Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πρός τόν φίλον Γρηγόριον καί τόν ἀδελφόν τοῦ Γρηγορίου Καισάριον, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Πρός τόν φίλον Γρηγόριον (Ἐπιστολή 19, 71) καί τόν ἀδελφόν τοῦ Γρηγορίου Καισάριον (ἐπιστολή26) , 16-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Φόβος Θεοῦ ἤ φόβος κορωνοϊοῦ, 14-3-2020, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Φόβος Θεοῦ ἤ φόβος κορωνοϊοῦ, 14-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com
Κάνε ἐγγραφή στό κανάλι τοῦ "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Οἱ ἁμαρτίες εἶναι τό αἴτιο τῶν ἀσθενειῶν, Ἐπ. Νικηφόρου Θεοτόκη, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Οἱ ἁμαρτίες εἶναι τό αἴτιο τῶν ἀσθενειῶν (Β΄ Κυριακή τῶν Νηστειῶν), Ἐπ. Νικηφόρου Θεοτόκη, 15-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Τί θά πεῖ νά εἶσαι ἄνθρωπος τῆς Ἐκκλησίας; (Ἅγιος Ἰωάννης Κρονστάνδης)


Να τι θα πει, με απλά λόγια:

Βλέπεις έναν φτωχό που ζητάει ελεημοσύνη; Αναγνώρισε σ’ αυτόν τον αδελφό σου και ελέησέ τον, αντικρίζοντας στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Χριστό.
Σε επισκέπτεται ένας άνθρωπος γνωστός ή και άγνωστος; Δέξου τον όπως θα δεχόσουνα τον Κύριο, αν σου χτυπούσε την πόρτα. Αγκάλιασέ τον με την αγάπη σου, φιλοξένησέ τον με χαρά και συζήτησε μαζί του πνευματικά θέματα.
Βλέπεις έναν κληρικό; Αναγνώρισέ τον ως ποιμένα των λογικών προβάτων του Χριστού, που έργο του είναι να αναγεννά πνευματικά και να καθοδηγεί τους ανθρώπους προς την αιωνιότητα. Να πιστεύεις ότι στο πρόσωπό του αναπαύεται η χάρη του Αγίου Πνεύματος, από το οποίο έχει λάβει την εξουσία να διδάσκει, να τελεί τα θεία Μυστήρια και να ποιμαίνει τους χριστιανούς. Την ευλογία του αρχιερέα ή του ιερέα να τη δέχεσαι σαν ευλογία του Χριστού, και με ευπείθεια να τον ακούς όταν διδάσκει και νουθετεί, αλλά και όταν ελέγχει και επιτιμά.
Τα Μυστήρια να τα δέχεσαι από τα χέρια Του σαν από τα χέρια του ίδιου του Χριστού. Τα επιτίμια να τα δέχεσαι όμοια σαν από τον Χριστό. Στο πρόσωπο του αρχιερέα να τιμάς τη μορφή του Μεγάλου Αρχιερέα Χριστού. Μην ξεχνάς ότι μέσω αυτού μεταδίδονται η χάρη της ιεροσύνης και κάθε άλλο ουράνιο χάρισμα. Γι’ αυτό να υποτάσσεσαι στον επίσκοπο όπως στον Κύριο, βλέποντάς τον ως απόστολο και κανονικό διάδοχο της εξουσίας Εκείνου. Έτσι πιστεύει και έτσι πολιτεύεται ο γνήσιος άνθρωπος της Εκκλησίας.
Πρέπει ακόμα να έχεις βαθιά πεποίθηση ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, που είναι «μετά Θεόν η Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος η έχουσα», ο Τίμιος Πρόδρομος, ο πιο μεγάλος προφήτης που γεννήθηκε ποτέ (βλ. Λουκ. 7:28), οι άγιοι απόστολοι, οι πνευματοφόροι προφήτες, οι θεοφόροι πατέρες, οι μάρτυρες, οι όσιοι, οι δίκαιοι, όλοι οι άγιοι βρίσκονται σε ζωντανή επικοινωνία μ’ εμάς τους χριστιανούς που αγωνίζονται στη γη· είναι οι μεσίτες μας στον Κύριο, οι συμπαραστάτες και βοηθοί μας στα βιοτικά και πνευματικά μας προβλήματα, οι παρηγορητές μας στις δοκιμασίες, οι θεραπευτές μας στις αρρώστιες.

Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Πρόσεξε. Ἡ μεγάλη λύπη καί ἡ στενοχώρια δέν εἶναι ἀπό τό Θεό, εἶναι παγίδα τοῦ διαβόλου»

Η μεγάλη μου στενοχώρια μετετράπη σε απέραντη χαρά
Όταν πλησιάζαμε προς το τέλος της παραμονής μας, φόρεσε ο Γέροντας το πετραχήλι και αφού μας σκέπασε με αυτό, μας διάβασε τη θεόπνευστη ευχή, μας ευχήθηκε Χαρούμενη και Ευλογημένη Ανάσταση, 
Χρόνια πολλά και χριστιανικά και μας έδωσε την ευχή του. Μετά απ'όλα αυτά, η σύζυγος μου και το παιδί μου, πήγαν να ευχηθούν στο προσωπικό του Ησυχαστηρίου, ενώ εγώ παρέμεινα μόνος μου με τον
Παππούλη, ο οποίος τώρα, δεν ήταν μόνο περισσότερο καταλυτικός, αλλά και περισσότερο αποκαλυπτικός! Μου είπε τόσα πολλά και μου έκανε τέτοιες αποκαλύψεις, ιδίως γύρω από το υπηρεσιακό μου πρόβλημα που, ομολογώ, με άφησε άναυδο! Νόμιζε κανείς, πως διάβαζε από χειρογράφου όλα όσα μου είχαν συμβεί. 
- ' Όσον αφορά για σένα, μου είπε, όσο περισσότερο σε ταλαιπωρούν, τόσους περισσότερους στεφάνους δόξης σου προσθέτουν! Και να έχεις υπόψη σου, ότι όλα αυτά γίνονται ύστερα από θεία παραχώρηση και για το συμφέρον της ψυχής σου! Όλες οι διώξεις σε βάρος σου, εκεί αποβλέπουν. Δηλαδή στο συμφέρον της ψυχής σου, που είναι το παν! Εξάλλου, οι διώξεις εναντίον των χριστιανών είναι μέσα στο πρόγραμμα! Ξεχνάς τί είπε ο Ιησούς μας; Εάν το ξεχνάς, σου το υπενθυμίζω εγώ... ' Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν!'
Εάν αυτό το θυμάσαι μια φορά την ημέρα, θα πάψεις να ασχολείσαι στο μέλλον με το πρόβλημά σου. Γιατί θα το θεωρήσεις κάτι το φυσικό, το αναμενόμενο. Και τώρα, ήλθε η ώρα, να σου κάνω την τελευταία αποκάλυψη...' Έχεις πολύ καλή ψυχή! Γι'αυτό ο Θεός σε αγαπάει πάρα πολύ! Τ'άκουσες; Αυτό τα λέει όλα! Άντε! Πήγαινε στην ευχή του Χριστού και Καλή Ανάσταση!'

Ἀγοράκι, καρπός εὐχῶν τοῦ Γέροντος Ἰακώβου Τσαλίκη



Η κορούλα μας – διηγείται η κ. Μαρία Φούκα-Ρουμπάνη – πήγαινε μια χαρά στο σχολείο. Όμως στενοχωριόταν που δεν είχε παρέα στο σπίτι. Μας ζητούσε να της δώσωμε ένα αδελφάκι. Έγραψα στον π. Ιάκωβο ότι έχω μεγάλη επιθυμία ν’ αποκτήσω ένα γερό αγοράκι. Σε όλο το σόι του άντρα μου υπήρχαν όλο κορίτσια και κανένα αγόρι· και μου απάντησε:
«Για το θέμα της τεκνογονίας που μου γράφεις, είναι σωστό και άγιο, διότι ο Θεός είπε να αυξάνωνται και να πληθύνωνται οι άνθρωποι, αυτό είναι εντολή Θεού. Ως προς την υπόθεσιν αγόρι ή κορίτσι είναι βουλές του Θεού. Εσείς έχετε την πίστιν σας στον Επουράνιον Βασιλέα Ιησούν Χριστόν, και Εκείνος θα κανονίση αυτό που ζητάτε. Είδατε ότι και το παιδί σας θέλει την συντροφιά, αλλά εσείς κανονίσετε σαν αντρόγυνο και ο Θεός θα σας βοηθήση».
Και πράγματι με τις προσευχές του Γέροντα, σε λίγο καιρό ήμουνα έγκυος. Περίμενα με χαρά να έλθη στην οικογένεια το δεύτερο παιδί μας. Ο π. Ιάκωβος μου έγραφε: «Να προσέχης τώρα με την εγκυμοσύνη από στενοχώρια, κούραση κλπ. Προσευχή, παιδί μου, και όλα θα τακτοποιηθούν. Χαίρομαι πολύ που περνάς καλά με τον άντρα σου, όσον μπορείς να του δείχνης αγάπη και καλωσύνη, και να ξέρης ότι όπου είναι η αγάπη, εκεί είναι ο Θεός. Έχετε πίστιν Θεού, προσευχή και υπομονή· ποτέ δεν έλειψαν οι στενοχώριες και οι πικρίες από τον κόσμο, αλλά ας λέγωμεν “είη το Όνομα του Κυρίου ευλογημένον”».

Θά ἔρθει ἐπιδημία - Μητροπολίτης Αὐγουστίνος Καντιώτης


Θα έρθει επιδημία - Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης

https://www.youtube.com/watch?v=fzQLDUv_U0c&feature=youtu.be

ΘΕΟΛΟΓΟΙ… ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ…!




Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ…

 Κάποιος καθηγητής θεολόγος παραπληροφορώντας, δηλητηριάζει τους απλούς Ορθοδόξους Χριστιανούς και μάλιστα, ως προς την συμπεριφορά τους, στο μέγιστο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. 

Ισχυρίσθηκε, λοιπόν, ότι, δήθεν, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στην πρώτη του υποσημείωση στον ΚΗ’ κανόνα που προαναφέραμε, δικαιολογεί όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι, υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης κάποιας βαρειάς ασθένειας μέσα από την Θεία Κοινωνία, όταν οι πιστοί μεταλαμβάνουν από το ίδιο Άγιο Ποτήριο με την ίδια Αγία Λαβίδα και γι’ αυτό ότι δήθεν συνιστά, να χρησιμοποιούνται άλλα ιερά σκεύη, για τους ασθενείς από μεταδοτικές ασθένειες.
Όταν, όμως κάποιος, προστρέξει στο συγκεκριμένο κείμενο του προαναφερθέντος Ιερού κανόνος αλλά και της υποσημειώσεως, διαπιστώνει έκπληκτος ότι, όχι μόνο δεν δίδεται το παραμικρό επιχείρημα σ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι, από την Θεία Μετάληψη μπορεί να μεταδοθή κάποια ασθένεια, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!
Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, κανών της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου, αναφέρεται σε μία παλαιά συνήθεια που είχαν κάποιοι κληρικοί (μιλάμε για τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού μέχρι και τον έβδομο αιώνα), να αναμειγνύουν στην Αγία Τράπεζα το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δηλαδή τα Άχραντα Μυστήρια, με τα πρωτοεμφανιζόμενα σταφύλια στις αρχές του Αυγούστου. Ο συγκεκριμένος λοιπόν κανών, απαγορεύει ρητά και με την ποινή της καθαιρέσεως, εις βάρος των κληρικών που έπρατταν κάτι τέτοιο, να ξανασυμβεί μιά τέτοια ασεβής και αποτρόπαιη πράξη. Και γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα, ότι τα σταφύλια τα ευλογούν οι ιερείς μας στις 6 Αυγούστου, που είναι η εορτή της Μεταμορφώσεως και είναι τοποθετημένα μέσα σε κοφίνια, κάτω από την εικόνα του Χριστού, διαβάζοντας μια σχετική ευχή.

Πῶς ἀντιμετωπίζουμε τά πάθη; (Ἀββᾶς Δωρόθεος)



Τρεις είναι οι καταστάσεις των ανθρώπων. Ο ένας αφήνει ελεύθερο το πάθος του να εκδηλώνεται, ο άλλος δεν το αφήνει να εκδηλωθεί και ο τρίτος το ξεριζώνει. Αυτός που το αφήνει να εκδηλωθεί, ενεργεί όπως του υπαγορεύει το πάθος, σαν αυτό να ήταν δικαίωμά του. Αυτός που δεν επιτρέπει στο πάθος να εκδηλωθεί, ούτε το αφήνει ελεύθερο ούτε και το κόβει, αντίθετα το εξετάζει και το ξεπερνάει τη δύσκολη στιγμή, αλλά δεν παύει να το έχει. Και αυτός που ξεριζώνει το πάθος είναι όποιος αγωνίζεται και κάνει τα αντίθετα από αυτά που του υπαγορεύει το πάθος του.
Και οι τρεις αυτές καταστάσεις έχουν πολύ πλάτος. Να τι εννοώ. Σε ποιο πάθος θέλετε να αναφερθούμε και να το εξετάσουμε; Θέλετε να πούμε για την υπερηφάνεια; Να πούμε για τις επιπόλαιες ερωτικές σχέσεις; Ή για την έπαρση, επειδή πέφτουμε συχνά σ’ αυτή; Από έπαρση δε σηκώνει κανείς μια κουβέντα από τον αδελφό του. Μπορεί κάποιος να ακούσει μια κουβέντα και να ταραχθεί και να πει πέντε κουβέντες ή και δέκα για τη μια που άκουσε. Μετά μαλώνει και ταράζει τον άλλο. Και, όταν τελειώσει ο καβγάς, συνεχίζει να κάνει κακές σκέψεις για τον άνθρωπο που του είπε αυτή την κουβέντα και τη θυμάται με εμπάθεια και λυπάται που δεν του είπε ακόμα περισσότερα.

Ὅταν οἱ Χριστιανοί κάνανε ἱκετευτικά γονατίσματα στόν Θεό καί λιτανεῖες καί δέν κλείναν τίς Ἐκκλησιές τους [Σέρρες 1642]



Οργή Θεού οι επιδημίες στα 1642 στην περιοχή. Ναι, οργή Θεού. Οι θάνατοι ο ένας πίσω από τον άλλον. Πέρασε φθινόπωρο, χειμώνας, καλοκαίρι... κι η φοβερή επιδημία δεν άφησε σπίτι χωρίς τη θανατερή παρουσία της. Κανένας Σερραίος από τους πιο γέρους δεν θυμάται τέτοια καταστροφή. Τούρκοι, Χριστιανοί, Εβραίοι, Γύφτοι, πέθαιναν χιλιάδες από τη φοβερή επιδημία, την πανούκλα!
Μα δεν ήτανε μονάχα αυτή. Σύμμαχοί της ήρθαν στις Σέρρες η ευλογιά, η ψώρα και ο πονόματος. Στέναζε η «ωραία νύμφη του Στρυμόνος» από το φοβερό κακό.
Όμως από την ώρα που οι Χριστιανοί αρχίσανε τα ικετευτικά γονατίσματα στον Θεό και στις λιτανείες… από την ώρα που τα δακρυσμένα μάτια τους υψώθηκαν στον ουρανό και με συντριβή ομολόγησαν τις αμαρτίες τους… από την ώρα εκείνη το κακό κόπασε. Το μέγα θαύμα έγινε! Οι θάνατοι στους Σερραίους, τους Χριστιανούς, λιγόστεψαν, ενώ οι άλλοι πέθαιναν χιλιάδες.
- Οι Χριστιανοί μας κάνανε μάγια! Γι’ αυτό πεθαίνουμε εμείς! λέγαν οι Τούρκοι.

Ἀπαίτηση τῶν καιρῶν ἡ μετάνοια π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου


Ομιλία του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου. Ημερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία28-05-94

https://www.youtube.com/watch?v=Klq9AgFjOFY&feature=share&app=desktop

Ἐκκλησία Κύπρου: Ἡ Ἱ.Μ. Μόρφου συνεχίζει ἀπρόσκοπτα τό λειτουργικό της ἔργο




15 Μαρτίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ

Προς τους, Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους, τους ευλαβεστάτους εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και Ιεροψάλτες της Θεοσώστου Μητροπολιτικής περιφερείας Μόρφου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Πατροπαραδότως, σε δύσκολες στιγμές, περιστάσεις και ασθένειες, οι πιστοί της Εκκλησίας καταφεύγουν στις θείες Λειτουργίες, όπου, κατά τον ψαλμωδό, «Σώμα Χριστού μεταλαμβάνουσι, πηγής αθανάτου γεύονται». Άρα δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι, με αφορμή την παρούσα πανδημία του κορωνοϊού, να ενοχοποιήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως πηγή θανάτου, άπαγε της βλασφημίας!
Και, περαιτέρω, οι ιεροί χώροι των ναών, παρεκκλησίων και εξωκκλησίων μας, οι ιερές εικόνες, τα άγια λείψανα και ο Τίμιος Σταυρός, που συν Θεώ θα προσκυνήσουμε την επόμενη Κυριακή προς ενίσχυσή μας, είναι πηγές αγιασμού και θείας ενέργειας, που αποδιώκουν κάθε μολυσμό ψυχής και σώματος. Την ερχόμενη Κυριακή, τί Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;

«Ούδέποτε φταίει ὁ ἄλλος γιά κάποιο παράπτωμα, πάντοτε φταῖς ἐσύ»

Χρειάζεται φόβος και τρόμος, μην τυχόν και περιφρονήσω τον αδελφό μου, μην τυχόν νομίζω ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τις συμφορές μου, διότι αυτό είναι ξεπεσμός μου από τον Θεό. Ο άγιος Ισαάκ τονίζει: «Ουδέποτε φταίει ο άλλος για κάποιο παράπτωμα, πάντοτε φταις εσύ». Δεν σου φταίει ο άλλος επειδή εσύ κουράστηκες, αμάρτησες, δυσπίστησες, αλλοιώθηκες.

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης


https://paraklisi.blogspot.com/2020/01/blog-post_668.htm

Ἀνοικτή ἐπιστολή πρός τήν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος



Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς,

ἐν ὄψει τῆς ἔκτακτης σύγκλισης τῆς Δ. Ἱ. Σ. στίς 16 Μαρτίου τ.ἔ., γιά τήν λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγῳ τῆς ἐπιδημίας τοῦ κορωναϊοῦ, ἐπιτρέψατέ μου, νά θέσω στήν ἀγάπη σας, μερικές σκέψεις μου.

Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς,

καθώς ἡ πολιτική καί ἡ κοσμική πίεση, ὅπως φαντάζομαι θά εἶναι ἀφόρητη, πρός τήν κατεύθυνση τοῦ κλεισίματος τῶν ἐκκλησιῶν μας, σᾶς παρακαλῶ γονατιστός, νά σταθεῖτε στό ὕψος τῶν περιστάσεων καί νά μήν λυγίσετε.
Οἱ πολιτικοί ἄρχοντες καί οἱ λοιποί ποῦ σᾶς πιέζουν, ὅπως ἀποδεικνύεται, δέν πιστεύουν στόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό· δέν τολμοῦν οὔτε τήν εἰκόνα Του νά ἀντικρύσουν, γι’ αὐτό καί τήν ἐξόρισαν ἐδῶ καί ἀρκετές δεκαετίες ἀπό τήν Βουλή. Ἡ θολή κρίση τους, γίνεται μέ βάση τή δική τους ἄλογη λογική, τή λογική τοῦ ἄκοσμου κόσμου.
Ἐσεῖς ὅμως, Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς, παρά τίς μικρές παραφωνίες ποῦ παρατηρήθηκαν, πιστεύετε, ἔτσι δέν εἶναι; Πιστεύετε ὅτι στίς Ἐκκλησιές μας κάθε φορά ποῦ τελεῖται ἡ Θεία Λειτουργία, βρίσκεται ὁ Ἴδιος ὁ Χριστός, σωματικῶς, ἀνάμεσά μας. Πιστεύετε ὅτι ὅταν κοινωνοῦμε, μεταλαμβάνουμε τό Σῶμα καί τό Αἷμα τοῦ Χριστοῦ μας, καί ὄχι ψωμί καί κρασί. Αὐτός εἶναι καί ὁ λόγος, καί τόν γνωρίζετε καλύτερα ἀπό ἐμένα, πού ἡ Θεία Κοινωνία ΔΕΝ μεταδίδει κανένα νόσημα. Πιστεύετε ὅτι σέ ὅλες τίς Ἱερές Ἀκολουθίες βρίσκεται ὁ Παράκλητος, τό Πνεῦμα τῆς Ἀληθείας, ὁ Θεός μας, καί πώς, ὅταν βρισκόμαστε μαζί μέ τόν Θεό μας, ποιόν θά φοβηθοῦμε;
Ὁ ἅγιος Πορφύριος, ἤθελε τό μοναστήρι του νά εἶναι ἀνοικτό ἐπί 24ώρου βάσεως, γιά νά ἀγκαλιάζει τόν πονεμένο κάθε ὥρα καί στιγμή, ὅπως τά νοσοκομεῖα. Ἄλλωστε καί ἡ Ἐκκλησία θεραπευτήριο εἶναι· αὐτό δέν πιστεύετε καί Ἐσεῖς;

16 Μαρτίου. Τοῦ ἁγίου μάρτυρος Σαβίνου καί τοῦ ὁσίου πατρός ἡμῶν Χριστοδούλου τοῦ ἐν Πάτμῳ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. (Ἡσαΐου η΄ 13-22, θ΄ 1-7).
Ησ. 8,13            Κύριον αὐτὸν ἁγιάσατε, καὶ αὐτὸς ἔσται σου φόβος.
Ησ. 8,13                    Σεβασθήτε και υπακούσατε στον άγιον Κυριον, τιμήσατε αύτον· και μόνον ο φόβος, που εμπνέεται από αυτόν, ας είναι ο φόβος σας.

Ἔκκληση πρός τήν Ἱεραρχία ἀπό τόν πιστό λαό (Φ. Κεμεντζετζίδη), 15-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible