Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ. ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΒΟΛΟΥ "Ὁ ἄγγελός της τήν μετέφερε θαυματουργικά σέ ὅλα τά πανάγια προσκυνήματα στούς θεοβάδιστους Ἁγίους Τόπους! "

Κάποτε, κατά την ολονυκτία της Αναστάσεως και ενώ ο Ιερέας διάβαζε τα πρώτα λόγια του Ευαγγελίου, δέχθηκε επίσκεψη της θείας Χάριτος, η οποία γέμισε την ψυχή της με άρρητη γεύση και ευωδία και απομάκρυνε τό αίσθημα της πείνας και της εξαντλήσεως.
Η ζωή της Μαρίας από τά πρώτα νεανικά της χρόνια ήταν γεμάτη με θαυμαστά περιστατικά, τά οποία φανέρωναν την εύνοια της θείας Πρόνοιας για την πιστή δούλη του Θεού που έπρεπε να φτάσει τον στόχο της, σε ένα άγιο προορισμό την ίδρυση ’Ιεράς Μονής που θα προετοίμαζε μοναχές για τον Παράδεισο! Περιστατικά, οράματα, όνειρα, πρόσωπα είχαν τεθεί στην υπηρεσία εκείνης που επρόκειτο να γίνει πνευματική μητέρα πολλών μοναζουσών, πολλών Ιερών Μονών στην Ελλάδα και τό εξωτερικό και αναρίθμητων αδελφών λαϊκών...
  Κατά την περίοδο εκείνη στα Καμίνια του Πειραιά γνώρισε έναν ασκητικό Γέροντα με προορατικό χάρισμα, ο οποίος την ωφέλησε πολύ, αποκαλύπτοντας της πολλά για τό μέλλον της. Σε άλλη περιοχή τών Αθηνών γνώρισε την ευσεβή Μικρασιάτισσα Νικολέττα, η οποία της χάρισε την θαυματουργή προσωπική της εικόνα της Παναγίας, για να την βάλει στην Μονή που θα πήγαινε να μονάσει. 
Εκείνα επίσης τά χρόνια, λόγω οικονομικής στενότητας, αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι της στους Αγίους Τόπους. Τότε έλαβε παρηγοριά εξ ουρανού: ο άγγελός της την μετέφερε θαυματουργικά σε όλα τά πανάγια προσκυνήματα στους θεοβάδιστους Αγίους Τόπους! Τό παράδοξο είναι ότι οι κυρίες, με τις οποίες θα πήγαινε και ήταν ήδη εκεί, την έβλεπαν σε όλα τά προσκυνήματα να προπορεύεται και να προσκυνά. Όταν επέστρεψαν, της παραπονέθηκαν για την στάση της αυτή. Όταν αργότερα ως Ηγουμένη επισκέφτηκε τούς Αγίους Τόπους, θυμόταν με λεπτομέρειες τά πάντα. Από αγάπη και ευλάβεια για τον Εσταυρωμένο Νυμφίο της ψυχής της αξιώθηκε τέσσερις φορές να προσκυνήσει στους Τόπους «όπου έστησαν οι πόδες του Κυρίου».

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/07/blog-post_74.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...