Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γιατί βρισκόμαστε ἐδῶ στή γῆ;Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Γιατί βρισκόμαστε έδώ στη γη; Για να δείξουμε την αγάπη μας προς τον Θεό. Για να μάθουμε ν’ αγαπάμε τον Θεό περισσότερο από την αμαρτία! Για να μπορέσουμε, με την απειροελάχιστη Αγάπη μας, ν’ ανταποκριθούμε στη, μεγάλη Αγάπη του Θεού. Μόνον Η Αγάπη του Θεού είναι μεγάλη, Η δική μας είναι πάντοτε μικρή, ασήμαντη. Ό Θεός έδειξε και δείχνει αφειδώλευτα την Αγάπη Του προς τον άνθρωπο, τόσο στον ουράνιο Παράδεισο όσο και στη γη!

Ό σύντομος αυτός επίγειος βίος μας δόθηκε σαν ένα σχολείο και μια δοκιμασία, για να εξεταστούμε: αν και κατά πόσον θά ανταποκριθούμε με Αγάπη στη μεγάλη Αγάπη του Θεού! «Κάθε μέρα και κάθε ώρα μάς ζητείται απόδειξη της Αγάπης μας προς τον Θεό!», λέει ο άγιος Ισαάκ ό Σύρος. Ό Θεός δείχνει την Αγάπη Του σ’ εμάς κάθε μέρα και κάθε ώρα!
Κάθε μέρα και κάθε λεπτό στεκόμαστε ανάμεσα στον Θεό και την αμαρτία, όπως σ' ένα σταυροδρόμι. Καλούμαστε είτε να δώσουμε την Αγάπη μας στον Θεό και να αρθούμε στον κόσμο των αγγέλων, είτε να επιλέξουμε την αμαρτία και να πέσουμε στον ζοφερό κόσμο του "Αδη.
Ό Αλέξιος,  ο Άνθρωπος του Θεού, αγαπούσε τον Θεό περισσότερο άπ’ ότι αγαπούσε τούς γονείς του, τη σύζυγο και τα πλούτη του! Έζησε δεκαεπτά χρόνια ως ζητιάνος, μακριά από την πατρική οικία και μετά άλλα δεκαεπτά, ως ένας άγνωστος, αξιοκαταφρόνητος και λοιδορούμενος μέσα στην πατρική οικία, στην εξώθυρα.

 Όλα αυτά τα έκανε αύτοθυσιαζόμενος, γιά την Αγάπη του  Θεού. Ό πολυεύσπλαχνος Θεός ανταποκρίθηκε στην αγάπη με Αγάπη: για τα τριάντα τέσσερα χρόνια κακοπαθειών του δούλου Του Αλεξίου, του χάρισε ζωή αιώνια και άληκτη ευφροσύνη στον ουρανό εν μέσω των αγγέλων και στη, γη την  άγια δόξα.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible