Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Λείψανα τοῦ Ὁσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) ἐπιστρέφουν στή γενέτειρά του στήν Γεωργία

Λείψανα του Οσίου Καρσλίδη επιστρέφουν στη γενέτειρά του στην Τσάλκα
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Τιακ Κιλισά, που θα φυλάσσονται η λάρνακα με τα οστά του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη (φωτ.: Σελίδα στο Facebook «Χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον»)

Η επιθυμία του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, που απεβίωσε το 1959 στη Δράμα, να επιστραφούν τα λείψανά του στη γενέτειρά του, το χωριό Χαντίκ της Τσάλκας της Γεωργίας –μια επιθυμία που έμαθαν από την ηγουμένη της μονής Αναλήψεως του Σωτήρος στη Δράμα–, δεν άφησε ασυγκίνητα τα έξι αδέλφια της οικογένειας Κόνοσοβ. Έτσι, ήρθαν σε επαφή με τη Μητρόπολη Δράμας για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιήσουν την τελευταία επιθυμία του Οσίου.
Με πρωτοβουλία των αδελφών, θα μεταφερθούν τμήματά του ιερού λειψάνου στο Πατριαρχείο Γεωργίας και στη μητρόπολη της Τσάλκας.


Η 30μελής αποστολή, που αποτελείται από τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο, ιερείς και μοναχές της μονής Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα Δράμας), τον συγγραφέα Σωκράτη Αγγελίδη και εκπροσώπους ποντιακών σωματείων, βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Εκεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως είπε στο pontos-news.gr ένας εκ των διοργανωτών, ο Ανατόλιος Γαληνίδης, θα τους υποδεχθεί αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας.
«Παρόλο που όλες οι πηγές λένε ότι είναι Αργυρουπολίτης, ο Γεώργιος Καρσλίδης γεννήθηκε το 1901 στο χωριό Χαντίκ της Τσάλκας», λέει ο Ανατόλιος Γαληνίδης παραπέμποντας στο ληξιαρχείο της Τιφλίδας όπου υπάρχει το πιστοποιητικό γέννησης.
Το Σάββατο η αποστολή θα επισκεφθεί τον μητροπολιτικό ναό της Τσάλκας, όπου θα δοθεί η μια λάρνακα με τμήμα από τα λείψανα του οσίου στον μητροπολίτη της περιοχής Ανανία, και από εκεί θα μεταβούν στο χωριό Τιακ Κιλισά, που είναι το κοντινότερο χωριό στη γενέτειρά του και διατηρεί μεγάλο ναό. Η λάρνακα θα φυλάσσεται στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Θα ακολουθήσει πανηγύρι, ενώ η αποστολή θα σταματήσει και στο χωριό Χαντίκ όπου θα τελεστεί τρισάγιο σε μνήμα συγγενούς του οσίου.

Το χωριό Τιακ κιλισά της Τσάλκας (φωτ.: Σελίδα στο Facebook «Χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον»)

Η παράδοση των ιερών λειψάνων στον Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄ θα γίνει την Κυριακή, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο, στον ιστορικό ναό Σιώνι.
Όπως λέει ο Ανατόλιος Γαληνίδης, είναι ιδιαίτερη χαρά για την κοινότητα, αλλά και για την Εκκλησία της Γεωργίας, καθώς όλοι ανυπομονούν για το γεγονός. Η αποστολή, τέλος, θα επισκεφθεί διάφορα χαρακτηριστικά μνημεία της Τιφλίδας αλλά και της Γεωργίας.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης
.pontos-news


http://proskynitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ