Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ἀνοικτή ἐπιστολή στήν Κυβέρνηση

 

Κύριε Υπουργέ,
Με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και πρόσφατα με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, μου ήρθαν στο νου οι παρακάτω ρήσεις -προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:
''Όσο ο κόσμος ξεφεύγει από το Θεό, τόσο θα περάσει πολλά κακά''.
''Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας''.
"Τό κακό θά σάς έρθη από τούς διαβασμένους"
Θα αναφερθώ σε δύο σημεία όσο αφορά το σύνολο των υπέρ του Νομοσχεδίου σχολίων:

α) Αγάπη δεν είναι να υποθάλπεις και να επιβραβεύεις τα πάθη, αλλά να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου να τα θεραπεύσει οδηγώντας τον στο πραγματικό ιατρείο και θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων που είναι η ορθόδοξη εκκλησία, όπου η συναίσθηση των αμαρτημάτων, η μετάνοια, η εξομολόγηση, η μυστηριακή ζωή και ο καθημερινός πνευματικός αγώνας αποκαθιστούν την πνευματική υγεία της ψυχής, αναμορφώνουν ψυχικά τον άνθρωπο και τον μεταμορφώνουν σε καινή κτίση.
Το παρόν νομοσχεδιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, οντολογία και φυσιολογία.
Το κακό δυστυχώς εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.Τι άλλο να περιμένουμε στη συνέχεια;
β)Η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση ''χρυσώνει'' το σκοταδισμό της και τον παρουσιάζει ως πολιτισμό, δικαιώματα και ελευθερία. Εμείς δυστυχώς τα αποδεχόμαστε αμαχητί, αδιαφορώντας για την πορεία αυτού του λαού που είναι βασισμένη στους λόγους του Ευαγγελίου και στην Ορθόδοξη παράδοση . Για τους υπέρμαχους δε της Ευρώπης και των θεσμών της, παραπέμπω στο κείμενο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς μέ τίτλο ΄΄Οἱ Εὐρωπαῖοι διώχνουν τόν Χριστό μέ κάθε τρόπο''.
Σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι που το κράτος μπορεί να προστατεύσει κάποια (κυρίως οικονομικά, κληρονομικά) δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, χωρίς να πλήττεται ο θεσμός της ελληνικής οικογενείας (θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους), ο οποίος κατοχυρώνεται συνταγματικά, καθώς και ο γάμος και η μητρότητα τα οποία επίσης τελούν υπό την προστασία του Κράτους (α 21 παρ. 1 Σ )
Τελειώνοντας, επειδή πιθανότα όσοι τάσσονται υπέρ του Νομοσχεδίου θεωρούν, αυτούς που τάσσονται κατά, γραφικούς, οπισθοδρομικούς, απολίτιστους κ.λπ. Και επειδή ίσως δεν καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να καταλάβουν ή καταλαβαίνουν με τον δικό τους τρόπο ''τα του Θεού'', ας σεβαστούν τουλάχιστον την συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων μέσω των οποίων εκφράζεται η αντίθεση στο παρόν -εξοφθάλμως και προφανέστατα αντισυνταγματικό- νομοσχέδιο, αφού από αυτά που διδαχθήκαμε στις πανεπιστημιακές αίθουσες το Σύνταγμα (στο προοίμιο του οποίου γίνεται επίκληση, όχι τυχαία νομιζω, "εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος" και στο άρθρο 3 αναγνωρίζεται ως "επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα " η θρησκεία της "Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού") ,είναι ο υπέρτατος νόμος του κράτους με τον οποίο οφείλει να συμφωνεί οποιοσδήποτε νέος νόμος που έρχεται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ας ευχηθούμε ότι δεν θα καταστεί για ακόμη μία φορά η δημόσια διαβούλευση (π.χ. Κάρτα του Πολίτη) μία απλή τυπική διαδικασία, χωρίς αντίκρυσμα.
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους και κυρίως τους κυβερνώντες, ώστε να μην προωθούνται και επικυρώνονται με νόμους οι επιταγές και τα συμφέροντα (κυρίως οικονομικά) κάποιων συγκεκριμένων ομάδων που από καιρού έχουν τοποθετηθεί κατά της Ελλάδας και του λαού της η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με το λόγο του Θεού, όπως αυτός μαρτυρείται μέσα στην Αγία Γραφή και στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.
Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους
  
Ε.Μ.Ζ.
Εκπαιδευτικός-Νομικός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible