Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πνευματικοί Διάλογοι μέ τόν Ρουμάνο ἡσυχαστή π. Ἡλίε Κλεόπα. Ἕκτη συνομιλία (ερωτ. 156-154)


Πνευματικοί Διάλογοι με τον Ρουμάνο ησυχαστή π. Ηλίε Κλεόπα
  Έκτη συνομιλία (ερωτ. 156-154)

156. Μπορεί πράγματι να βοηθήσει ό διάβολος τους ανθρώπους με την μαγεία από ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει ή δύναμις καί ή Χάρις του Θεού;

    Ας είναι σ' όλους γνωστό ότι οί δαίμονες δεν έχουν καμία δύναμη να θεραπεύσουν κάποιον, να αποκαλύψουν κακά έργα ή τους κακοποιούς. Αυτοί δεν μπορούν να επιτελέσουν πραγματικά θαύματα, αλλά μόνο κατά φαντασία εξαπατούν τους ολιγόπιστους καί απίστους.
 Αυτό μας το φανερώνει ό θειος πατήρ Ιωάννης ο Χρυσόστομος, λέγοντας: «Δεν βλέπεις ότι οί δαίμονες δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν ούτε ακόμη καί αυτούς τους μάγους καί υπηρέτες των από τα έλκη καί τίς καυτερές φυσαλίδες, πού τους προξένησε ό Μωυσής στην Αίγυπτο καί συ νομίζεις ότι έχουν να σε θεραπεύσουν; (Εξοδ. 9,11).
Καί εάν οί δαίμονες δεν λυπήθηκαν την ψυχή σου πώς θα λυπηθούν το σώμα σου; Εάν πασχίζουν να σε απομακρύνουν από την Βασιλεία του Θεού, πώς θα σε λυτρώσουν από την ασθένεια σου;

Αυτά είναι μόνο λόγια καί παραμύθια. Συνεπώς, μην εξαπατάσαι  χριστιανέ, διότι κανένας λύκος δεν μπορεί να γίνει πρόβατο, ούτε ό διάβολος να γίνει ποτέ γιατρός.
Διότι ευκολότερο είναι ή φωτιά να παγώσει το χιόνι παρά ό διάβολος να σε θεραπεύσει αληθινά» (Ομιλία περί διανομής του σίτου).
Λοιπόν, όταν εμείς αρρωστήσουμε ή έχουμε στενοχώριες, ή είμεθα από άλλους αδικημένοι, ή έχουμε πάθει ζημιές ή παιδιά ανύπαντρα, ή άλλες οικογενειακές δυσκολίες να μην τρέχουμε για βοήθεια στον διάβολο καί τους υπηρέτες του, οί όποιοι είναι μάγοι καί μάντεις, αλλά στην Εκκλησία καί τους Ιερείς, στην προσευχή, στην νηστεία καί γρήγορα θα βοηθήσει ό Φιλάγαθο Πατέρας μας, ό Όποιος μας έπλασε καί έχει φροντίδα για εμάς.
154. Ποιες είναι οί συνέπειες της μαγείας;

Όσοι ασχολούνται με τα μάγια ή τρέχουν στις μαγείες, διαπράττουν μεγάλη αμαρτία ενώπιον του Θεού καί εναντίον του Άγίου Πνεύματος, διότι αφήνουν τον Θεό καί ζητούν βοήθεια από τον  διάβολο. Αρνούνται τίς προσευχές της Εκκλησίας καί μπαίνουν στα σπίτια των μάγων.
Εγκαταλείπουν τους λειτουργούς του Χριστού καί πηγαίνουν στους υπηρέτες του σατανά. Δηλαδή, αφήνουν το ζών ύδωρ, τον Ιερέα καί την σωτήριο Χάρι της Εκκλησίας και για τα εμπαθή καί ανθρώπινα ενδιαφέροντα των ζητούν την συμπαράσταση των μάγων, πού είναι εχθροί του Χριστού. Αρνούνται την αλήθεια καί δέχονται το ψευδός, διότι όλα τα μαγικά λόγια καί επικλήσεις είναι ψεύδη καί δαιμονικές απάτες.
Μια τέτοια μεγάλη αμαρτία δεν συγχωρείται στους ενόχους ούτε στον παρόντα αιώνα ούτε στον μέλλοντα, όπως λέγει ό Χριστός, εάν δεν μετανοήσουν σ' όλη τους την ζωή. Εναντίον αυτών των μάγων ξεσπούν κάθε είδους κακίες καί κίνδυνοι.
Πρώτα - πρώτα τους ελέγχει ή συνείδησης των, διότι άφησαν τον Θεό καί ακολούθησαν τον διάβολο. Κατόπιν κανονίζονται να απέχουν από την Θεία Κοινωνία επί πολλά έτη, από 7 έως 15 καί ακόμη μέχρι 20. Αυτοί πού τρέχουν στους μάγους, αποβάλλουν από την ψυχή τους την Χάρι του Χριστού καί βάζουν στο σπίτι της καρδίας των το πνεύμα του σατανά.
Αρνούνται τον Χριστό καί ενώνονται με τον διάβολο. Όλοι αυτοί δεν πρέπει να ονομάζονται χριστιανοί, αλλά άποστάται. Τιμωρούνται από τον Θεό με ασθένειες καί μάλιστα ανίατες, με οικογενειακά προβλήματα, με ζημιές καί διενέξεις, με πτώχεια καί φοβερό θάνατο.
Καί εάν δεν εξομολογηθούν με δάκρυα, δεν θα σωθούν. Ενώ από την Εκκλησία αποβάλλονται τελείως, δηλαδή χωρίζονται από τον Χριστό καί παραδίνονται με την θέληση των στα χέρια του νοητού εχθρού.
Εάν πεθάνουν στην αμαρτία των αυτή, δεν κηδεύονται από ορθόδοξο Ιερέα, αλλά όπως οι ειδωλολάτρες καί οι αρνητές της πίστεως, προς αιώνια τιμωρία των στα βάσανα της κολάσεως. Αυτές λοιπόν είναι οί φοβερές συνέπειες της μαγείας.

Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη 1980

Πηγή στο διαδίκτυο - Ἐπιμέλεια κειμένου   Αναβάσεις
________________________________________________

Τό κείμενο προέρχεται ἀπό τά ἀρχεῖα τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ Γρηγοριάτου, ἀπό τήν ἱεραποστολή τοῦ Κογκό, τόν ὁποῖον καί εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τήν παραχώρηση τῶν ἀρχείων, ὅπως ἐπίσης εὐχαριστοῦμε καί τόν γέροντα τῆς Μονῆς Ὁσίου Γρηγορίου πατέρα Γεώργιο Καψάνη γιά τήν εὐλογία καί τήν ἄδεια δημοσίευσης.

Διαβάστε τα υπόλοιπα πατώντας 
Πνευματικοί Διάλογοι με τον Ρουμάνο ησυχαστή π. 
Ηλίε Κλεόπα
http://anavaseis.blogspot.gr/2012/07/156-154.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible