Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τό θαῦμα τῆς Ἁγίας Ἀναστασίας τῆς Ρωμαίας στόν Μακαριστό Ἀρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη

Τῌ ΚΘ’ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μνήμη τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Ἀναστασίας τῆς Ῥωμαίας

   *Διηγείται ο Μοναχός Δαμασκηνός το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον π. Γεώργιο Καψάνη, καθώς και θαυμαστά περιστατικά άλλων αδελφών της Μονής.

~ O Σεβαστός μας Γέροντας και (†) Καθηγούμενος της Iεράς Μονής μας Αρχιμ. π. Γεώργιος Καψάνης, όστις ανέλαβε το πηδάλιο διακυβερνήσεως της Μονής μας τον Οκτώβριο του 1974, υπέστη το 1990 νευραλγία του τριδύμου.


Επί 9 μήνες υπέφερε στο κρεββάτι με φρικτούς πόνους. Η Αγία Αναστασία παρουσιάσθηκε σ’ ένα ορθόδοξο Αφρικανό, τον Φουρτουνάτο, νυν Νεόφυτο Μοναχό, που εργάζεται ιεραποστολικώς στο Ορθόδοξο Κλιμάκιο της Κανάγκα Κογκο, φιλοξενούμενο επί 6 χρόνια της Μονής μας, στον ύπνο του και του έδωσε ένα φάκελλο λέγοντάς του:
«Δώσε αυτό το φάκελλο αύριο στον Γέροντα».
Καί από την αυριανή ημέρα απεκατεστάθη πλήρως η υγεία του Γέροντός μας.


  Αξιώθηκα κι εγώ ο γράφων να γνωρίσω και συνομιλήσω με παλαιούς Πατέρες, οι οποίοι μου διηγήθησαν περιστατικά επισκέψεως των Προστατών Αγίων μας.
~ Ο παπά-Διονύσιος, που καταγόταν από το Ζευγολατιό Καλαμάτας και τα δύο τελευταία χρόνια (1972-1974) εχρημάτισε και ηγούμενος της Μονής, μου είπε το εξής περιστατικό. Κάποτε, τον έπνιξαν οι λογισμοί φυγής για τους Αγίους Τόπους. Την νύκτα όμως ήλθαν στον ύπνο του οι τρεις Προστάτες και του είπαν να μη αναχωρήση διότι δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού.
~ Ο π. Δημήτριος, ο οποίος έζησε μόλις 23 χρόνια στην Μονή μας και κοιμήθηκε το 1977, σε ηλικία 46 ετών, μου είπε δύο σημεία σχετικά με την Αγία Αναστασία. Την μια φορά τον επισκέφθηκε η Αγία, την ώρα που εκείνος έκαμε τον κανόνα της προσευχής του. ῏Ηταν ντυμένη στα λευκά και σε εφηβική ηλικία. Βλέποντάς την εκείνος φοβήθηκε και την ρώτησε: «Μήπως είσαι πειρασμός;». Εκείνη με νεύμα τον διεβεβαίωσε ότι δεν είναι. Τού χαμογέλασε και ανεχώρησε.

~ Αλλη φορά την έστειλε ο π. Δημήτριος στον πατρικό του σπίτι, όπου διέμενε ο αδελφός του, για να θεραπεύση το παιδί του που ήταν άρρωστο. Η Αγία επήγε στον ύπνο του ανιψιού του και του είπε: «Μ’ έστειλε ο θείος σου να σε κάμω καλά. Είμαι η Αγία Αναστασία από το Μοναστήρι, όπου μένει ο θείος σου».
Αυτά και άλλα νεώτερα θαύματα έγιναν, όχι μόνο σε Αδελφούς της Μονής μας, αλλά και σε άλλους Αγιορείτες Πατέρας και Κληρικούς και ευλαβείς Χριστιανούς του κόσμου.

Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτη
– Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου 1999
 http://omothimadon.gr/?p=41109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible