Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Χριστός Γεννάται.Τώρα!


 Του Πρωτ. Χρήστου Αιγίδη
 
Σε λίγες μέρες αγαπητοί μου αδελφοί θα εορτάσουμε την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, τον ερχομό του Χριστού στον κόσμο. Αλήθεια έχουμε αναλογισθεί πόσο μεγάλο γεγονός είναι αυτό ; Ο ποιητής του Ουρανού και της Γής, Αυτός που στο νεύμα Του και μόνο τρέμουν τα σύμπαντα, καταδέχεται να λάβει την ανθρώπινη φύση μας, στο φτωχό σπήλαιο της Βηθλεέμ.  Ο λόγος ; Για μια δεύτερη ευκαιρία… Για να έχουμε εμείς ξανά την δυνατότητα και την προοπτική του Παραδείσου.
Ό,τι  ζούμε στην Εκκλησία μας είναι πραγματικότητα, συμβαίνει τώρα. Δεν θυμόμαστε γεγονότα παλαιών καιρών και χρόνων. Δεν γεννήθηκε κάποτε ο Χριστός και εμείς απλά θυμόμαστε το γεγονός. Χριστός γεννάται. Τώρα. Σήμερα. Στον ταραγμένο κόσμο του 21ου αιώνα. Στην έρημη κοινωνία  των πόλεων, στα ξεχασμένα σοκάκια των ερημωμένων χωριών μας. Χριστός γεννάται. Τώρα. Σήμερα. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, στην εποχή της γενικότερης κρίσης. ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ!!!

Η ενανθρώπηση του Κυρίου μας γίνεται σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Το Θείο Βρέφος κρατά τις απαντήσεις στα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
Έχει τις λύσεις στα πολυποίκιλα προβλήματά μας. Είναι η διέξοδος στα αδιέξοδα μας. Είναι η μόνη αληθινή χαρά, αντίδοτο στην κατάθλιψη μας. Είναι η ανάπαυση μέσα στην κούραση μας. Είναι το αληθινό φώς  μέσα στα σκοτάδια μας. Είναι η ταπείνωση μέσα στην έπαρσή μας. Ο Χριστός μας έρχεται τελικά να επαναφέρει νόημα και χαρά στην ζωή μας.
Είναι γεγονός πως περάσαμε πολλά Χριστούγεννα δίχως Χριστό. Πως εορτάσαμε μια εορτή δίχως τον εορτάζοντα.  Πως μείναμε μόνο στα ωραία τραπέζια, στα στολίδια, στα φώτα, και το πολύ – πολύ να κάναμε και μια πράξη αγάπης σε κάποιο συνάνθρωπό μας έτσι για το καλό.  Φέτος ας κάνουμε φάτνη την καρδιά μας για να έρθει να γεννηθεί μέσα μας μυστικά ο Θεός. Ας συναντηθούμε με το Θείο Βρέφος και ας συνεχίσουμε μαζί Του την πορεία και το ταξίδι μας στον Ουρανό.
Έχει επικρατήσει να κάνουμε κάποιο δώρο σε αυτόν που εορτάζει και ο Χριστός μας σε λίγες μέρες γιορτάζει. Εγώ τι δώρο να κάνω στον νεογέννητο Χριστό ; Κάποτε μου είπε κάποιος γέροντας πως το καλύτερο δώρο που μπορώ να Του κάνω, είναι… οι αμαρτίες μου, και πως ο μικρός Χριστός θα έμενε πολύ ευχαριστημένος. Το δώρο αυτό αγαπητοί μου δεν κοστίζει χρήματα, θέλει μονάχα την διάθεση και την προσπάθεια μας. ( Εξομολόγηση )
Έτσι θα εορτάσουμε φέτος, Χριστούγεννα με Χριστό, αληθινά Χριστούγεννα. Γένοιτο!!!
http://www.amen.gr/article20072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible