Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ἡ βλάβη πού προκαλοῦν οἱ μάσκες

Συνεχίζουν να πληθαίνουν τα στοιχεία ότι η υποχρεωτικότητα της μάσκας ήταν ίσως η χειρότερη παρέμβαση για τη δημόσια υγεία στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Εκτός από το συμπέρασμα ότι η χρήση μάσκας «πιθανώς πετυχαίνει μικρή ή καθόλου διαφορά» στην πρόληψη της εξάπλωσης ιών, μια πρόσφατη ανασκόπηση από το Cochrane τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην περιγραφή και την ποσοτικοποίηση των βλαβών» που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση μάσκας. Μια νέα μελέτη από τη Γερμανία κάνει ακριβώς αυτό και αναφέρει ότι το επιπλέον διοξείδιο του άνθρακα που εισπνέουν όσοι φορούν μάσκες μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους – και στην περίπτωση των εγκύων, στα αγέννητα παιδιά τους.

Όσοι φορούν μάσκα εισπνέουν μεγαλύτερες ποσότητες αέρα που θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το σώμα τους και απελευθερωθεί στο περιβάλλον. «[Μια] σημαντική αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα κατά τη χρήση μάσκας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη σε πολλές μελέτες», γράφουν οι Γερμανοί συγγραφείς. «Ο καθαρός αέρας έχει περίπου 0,04% CO2», παρατηρούν, ενώ η χρόνια έκθεση σε επίπεδα CO2 0,3% είναι «τοξική». Πόσο CO2 εισπνέουν όσοι φορούν μάσκα; Οι συγγραφείς γράφουν ότι «οι μάσκες φέρουν μια πιθανή χρόνια έκθεση σε χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα 1,41–3,2% CO2 του εισπνεόμενου αέρα σε αξιόπιστα ανθρώπινα πειράματα».

Με άλλα λόγια, ενώ το οκταπλάσιο του κανονικού επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα είναι τοξικό, η έρευνα δείχνει ότι όσοι φορούν μάσκες (ειδικά εκείνοι που φορούν μάσκες για περισσότερα από 5 λεπτά τη φορά) αναπνέουν σε επίπεδα 35 έως 80 φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά.

Η γερμανική μελέτη, μια ανασκόπηση του πεδίου εφαρμογής της υπάρχουσας έρευνας, είχε στόχο «να διερευνήσει τις τοξικολογικές επιδράσεις των μασκών προσώπου όσον αφορά την εκ νέου εισπνοή του CO2 στην ανάπτυξη, ειδικά για τις έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και τους εφήβους». Οι δύο τελευταίες ομάδες, φυσικά, ήταν μεταξύ εκείνων που υποβλήθηκαν συχνότερα στη υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, παρά τα χαμηλά επίπεδα κινδύνου του Covid για αυτούς και τις αποδείξεις ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν.

Τι μπορεί να προκαλέσει η εισπνοή μεγάλης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα; Οι συγγραφείς γράφουν ότι «σε επίπεδα μεταξύ 0,05% και 0,5% CO2», μπορεί κάποιος να εμφανίσει «αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αυξημένη αρτηριακή πίεση και συνολική αυξημένη κυκλοφορία με συμπτώματα κεφαλαλγίας, κόπωσης, δυσκολίας συγκέντρωσης, ζάλης, ρινίτιδας και ξηρού βήχα». Τα ποσοστά άνω του 0,5% μπορούν να οδηγήσουν σε «μειωμένη γνωστική απόδοση, αδυναμία λήψης αποφάσεων και μειωμένη ταχύτητα γνωστικών λύσεων». Πάνω από 1%, «οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν αναπνευστική οξέωση, μεταβολικό στρες, αυξημένη ροή αίματος και μειωμένη αντοχή στην άσκηση». Και πάλι, όσοι φορούν μάσκα είναι πιθανό να εισπνέουν επίπεδα CO2 μεταξύ 1,4% και 3,2% – πολύ υψηλότερα από οποιοδήποτε από αυτά τα όρια. Επιπλέον, «Ο μεταβολισμός των όρχεων και η κυτταρική αναπνοή έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλονται όλο και περισσότερο από τα αυξανόμενα επίπεδα CO2».

Συνεπώς, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η μειωμένη ικανότητα σκέψης, τα αναπνευστικά προβλήματα και οι αναπαραγωγικές ανησυχίες είναι μεταξύ των πολλών πιθανών εκβάσεων της αποτελεσματικής δηλητηρίασης του εαυτού μας με την εισπνοή πολύ μεγάλης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα.

Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι «είναι σαφές πως η επανεισπνοή διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά κατά τη χρήση μασκών N95, είναι πάνω από το όριο του 0,8% CO2 που έχει τεθεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για τη μείωση του κινδύνου θνησιγένειας και γενετικών ανωμαλιών σε υποβρύχια με γυναικείο προσωπικό που μπορεί να είναι σε κύηση». Με άλλα λόγια, τα υποχρεωτικά μέτρα ανάγκασαν τις έγκυες γυναίκες να φορούν μάσκες με αποτέλεσμα την εισπνοή επιπέδων CO2 που θα απαγορευόταν αν υπηρετούσαν σε υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Πράγματι, σύμφωνα με τους συγγραφείς, υπάρχουν «ενδείξεις ότι η ευρεία χρήση μάσκας μπορεί να σχετίζεται με τρέχουσες παρατηρήσεις σημαντικής αύξησης 28% έως 33% στις θνησιγένειες παγκοσμίως και μειωμένη λεκτική, κινητική και συνολική γνωστική απόδοση δύο ολόκληρων τυπικών αποκλίσεων στις βαθμολογίες σε παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Επικαλούνται πρόσφατα στοιχεία από την Αυστραλία, τα οποία «δείχνουν ότι οι περιορισμοί του εγκλεισμού και άλλα μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των μασκών που ήταν υποχρεωτικές στην Αυστραλία), ελλείψει υψηλών ποσοστών της νόσου COVID-19, συσχετίστηκαν με σημαντική αύξηση της θνησιγένειας. Παρεμπιπτόντως, «δεν παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος θνησιγένειας στη Σουηδία», η οποία αψήφησε περίφημα τη σκευωρία της δημόσιας υγείας και ακολούθησε τον δικό της δρόμο στον καθορισμό των πολιτικών για τον Covid.

Όσον αφορά τις χώρες όπου η χρήση μάσκας συνηθιζόταν από παλιότερα, οι συγγραφείς αναφέρουν: «Ακόμη και πριν από την πανδημία, στην Ασία τα ποσοστά θνησιγένειας ήταν σημαντικά υψηλότερα» από ό,τι στην Ευρασία, την Ωκεανία ή τη Βόρεια Αφρική.

«Πρέπει να επισημανθεί ότι αυτά τα δεδομένα για την τοξικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην αναπαραγωγή είναι γνωστά εδώ και 60 χρόνια», παρατηρούν οι συγγραφείς. Για το λόγο αυτό, γράφουν, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH), το οποίο ανήκει στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), έχει όρια για το CO2, 3% για 15 λεπτά και 0,5% για οκτώ ώρες στον περιβάλλοντα αέρα του χώρου εργασίας. Ωστόσο, το CDC ήταν ίσως ο κύριος προωθητής των μασκών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αυξημένη πρόσληψη CO2 όμως δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για την υγεία που προκύπτει από τη χρήση μάσκας. Η μελέτη επικεντρώθηκε μόνο στο CO2, αλλά οι συγγραφείς σημειώνουν ότι «άλλοι επιβλαβείς παράγοντες στις μάσκες συμβάλλουν σε τοξικολογικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όπως η εισπνοή συνθετικών μικροϊνών, καρκινογόνων ενώσεων και πτητικών οργανικών ενώσεων». Προσθέτουν ότι «η αυξημένη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του αέρα που αναπνέει κανείς πίσω από τη μάσκα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εκτόπιση του οξυγόνου». Οι μάσκες είναι επίσης άβολες και ανθυγιεινές και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την ανθρώπινη κοινωνική αλληλεπίδραση.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, φαίνεται αδικαιολόγητο να επιβάλλεται – ή ακόμη και να συστήνεται – η χρήση μάσκας, ειδικά ανάμεσα στους νέους. Οι συγγραφείς σημειώνουν, «Λαμβάνοντας υπόψη την ανίσχυρη αποτελεσματικότητα της αντιιικής μάσκας, η γενική τάση επιβολής της χρήσης μάσκας ακόμη και για τις ευάλωτες ομάδες δεν βασίζεται σε έγκυρα επιστημονικά στοιχεία και δεν συνάδει με την υποχρέωση ειδικότερα να προστατεύονται τα γεννημένα ή αγέννητα παιδιά από πιθανές επιβλαβείς επιδράσεις».

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας -και οι ηγέτες των εκτελεστικών κλάδων που τους άκουσαν με ευπιστία- αγνόησαν αιώνες δυτικών προτύπων, τις καλύτερες ιατρικές αποδείξεις και την κοινή λογική, αποφασίζοντας ότι η δική τους νέα και χωρίς στοιχεία πορεία ήταν αυτή που έπρεπε όλη η κοινωνία να αναγκαστεί να ακολουθήσει. Δεν πρέπει ποτέ ξανά να ενδώσουμε σε ένα τόσο προφανές και καταστροφικό λάθος.



https://enromiosini.gr/arthrografia/i-vlavi-poy-prokaloyn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible