Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ἁγία Moninne (Μονίννα) τοῦ Killeavy τῆς Ἰρλανδίας

Αποτέλεσμα εικόνας για sAINT Moninne of Killeavy

 Η αγία Moninne του Killeavy ήταν μία από τις πρώτες αγίες γυναίκες της Ιρλανδίας. Ίδρυσε μία μοναστική κοινότητα αποτελούμενη από οχτώ παρθένες και μία χήρα με ένα μωρό, στην περιοχή Slieve Gullion, όπου σήμερα βρίσκεται η Κομητεία Armagh. Ζούσαν μία ασκητική ζωή, βασισμένη στην ζωή του προφήτη Ηλία και του αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Moninne κοιμήθηκε το 517.

Σχετική εικόνα

 
Βίος
Η Moninne γεννήθηκε γύρω στο 435 στην περιοχή Donaghmore της County Down (Κάτω Κομητεία). Ο πατέρας της ήταν ο Machta, βασιλιάς που η επικράτεια του εξαπλωνόταν από την Louth μέχρι την Armagh και η μητέρα της ονομαζόταν Comwi ή Coman και ήταν κόρη ενός βασιλιά του βορρά. Λέγεται πως βαπτίστηκε από τον άγιο Πατρίκιο. Όταν περνούσε από τα εδάφη του Machta (ο άγιος Πατρίκιος) σταμάτησε στο σπίτι των γονιών της και προφήτεψε λέγοντας πως το όνομα της Moninne θα το θυμούνται για πολλά χρόνια μετά. Λέγεται ακόμη πως και το μοναχικό σχήμα της το έδωσε ο άγιος Πατρίκιος. 

Η παλιά εκκλησία του Killeavy
 
Το όνομα Moninne, στα Ιρλανδικά σημαίνει «Η αγαπημένη μου Ninna» ή «η αγαπημένη μου κόρη» (η λέξη mo στα Ιρλανδικά σημαίνει αγαπημένος και τη χρησιμοποιούσαν σαν πρόθεμα στα ονόματα των Ιρλανδών αγίων για να εκφράσουν έτσι την αγάπη τους για τον άγιο). Μία παράδοση λέει πως πήρε το όνομα «Moninne» όταν θεράπευσε έναν μουγκό άνδρα και οι πρώτες λέξεις που είπε αυτός ο άνδρας ήταν  «Ninna Ninna». Λέγεται επίσης πως όταν ήταν μωρό η πρώτη λέξη που είπε ήταν Ninna.   
Moninna's Well
Λέγεται ότι την ανέθρεψε η αγία Brigid του Kildare. Η Monenna ίδρυσε πολλά γυναικεία μοναστήρια στην Σκωτία και την Αγγλία και ίδρυσε επίσης ένα γυναικείο μοναστήρι στην Faughart, στην κομητεία Louth. Μία νύχτα οι μοναχές ενοχλήθηκαν από έναν θόρυβο που ερχόταν από τα σπίτια που βρίσκονταν χαμηλά στους λόφους και όταν ρώτησαν να μάθουν τον λόγο τις είπαν πως γινόταν ένα γαμήλιο γλέντι σε ένα από τα σπίτια. Η Moninne και οι μοναχές της, που είχαν για γαμπρό τους μόνο τον Χριστό, αποφάσισαν τότε να βρουν ένα μέρος ποιο κατάλληλο για την ζωή που είχαν διαλέξει.     
The grave of St Monnina, Killeavy Graveyard
 
Πήγε τις αδερφές της δυτικά στο νησί του Begerin για να τις διδάξει εκεί σχετικά με την μοναχική ζωή ο θείος της, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους Ιρλανδούς επισκόπους, ο άγιος Ibar. Η μοναστική αδελφότητα τελικά επέστρεψε από το Leinster στα βόρεια της Ιρλανδίας και εγκαταστάθηκε πρώτα στην Faughart και έπειτα στην Killeavy. Η εκκλησία του Faughart ιδρύθηκε από την αγία Moninne προς τιμήν της αγίας Brigid. Το μοναστήρι του Killeavy (που σημαίνει «η εκκλησία του βουνού»), αποτελούταν από οχτώ μοναχές και μία χήρα με ένα μωρό αγόρι. Το παλικάρι, του οποίου το όνομα ήταν Luger,  ανατράφηκε με αγάπη από τις αδερφές και έπειτα έγινε Επίσκοπος. Ο αριθμός των μοναζουσών ξεπέρασε τελικά τις 150.   

Η αγία κοιμήθηκε γύρω στο 517 και θάφτηκε στο Killeavy.
Ημέρα μνήμης 6 Ιουλίου 
Αγγλικό κείμενο
https://en.wikipedia.org/wiki/Moninne
Μετάφραση orthodoxy-rainbow

https://proskynitis.blogspot.gr/2017/07/moninne-killeavy.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible