Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Χάρισμα κατά τῶν δαιμόνων. Γερόντισσα Μακαρία. Ἡ λαοφιλής μοναχή τῆς Ἁγίας Μαρίνας Βόνης

Χάρισμα κατά Δαιμόνων
Μόνο μαζί Του καί μαζί μέ τούς άγιους είμαστε πιο δυνατοί από κάθε κακό, από κάθε δαίμονα, έλεγε η Γερόντισσα.
Το κατεξοχήν δώρο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, πού εικονίζεται να συντρίβει με σφυρί τον εχθρό του ανθρώπου καί της σωτηρίας του, ήταν η μετοχή της διακονήτριάς της Μακαρίας στο χάρισμα κατά δαιμόνων, το οποίο ήταν συνδυασμένο μέ τη διόραση αυτής της ταπεινής καί γενναίας ασκήτριας.
Σε προσκυνητές πού πήγαιναν κάποτε στην Αγία Μαρίνα στήν άκρη του χωριού Θραψανό ένας μαύρος γέρος είπε να μην περάσουν από τό δρόμο πού ήταν ο Ναός του Τιμίου Σταυρού, γιατί θα πάθουν κακό. Όταν πήγαν στη Μακαρία, πριν πουν οτιδήποτε, εκείνη τούς μάλωσε πού άκουσαν τό μαύρο γέρο, τό διάβολο, ο οποίος δεν ήθελε να λάβουν την από του Σταυρού ευλογία πού κατεξοχήν τον έκαιγε.
Ιδίως γιά τή μεγάλη της αγάπη καί πίστη της στο Σταυρό ο Εσταυρωμένος Κύριος της χάρισε τη δύναμη να ηρεμεί τους δαιμονισμένους.
Η Γερόντισσα άρχισε καί σταύρωνε μικρούς καί μεγάλους, αφότου της παρουσιάστηκε ο Μέγας Αθανάσιος καί της χάρισε ένα μαύρο σταυρό περίπου πέντε εκατοστών. Γινόταν άπειρες θεραπείες καί τα δαιμόνια έφριτταν.
Ένα παιδάκι από το Θραψανό άρχισε ξαφνικά να πονάει καί να φωνάζει δυνατά. Στο γιατρό στάθηκε αδύνατο να τό βοηθήσει. Τό πήγαν στη διορατική ασκήτρια κι αυτή το σταύρωσε καί «είδε» ότι το παιδί έφαγε λουκάνικο πού το είχαν βλασφημήσει την ώρα πού το έφτιαχναν, γιατί έσπαζε! Μέ τή συμβουλή της έκαναν Λειτουργία, πέρασαν από πάνω του τα Άγια Μυστήρια καί τό παιδί έγινε καλά.
Κάποτε μια γυναίκα, ενώ καθόταν ήρεμη, μόλις είδε τό Σταυρό, άρχισε να φωνάζει δυνατά: «Μαρίνα, Μαρίνα» καί το στόμα της γύρισε πίσω στο σβέρκο της. Η Γερόντισσα άρχισε καί την σταύρωνε, μέχρις ότου συνήλθε. Στούς προσκυνητές πού απορούσαν γιά τό πάθημα της γυναίκας εξήγησε ότι την είχαν βλασφημήσει καί τό κακό αντέδρασε στο Σταυρό. Στην απορία: «Πώς έγινε αυτό, αφού φοράει δικό της σταυρό;» απάντησε ότι τό δικό της σταυρό η γυναίκα τόν είχε μολύνει.
Η ίδια αυτή γυναίκα από τον Ξυδά, κάτοικος Ηρακλείου, διηγήθηκε ότι αμέσως μετά τή βλαστήμια ένιωσε τό Σατανά να τή βασανίζει. Της διάβασαν τούς εξορκισμούς, αλλά αισθανόταν να καρφώνει τά νύχια του ο κακός και να την ενοχλεί έντονα στήν κοιλιά. Την πήγαν τέλος στήν Αγία Μαρίνα. Στο δρόμο έχασε το φώς της καί της κόπηκε η φωνή. Όταν έφτασαν, δεν μπόρεσαν να τή βάλουν μέσα στήν εκκλησία καί αναγκάστηκαν να τή σηκώσουν. Μια μοναχή άρχισε να τή σταυρώνει μέ τό κομποσκοίνι της, αλλά η γυναίκα χειροτέρευε. Κάλεσαν τότε τη Γερόντισσα Μακαρία, η οποία την ενθάρρυνε καί τή βεβαίωσε πώς θα γίνει καλά. Ζήτησε επίμονα από τόν ιερέα να κάνει Λειτουργία καί να περάσουν από πάνω της τά Άγια Μυστήρια. Στήν άρρωστη είπε: - Θα λείψω τρεις μέρες, αλλά μη φοβάσαι, εγώ θα είμαι μαζί σου. Όταν μετά την προσευχητική απουσία γύρισε, τή σταύρωσε μέ τό Σταυρό καί τό θαύμα έγινε. Η γυναίκα είδε το φως της καί δόξασε τό Θεό καί την Αγία Μαρίνα.
Η Γερόντισσα είχε τό χάρισμα να παίρνει τούς δαιμονισμένους σάν αρνάκια καί να τούς οδηγεί μπρος στήν εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Οι μοναχές Μητροδώρα καί Νυμφοδώρα, οι οποίες στο προχωρημένο πια γήρας της Γερόντισσας είχαν σταλεί από τή Μονή τους να τή διακονήσουν, προσπάθησαν παρόμοια να βοηθήσουν ένα δαιμονισμένο νέο άλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ειδοποίησαν τή Μακαρία καί εκείνη τους έκανε όλους στήν άκρη καί είπε: Κοίτα παλληκάρι καί δεν τό κάνουν καλά! Τόν πήρε από τό χέρι καί αυτός ήρεμος την ακολούθησε. Ο νέος θεραπεύτηκε.
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΑΡΙΑ. Η ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΟΝΗΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ.Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ 2012
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/12/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible