Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ἁκόμη μία ἐπιστολή διαμαρτυρίας γιά τά βλάσφημα ἐκθέματα τῶν καταστημάτων JUMBO



Προς Διεύθυνση Jumbo,

Τη Δευτέρα που μας πέρασε (13.2.12), κατά την επίσκεψή μου στο υποκατάστημά σας στην περιοχή λιμανιού Θεσσαλονίκης έπεσε στην αντίληψη μου ότι ανάμεσα στα εποχιακά προϊόντα σας, στις καρναβαλικές στολές, βρίσκεται και μία στολή ορθοδόξου «ιερέως» (ή αρχιμανδρίτη) καθώς και μία ακόμα συσκευασία με καλυμμαύκι, περούκα και μούσια «παππά». Θεωρώ το γεγονός ότι προσφέρετε τέτοια προϊόντα απαράδεκτο.
Αποτελεί βλασφημία κατά του Τριαδικού Θεού, να προορίζεται για το καρναβάλι ο Τίμιος Σταυρός πάνω στο οποίο θυσιάστηκε για χάρη μας το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το πετραχήλι που καθιστά έγκυρα τα Μυστήρια της Εκκλησίας, και το ράσο που έχει αγιαστεί με τους αγώνες και το αίμα των αγίων μας. Και μόνο η αναφορά στον ιερέα μέσα σε πλαίσια χλευασμού, σάτιρας και ανηθικότητας μεταβαίνει στον ίδιο τον Ιησού Χριστό εις τόπον και τύπον του οποίου βρίσκεται ο ορθόδοξος ιερέας γεγονός επιεικώς βλάσφημο. Δεν αρκεί δηλαδή που Τον εμπαίξαμε, Τον φτύσαμε, Τον φραγγελώσαμε κατά την ιστορική παρουσία Του, πρέπει κάθε χρόνο να Τον γελοιοποιούμε;;;; Την περίοδο μάλιστα του Τριωδίου που μας καλεί σε μετάνοια και επιστροφή στις πατρικές αγκάλες Του, εμείς του απαντάμε με ανηθικότητα και άσεμνες πράξεις που κατά πάσα πιθανότητα θα ενεργήσει ή θα γίνει αποδέκτης αυτός που θα χρησιμοποιήσει τη «στολή» του ιερέα!!!
 
Όλο αυτό το κλίμα ήταν γενικότερα διάχυτο στα προϊόντα σας, πολλά από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από ανήλικα παιδιά. Πολύ μεθοδευμένα παίρνουν το μήνυμα της αναισχυντίας , της ανηθικότητας και της κραιπάλης που κατά κόρον «ευλογεί» το ειδωλολατρικό καρναβάλι που προωθείτε! Όπως απάντησαν τα πρόσωπα στα οποία διαμαρτυρήθηκα, αυτοί είναι οι νόμοι του εμπορίου, της προσφοράς και της ζήτησης, και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αληθεύει το γεγονός. Ωστόσο κανείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν αναλογίζεται την ευθύνη για τα προϊόντα που προωθεί, τα οποία εσκεμμένα διαφθείρουν. Καθόλου τυχαίο ότι τέτοιες στολές θα δουν και θα επιθυμήσουν παιδιά.. ο καθένας μας έχει συμβάλει σ’ αυτό το καθεστώς: εμείς με το να καταναλώνουμε τέτοια προϊόντα, εσείς με το να βγάζετε κέρδος από αυτά αδιάκριτα. Σαφώς αυτό ανήκει στην προαίρεση του καθενός. Δεν μπορείτε όμως να βγάζετε χρήματα βλασφημώντας. Και δεν έχετε το δικαίωμα να πουλάτε την πίστη μου. Καταντά ιεροσυλία!
Είναι νομικά κατοχυρωμένη η προστασία της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικότητας στα πλαίσια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Καταγγέλλω λοιπόν το γεγονός, ότι επιτρέπετε να εμπαίζονται ιερά σύμβολα της πίστης και λατρείας της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, γεγονός που αποδεικνύεται με την απλή απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως. Ως εκ τούτου αισθάνομαι προσωπικά, ως ενεργό μέλος του Σώματος του Χριστού, προσβεβλημένη.. Απαιτώ λοιπόν:
*Να αποσύρετε όλα τα προϊόντα σας που υβρίζουν την Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή τώρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια και
*Να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από το Σώμα της Εκκλησίας.
Παρακαλώ να ανταποκριθείτε άμεσα για να λυθεί απλά και ειρηνικά το ζήτημα. Και αν δε σας ενδιαφέρει αυτό, να είστε τουλάχιστον νομικά και τυπικά καλυμμένοι.
 Αναστασία Χ.
Υ.Γ.: Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλότιμη ανταπόκρισή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible