Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Πλάνες τῶν Προτεσταντῶν , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Καμμία συμμετοχή στά καρναβάλια- οὔτε ἁπλή παρουσία τῶν παιδιῶν καί ἡμῶν, Ἀρχ. Σάββα Ἀγιορείτου

 

Περί τοῦ φυσικού νόμου, τῆς συνείδησης πού ἔχει βάλει ὁ Θεός σέ ὅλους τούς ἀνθρώπους, Ἀββᾶ Ἰσαάκ-Ἀσκητικά, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

ΟΜΙΛΙΑ_6. Περί του φυσικού νόμου, της συνείδησης που έχει βάλει ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους, Αββά Ισαάκ-Ασκητικά, 5-2-2023, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

Τό μέγα βάρος τῶν ἁμαρτιῶν μας, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου

ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ_Το μέγα βάρος των αμαρτιών μας, Αγ. Νικοδήμου Αγιορειτου- Πνευματικά γυμνασματα, μελέτη 6η, Β' μέρος, 4-2-2023, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

Ἡ μεγάλη ἀχαριστία ἀπέναντι στίς εὐεργεσίες τοῦ Θεοῦ πού δείχνει ὁ ἄνθρωπος μέ τίς ἁμαρτίες του, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου. Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


ΚΗΡΥΓΜΑ_Η μεγάλη αχαριστία απέναντι στις ευεργεσίες του Θεού που δείχνει  ο άνθρωπος με τις αμαρτίες του, Αγ. Νικοδήμου Αγιορειτου- Πνευματικά γυμνασματα, μελέτη 6η, Γ' μέρος, 5-2-2023, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 6-2-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 6-2-2023
https://www.youtube.com/live/-cke87QcCKM?feature=share

Ἀπό τή διήγηση τῶν θαυμάτων τῶν ἁγίων ἀναργύρων Κύρου καί Ἰωάννη (γ΄) (Ἅγιος Σωφρόνιος Ἱεροσολύμων)

Για τη Μαρτυρία, που από επήρεια έπασχε στα σπλάχνα της

Ας παρακολουθήσουμε την ασθένεια της Μαρτυρίας, αλλά και ας μη παραβλέψουμε και τη θεραπεία της, ώστε όχι μόνον να στυγνάζουμε για το πάθος, αλλά και να χαρούμε μαθαίνοντας την ίαση.

Δεινή ήταν η αρρώστια της και απερίγραπτη, γιατί δεν ήταν από φυσική αιτία, όπως όλες οι άλλες αρρώστιες, που συμβαίνουν από τη κράση και από την κίνηση των υγρών του σώματος, αλλά από εκείνες που γίνονται από επήρεια ή από φθόνο και από τη μοχθηρία ανθρώπων, που είναι χωρίς Θεό μέσα τους και που έχουν βάλει στόχο να αφανίσουν τους συνανθρώπους τους. Εάν λοιπόν η πάσχουσα έπασχε από κάποιο δηλητήριο, είτε από βλαπτικές των δαιμόνων επιθέσεις και μάστιγες, το αγνοούμε σαν άνθρωποι, και μόνον ο Θεός το ξέρει που γνωρίζει οτιδήποτε προτού ακόμη αυτό γίνει.

Φώναζε δε η γυναίκα ότι πάσχει στα σπλάχνα της και κόπτονταν και σπαράσσονταν, όμως τους ερωτώντες δεν διαφώτιζε για την αιτία της ασθένειας. Συρρέοντας και πάλι οι άριστοι από τους γιατρούς, ούτε το πάθος κατενόησαν ποιο είναι, ούτε την αιτία της αρρώστιας διέγνωσαν, ούτε καν μπόρεσαν να προσφέρουν ένα φάρμακο, αλλά χωρίς να μπορούν να ωφελήσουν και σαν να μην είχαν καν φανεί, έκαμαν πίσω.

Νταβός 2023: Ψηφιακό φακέλωμα, ἐγκεφαλικά ἐμφυτεύματα, ἀνήθικη προπαγάνδα –Ἡ φρικτή ἀτζέντα τοῦ Παγκόσμιου Οἰκονομικού Φόρουμ


Νταβός 2023: Ψηφιακό φακέλωμα, εγκεφαλικά εμφυτεύματα, ανήθικη προπαγάνδα – H φρικτή ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν κρατά ούτε τα προσχήματα πια - Οι στόχοι που τέθηκαν στο Νταβός αποκαλύπτουν την επιδίωξη μιας εφιαλτικής δυστοπίας

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Νταβός 2023: Όλο και περισσότερο αρχίζει να συνειδητοποιεί ο κόσμος πως η λυκοσυμμαχία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) αποτελεί την πραγματική υπερ – κυβέρνηση του Δυτικού κόσμου, αφού εκεί κλίνουν ευλαβικά το «γόνυ» οι περισσότεροι ηγέτες της Δύσης και από εκεί εκπορεύεται η νεοταξική ατζέντα που μοιράζεται στις κυβερνήσεις σαν ιερό εγχειρίδιο.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε συνοπτικά τις «γραμμές» που χαράχθηκαν στο ετήσιο συνέδριο του WEF στο Νταβός.

Παγκόσμιο ψηφιακό φακέλωμα και εμβολιασμοί για νέες πανδημίες

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός και υπερ – διεθνιστής Τόνι Μπλερ o οποίος είχε αποκαλέσει δημοσίως «ηλίθιους» όσους πολίτες άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να μην δεχθούν το πειραματικό mRNA σκεύασμα των φαρμακευτικών, ζήτησε να δημιουργηθεί μια διεθνής βάση δεδομένων που θα καταχωρεί και θα πιστοποιεί ψηφιακά ποιοι πολίτες είναι υγειονομικά «καθαροί» και υπάκουοι στις απολυταρχικές υποχρεωτικότητες, και ποιοι είναι «απείθαρχοι» και «επικίνδυνοι», ούτως ώστε να καθιερωθούν τα πλαίσια για πολίτες δύο ταχυτήτων.

Το διεθνές υγειονομικό «φακέλωμα» είναι μία εκ των βασικών επιδιώξεων του WEF, ώστε να διασφαλιστεί η θεσμική οδός για μόνιμη, σίγουρη και σταθερή «πελατεία» για τα μελλοντικά σκευάσματα που θα προωθούνται έπειτα από τα μεγάλα deals των «big pharma» με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Οι δε επιστημονικές οδηγίες (δηλαδή οι ντιρεκτίβες) για την αντιμετώπιση υπαρκτών και ανύπαρκτων πανδημιών θα παραδίδονται στα κράτη υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, που το WEF σκοπεύει να του δώσει αρμοδιότητες υπερεξουσίας.

Εντύπωση προκάλεσε και το ότι ο Τόνι Μπλερ μίλησε με ιδιαίτερη σιγουριά για επερχόμενες… πανδημίες και σκευάσματα που θα απαιτούν πολλαπλές δόσεις, σαν να διαθέτει… προφητικό χάρισμα. Ο ορισμός της αυτοεκπληρούμενης «προφητείας» δηλαδή. Από εκεί που οι πανδημίες που γνώρισε τους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα ακολουθούσαν ένα μοτίβο εμφάνισης ανά περίπου 100 έτη (18ο αιώνα εμφανίστηκε η Πανούκλα, 19ο αιώνα η Χολέρα, 20ο αιώνα η Ισπανική Γρίπη, 21ο ο Κορωνοϊός), ξαφνικά οι πανδημίες εμφανίζονται σαν να… συνωστίζονται σε ουρά αναμονής για να πλήξουν τον κόσμο.

«Εργαζόμαστε για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη»

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου:Ἡ Ταπεινοφροσύνη. Ἁγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ[:Λουκ. 18, 9-14]

Πνευματικά θησαυρίσματα από ομιλίες του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ

Αν η αμαρτία, όταν είναι ενωμένη με την ταπεινοφροσύνη, τρέχει τόσο γρήγορα στο δρόμο της θεϊκής ευσπλαχνίας, ώστε μπορεί να ξεπεράσει και την αρετή που τρέχει με αλαζονεία, τότε πού δεν θα φτάσει η αρετή, όταν συνυπάρχει με την ταπεινοφροσύνη; Αν εκείνοι που ομολογούν τα αμαρτήματά τους, βρίσκουν έλεος από τον Κύριο, τότε πόσα στεφάνια δεν θα κερδίσουν εκείνοι που έχουν πλήρη επίγνωση των αγαθών τους πράξεων και παραμένουν ταπεινοί;

Έχεις πραγματοποιήσει αναρίθμητα καλά έργα; Έχεις αποκτήσει κάθε αρετή; Όλα αυτά είναι μάταια και ανώφελα, αν δεν συνοδεύονται από την ταπεινοφροσύνη. Κανένα, μα κανένα κατόρθωμα δεν μπορεί να σταθεί δίχως αυτήν.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με σώμα και ψυχή, δηλαδή με ένα στοιχείο υλικό και με ένα πνευματικό, είναι και τούτος: όταν κυριεύεται από την αλαζονεία, να ταπεινώνεται από την ευτέλεια του φθαρτού σώματος, και όταν του έρχεται λογισμός εξευτελιστικός για τη θεόπλαστη φύση του, να ενθαρρύνεται από την ευγένεια της αθάνατης ψυχής του. Γι’ αυτό είναι καλό να συλλογιζόμαστε την καταγωγή μας, να θυμόμαστε από τι και πώς δημιουργηθήκαμε.

Έβαλε ακόμα μέσα μας ο Θεός μεγάλες δυνάμεις, αλλά και πολλές αδυναμίες. Έτσι, με τις δυνάμεις δοξάζεται η δική Του σοφία και με τις αδυναμίες περιορίζεται η δική μας υπερηφάνεια. Μας έδωσε, λ.χ., γλώσσα που μιλάει, ψάλλει, υμνεί τον Κύριο του σύμπαντος, διηγείται την ωραιότητα της κτίσεως, συζητάει για τα γήινα και τα επουράνια, για τα πρόσκαιρα και τα αιώνια. Και όλα αυτά, μολονότι είναι ένα μικρό κομμάτι σάρκας, που δεν έχει μέγεθος ούτε δυο δαχτύλων. Για να μη νομίζει, λοιπόν, η γλώσσα πως είναι κάτι σπουδαίο και υπερηφανεύεται για τις θεόσδοτες ικανότητές της, πολλές φορές, με θεία παραχώρηση, πληγώνεται ή πρήζεται. Έτσι μαθαίνει ότι ενώ μπορεί να μιλάει για πράγματα αθάνατα, η ίδια είναι θνητή· και ενώ ο Θεός, τον οποίο κηρύσσει, είναι παντοδύναμος, η ίδια είναι αδύναμη.

Ὅσιος Σαλαμάνης ὁ Ἡσυχαστής.


Όσιος Σαλαμάνης ο Ησυχαστής.
23 Ιανουαρίου.

Οἴχῃ χαμερποῦς καὶ χαμαιζήλου βίου,
Ὑψηλὲ πράξει καὶ λόγῳ Σαλαμάνη.


Ο Όσιος Σαλαμάνης καταγόταν από μια κωμόπολη, που ήταν χτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη και ονομαζόταν Καπερσανά. Επειδή αγάπησε την ερημική ζωή, ακολούθησε την οδό της μοναχικής πολιτείας και έστησε το κελί του κοντά στον ποταμό Ευφράτη.
Ο Επίσκοπος της πόλεως, που πληροφορήθηκε την αρετή του Οσίου, πήγε ο ίδιος να τον συναντήσει, για να τον πείσει να δεχθεί την ιεροσύνη, αλλά εκείνος αρνήθηκε και αρκέστηκε στην ησυχία, την προσευχή και την μελέτη του θείου λόγου. Έτσι παρηγορούσε κατά Θεόν και οδηγούσε τις ψυχές των ανθρώπων στον Χριστό.
Στο Συναξάρι αναφέρεται ότι μια φορά πήγαν εκεί οι άνθρωποι από την κωμόπολη της καταγωγής του, που τον ήθελαν κοντά τους και χωρίς εκείνος να αντισταθεί ή να συγκατατεθεί, τον ήραν και τον έφεραν στην κωμόπολή τους, όπου έκτισαν ένα κελί και τον έκλεισαν εκεί.

Ἔρχεται λοιπόν μία ἡμέρα Κυρίου γιά ἐκεῖνον πού διακηρύττει τήν ἁμαρτία του χωρίς νά ντρέπεται.

Έρχεται λοιπόν μία ημέρα Κυρίου σε κάθε υπερήφανο άνθρωπο και σε κάθε κοινωνία,σε κάθε λαό και κάθε έθνος, ο οποίος αρνείται το θέλημα του Θεού και κινείται μάλιστα αλαζονικά και εμφανίζει την αμαρτία του και την διακηρύττει χωρίς να ντρέπεται.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα λάθη του, όπως θα λέγαμε με μία κοσμική ορολογία, προσπαθεί να τα κρύψει.Όμως οι κοινωνίες τόσο έχουν εκτραχυνθει, όπου δείχνουν τις αμαρτίες τους και τις προβάλουν. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό μιας πόλεως και της Ιερουσαλήμ τότε, η οποία οδεύει προς την καταστροφή.
Αυτή λοιπόν, θα εγκαταλειφθεί, όπως λέει ο Κύριος.
Θα εγκαταλειφθει γενικά οποιοσδήποτε, κάθε κοινωνία, όπως και κάθε πρόσωπο εγκαταλείπεται, όταν έχει αυτή την στάση.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ)

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ)
https://www.youtube.com/live/XkWWVFR8vAY?feature=share

Ἅπαντα Ἔργα [11 Τόμοι] τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου

Άπαντα Έργα [11 Τόμοι]
του Ἁγίου Γρηγορίου του Θεολόγου
από τις εκδόσεις Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας,
Πατερικαί Εκδόσεις «Αγ.Γρηγόριος ο Παλαμάς», Θεσσαλονίκη


Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου - Τόμος Α
Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου - Τόμος Β
Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου - Τόμος Γ
Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου - Τόμος Δ
Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου - Τόμος Ε

6 Φεβρουαρίου. Βουκόλου ἐπισκόπου Σμύρνης (α ́ αἰ.), Φωτίου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ μεγάλου καὶ ἰσαποστόλου (†891). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ ἱεράρχου, 13ης Νοεμ. (Ἑβρ. ζ΄ 26 - η΄ 2).

Εβρ. 7,26           Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος, ἀμίαντος, κεχωρισμένος ἀπὸ τῶν ἁμαρτωλῶν καὶ ὑψηλότερος τῶν οὐρανῶν γενόμενος,

Εβρ. 7,26                  Διότι τέτοιος τέλειος και αιώνιος Αρχιερεύς μας εχρειάζετο, όσιος, χωρίς κανένα ίχνος κακίας και πονηρίας, αμόλυντος από κάθε σπίλον αμαρτίας, χωρισμένος και εντελώς διάφορος με την αγιότητά του από τους αμαρτωλούς και ο οποίος έχει ανυψωθή πάρα πάνω από τους ουρανούς, εις τα δεξιά του Πατρός και Θεού,

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible