Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Σιωποῦν ἐνόχως!


Σιωπούν ενόχως!

Σάββας Ηλιάδης, Δάσκαλος Κιλκίς, 6-11-2023

Δεν έχω δει το βλάσφημο τηλεοπτικό έργο "Φόνοι στο καμπαναριό". Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση αξιοπρεπών και αξιοσέβαστων ανθρώπων, οι οποίοι το επεσήμαναν, εξέφρασαν την γνώμη τους και το καταδίκασαν. Γι΄ αυτό και γράφω.

Αν κάποιο βλάσφημο κατασκεύασμα, όπως το «περί ού ο λόγος», προσβάλλει τον απλό μοναχό, πόσο μάλλον τον άγαμο κληρικό, ο οποίος ζει στον κόσμο και φέρει το ίδιο σχήμα. Δυστυχώς δε, μεταξύ αυτών, τον ίδιο τον επίσκοπο! Πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες, τιτουλάριοι, διάφοροι βοηθοί επίσκοποι αλλά και όλοι ο ιερομόναχοι, αρχιμανδρίτες και λοιποί, όλοι τους είναι μοναχοί! Και, αν δεν μπορεί για πολλούς λόγους να μιλήσει και να αντιδράσει ο απλός μοναχός, που ζει έξω από τον κόσμο, τότε ποιοι μένουν για να μιλήσουν; Ρητορικό το ερώτημα, καθότι αυτονόητη η απάντηση!

Είναι τοις πάσι γνωστό πως ο επίσκοπος φέρει και αυτός το σχήμα του μοναχού. Συνεπώς, προσβάλλεται και αυτός και απαξιώνεται και ως ποιμένας! Είναι το πρώτο σχήμα που ενδύεται, όταν μπαίνει στον κλήρο. Μπαίνει στο κελί του (;) για την υπακοή (;) και την άσκηση και αγωνίζεται για την απόκτηση των αρετών. Με αυτές τις αρετές αναγνωρίζεται, εκλέγεται από την Εκκλησία ως κατάλληλος, χειροτονείται επίσκοπος και του εγχειρίζεται το έργο της διαποίμανσης. Με όπλα αυτές τις αρετές, η Εκκλησία του εμπιστεύεται το "διοικείν τα της αρχής".

Ποιος δεν θυμάται τον αγώνα που έδωσε ο π. Αυγουστίνος, όταν ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος προσπάθησε να γυρίσει σκηνές από την ασεβή ταινία «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» μέσα στην Φλώρινα;

Δεν μιλούν οι επίσκοποι! Σιωπούν ενόχως! Μιλούν για ποικίλα θέματα, σημαντικά ή ασήμαντα και ενεργούν, επιβάλλοντας την γνώμη τους και το θέλημά τους, ενίοτε σκληρώς και αδίκως, και δεν εγείρονται μπροστά στην ύβρη και την απαξίωση της αγίας Παραδόσεως της Εκκλησίας μας! Διότι είναι αλήθεια πως αυτό το ασκητικό - αγωνιστικό φρόνημα του μοναχισμού είναι και χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ορθοδόξου Πνευματικότητος του πληρώματος της Εκκλησίας, φρόνημα το οποίο «η την ισάγγελον πολιτείαν εφιέμενοι Μοναχοί» επιδιώκουν πλήρως και τελείως, επικυρώνοντας έτσι το του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, «φως τοις μοναχοίς οι άγγελοι, φως (ζωής ) τοις κοσμικοίς οι μοναχοί».

Τι κρίμα!

Μιλήστε, πατέρες! Αν δεν μιλήσετε εσείς, «και οι λίθοι κεκράξονται»!

http://aktines.blogspot.com/2023/11/blog-post_56.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible