν λαῶν τῆς Εὐρώπης ποὺ σχεδιάστηκε 2 αἰῶνες πρὶν

Κάτι φοβερὸ “ἀπειλεὶ” τὴν Εὐρώπη! Τὸ σχέδιο αὐτὸ δὲν ἀνήκει στὴν σφαίρα τῆς φαντασίας. Ὅλα εἶναι ὑποκινούμενα καὶ προσχεδιασμένα; Βαδίζουμε σὲ μία ὁλικὴ καταστροφὴ τῶν Εὐρωπαίων λαῶν; Κρύβεται κάτι χειρότερο;Ἀκόμα τίποτα δὲν ἔχουμε δεῖ καὶ δὲν ἔχουμε ζήσει; Πόσο κοντὰ στὴν καταστροφὴ βρισκόμαστε; 
Διαβάστε τὸ παρακάτω ἄρθρο ποῦ ἀκoλουθεῖ τὸ ὁποῖο μεταφράστηκε ἀπὸ τὰ Ἰταλικά. Εἶχε ἀναρτηθεῖ στὸ σάιτ «Identita» καὶ σίγουρα θὰ θορυβήσει !

Ἡ μαζικὴ μετανάστευση εἶναι ἕνα φαινόμενο τοῦ ὁποίου τὰ αἴτια ἐξακολουθοῦν νὰ κρύβονται ἔξυπνα ἀπὸ τὸ σύστημα, καὶ ἡ πολυπολιτισμικὴ προπαγάνδα προσπαθεῖ ψευδῶς νὰ τὴν παρουσιάσει ὡς ἀναπόφευκτη. Μὲ αὐτὸ τὸ ἄρθρο σκοπεύουμε νὰ ἀποδείξουμε μία γιὰ πάντα, ὅτι δὲν εἶναι ἕνα αὐθόρμητο φαινόμενο. Αὐτὸ ποὺ θέλουν νὰ ἐμφανίσουν ὡς ἕνα ἀναπόφευκτο ἀποτέλεσμα τῆς ἱστορίας, εἶναι στὴν πραγματικότητα ἕνα σχέδιο μελετημένο γύρω ἀπὸ ἕνα τραπέζι καὶ...
προετοιμασμένο ἐδῶ καὶ δεκαετίες, γιὰ νὰ καταστρέψει ἐντελῶς τὸ πρόσωπο τῆς Γηραιᾶς Ἠπείρου. 

Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γιά τήν ἀπόφαση τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς 1ης Ἀπριλίου

Προς: - Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος 

           - Μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος

 Μακαριώτατε 

   Προς μεγάλη απογοήτευση της πλειοψηφίας των πιστών, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να συμπλεύσει με την Πολιτεία και όχι μόνο να της αποδώσει την υπακοή και τον σεβασμό που της αξίζει ("τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"), αλλά ακόμα και την υπακοή και σεβασμό που θα άρμοζε μόνο στο Θεό (δυστυχώς όχι "τα του Θεού τω Θεώ"). 
  Με αυτή την υποχώρηση από πλευράς Ιεράς Συνόδου, το κράτος έλαβε δικαιώματα επί της Εκκλησίας, αδιανόητα για άλλους καιρούς, καθώς μπορεί να μην μας κηρύττει ευθέως διωγμό, αλλά να απαγορεύει την προσέλευση πιστών στις Ακολουθίες της Σαρακοστής και το μέγα μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, αποφάσεις για τις οποίες μόνο ο Θεός θα είχε λόγο (ούτε καν η Εκκλησία!).
   Οφείλω επίσης να εκθέσω τις σκέψεις που θλίβουν πολλούς πιστούς: πώς δύναται η Εκκλησία να επέτρεψε στην κυβέρνηση να μην της χορηγείται καν ίση μεταχείριση με τα σούπερ μάρκετ, λεωφορεία και άλλους χώρους συγκέντρωσης κόσμου, όπου τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων προς την μημετάδοση του ιού; 
   Πώς αποδεχτήκατε Μακαριώτατε και λοιποί Ποιμένες, σε χώρους πολύ λιγότερο ψυχωφελείς από τους ναούς να συγκεντρώνεται έστω και με περιορισμούς κόσμος, ενώ οι ναοί να είναι ερμητικά κλειστοί στον πιστό λαό, στο ποίμνιό σας, με μόνους τον ιερέα και δύο ψάλτες; 
   Πώς δεν ραγίζει η καρδιά σας, που δεχθήκατε να θυσιαστεί η ιερότερη εβδομάδα του έτους, η Μεγάλη Εβδομάδα, για χάρη ενός ιού και μίας κυβέρνησης που δε σέβεται την Εκκλησία και τη χρησιμοποιεί μόνο για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς; 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ -ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-4-2020
ΑΓΡΥΠΝΙΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ -ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 19.30-01.00

Τίτλος κηρύγματος : 30. Βίος Ἁγ. Μακρίνας, Ἁγ. Γρηγορίου Νύσσης Ε΄ μέρος, Μητερικόν Α΄ τόμος (Δ. Τσάμη), 7-4-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου:  https://www.youtube.com/channel/UCEtOr176QWbyqK_H3ZZoJJw (Πατῆστε ΕΓΓΡΑΦΗ καί μετά τό καμπανάκι)

Ἐπιστολή διαμαρτυρίας πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπο καί μέλη τῆς Δ.Ι.Σ

Προς: - Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
Κοιν: - Μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Μακαριώτατε 

Με βαθύτατη θλίψη, διαβάσαμε την ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. περί της τέλεσης Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, από τις 11 Απριλίου και εφεξής και βιώνουμε από την 16η Μαρτίου, την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στους ναούς και στα μοναστήρια μας. 
Δεν εθελοτυφλούμε Μακαριώτατε! Γνωρίζουμε ότι διερχόμαστε μία μεγάλη περίοδο δοκιμασίας, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο η δοκιμασία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημόσια υγεία, τις κρατικές δομές και δυνατότητες αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, αλλά και με την πνευματική μας ζωή και πορεία, η οποία βάλλεται ανεπανόρθωτα από τα μέτρα που λήφθηκαν τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την Διοίκηση της Εκκλησίας. 
Δεν έχω σκοπό στην παρούσα επιστολή που σας απευθύνω, να θίξω θεολογικές γνώσεις ή στοιχεία της ιεράς παραδόσεως που μας άφησαν οι Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ως παρακαταθήκη για κάθε δύσκολη περίοδο που επρόκειτο να διέλθει ο ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος μέχρι την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Θεωρώ ότι όλα αυτά, εσείς ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ως Πρόεδρος της Δ.Ι.Σ., τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από όλους εμάς τους απλούς λαϊκούς πιστούς.
 Η παρούσα επιστολή, απλώς έχει ως σκοπό να σας υπενθυμίσει τη μεγάλη πνευματική ευθύνη που φέρετε για την πρωτάκουστη αυτή απόφαση που για πρώτη φορά λήφθηκε στην ιστορία της Εκκλησίας μας, κάτω από συνθήκες πολύ πιο διαχειρίσιμες και λιγότερο σοβαρές, σε σχέση με άλλες ιστορικές περιόδους, όπως: σκληρούς διωγμούς, περιόδους εικονομαχίας, σκλαβιά από αντίχριστους Οθωμανούς, δύο παγκόσμιους πολέμους με σκληρή σκλαβιά της πατρίδος μας, περιόδους λοιμών και μεταδοτικών θανατηφόρων ασθενειών (π.χ. πανούκλα, χολέρα, λέπρα, φυματίωση) κλπ.

Ὁ ἀγώνας γιά τήν διαφύλαξη τῶν δογμάτων-ἡ καταπολέμηση τῶν αἱρέσεων, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Μελέτες στήν Φιλοκαλία 

Ἐπειδή τά δόγματα εἶναι λόγοι τοῦ Κυρίου καί δέν εἶναι «ἐφευρέσεις» κάποιων ἐκκλησιαστικῶν προσώπων ἤ συνόδων, ὀφείλουμε νά τά διαφυλάττουμε μέ κάθε τίμημα. 
Ὁ ἅγιος Μάξιμος ὁ ὁμολογητής ἐπισημαίνει ὅτι γιά τήν τήρηση καί διαφύλαξη τῶν δογμάτων ἀπαιτεῖται ἀγωνιστικό φρόνημα μέχρι θανάτου[1] . «Ἐξ αἰτίας αὐτῶν [ἐνν. τῶν δογμάτων καί λοιπῶν λόγων τοῦ Κυρίου] ὑπομένομε», διδάσκει ὁ ὅσιος ἀγωνιστής τῆς Ὀρθοδοξίας, «κάθε σκληραγωγία, παραδείγματος χάριν, νηστεῖες, ἀγρυπνίες, χαμαικοιτίες, κόπους, καί μόχθους σέ διακονίες, ὕβρεις, ἀτιμίες, βασανισμούς, θανάτους καί τά συναφῆ. Διότι γιά τούς λόγους τῶν χειλέων σου, λέγει [ὁ ψαλμωδός], ἐγώ φύλαξα σκληρές ὁδούς»[2]. 
Ὁ Μ. Ἀντώνιος, γνωρίζουμε ἀπό τήν Ἐκκλησιαστική Ἱστορία, ὅτι δέν δίστασε νά ἐγκαταλείψει τήν μοναστική -ἡσυχαστική του ζωή καί νά μεταβεῖ στήν Ἀλεξάνδρεια πρός ἐνίσχυση τοῦ ὀρθοδόξου πληρώματος τῆς ἐκεῖ τοπικῆς Ἐκκλησίας στόν καιρό τῆς ἀρειανικῆς αἱρέσεως. 
Τά ὀρθά δόγματα ὁδηγοῦν στήν ὀρθή ζωή, ἐνῶ οἱ αἱρέσεις στήν μή θεραπεία τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητας καί ἑπομένως στήν ἀπώλεια[3]. Αὐτός εἶναι ὁ λόγος, πού οἱ ἅγιοι φιλοκαλικοί Πατέρες, ὅπως καί ὅλοι οἱ ἅγιοι, καταπολεμοῦσαν μέ σφοδρότητα τίς αἱρέσεις καί ἐμπόδιζαν τήν διάδοση τῶν πλανεμένων δογμάτων. 
Ὁ ἅγιος Πέτρος ὁ Δαμασκηνός στόν κγ΄ λόγο τοῦ δευτέρου βιβλίου του, μᾶς διασώζει τά ἑξῆς: «Ὅπως λέγει ὁ ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης, ἐγκωμιάζοντας τόν ἅγιον Ἐφραίμ, ὅτι ἄν καί ἦταν σοφός ἔγραψε ἁπλᾶ, [καί ἀκόμα] λέγει μέ θαυμασμό, γιά τό πῶς, ἄν καί ἦταν πολύπειρος στά δόγματα, κόλλησε μέ ἐπιδεξιότητα τά φύλλα τῶν καταραμένων βιβλίων, ἐκείνου τοῦ μωροῦ αἱρετικοῦ[4] καί πῶς ἐκεῖνος ἀπό ὑπερηφάνεια, μή μπορώντας νά ὑποφέρῃ τήν ντροπή ἐξεψύχησε.

Εἶναι σκηνοθετημένα ὅλα. Βῆμα-βῆμα. Δεῖτε δηλώσεις τοῦ κ. Τσιόδρα στίς 25/9/2019 γιά τήν ἐποχική γρίπη.


Χαίρετε εν Κυρίω

Σταδιακά η πορεία της λεγόμενης επιδημίας μέχρι σήμερα:

1. Ο αδελφός ιός δημιουργήθηκε το 2015 Δείτε εδώ
_____________________________________________________

2. Πέρυσι στις 11-6-2019 ο Νόμος 4619/2019 - ΦΕΚ 95/Α/11-6-2019 ο οποίος επιφέρει συγκεκριμένες ποινές στο Άρθρο 285

Άρθρο 285

Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

Προσευχή γιά ὑγεία ἀρρώστου

Προσευχή για υγεία αρρώστου. Μια προσευχή για υγεία από συνεχείς ασθένειες για να βοηθάει ο Θεός τον άνθρωπο και να του χαρίζει τη σωματική και ψυχική υγεία.

Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος . Ἀμήν.
Δόξα σοί ο Θεός ημών, δόξα σοί.

Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.
Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος ἐλέησον ἠμᾶς. (τρεῖς φορές)

Παναγία τριάς, ἐλέησον ἠμᾶς. Κύριε ἰλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἠμῶν. Δέσποτα, συγχώρισον τάς ἀνομίας ἠμίν. Ἅγιε, ἐπισκεψε καί ἴασαι τάς ἀσθενείας ἠμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου.

Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον.

Πάτερ ἠμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τό ὄνομά Σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία Σου, γεννηθήτω τό θέλημά Σου ὡς ἐν οὐρανό καί ἐπί τῆς γής. Τόν ἄρτον ἠμῶν τόν ἐπιούσιον δός ἠμίν σήμερον, καί ἅφες ἠμίν τά ὀφειλήματα ἠμῶν, ὡς καί ἠμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἠμῶν, καί μή εἰσενέγκης ἠμᾶς εἰς πειρασμόν ἀλλά ρύσαι ἠμᾶς ἀπό τοῦ πονηροῦ.

Ἡ ἀντίδρασή μας σέ περίπτωση διωγμοῦ τῆς Ἐκκλησίας.π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος


Ομιλία π.Αθανάσιου Μυτιληναίου.
https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=4ungESKSruM&app=desktop

Δέ δεχόμαστε τίς εὐεργεσίες ὅλοι μέ τόν ἴδιο τρόπο


 


Δε δεχόμαστε τις ευεργεσίες όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Άλλοι δέχονται το πυρ του Κυρίου, δηλαδή το λόγο Του, και με την εργασία μαλακώνει η καρδιά τους, όπως το κερί, και άλλοι το δεχόμαστε και με την αργία γινόμαστε σκληρότεροι, όπως ο πηλός και η πέτρα.
Και δεν αναγκάζει κανένα μας να το δεχθούμε με όμοιο τρόπο. Αλλά όπως ο ήλιος, στέλνει τις ακτίνες του και φωτίζει όλο τον κόσμο και εκείνος μεν που θέλει να τον βλέπει φωτίζεται, εκείνος δε που δε θέλει να τον βλέπει δεν πιέζεται να το κάνει.

Μόνο ὁ Χριστός ἀλλοιώνει τούς ἀνθρώπους.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3: Ἐσύ Κύριε, εἶσαι τό ...
Εάν φέρετε όλα τα καλοριφέρ του κόσμου για να ζεστάνετε την ψυχή ενός ανθρώπου που είναι μακριά από τον Χριστό, δεν θα καταφέρετε τίποτα. Αυτό το κάνει μόνο ο Χριστός κατά ένα μυστηριώδη τρόπο. Μόνο ο Χριστός αλλοιώνει τους ανθρώπους. Κανείς άλλος! 

6 Ἀπριλίου. Δευτέρα πρό τῶν Βαΐων. Τοῦ ἐν ἁγίοις πατρός ἡμῶν Εὐτυχίου ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. (Ἡσαΐου ΜΗ΄ 17-22, ΜΘ΄ 1-4).
Ησ. 48,17          οὕτως λέγει Κύριος ὁ ῥυσάμενός σε, ὁ ἅγιος Ἰσραήλ· ἐγώ εἰμι ὁ Θεός σου, δέδειχά σοι τοῦ εὑρεῖν σε τὴν ὁδόν, ἐν ᾗ πορεύσῃ ἐν αὐτῆ.
Ησ. 48,17                  Αυτά λέγει ο Κυριος, ο οποίος σε ηλευθέρωσε, ο άγιος Θεός του ισραηλιτικού λαού· Εγώ είμαι ο Θεός σου, εγώ έδειξα εις σε να εύρης την αληθινήν οδόν, εις την οποίαν και πρέπει να πορευθής, εάν θέλης την σωτηρίαν σου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible