Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Νοσηλευτική δεοντολογία.Σχέσεις νοσηλευτή μέ τούς ἄλλους συναδέλφους νοσηλευτές

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΩ: Η Αγία Φοίβη εις Κεχριές της Κορίνθου, η διακόνισσα του Αποστόλου Παύλου και προστάτης των νοσοκόμων που γιορτάζει στις 3 Σεπτεμβρίου.
 
Δ. ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Και πάλι θα πρέπει να τους αγαπά και να τους συμπεριφέρεται με την χριστιανική αγάπη και τα χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της που αναφέραμε και για τους ασθενείς. Επιπλέον θα πρέπει να είναι πολύ συνεργάσιμος και μετριόφρων (για όσα είναι σύμφωνα με το θέλημα του Θεού). Για να έχει επιτυχία αυτή η συνεργασία δεν θα πρέπει να περιφρονεί την βοήθεια και την συμβουλή ούτε και του πιο νέου νοσηλευτή αλλά να αισθάνεται με όλους τους συναδέλφους του σαν μια οικογένεια και σαν ένα σώμα, μια ψυχή που αγωνίζεται για έναν κοινό σκοπό και μια αποστολή, την σωματική ,την ψυχική και την πνευματική υγεία των ασθενών.
Μετριοφροσύνη δεν σημαίνει κολακεία των ανωτέρων αλλά συγκατάβαση στην αδυναμία των κατωτέρων (νέων και άπειρων νοσηλευτών) και των ομοίων συναδέλφων (λόγω δυστροπίας, ιδιορρυθμίας ή κάποιων παθών ο νοσηλευτής θα πρέπει να έχει υπομονή μαζί τους. Όχι καψώνια στους καινούργιους (να κάνουν τα πάντα και κυρίως αλλαγές σε πάνες) και εμείς να πίνουμε άνετα τον καφέ μας. Όχι καρφώματα για λάθη και κακή συμπεριφορά των συναδέλφων μας. Θα τους ελέγξουμε με αγάπη για να διορθωθούν ιδιαίτερα αν αυτή η συμπεριφορά τους βλάπτει τους ασθενείς. Να μην γινόμαστε προδότες. «Αν βλέπεις τον αδελφό σου στον δρόμο της αμαρτίας ρίξε στους ώμους του τον μανδύα της αγάπης»1( Άγιος Ισαάκ ο Σύρος). Όχι κλίκες μεταξύ μας και κουτσομπολιά. ‘Όχι συζητήσεις για αισχρά θέματα όπως π.χ. η ομοφυλοφιλία, πορνεία,σχέσεις κ.τ.λ. σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό και προκειμένου να αρέσουμε στους συναδέλφους μας και να θεωρηθούμε ως προχωρημένοι γιατί λέει ξεκάθαρα στη Αγία Γραφή ότι « Αν επιζητούσα να αρέσω στους ανθρώπους δεν θα ήμουν δούλος του Χριστού» (Προς Γαλάτας Α’ 10 ) και ότι τον χλιαρό ο Κύριος λέει αλλού «μέλλω σε εμέσαι εκ τουστόματος μου» (Αποκάλυψη Ιωάννου Γ’ 16-17) και αλλού λέει πως θα κριθούμε για κάθε λόγο που είπαμε2. Να είμαστε ειλικρινείς με τον Θεό, με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Όχι σε αυτόν που πιστεύει να μιλάμε για τα πράγματα του Θεού και σε άλλον που δεν τα δέχεται και δεν τα πιστεύει να μιλούμε και να ακούμε με προθυμία για σχέσεις, πορνείες, εκτρώσεις κ.τ.λ. και να μην αναφέρουμε ότι είναι αυτά αμαρτίες για να μην μας θεωρήσει οπισθοδρομικούς και γραφικούς. Αυτή η συμπεριφορά μαρτυρεί διπλοπροσωπία και υποκρισία. Πιστεύεις στις αλήθειες της Εκκλησίας μας ή μόνο λες ότι πιστεύεις; Πες λοιπόν αυτός είμαι. Αυτή είμαι. Αυτά πιστεύω, τις αλήθειες του Χριστού και σε όποιον αρέσω. Μα σου λένε θα σε καταγγείλω στον τάδε, θα σου κάνω δικαστήριο κ.τ.λ. Δεν με νοιάζει. Κάνε ό,τι θέλεις. Μου φτάνει που κοιμάμαι ήσυχος. Μου φτάνει που κοιμάμαι ήσυχη γιατί έχω την συνείδηση μου καθαρή ότι προσπάθησα να μην βλάψω τους αδελφούς μου και την κοινωνία, γιατί προσπάθησα να τηρήσω το θέλημα του Κυρίου μου, του Θεού που με έπλασε. Επιπλέον είναι εγκληματικό να αφήνουμε τον άλλον που δεν γνωρίζει στην πνευματική του τύφλα ενώ αν μιλήσουμε ακόμη και αν δεν το δεχτεί θα έχει ευκαιρία στο μέλλον να το σκεφτεί καλύτερα και ίσως να αναθεωρήσει και να μετανοήσει. Μην γινόμαστε δειλοί σαν κάποιους από τους Άρχοντες της εποχής του Χριστού που πίστεψαν στον Χριστό αλλά από φόβο μην τους διώξουν οι Φαρισαίοι από την συναγωγή δεν το ομολογούσαν. Αγάπησαν περισσότερο την δόξα των ανθρώπων από την δόξα του Θεού.3
Επιπλέον αν δειλιάζουμε να μιλήσουμε σε αυτά τα απλά καθημερινά θέματα για την αλήθεια της εκκλησίας μας τότε τι θα κάνουμε και πως θα αντιδράσουμε αν μας ζητήσουν να συνεργαστούμε σε κάτι χονδρό όπως π.χ. ο φόνος της έκτρωσης; Αν δεν προσπαθεί κανείς στα μικρά και σιωπά ακούγοντάς τα παθητικά, μην περιμένει να έχει δύναμη και ομολογία και στα μεγάλα. Όλα απαιτούν μια διάθεση και μια προσπάθεια πέρα από την ενίσχυση μας με την δύναμη του Θεού.

συνεχίζεται...


1 . «Ουράνια και επίγεια», ημερολόγιο 2012, εκδόσεις Σαίτης,ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012.
2.ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΚΕΦ. 12 ΣΤΙΧ. 36.
3. ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΕΦ. 12 ΣΤΙΧ.42-43.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η΄ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΜΩΒ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πηγή:Τό λάβαμε μέσω ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible