Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Γέρων Ἰουστῖνος Πίρβου: Ἐλᾶτε στὴν Ὀρθόδοξη Ἀδελφότητα.

«Ένα βράδυ μετά την Θεία Λειτουργία, μισή ώρα αφ’ ότου με πήρε ο ύπνος, είδα τρία βασανιστικά όνειρα το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο για το πως σφράγιζαν τους ανθρώπους με τους υπηρέτες του αντίχριστου.

Τους μάζευαν από τον δρόμο και τους σφράγιζαν δια της βίας σε ένα εργαστήριό τους με ένα ηλεκτρονικό τσιπ στο μέγεθος ενός κουκουτσιού από δαμάσκηνο.

Φυσικά δεν πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα. Είδα όμως κάτι πολύ ενδιαφέρον: όσοι ήταν δύο ή περισσότεροι μαζί κατάφερναν να δραπετεύσουν, να μην σφραγισθούν, αλλά όσοι ήταν μοναχοί τους, τους απήγαγαν εύκολα και τους σφράγιζαν. Και το λέω αυτό, όχι επειδή είμαι ονειροπαρμένος -με τίποτα- πιστεύω όμως ότι εάν δημιουργήσουμε μια πνευματική ενότητα και αντισταθούμε μαζί, ο Κύριος θα μας ελεήσει. Επειδή μόνοι μας δεν θα αντιστεκόμαστε, γι’ αυτό και θα επιδιώκουν να μας διαιρέσουν. Η αγάπη και η προσευχή θα έχουν πολλή δύναμη και η τεχνική τους θα είναι ανίσχυρη, όπως λέει και ο Κύριος στο Ευαγγέλιο: «οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν.» (Ματθ. 18:20).

Τώρα χρησιμοποιούν και υπνωτικά μέσα. Δεν βλέπετε πώς αυτή η τεχνική κάνει τον άνθρωπο να μην μπορεί να κοιμηθεί, να μην μπορεί να κρίνει, να κουράζεται πολύ γρήγορα; Αυτή η τεχνική έχει ισχυρότερη επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό απ’ ότι έχει το αλκοόλ. Είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό.

Εύχομαι σε όλους να έχουμε μεγαλύτερη ενότητα. Για να υπάρχει ενότητα πρέπει να υπάρχει αγάπη. Και για να υπάρχει αγάπη πρέπει να προσευχόμαστε περισσότερο. Προσευχή, Αγάπη και Ενότητα λοιπόν για να φτάσουμε στην αληθινή Πίστη.

Αν δεν τα έχουμε αυτά θα έχουμε αρρώστια, διχόνοια, παραφροσύνη και δυσαρμονία. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στην κατάσταση την οποία θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε για να μάθουμε ποιες είναι οι αξίες μας, τι ακριβώς μας βοηθά στην προσωπικότητα και στο κύρος μας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Ενότητας, μέσω της τέλειας σύνδεσης μεταξύ των αδελφών του Χριστού.»


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ


https://tasthyras.wordpress.com/2024/04/13/γέρων-ιουστίνος-πίρβου-ελάτε-στην-ορθ/#more-89910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible