Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης:"Κάλεσμα γιά ἐγρήγορση καί ἀντίσταση"

 

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη
[Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023]


http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/09/blog-post_31.html

Τά ΜΜΕ καί ἡ ἀπάτη τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς.

 

Nioland

https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/10/τα-μμε-και-η-απάτη-της-κλιματικής-αλλαγ/

https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/10/τα-μμε-και-η-απάτη-της-κλιματικής-αλλαγ/

Ἡ σταθερότητα στὴν πίστη προϋποθέτει τήν ὀρθόδοξη ζωή , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Τὸ φῶς τοῦ Χριστοῦ στὴν Μεταμόρφωση , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ἡ συστηματικὴ διαστροφὴ τοῦ Εὐαγγελίου στὴν ἐποχή μας , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Κριτήριο σὲ ὅλα νὰ εἶναι ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ -Ἐμπόδιο ὁ σκοτισμένος νοῦς , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Ἀπόσπασμα _Τὸ κριτήριο μας σὲ ὅλα νὰ εἶναι ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ -Ὁ σκοτισμένος νοῦς ἐμποδίζει τὸν ἄνθρωπο νὰ κρίνει τὰ πράγματα σωστά , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης

Πῶς ὁ νοῦς ἐπιστρέφει στὴν καρδιά , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Χαρακτηριστικά τῆς ταπεινοφροσύνης (Ἅγιος Ἰσαάκ ὁ Σύρος)


Στον ταπεινόφρονα δε βλέπεις ποτέ βιασύνη και σύγχυση ή ενέργειες επείγουσας ανάγκης, ούτε θερμούς και κούφιους λογισμούς. Απεναντίας, σε κάθε περίσταση είναι αναπαυμένος. Εάν κολλήσει ο ουρανός με τη γη, ο ταπεινόφρων δε θορυβείται. Κάθε ήσυχος και πράος άνθρωπος δεν είναι ταπεινόφρων, όμως κάθε ταπεινόφρων είναι πράος και ήσυχος. Άμα δεν είσαι ταπεινόφρων, δεν μπορείς να είσαι συνεσταλμένος στους τρόπους σου, όμως συνεσταλμένους μη ταπεινόφρονες πολλούς θα συναντήσεις. Αυτό εννοούσε ο Κύριος, ο πράος και ταπεινός, όταν είπε: «Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών» (Ματθ. 11:21).
Ο ταπεινόφρων σε κάθε περίσταση είναι αναπαυμένος, γιατί τίποτε δεν υπάρχει γι’ αυτόν, που να κινήσει το νου του στο κακό ή να τον ταράξει. Και όπως δεν μπορεί κανείς να τρομάξει ένα βουνό, έτσι δεν τρομάζει από τίποτε ο νους του. Και αν δεν είναι παράλογο, θα λέγαμε ότι ο ταπεινόφρων δεν ανήκει σ’ αυτό τον κόσμο· διότι ούτε στα λυπηρά περιστατικά ταράζεται και αλλοιώνεται η ύπαρξή του, ούτε στα ευχάριστα εκπλήσσεται από θαυμασμό και χαλαρώνει. Όλη η ευφροσύνη και η χαρά του η αληθινή βρίσκεται στην απόλαυση του Κυρίου και Θεού του.

Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης


ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ
ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ
ΟΣΙΟΝ ΣΙΛΟΥΑΝΟΝ ΤΟΝ ΑΘΩΝΙΤΗΝ ΕΔΩ


Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ ΕΔΩ


Αυτό το νεοφανές άστρο του στερεώματος της Εκκλησίας, ο όσιος Σιλουανός -κατά κόσμον Συμεών Ιβάνοβιτς Αντόνωφ- γεννήθηκε το 1866 από γονείς χωρικούς της περιφέρειας Ταμπώφ της Ρωσίας. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών αναρωτιόταν: «Πού είναι αυτός ο Θεός; Όταν μεγαλώσω, θα γυρίσω όλη την γη αναζητώντας Τον!».


Όταν μεγάλωσε, οι «Βίοι των Αγίων» και τα θαύματά τους πυρπόλησαν την νεανική του καρδιά από αγάπη προς τον Θεό, ο νους του προσκολλήθηκε στην αδιάλειπτη μνήμη Του και προσευχόταν πολύ με δάκρυα. Η χαρισματική αυτή κατάσταση που διήρκησε τρεις μήνες, διήγηρε μέσα του τον πόθο για την μοναχική ζωή. Νέος όμως, εύθυμος εκ χαρακτήρος και προικισμένος με εξαιρετική φυσική δύναμη, επανήλθε στην κοσμική ζωή και συμμετείχε σε όλες τις διασκεδάσεις του χωριού. Κάποια ημέρα, σε μία συμπλοκή παρά λίγο θα σκότωνε έναν συγχωριανό του. Λίγο καιρό μετά από αυτό το επεισόδιο, αποκοιμήθηκε ελαφρά και είδε στον ύπνο του ένα φίδι να σύρεται μέσα του από το στόμα. Μαζί με την αηδία που ένιωσε, άκουσε την φωνή της Θεοτόκου να του λέει με ασυνήθιστη γλυκύτητα: «Κατάπιες στο όνειρό σου φίδι και δεν σου άρεσε· το ίδιο δεν αρέσει και σε μένα να βλέπω τα έργα σου!».

Ὑπεράριθμα ἔμβρυα τῆς ἐξωσωματικῆς. Ἄνθρωποι ἤ προϊόντα;


Διατίθενται για υιοθεσία και διαδικτυακά…


Η βιομηχανία γονιμότητας, μια επικερδής επιχείρηση με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων, «χρησιμοποιεί» την επιθυμία των ενηλίκων που θέλουν να γίνουν γονείς αλλά δεν μπορούν να συλλάβουν φυσικά. Όμως η διαδικασία έχει και συνιστώσες που δημιουργούν αδιέξοδα. Μία από αυτές είναι τα λεγόμενα «υπεράριθμα έμβρυα». Πρόκειται για έμβρυα-μικροσκοπικά παιδιά, τα οποία δημιουργούνται, καταψύχονται για μελλοντική χρήση, αλλά τελικά δεν εμφυτεύονται για διαφόρους λόγους.

Για όσα παραμένουν στη κατάψυξη λόγω αδυναμίας εμβρυομεταφοράς, οι επιλογές είναι να γίνει καταστροφή τους, να παραχωρηθούν στην επιστήμη για ερευνητικούς σκοπούς, ή να δωρηθούν σε άτομα με προβλήματα γονιμότητας. Οι δύο πρώτες επιλογές ισοδυναμούν με το θάνατο του εμβρύου-παιδιού, ενώ η τρίτη επιλογή σώζει τουλάχιστον τη ζωή του.

Ορισμένα άτομα που θέλουν να αποφύγουν το οικονομικό κόστος της εξωσωματικής ή έχουν πλήρη φυσική αδυναμία να τεκνοποιήσουν, στρέφονται στην υιοθεσία εμβρύων ή «γονιμοποιημένων ωαρίων», χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα «υπεράριθμα-κατεψυγμένα» έμβρυα.

Σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την εξωσωματική (1), η τεχνολογία αυτή θα ικανοποιεί τώρα και κοινωνικούς λόγους και όχι κατ΄ ανάγκη ζευγάρι γονέων. Θα εξυπηρετεί δηλ. και υποβοηθούμενο «πρόσωπο», ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι ιατρικής του αδυναμίας. Θα εξυπηρετούνται και αναπαραγωγικά υγιείς που δεν τεκνοποιούν λόγω πχ ομόφυλης σχέσης ή διότι επιλέγουν τη μονογονεϊκότητα ή πρόκειται για παρένθετες μητέρες.

Κυριακή Α Λουκᾶ. «Οἱ πονηροί ἄνθρωποι» Π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος


ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ΛΟΥΚΑ[: Β΄Τιμ.3,10-15]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Α΄ Λουκά με θέμα:

«ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 24-9-1989]

[Β223]

Ο Απόστολος Παύλος, αγαπητοί μου, γράφει στην Β΄ του προς Τιμόθεον επιστολή του που ακούσαμε σήμερα, από την Ρώμη, κάπου στα 66-67 μ.Χ. φυσικά. Είναι η τελευταία του επιστολή. Και θεωρείται το κύκνειον άσμα του, γιατί ο Απόστολος Παύλος μετά εμαρτύρησε στη Ρώμη, την ιδίαν χρονολογία, δηλαδή το 67 με 68.

Στην επιστολή του αυτή στον Τιμόθεο, που πολύ αγαπούσε και ήταν ήδη επίσκοπος Εφέσου, του γράφει πολύ σπουδαία από ποιμαντικής πλευράς πράγματα. Μεταξύ άλλων του τονίζει την επικειμένη αποστασία και μάλιστα παραθέτει έναν μακρύ κατάλογο, που κατά τις έσχατες ημέρες θα φθάσουν εκεί. Κατάλογο χαρακτηρισμών. Θα φθάσουν εκεί ως κατάντημα οι Χριστιανοί.

«Τοῦτο δὲ γίνωσκε»,του γράφει, «ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί (:Θα ‘ρθουν, θα σταθούν δύσκολοι καιροί)·ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι». Και παραθέτει, αγαπητοί μου, και απαριθμεί είκοσι δύο χαρακτηρισμούς! Όταν λέει «οι άνθρωποι» εννοεί οι Χριστιανοί! Θα είναι τέτοιοι, τέτοιοι, τέτοιοι. Βαρύτατα δε αμαρτήματα και πολύ δικαιολογημένα βάζει πρώτα το «φίλαυτοι». Διότι εκ της φιλαυτίας, είναι εκείνη η νοσηρά αγάπη του ανθρώπου προς τον εαυτόν του, απορρέουν όλα τα κακά, όλα τα πάθη, όλες οι κακίες, απορρέουν από την φιλαυτία. Μην το ξεχνούμε αυτό ποτέ.

Έναντι αυτής της φοβεράς καταστάσεως που ανεμένετο και φυσικά καταστάσεως αποστασίας, και φυσικά αυτή αρχίζει, κάθε κατάσταση, στους προφήτας, από την στιγμή που γράφουν την προφητεία· αρχίζει. Βεβαίως προοδευτικά, για να φθάσει εις το αποκορύφωμα. Έναντι λοιπόν αυτής της καταστάσεως, ο Απόστολος Παύλος γράφει εις τον Τιμόθεον, δια να τον καταστήσει ενήμερον και έτοιμον να προσέχει τόσο τον εαυτό του να μην πέσει, αλλά και το ποίμνιο που του ενεπιστεύθη ο Κύριος, να το επιμεληθεί και να το στηρίξει και να το προσέξει. Γι'αυτό γράφει: «Σύ δέ παρηκολούθηκάς μου…» κ.τ.λ. από τη σημερινή αποστολική περικοπή, «εν αντιθέσει με εκείνα που σου γράφω πιο πάνω», που δεν τα ακούσαμε σήμερα στην αποστολική περικοπή, «Σύ δέ», αυτό το «δέ» το αντιθετικόν, «αυτά μεν για κείνους, συ όμως, ‘’σύ δε’’, μου έχεις παρακολουθήσει τον τρόπο μου, την ζωή μου, τους διωγμούς μου και μάλιστα τον διωγμόν στα Λύστρα», από τα οποία Λύστρα κατήγετο ο Τιμόθεος, και ήτο αυτόπτης μάρτυς του λιθοβολισμού του Στεφάνου, «και ότι απ΄ όλα αυτά με απήλλαξεν ο Κύριος», αλλά επιπροσθέτει: «Καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ ᾽Ιησοῦ διωχθήσονται(:Και όποιος θέλει πραγματικά να ζήσει την ευσέβεια, θα διωχθεί)· πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι(:Αλλά πονηροί άνθρωποι και γόητες- ἐπαοιδοί, ἐπαοιδός, δηλαδή μάγος- αυτοί, λέγει, θα προκόψουν στο χειρότερο. Πλανώντες και πλανώμενοι. Πλανούν και πλανώνται). Σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης». «Συ όμως, πρόσεξε, Τιμόθεε. Θα μείνεις σε εκείνα που έμαθες και σε εκείνα που πήρες την πίστωσιν ότι είναι αληθή)».

27 Σεπτεμβρίου. Καλλιστράτου μάρτυρος (†304)· Ἀριστάρχου ἀποστόλου, Ἀκυλίνης νεομάρτυρος (†1764). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Τετ. ιζ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἐφεσ. γ΄ 8-21).

Εφ. 3,8              ἐμοὶ τῷ ἐλαχιστοτέρῳ πάντων τῶν ἁγίων ἐδόθη ἡ χάρις αὕτη, ἐν τοῖς ἔθνεσιν εὐαγγελίσασθαι τὸν ἀνεξιχνίαστον πλοῦτον τοῦ Χριστοῦ

Εφ. 3,8                      Πράγματι εις εμέ, τον πλέον ελάχιστον από όλους τους Χριστιανούς, εδόθη αυτή η χάρις να κηρύττω μεταξύ των εθνικών το χαρμόσυνον μήνυμα και να κάμνω γνωστόν τον ανεξερεύνητον και ακατάληπτον από κάθε διάνοιαν πλούτον των ευλογιών του Χριστού προς όλους μας.

Ὁ Συνοδικός Μητροπολίτης καί οἱ παραθρησκευτικές ἀντιλήψεις

 ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Πρίν προλάβουμε νά καταλάβουμε ποιοί εἶναι οἱ «παραθρησκευτικοί», κυκλοφορήθηκε τίς τελευταῖες ἡμέρες στό διαδίκτυο, βίντεο τό ὁποῖο δείχνει χειροτονία εὐαγγελικοῦ ἱερέα, παρουσίᾳ τοῦ τοπικοῦ Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, ὁ ὁποῖος εἶναι μέλος τῆς τρέχουσας ΔΙΣ. Μετά τό πέρας τῆς χειροτονίας, ὁ Μητροπολίτης κλήθηκε ἀπό τόν ποιμένα τῆς εὐαγγελικῆς «ἐκκλησίας» νά μιλήσει στούς παρευρισκομένους.
Ὁ λόγος τοῦ Μητροπολίτη ἦταν πολύ θερμός, σάν νά πραγματοποιήθηκε χειροτονία Ὀρθοδόξου ἱερέα! Μίλησε γιά ἕνα «Πάσχα» πού ἔγινε μέ τά τόσα «ὡραῖα, σοφά καί πνευματικά» λόγια πού εἰπώθηκαν κατά τή χειροτονία. Μάλιστα, δεσμεύτηκε στό νέο ποιμένα «νά δώσουν μία κοινή μαρτυρία στόν σύγχρονο κόσμο»[1]. Ποιά κοινή μαρτυρία μπορεῖ νά δώσει ἡ Ὀρθοδοξία μέ τήν αἵρεση; τίς δέ συμφώνησις Χριστοῦ πρός Βελιάρ;[2]

Οἱ ἄνθρωποι πού βρίσκονται στήν πλάνη, εἶναι ἀπόλυτα...
συμπαθεῖς καί ὀφείλουμε ὅλοι οἱ Ὀρθόδοξοι νά προσευχόμαστε καί νά προσπαθοῦμε γιά τήν ἐπιστροφή τους στή Μία καί μοναδική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Μέ τήν κολακεία τῆς πλάνης, καμμία διόρθωση δέν πρόκειται νά βροῦν οἱ ἴδιοι, ἀντιθέτως κινδυνεύουν καί οἱ Ὀρθόδοξοι νά παρασυρθοῦν καί νά πιστέψουν ὅτι εἴμαστε τό ἴδιο, ἀφοῦ ὁ Ὀρθόδοξος Μητροπολίτης συμπορεύεται μαζί τους σάν νά μήν ὑπάρχει καμία δογματική διαφορά.

Μάλιστα, οἱ Ὀρθόδοξοι ἀποτελοῦν πεδίο προσηλυτισμοῦ τῶν συγκεκριμένων ὁμάδων, οἱ ὁποῖες διεξάγουν πολυδάπανες δραστηριότητες προκειμένου νά κάνουν ἔστω καί ἕναν προσήλυτο. Ὅμως, ἡ μία ψυχή πού θά παρασυρθεῖ ἀπό ἄγνοια, ἀλλά καί ἐξαιτίας τῆς ἀνεπαρκοῦς παρουσίασης τῆς Ὀρθοδόξου διδασκαλίας ἀπό τούς ἐκπροσώπους τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας ἤ τῆς ὀλιγωρίας τους, ὡς αἰώνια καί ἀθάνατη, ἀξίζει περισσότερο ἀπό ὅλο τό φθαρτό κόσμο.

«1 ἑκατομμύριο Καναδοί ἀντιστέκονται στήν ‘ΛΟΑΤΚΙ Ἐπιβολή’»


Σεπτέμβριος 21, 2023. Ελλάδα.

Η αντίσταση στην απόκλιση ΛΟΑΤ/ LGBT αυξάνεται στον Καναδά. Η ΛΟΑΤΚΙ τρομοκρατία, που κυριολεκτικά έχει καταλάβει την αμερικανική ήπειρο, έχει ξεπεράσει τα όριά της, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η ΛΟΑΤ επιβολή, που στοχεύει στην οικογενειακή δομή και πρόσφατα επιχειρήθηκε να εξομαλυνθεί με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις με το όνομα «εκπαίδευση» σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα των παιδιών, έχει ξεσηκώσει όλο τον κόσμο.

Μια συγκέντρωση «1 εκατομμύριο πορεία για τα παιδιά» πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας ή φυλής, συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές διδασκαλίας σχετικά με την ταυτότητα φύλου στα σχολεία.

Η ΛΟΑΤ επιβολή, που στοχεύει στην οικογενειακή δομή και πρόσφατα επιχειρήθηκε να ομαλοποιηθεί με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα των παιδιών, έχει κινητοποιήσει όλο τον κόσμο.

Η LGBT τρομοκρατία, που έχει κυριολεκτικά ομήρους την αμερικανική ήπειρο, έχει ξεπεράσει τα όριά της.

Η ενθάρρυνση του Καναδά για διεστραμμένες δραστηριότητες LGBT σε παιδιά στα σχολεία αντιμετωπίστηκε με οργή από τις οικογένειες.

Ψυχικά, ὅμως, δέν θά βρίσκετε ἡρεμία...

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε τα εξής για τις ημέρες μας:
"Θα’ ρθει καιρός, που σωματικά δεν θα κουράζεσθε, όταν θα δουλεύεται. Άλλοι θα σας πηγαίνουν. Ψυχικά, όμως, δεν θα βρίσκετε ηρεμία".
Τις σημερινές πονηρές ημέρες μας, όπου, όντως, ο σημερινός άνθρωπος βασανίζεται και υποφέρει από ποικίλα πάθη, αδυναμίες, ψυχικά και σωματικά νοσήματα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible