Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Πῶς γίνεται ἡ αὐτοεξέταση γιά τήν φιλαργυρία Β'- , Ἁγ. Νικοδήμου , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

ΚΗΡΥΓΜΑ_Πώς γίνεται ἡ αὐτοεξέταση  γιά τήν φιλαργυρία Β'- τό ἄτακτο πάθος τῆς φιλαργυρίας, Ἁγ. Νικοδήμου-Πνευματικά γυμνάσματα, Ἐξέτασις 2η, 17-5-2023, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορειτου

Περὶ ἐκκλησιολογίας: Συνέντευξη τοῦ κ. Νικόλαου Ξιώνη στόν π. Πέτρο Heers

 

Περὶ Εκκλησιολογίας: Συνέντευξη του κ. Νικόλαου Ξιώνη στον π. Πέτρο Heers

Στήν Μεσοπεντηκοστή († Ἀρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ἱ. Μ. Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους)

 
Στήν Μεσοπεντηκοστή († Ἀρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ἱ. Μ. Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους)

Ομιλία του μακαριστού γέροντα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

 

Δρ. Σουχαρίτ Μπάκντι: Πρέπει νά ἀπομακρυνθούμε ἀπό τόν ΠΟΥ καί νά ξεσηκωθοῦμε ἑνωμένοι !

[...]Τι μας έφερε όλη αυτή η τρέλα του Covid;

Θα σας πω ότι υπήρξαν 2 πολύ θετικές πτυχές σε όλη αυτή την υπόθεση

Η πρώτη είναι ότι η ανθρώπινη οικογένεια- η παγκόσμια κοινότητα -...ενώνεται όπως δεν θα συνέβαινε ποτέ χωρίς αυτή την πανδημία

Τώρα συναντιόμαστε, εσείς κι εγώ, έχουμε γίνει μια ενωμένη και ισχυρή κοινότητα.

Το δεύτερο είναι ότι η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το όλο θέμα ήταν μια «πλανδημία», με 3 στόχους σχεδιασμένη από τις πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις.[...]

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Ὁ Χριστός μᾶς δίνει τό αὐτεξούσιο καί τό σέβεται ἀπόλυτα"

 

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη
[Κυριακή, 7 Μαΐου 2023]

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/05/blog-post_12.html

Πρόσθετο DNA ἀνακαλύφθηκε μέσα στίς ἐνέσεις mRNA.

 

Αυτό το DNA λέγεται ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβές και μπορεί να διεισδύσει στα κύτταρα και να προκαλέσει ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, εκθέτοντας τους ανθρώπους σε ασθένειες και θάνατο από όλα τα είδη κοινών ασθενειών και ιών.Kathellen_Ruddy : Αυτό το DNA αυξάνει την καταστροφική ικανότητα αυτού του βιολογικού όπλου.


Το είδα agonasax.blogspot.com

https://tasthyras.wordpress.com/2023/05/09/πρόσθετο-dna-ανακαλύφθηκε-μέσα-στις-ενέσ/

π. Στυλιανός Καρπαθίου – Κωνσταντίνος Φαρσαλινός γιά τίς ἐπιπτώσεις τῶν ἐμβολίων στήν ἀνθρώπινη ὑγεία

 Στον FOCUS FM 103.6 και την εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη “8-11” φιλοξενήθηκαν οι Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου και ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (ιατρός), μιλώντας, μεταξύ άλλων για τις επιπτώσεις των εμβολίων στην ανθρώπινη υγεία.

Από τη μία, ο Πατέρας Στυλιανός ξεκίνησε την αναφορά του στα εμβόλια, μετά και τις δηλώσεις της κ. Παγώνη σε τηλεοπτικό πάνελ ότι “τα εμβόλια έσωσαν ζωές και ότι είτε το εμβόλιο είτε το απλούστερο αντιϊκό φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες, τις οποίες δε κρύψαμε”:

«Η κ. Παγώνη, όπως έχω ξαναπεί, είναι η μασκότ της υπόθεσης. Δεν ομιλεί επιστημονικά, το χαρακτηριστικό της είναι να μιλάει μόνο για μελέτες. Έχω δύο μελέτες, μία από το τέλος του 2022 και μία από τον Μαρτίου του 2023. Μόνο για το 2022 είχαμε 300.000 θανάτους από τα εμβόλια και ενάμιση εκατομμύριο βλάβες για τους ανθρώπους. Επισήμως μας λέει ο ΕΟΔΥ ότι έχουμε 62 θανάτους» και πρόσθεσε:

«Έχουμε σε όλη αυτή τη διάρκεια της πανδημίας παγκοσμίως τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες θανάτους από το εμβόλιο(…)Δε μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση. Έβαζαν στο νοσοκομείο ανθρώπους με 90-92 ανθρώπους και μετά από λίγο “έφευγαν”. Βλέπανε ράσο και κάνανε όπως ο ταύρος όταν βλέπει αίμα. “Φάγανε” πόσους δεσποτάδες. Πρέπει να επιληφθεί των υποθέσων αυτών η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή»

22 χῶρες ἐνώθηκαν γιά νά σταματήσουν τή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πού τούς ἐπιβάλουν τά δυτικά ἔθνη.


Τον περασμένο μήνα, 22 χώρες από την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη αντιτάχθηκαν σε ένα ψήφισμα που προωθήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα δυτικά έθνη για παροχή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα παιδιά, όπως αναφέρει το Κέντρο Οικογένειας και Ανθρώπινα δικαιώματα.

Η «ολοκληρωτική σεξουαλική εκπαίδευση» που προτείνεται από το ψήφισμα διδάσκεται σε ορισμένες αφρικανικές και ασιατικές χώρες και ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπλέκονται στη σεξουαλική ευχαρίστηση, τον αυνανισμό και τον τρανσέξουαλ.



Οι 22 χώρες που αντιτίθενται στη σεξουαλική εκπαίδευση για παιδιά είναι η Αλγερία, η Λευκορωσία, το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, το Καμερούν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αίγυπτος, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, η Γκάμπια, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη, το Μάλι, η Μαυριτανία, η Νιγηρία, η Συρία, η Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Υεμένη, Ουγκάντα​​ και Ζιμπάμπουε.

Ἀκυρώνουν τίς διαθῆκες τῶν ἁγίων Νεκταρίου, Παϊσίου, Πορφυρίου!


Ακυρώνουν τις διαθήκες των αγίων Νεκταρίου, Παϊσίου, Πορφυρίου!

Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατήργησε η Ν.Δ. επεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο των ιερών προσκυνημάτων για να «αρπάξουν» τις δωρεές των πιστών!

Μανώλης Κοττάκης

Ο βασιλεύς της Αγγλίας Κάρολος, ο οποίος μυήθηκε από τη μοναχή γιαγιά του Αλίκη στον μοναχισμό και στην Ορθοδοξία και επισκέπτεται κατά καιρούς ιερές μονές του Αγίου Ορους, έδειξε κατά την ενθρόνισή του πόσο σέβεται τη βυζαντινή μας παράδοση. Παράδοση από την οποία έλκω και την καταγωγή τους τα μοναστικά ιδρύματα στην πατρίδα μας και ο μοναχισμός. Αποστολή κατεξοχήν πνευματική, μην έχουσα την παραμικρή σχέση με κοσμικά ζητήματα.

Κι όμως! Αυτή την παράδοση που σεβάστηκε ο νέος βασιλεύς της Αγγλίας δεν φαίνεται να σέβονται το πολιτικό μας σύστημα και η Εκκλησία της Ελλάδος. Αύριο εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή 23 μονών (ησυχαστήρια) τυπικώς κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ουσιαστικώς όμως κατά του νόμου 4555/18 τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέτρεψε μέχρι τώρα, περιέργως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους «επιχώριους μητροπολίτες» να επεμβαίνουν στα οικονομικά των ιερών μονών. Στην πραγματικότητα, στις δωρεές των πιστών στις οποίες βασίζονται τα οικονομικά των ιερών μονών. Ενέργεια η οποία, εάν επικυρωθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τα άρθρα 12, 109 του Συντάγματος όσο και με το Συνοδικό Κανονικό Δίκαιο της πρωτοδεύτερης Συνόδου.

«Eις τον αιώνα…»

Κωνσταντίνος Ἐλευθερίου: Ἡ τυραννία τῶν Ψηφιακῶν Νομισμάτων


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου

Έχουμε δει πλέον για το σκορ “Καλού Πολίτη” και για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα (λινκ εδώ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0bU8GcAU7BZqBEB4o2c1p1YbcJfS5QahX4w6tQC1vJjWukyvqs4xJFk5DTqCNfDj5l&id=100088787553150). Είναι καιρός πλέον να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα αυτής της Ατζέντας το οποίο θα κλείσει πλήρως αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης των πολιτών και θα χωρίσει την κοινωνία μεταξύ πειθήνιων και υπάκουων πληβείων και εξοστρακισμένων αντιφρονούντων οι οποίοι θα είναι αδύνατον να ζήσουν εντός αυτής. Πάμε να δούμε για την τυραννία των ψηφιακών νομισμάτων.

Τα CBDCs

Τα CBDCs (Central Bank Digital Currencies/Ψηφιακά Νομίσματα) αποτελούν εδώ και χρόνια τον στόχο της νέας, ψηφιακής οικονομίας όπως την ονειρεύεται το Great Reset. Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα θα εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες και θα αποτελούν επίσημα αναγνωρισμένες ψηφιακές εκδοχές των υπαρχόντων νομισμάτων που χρησιμοποιούμε (δηλαδή ψηφιακά ευρώ, δολάρια, λίρες, κτλ.). Στόχος τους είναι να αντικαταστήσουν πλήρως τα μετρητά και να γίνουν ο νέος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι συναλλαγές από εδώ και πέρα.

“Καλά, και πού είναι το πρόβλημα; Ήδη χρησιμοποιούμε κάρτες και e-banking.” θα απαντήσουν τώρα μερικοί. Το πρόβλημα έγκειται, μεταξύ άλλων, στα εξής τρία χαρακτηριστικά που έχουν τα CBDCs σε αντίθεση με τα λεφτά τα οποία χρησιμοποιούμε σήμερα.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το σοβαρότερο αυτών το οποίο είναι πως τα CBDCs, σε αντίθεση με τα παρόντα συμβατικά νομίσματα, δεν είναι μέσα συγκέντρωσης πλούτου. Όπως έχει γίνει πολλάκις ξεκάθαρο, τα ψηφιακά αυτά νομίσματα θα έχουν “ημερομηνία λήξης” που πάει να πει πως οι κάτοχοί τους θα πρέπει να τα καταναλώνουν προτού αυτά μηδενιστούν. Αυτό μετατρέπει στην ουσία τα CBDCs σε κουπόνια και αφαιρεί από τον μέσο άνθρωπο τη δυνατότητα της αποταμίευσης χρημάτων με σκοπό την επένδυσή τους στο μέλλον. Σε όσους αυτό μπορεί να ακούγεται “κάπως” θα ήθελα να τους θυμίσω πως το σλόγκαν αυτής της Ατζέντας είναι το “Δε θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε χαρούμενοι”.

Ἡ Ἐκκλησία, ὡς ἐμπνευστικός παράγοντας τῆς πολιτικῆς ζωῆς


Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων

Η Εκκλησία, ως εμπνευστικός παράγοντας της πολιτικής ζωής

Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν ενθαρρύνει την ανάμειξη στον πολιτικό στίβο οργανωμένων χριστιανικών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων εκκλησιαστικών προσώπων, καθώς θεωρεί ότι οι τυχόν συγκρούσεις και οι κατακρίσεις μεταξύ των πολιτικών φορέων δεν εκφράζουν τις αρχές της χριστιανικής πίστεως και ενότητας.

Ωστόσο, δεν είναι αρνητική έναντι του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος ούτε αμφισβητεί πως οι Χριστιανοί είναι και πολιτικά όντα, που μπορούν, αν θέλουν, να πολιτεύονται, ενθυμούμενοι, όμως, ότι, ως πιστοί, εισερχόμενοι στον πολιτικό στίβο, δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από τα όρια της εκκλησιαστικής τους συνείδησης.

Και τούτο, διότι τα μέλη της Εκκλησίας βρίσκονται μεν εντός του κόσμου και εντός της ιστορίας, αλλά δεν είναι σωστό να ταυτίζονται με τον κόσμο. Ως πιστοί, αν χρειαστεί, μπορούν να διακονούν το πολιτικό ή πολιτειακό τους έργο, ακολουθώντας όμως τη ζωή και τη διδασκαλία της Εκκλησία τους, η οποία θεωρεί ότι ο κύριος σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι το αιώνιο μέλλον του, η μεταϊστορική του πραγματικότητα.

Βέβαια, υπάρχουν μέλη της Εκκλησίας, τα οποία εκτιμούν ότι η απροθυμία άξιων και ικανών στελεχών να εμπλακούν στον πολιτικό στίβο, επιτρέπει στους μη άξιους ή προβληματικούς να εισέρχονται εκείνοι και να εμποδίζουν τη δημιουργική και γόνιμη διακυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα μια καθολική οπισθοδρόμηση σε βάρος του κοινού καλού.

Υπάρχουν, επίσης, άλλα μέλη που θεωρούν ότι οι άξιοι δεν πρέπει να αναμιγνύονται σε ένα προβληματικό πολιτικό γίγνεσθαι, εκτιμώντας ότι μια τέτοια συμμετοχή δεν μπορεί να επιδράσει αποτελεσματικά, αν δεν υπάρξει προηγουμένως γενική θεραπεία και εξυγίανση του πολιτικού τοπίου.

Τίποτε δέν εἶναι πιό δύσκολο ἀπό τήν κακή συνήθεια...


78. Ένας Γέροντας είπε: «Τίποτε δεν είναι πιο δύσκολο από την κακή συνήθεια. Αυτός που την έχει χρειάζεται πολύ κόπο και χρόνο για να την κόψει σύρριζα γιατί χωρίς χρόνο και κόπο δεν μπορεί κανείς να ξεριζώσει μια συνήθεια.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 17-5-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 17-5-2023 
https://www.youtube.com/live/mO9r9rjurSo?feature=share

Πολλάν ὑπομονήν


https://proskynitis.blogspot.com/2023/05/blog-post_50.html

17 Μαΐου. «Ἀπόδοσις τῆς Μεσοπεντηκοστῆς». Ἀνδρονίκου καὶ Ἰουνίας τῶν ἀποστόλων (α ́ αἰ.). Ἀθανασίου ἀρχιεπ. Χριστιανουπόλεως Τριφυλίας (†1735), Νικολάου νεομ. τοῦ ἐκ Μετσόβου (†1617). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Τετ. ε΄ ἑβδ. Πράξ. (Πρξ. ιγ΄ 13-24).

Πραξ. 13,13       Ἀναχθέντες δὲ ἀπὸ τῆς Πάφου οἱ περὶ τὸν Παῦλον ἦλθον εἰς Πέργην τῆς Παμφυλίας· Ἰωάννης δὲ ἀποχωρήσας ἀπ᾿ αὐτῶν ὑπέστρεψεν εἰς Ἱεροσόλυμα.

Πραξ. 13,13              Αφού δε απέπλευσαν από την Παφον ο Παύλος και οι συνοδοί του, ήλθαν εις την Περγην της Παμφυλίας. Ο Ιωάννης όμως απεχώρησε από αυτούς και επέστρεψε εις Ιεροσόλυμα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible