Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ἕνα θαῦμα- “Τό ὅραμα τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς”

agia_foteini_megalomartus_255 edited

Οι γονείς του Σπύρου Καγιαλέ,Δημήτρης και Μαρία. 
Δίπλα ο ναός της Αγίας Φωτεινής.
 Έξω από το Ιερό του, βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος

Ο οικογενειακός τάφος των Καγιαλέδων βρίσκεται σε επαφή με την εξωτερική πλευρά του ιερού της εκκλησιάς της Αγίας Φωτεινής, κοντά στο σημείο όπου ο πατέρας του Σπύρου Καγιαλέ Δημήτρης, είχε βρει κρυμμένη βαθιά στη γη, την εικόνα της Αγίας Φωτεινής, μετά από επίμονη υπόδειξη της Αγίας στον ύπνο του, όταν αυτός πρωτοεγκαταστάθηκε στη Χαλέπα. Το χρονικό της ανεύρεσης της εικόνας:
Maria_Dimitris edited
Ένα βράδυ ο Δημήτρης Καγιαλές, βλέπει στον ύπνο του μία γυναίκα «λουσμένη» στο φως, να του ζητά να σκάψει αμέσως στο σημείο όπου σήμερα είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, στο οποίο υπήρχε μια χαρουπιά, όπου και θα έβρισκε την εικόνα της.
agFOTEINH edited
Δεν κατάλαβε, όμως, ότι ήταν η Αγία Φωτεινή και δεν έδωσε σημασία. Την επόμενη ξαναείδε το ίδιο όραμα. Το καλοσκέφτηκε και ψάχνοντας ανάμεσα σε εικόνες διαπίστωσε ότι η γυναίκα αυτή ήταν η Αγία Φωτεινή.
Βλέπει για Τρίτη φορά την Αγία ξημερώνοντας Κυριακή, που του ζήτησε πια επιτακτικά να πάει να σκάψει. Ενώ οι συντοπίτες του εκκλησιάζονταν στον Άγιο Νικόλαο στο Μεϊντάνι, πήγε και άρχισε το σκάψιμο. Η προσπάθεια αρχικά δεν απέδιδε και σκέφτηκε να βιαστεί να κάνει μερικές «σκαπετιές» ακόμα και αν δεν έβρισκε τίποτα, να φύγει πριν έρθουν οι… περίεργοι. Τότε το εργαλείο χτύπησε σε μία πέτρα. Καθάρισε το χώμα, σήκωσε την πέτρα και βρήκε από κάτω την εικόνα-θήκη της Αγίας Φωτεινής. Μαζεύτηκαν και άλλοι Χαλεπιανοί, σκάβουν μαζί του και βρίσκουν θαμένα στη γη τα θεμέλια παλιάς μικρής εκκλησιάς, που στη συνέχεια αποφασίζουν και με προσωπική εργασία ξαναχτίζουν προς τιμή της Αγίας.
Επειδή στο μέρος που ο Δημήτρης Καγιαλές-Καγιαλεδάκης βρήκε την εικόνα θέλησε να κάνει τον τάφο του, τον ακολούθησαν και άλλοι. Έτσι ο περιβάλλοντας χώρος εξελίχθηκε σε νεκροταφείο, που σήμερα αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος στα Χανιά. Όμως το σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα είχε καλυφθεί, μετά την ανέγερση του ναού, από την Αγία Τράπεζα και ο τάφος δεν μπορούσε, βέβαια, να γίνει εκεί. Έτσι χτίστηκε από την έξω πλευρά αλλά σε επαφή με τον τοίχο του Ιερού της εκκλησιάς.
Η εικόνα αρχικά φυλασσόταν από την οικογένεια αλλά αργότερα περιήλθε στον Εμμανουήλ Τζούγκαρη, γιο της συζύγου του Σπύρου Καγιαλέ Καγιαλεδάκη, από τον πρώτο της γάμο.
Πηγές:kayales.gr - orthognosia.blogspot.gr 
http://makkavaios.blogspot.gr/2015/05/19.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible