Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ὅταν φτάσομε νὰ κάνομε καὶ νόμους ὑπὲρ τῶν ὁμοφυλοφίλων, ε σίγουρα θὰ ἔχουμε γίνει ἄμπελος Σοδόμων καὶ Γομόρρας.


Ισραήλ, αυτά προσφέρεις εις τον Κύριον;

Μην πηγαίνει το μυαλό σας στους Εβραίους. Λέγαμε στην ώρα των αποριών, ότι δεν θα βλέπουμε τί έκαναν οι άλλοι. Φοβάμαι ότι και εμείς είμεθα άμπελος Σοδόμων και Γομόρρας. Και μάλιστα αν θέλετε να κυριολεκτήσω; Ναι. Όταν φτάσομε (δεν φτάσαμε ακόμα, ανεπισήμως υπάρχει) να κάνομε και νόμους υπέρ των ομοφυλοφίλων, ε σίγουρα, σίγουρα, ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχουμε γίνει άμπελος Σοδόμων και Γομόρρας.
Διότι ποιό ήτο το αμάρτημα παρακαλώ αυτής της πενταπόλεως; Η ομοφυλοφιλία. Γι’ αυτό και ο Θεός, τί λέγει; Λέει στον Αβραάμ -τα τρία πρόσωπα, οι τρεις άνδρες, οι τρεις άγγελοι- ανέβηκε, λέγει, στον ουρανό μήνυμα για κάτι πολύ κακό εις τα Σόδομα και κατεβαίνω να ιδώ, έτσι άραγε είναι;

Κοιτάξτε εδώ μία, θα λέγαμε, ανθρωπομορφική έκφρασις πολύ ωραία. Είναι τόσο απίστευτο αυτό που κάνει αυτή η πόλις, τα Σόδομα, ώστε όταν ήλθε το μήνυμα στον ουρανό, δηλαδή ανέβηκε η βοή της αμαρτίας (της ομοφυλοφιλίας) στον ουρανό, αυτό το απίστευτο και αφύσικο πράγμα, κατεβαίνω εγώ ο Θεός να ιδώ αν είναι έτσι τα πράγματα ή δεν είναι!

Είναι αυτό το ανθρωπομορφικό σχήμα για να δείξει το μέγεθος της αμαρτίας.

Βλέπετε παρακαλώ; Και εμείς αρχίζουμε να γινόμαστε λαός Σοδόμων και Γομόρρας. Αμφιβάλετε; Ποτέ δεν κοιμήθηκε θα λέγαμε αυτό το αμάρτημα. Σήμερα βγήκε στο πεζοδρόμιο και διαλαλείται και καυχιέται. Και δίνει παραστάσεις. Ναι, ναι, ή από το ραδιόφωνο, ή από την τηλεόραση, ή σε θέατρα. Ναι, ναι. Θέλετε ακόμη κάτι άλλο; Βγάζει και έντυπο, και κάνει και παρέλαση, και κρατάει και πανό. Και έχει και δικαιώματα. Απαιτητικώ τω τρόπω.

Οι αμαρτίες αυτές πάντα αγαπητοί μου υπήρχαν. Αλλά στο βαθμό να βγαίνουν στην δημοσιότητα τόσο αδιάντροπα; Ε, νομίζω γινήκαμε Σόδομα. Και γινήκαμε και εμείς άμπελος Σοδόμων.

Μην πηγαίνει το μυαλό μας λοιπόν στους Εβραίους. Όχι. Σας παρακαλώ ό,τι ακούτε να μεταφέρετε, ό,τι ακούτε, κι εγώ να μεταφέρω, όλοι μας να μεταφέρομε αυτές τις καταστάσεις στον λαό μας. Γιατί αλλιώτικα αν δεν το κάνομε, τότε μοιάζουμε με εκείνη την περίπτωση «όχι εγώ αυτός». Όπως ακριβώς τα μικρά παιδάκια. Όταν ρωτήστε ένα παιδάκι –Ποιός έσπασε το τζάμι; –Όχι εγώ, αυτός. Κατά κανόνα τα μικρά παιδιά αυτό λένε, όχι εγώ, αυτός. Ποτέ κανα μικρό παιδί δεν λέει έσπασα το τζάμι, έκανα εγώ την ζημία. Πάντα θα πει, αυτός, αυτός, αυτή. Έτσι λοιπόν, θα φτάσομε στο σημείο να λέμε, οι Εβραίοι;

Οι Εβραίοι γράψανε την πορεία, ας μου επιτραπεί η λέξις, της τύχης των.
Εμείς; Εμείς τί κάνουμε;

https://www.youtube.com/watch?v=fbV-Z9FUW0k Patroparadoto Sevas

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_96.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible