Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περαιτέρω ἀντιδράσεις γιά τήν ἐπίθεση κατά τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν στά Ἑλληνικά Σχολεῖα! 2)Παραιτήθηκε ἡ Δραγώνα;; 3)Ὅχι ἀλλες καταστροφές στήν Παιδεία

1)Αποφάσεις Δ.Σ. Συνδέσμου Κληρικών Χίου για το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα σημαντικά θέματα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Χίος, 24 Οκτωβρίου 2010
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ.: 28
Γραφείο: Αλεξάνδρου Παχνού 3 821 00 ΧΙΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου συνεδρίασε την Πέμπτη 21/10/2010.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή:

1) Το Δ.Σ. με νωπές ακόμα τις εικόνες από τις τραγικές επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χίο μας εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό ενός αξιόλογου συμπατριώτη μας στους Ολύμπους και τις καταστροφές στην περιουσία των πολιτών, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος εκφράζει προς όλους τους πλημμυροπαθείς την αμέριστη συμπαράστασή του και παρακαλεί την Ελληνική Πολιτεία δια των αρμοδίων φορέων της να παράσχει κάθε βοήθεια για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή της ακριτικής πατρίδας μας στους κανονικούς της ρυθμούς.
2) Με αφορμή την από 2-10-2010 δημοσίευση του νέου υπό συζήτηση Σχεδίου Προγράμματος μαθημάτων για τις τρεις τάξεις του Λυκείου που επεξεργάζεται και προωθεί ομάδα εργασίας του Υπουργείου Παιδείας κρίναμε απαραίτητο να διατυπώσουμε εγγράφως την έντονη διαμαρτυρία του Συνδέσμου μας για το ρόλο που προβλέπεται ότι θα έχει το θρησκευτικό μάθημα στο νέο σχολείο. Η ένταξη του θρησκευτικού μαθήματος σε πολυπληθείς ομάδες-κύκλους επιλεγόμενων μαθημάτων, μαζί με μαθήματα που έχουν διαφορετική γνωστική αποστολή και δεν έχουν κάποια συγγένεια με τα Θρησκευτικά, ή έχουν ιδιάζουσα βαρύτητα στο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την ύπαρξη του μαθήματος. Η επιστολή διαμαρτυρίας θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες προς το Υπουργείο Παιδείας και θα κοινοποιηθεί δεόντως.
3) Το Δ.Σ προωθώντας την ομόφωνη απόφαση-αίτημα της Γενικής μας Συνέλευσης για κατάργηση του ορίου ηλικίας που προβλέπεται για τους εν ενεργεία κληρικούς προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν (σήμερα ισχύει το 70ον έτος) και την απόλυτη εναρμόνιση και συμφωνία με τα όρια ηλικίας των Δημοσίων Υπαλλήλων (προαιρετικά 65ον) επικροτεί την πρόταση του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προς την Ιερά Σύνοδο για την τροποποίηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο σχετικό άρθρο. Το Δ. Σ. επικροτεί και όλες τις άλλες αποφάσεις-προτάσεις του Ι.Σ.Κ.Ε. (συνεδρίαση 27/9/1010) όπως διατυπώθηκαν στη σχετική ανακοίνωση του και αναμένει την εξέτασή τους από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
4) Το Δ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί πολλά από τα μέλη του Συνδέσμου μας επέλεξαν να έχουν ταυτόχρονα και την ιδιότητα του μέλους του Ι.Σ.Κ.Ε. μεταφέροντας στην ακριτική μας Χίο την δύναμη του αρχαιότερου και μεγαλύτερου εκκλησιαστικού Συνδέσμου, με τον οποίο υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία.
5) Το Δ.Σ. αποφάσισε για εφέτος να φιλοξενηθεί η ετήσια εορτή του προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 στις 5μ.μ. με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού.
6) Τέλος το Δ. Σ. παρουσιάζει στη χιακή κοινωνία το ημερολόγιο του Συνδέσμου για το 2011 που επιγράφεται «ΧΙΑΚΟΝ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ» και στα 13 φύλλα του ο αναγνώστης μπορεί να δει πέραν του εορτολογίου ολόκληρου του έτους και το ειδικό εορτολόγιο με τους Αγίους που γεννήθηκαν, ασκήτεψαν, μαρτύρησαν, διήλθαν εκ Χίου ή τιμώνται ιδιαίτερα στη νησιωτική μας μητρόπολη και τις εικόνες τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-- Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου --------------------Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πύρρος

Σύνδεσμος Κληρικών Χίου

 

2)Επιτέλους . Παραιτήθηκε η γγ του Υπ. Παιδείας Θάλεια Δραγώνα

Παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προτάσεις να γίνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία.

express.gr/23/10/2010

Υπό παραίτηση η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα;
Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε σήμερα ότι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα υπέβαλε την παραίτησή της στην υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, και ότι η υπουργός θα αποφασίσει αύριο η μεθαύριο αν θα την κάνει αποδεκτή. Η παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες φημολογίες- οφείλεται σε διάσταση απόψεων, αφού η ειδική γραμματέας φέρεται να έχει προτείνει να μετατραπεί σε προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στο νέο τύπο λυκείου. Η υπουργός Παιδείας, όμως, που ρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες είπε ότι δεν απαντά σε "διαρροές" και σε φήμες και ότι η ίδια θα ανακοινώσει τις αλλαγές στο λύκειο, μέσα στο Νοέμβριο. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση το μάθημα της Ιστορίας να είναι προαιρετικό. Μ.Π.

3) Ὅχι ἄλλες καταστροφές στήν Παιδεία

Αλλαγές στο Λύκειο και στο σχολείο: Μη τολμήσουν οι κρατούντες! Φτάνει πια!


ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι θρησκευτικά ομοιογενής. Σε ποσοστό εκπληκτικό. Είμαστε Ορθόδοξοι. Γύρω στο 97%. Άρχοντες και αρχόμενοι ανήκουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και είμαστε βαπτισμένοι. Όταν λοιπόν έρχεται το ορθόδοξο Ελληνικό κράτος και λέει στην Μάννα Εκκλησία, εκεί που ανήκει και εκεί που εντάχθηκε από πάππου προς πάππον και επανεντάσσεται κάθε φορά που εκκλησιάζεται και παρίσταται έστω σε Δοξολογίες και Λιτανείες, και της λέγει, «Εσύ μην ασχολείσαι», αυτό τουλάχιστον δεν είναι μόνο αχαριστία, αλλά και βλακώδης αντίφαση πρώτου μεγέθους.
Αυτό το σπίτι στο οποίο ζούμε και λέγεται Ελλάδα, είναι το Πατρικό μας σπίτι και τα θεμέλια τάβαλε η Εκκλησία με τα παιδιά της και το λαό του Θεού. Πως θα διώξουμε τη Μάννα μας από το σπίτι; Αυτή μας γέννησε και μας μεγάλωσε. Δεν είναι μητρυιά. Δεν μπήκε με το «έτσι θέλω» στο σπίτι μας. Μας θήλασε με το άδολο αποστολικό γάλα της Πίστεως στον Ιησού Χριστό. Δεν είναι ανοησία αυτό που γίνεται σήμερα, να ακούμε όλους τους άλλους και να διώχνουμε στο περιθώριο την Εκκλησία; Δεν είμαστε ένα μουσουλμανικό ή ένα βουδδιστικό κράτος και έρχεται η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και θέλει να ρυθμίσει τα του βίου και τα της Παιδείας των βουδδιστών ή των μωαμεθανών μαθητών. Για τα παιδιά της ενδιαφέρεται, με τα αφορώντα τα παιδιά της θέματα ασχολείται και προσπαθεί να βελτιώσει με τον λόγο της – και έχει λόγο εδώ στην Ελλάδα η Εκκλησία – τις συνθήκες ζωής και πνευματικότητας των τέκνων της.
Μήπως έχουμε πάθει σύγχυση φρενών; Μήπως κάποιοι θεωρούν αποκλειστικό προνόμιο των αθέων να δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών της Εκκλησίας; Ποιος είναι ο Κύριος του Αμπελώνος σ΄ αυτόν τον τόπο; Δεν είναι ο Χριστός; Δηλαδή «οι κρατούντες και γεγαυρωμένοι» ρώτησαν τους γονείς των παιδιών και τους κηδεμόνες τους αν θέλουν και στέργουν στον εξοβελισμό των θρησκευτικών, της γλώσσας και της Ιστορίας, με λίγα λόγια, του Χριστού, από τα σχολεία;
Πρώτον, το Σύνταγμά μας αναγνωρίζει επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη. Δεύτερον, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να απόσχει κάποιος μαθητής, από αθέους γονείς ή ετεροδόξους προερχόμενος, από το συγκεκριμένο ομολογιακό θρησκευτικό μάθημα. Τρίτον, και φοβερότερο, ελαχιστότατοι μαθητές τα προηγούμενα χρόνια ζήτησαν τέτοια απαλλαγή. Πέμπτον, οι μουσουλμάνοι κάνουν τα δικά τους μαθήματα στη Θράκη. Ποιος ο λόγος αυτής της τελευταίας επέμβασης στην ελληνορθόδοξη Παιδεία; Ποιος δίνει αυτές τις διαταγές κόντρα και ενάντια στον κυρίαρχο λαό;
Αν θέλουν να νομιμοποιήσουν τα νομοθετήματά τους οι του σχετικού Υπουργείου, ας τα θέσουν – αν τολμάνε – στην κρίση του λαού μας με δημοψήφισμα. Όχι στον «ναό» της κομματικής θρησκείας και ευλάβειας – τη Βουλή - που πέρασαν όλα τα άνομα και τις συνθήκες της ντροπής [Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη και Μνημόνιο]. Στο λαό κατευθείαν. Αλλά φοβούνται, διότι ο λαός ψήφισε. Ψήφισε τότε με τις ταυτότητες και ψηφίζει κάθε φορά Χριστούγεννα, Πάσχα, Μεγάλες Γιορτές, κλπ. στις Ενορίες των Ορθοδόξων. Η αποχή στις όποιες εκλογές είναι απέραντα μεγαλύτερη από την «εκκλησιαστική» αποχή. Κάθε μέρα ψηφίζουν οι Έλληνες: Πίστη και Εκκλησία. Δεν μπορεί κανένας να ξερριζώσει από τις ψυχές μας την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακόμη και οι φανατικοί άθεοι και «βαμμένοι» μαρξιστές, μπορεί στον Αγιασμό της Βουλής, λόγω κομματικής πειθαρχίας, να αντιδρούν, πλήν μιάς, αλλά ίσως στις προσωπικές τους στιγμές και αναφωνήσεις, και εκεί «παρά πάσαν προσδοκίαν» είναι παρών ο Θεός.
Θέλετε, κύριοι, άθρησκη και απάτριδα παιδεία, πρώτα θα απαλείψετε την επίκληση της Αγίας Τριάδος από την Προμετωπίδα του Ελληνικού Συντάγματος. Μετά θα βγάλετε τον Σταυρό από τη Σημαία. Ύστερα θα απαλείψετε όλες τις αναφορές στη θρησκεία των Πατέρων μας που έχει στο Σύνταγμα ο Νομοθέτης και στους όποιους Νόμους. Θα κατεβάσετε από Νοσοκομεία και Δικαστήρια, Σχολεία και Στρατό τα ιερά Σύμβολα. Δε θα ξαναπατήσετε το πόδι σας σε Δοξολογίες, ούτε η Εκκλησία θα παρίσταται πουθενά και θα δηλώσετε με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105, ότι είστε άθεοι, άθρησκοι, πολέμιοι, εκκλησιομάχοι, αρνησιπάτριδες, ανθέλληνες, ανιστόρητοι και κοσμοπολίτες. Κι όλα αυτά ενώπιον του κυρίαρχου λαού, γονέων, παππούδων και κηδεμόνων. Το τεκμήριο της Δημοκρατίας βρίσκεται στο λαό. Αί, με κάθε βεβαιότητα σας λέμε, τότε θα γίνει σεισμός. Ο λαός μας είναι σαν ένα ηφαίστειο. Τώρα φαίνεται ανενεργό και άκαπνο. Σβηστό. Σιγοβράζει όμως. Υπομένει και περιμένει. Πόσο θα αντέξει άλλο; Τάχασε όλα. Τώρα θα του πάρουν πίστη και ψυχή; Δε γίνεται! Θα εκραγεί. Θα φωνάξει! Και η φωνή του «ως φωνή καταρρακτών και υδάτων πολλών» θα συμπαρασύρει τα πάντα και τότε «εκλείψουσιν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι ώστε μη υπάρχειν αυτούς».
Εκτός και αν παρ΄ ελπίδα ο λαός μας αποφάσισε να γίνει Μητροκτόνος και να αυτοκτονήσει πνευματικά εγκαταλείποντας τη Μάννα Εκκλησία. Τότε, σ΄αυτή την περίπτωση η Ορθοδοξία θα αποτραβηχτεί στην άκρη, θα κηρύξει τον εαυτό της «εν διωγμώ» και ασφαλώς δεν θα πάθει τίποτε. Αλλοίμονο όμως στον πολύπαθο, τον πάντοτε ευκολόπιστο και πάντοτε προδομένο λαό μας.
Προτού όμως φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο, δε θάταν καλύτερα να σκεφθούμε ότι έχουμε και ψυχή και υπάρχει και Θεός και όλοι θα δώσουμε λόγο για τις αποφάσεις μας και τις πράξεις μας. Όλοι. Άρχοντες και αρχόμενοι. Εξάλλου εδώ, σ΄ αυτόν τον τόπο, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τους αγίους. Έχουμε ιστορία και πολιτισμό ζυμωμένα με πίστη και θαύματα. Κι όλα αυτά έχουν θρέψει τον λαό μας 2000 χρόνια. Κάθε λαός μάλιστα φροντίζει να ανατρέφει με τις αξίες και τις παραδόσεις του τα παιδιά του, τα νέα βλαστάρια.
Καλά, τι τους πειράζει και ποιους πειράζει η πίστη; Δεν είμαστε μια χώρα χριστιανική και ελληνική; Δεν σεβόμαστε και δεν βοηθούμε και με το παραπάνω τους μετανάστες; Που και ποιόν έβλαψε η χριστιανική ορθόδοξη πίστη; Τους επήλυδες; Αυτούς που δεν καλέσαμε, η Εκκλησία σα θεσμός , αλλά και τα παιδιά της σα κράτος, δίνουν και τη μπουκιά τους. Λοιπόν, ποια νεοεποχίτικα κέντρα ζητούν την αποχριστιανοποίησή μας; Γίναμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα και δεν το ξέρουμε; Θα υποχωρεί συνεχώς η συντριπτική πλειονοψηφεία του λαού μας στα νομοθετήματα τα υπαγορευμένα εκ Βρυξελλών; Ποιος μας κουνάει προειδοποιητικά και απειλητικά το δάχτυλο και όλοι οι κρατούντες, έχοντες και κατέχοντες, οι μεθύοντες με το κρασί της εξουσίας, κάνουν ρυθμίσεις σε βάρος του λαού μας και της Εκκλησίας του;
Λένε ότι εισβάλλει η Εκκλησία στη δημόσια ζωή. Μα τα ίδια τα παιδιά της ζητούν την ευλογία της. Σε υπηρεσίες, φορείς, θεσμούς, σχολεία. Έχει αιώνες τώρα διαμορφωθεί μια κουλτούρα και μια παράδοση. Η πίστη αγκαλιάζει όλη τη ζωή μας. Ο ίδιος λαός είμαστε και στην Εκκλησία και στην πολιτεία. Και στο δρόμο και στο στρατό. Και στο σχολείο και στο καφενείο. Και στο δικαστήριο και στο Ναό. Λοιπόν θα διχάσουμε το λαό; Η Εκκλησία ευλογεί εν καιρώ πολέμου, δικαίου βεβαίως, αμυντικού ή απελευθερωτικού, τα όπλα τα ιερά, και στην ειρήνη τα έργα της προόδου και της δημοκρατίας. Πού είναι το πρόβλημα;
Ακόμη και ο Στάλιν το 1941 στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο - έτσι ονομάστηκε - ενάντια στους Γερμανούς, κάλεσε, αυτός ο διώκτης και μεγάλος σφαγέας, την εκκλησία για να στηρίξει τον αγωνιζόμενο λαό. Ναι από σκοπιμότητα, όμως είχε συλλάβει την μεγάλη συμβολή της πίστης στην αποφασιστικότητα του λαού. Και τώρα ως γνωστόν όλα αυτά τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα με 70 χρόνια αθεϊα στην πλάτη τους γυρίζουν μαζικά και ενθουσιαστικά στην πίστη, επαναφέρουν θρησκευτικά και άλλα ηθικά και πατριωτικά στοιχεία στα σχολεία τους και μείς τα αρνούμαστε κατά τρόπο παγκόσμια πρωτάκουστο. Είμαστε παγκόσμια θλιβερή πρωτοτυπία. Για να δούμε λοιπόν ποιος θα χάσει τελικά;
Έλεγε και ο πρώην συνήγορος του πολίτη, για τα θρησκευτικά στο σχολείο, ότι το Σύνταγμα λέγει για ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων. Πές μας λοιπόν κ. Συνήγορε μια ηθική. Ποια ηθική αγωγή προτείνεις; Υπάρχει άλλη ηθική από τη χριστιανική και την ορθόδοξη; Την ηθική του Καντίου; Την μαρξιστική, η οποία κατατάσσει τον άνθρωπο στο επίπεδο του εργαλείου και του παραγωγικού μέσου; «Ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται και οι απόστολοι περί του Χριστού». Ακόμη και άθεοι, όπως ο Ρενάν, ομολόγησαν, παρά την απιστία τους, ότι η πιο τέλεια ηθική προσωπικότητα που πέρασε ποτέ από τη γη είναι ο Ιησούς Χριστός. Τα πιο τέλεια λόγια είναι του Χριστού! Ποια ηθική – και το βάλανε έτσι αόριστα για να περνάνε τα σχέδια των όποιων Παιδαγωγικών Ινστιτούτων- τη βουδδιστική ηθική που βύθισε μια ολόκληρη Ασία στη δυστυχία και την καταστροφή, που αναγνωρίζει ως βασικούς νόμους στη ζωή: τον πόνο, τα γηρατειά, τη φτώχεια και τον θάνατο και δεν ενθαρρύνει κανενός είδους φιλανθρωπία; ΄Η το Κοράνιο που σκόρπισε τη σφαγή και τον εξανδραποδισμό στους λαούς όπου πέρασε; ΄Η το Ταλμούδ των Εβραίων; Ύστερα, δεν ακούσατε ποτέ, ότι «ουδέποτε ελάλησεν άνθρωπος ούτως ως ούτος ο άνθρωπος»;, οι δε λόγοι Του δεν θα παρέλθουν ποτέ, διότι είναι μοναδικοί, ανεπανάληπτοι και τέλειοι, έστω κι αν παρέλθει ο ουρανός και η γη.
Αν στερήσουμε τα παιδιά από τα αθάνατα λόγια του Χριστού και την Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία αυτό θα γίνει επιστρεφόμενο βέλος – μπούμπερανγκ-. Θα χρειαστούμε δυνάμεις καταστολής αύριο για να συγκρατήσουμε τα χωρίς συνείδηση και πίστη παιδιά. Ούτε πάλι μπορούμε ν΄αφήσουμε τελείως αδίδακτα περί πίστεως και πατρίδος τα ελληνόπουλα, εφησυχάζοντες και αφήνοντάς τα στον νόμο της συνειδήσεως και μόνο. Ναι, είναι κάτι η συνείδηση, κάτι το σημαντικό, αλλά όχι σπάνια γίνεται λάστιχο, επηρεαζομένη από διάφορα κηρύγματα.
Λοιπόν, εάν δεν διδάξουμε τίποτε στα παιδιά χριστιανικό και ηθικό, ούτε τα βαφτίζουμε μικρά, ούτε τα κατηχούμε. Τότε, νάμαστε βέβαιοι, ότι άλλοι κακοί δάσκαλοι, της αναρχίας, ασυδοσίας και ανατροπής, θα σταλάξουν, το δηλητήριο στις ψυχές τους, απόντων ημών των δήθεν αμερολήπτων και ουδετέρων.
Αλλά όταν δεν πιστεύουμε, έτσι αποφασίζουμε. Δεν έχουμε εμπειρία της εν Χριστώ ζωής και παραδόσεως και εύκολα μετά υπακούμε στη Λέσχη Μπίλτεμπεργκ κλπ. Σπέρνουμε όμως ανέμους και θερίζουμε θύελλες. Και τούτο δυστυχώς συμβαίνει πάγια και διαχρονικά με την πολιτική που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας με οποιαδήποτε κυβέρνηση και κόμμα κι αν είναι στην εξουσία. Έγινε πλέον το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, Α-παιδευσίας και Μειονοτήτων.
Το διέλυσε το ελληνικό σχολείο αυτό το Υπουργείο. Έξω τα ορθόδοξα περιοδικά. Έξω και η παραδοσιακή γλώσσα. Έξω οι ιερείς να μη μιλάνε και να μη εξομολογούνε. Εκτός ο μαθητικός εκκλησιασμός. Ναι στην μικτοποίηση και μετά πάει το τσιγάρο και οι όποιες αμαρτωλές σχέσεις και καταστάσεις σύννεφο και τα μαθητικά απαράδεκτα βίντεό μας κάνουν το γύρο του κόσμου με τις ανήθικες πράξεις των μαθητών των ελληνικών σχολείων. Έξω τώρα τα Θρησκευτικά και η Ελληνική Ιστορία.
Ο λόγος λοιπόν είναι για τα παιδιά στο σχολείο κυρίως. Αυτά δέχονται τον βομβαρδισμό της νέας τάξης σήμερα. Αλλά και γι αυτά και για όλα τα παιδιά ο Κύριος είπε στους μαθητές Του: «Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με και μη κωλύετε αυτά». Τα δέχτηκε τα παιδιά ο Χριστός, τα αγκάλιασε, τα ασπάστηκε και τα ευλόγησε. Κι αν εκείνα τα παιδιά δεν μπόρεσαν διανοητικά μεν να επεξεργασθούν και να καταλάβουν στην εντέλεια την κίνηση και την ευλογία του Κυρίου, η χάρη Του ‘όμως πέρασε και πότισε τις ψυχές τους.

Μήπως χωρίς να το καταλάβουν οι κρατούντες κάνουν ένα αντίχριστο έργο; Θέλουν νούμερα χωρίς αντιστάσεις και βούληση; Τι είναι όμως η Εκκλησία μας; «Ο Χριστός μεθ΄ ημών παρατεινόμενος εις τους αιώνας». Τι τους πείραξε η Εκκλησία και η Ορθοδοξία; Μήπως με τα νομοσχέδιά τους βάζουν πόλεμο στον ουρανό; Η Εκκλησία όμως τελικά θα νικήσει. Ο Χριστός «εξήλθεν νικών και ίνα νικήση»! Πού είναι σήμερα οι πολεμήσαντες; «Απώλοντο»> Που είναι η Εκκλησία; «Υπέρ τον ήλιον λάμπει» και φωνάζει στους νέους, στους νεοέλληνες, «Νεανίσκοι ισχυροί εστέ και νενικήκατε τον πονηρόν και ο λόγος του Χριστού ενοικείτω εν υμίν πλουσίως»

Πηγή:Xριστιανική Εστία Λαμίας

 http://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible