Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Τα ἑπτά αἴτια για τά ὁποία βαπτίστηκε ὁ Κύριος, Ἁγ Ἰωάννης Δαμασκηνός, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

 Τα ἑπτά αἴτια για τά ὁποία βαπτίστηκε ὁ Κύριος, Ἁγ Ἰωάννης Δαμασκηνός, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου 6-1-2021

1)«Ὅσοι παλαιῶν...», 2)«Νέκρωσιν ὁ πρίν,...», Γ΄ ᾠδή Θεοφανείων, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ-Κήρυγμα

1)«Ὅσοι παλαιῶν, ἐκλελύμεθα βρόχων...», 2)«Νέκρωσιν ὁ πρίν, ἐμφυτεύσας τῇ κτίσει...», Γ΄ᾠδή Ἰαμβικοῦ Κανόνος Θεοφανείων (Ἁγ. Ἰωάννου Δαμασκηνοῦ), Ἑορτοδρόμιον Ἁγ. Νικοδήμου, 6-1-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ;

Μεταφερω διαδικτυακο ποστ,στο οποιο ξεχειλιζει η οργη ολο&περισσοτερων για τα βρωμικα ΜΜΕ: "ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε...
1996: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι την σημαία στα ΙΜΙΑ την πήρε ο αέρας...
1997: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ο ΑΡΑΦΑΤ και οι Παλαιστίνιοι καταπιέζουν τους Ισραηλίτες στη Γάζα και οτι οι τελευταίοι θα πρέπει να επέμβουν...
1998: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ είναι «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ»... 
1999: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε να τρέξεις να πάρεις φοιτητικό ΔΑΝΕΙΟ, εορτοδάνειο, διακοποδάνειο, και τρέχα μην και δεν προλάβεις...
2000: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ 7.000 ΜΟΝΑΔΕΣ και βάλε οτι έχεις και δεν έχεις και θα γίνεις πλούσιος... 
2001: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι κάποιος σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν διέσχισε και διαπέρασε όλη την αεροπορική ασπίδα της Δύσης ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ...
2002: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι με το ΕΥΡΩ δεν θα ξέρεις ΠΟΙΑ Μercedes ΝΑ πρωτοΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ...
2003: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι βομβαρδίσανε το Ιράκ γιατί ένας SADAM HUSEIN είχε πυρηνικά σε ένα κτίριο αλλά τελικά το κτίριο είχε μέσα βαμβάκια και ντομάτες...
2004: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε οτι η Ολυμπιάδα θα φέρει ανάπτυξη για σένα οχι για το Μπόμπολα και την Γιάννα...
2005: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που σου λέγανε «Φέτος η ύφεση και από του χρόνου ανάκαμψη και ανάπτυξη»...

Αἷμα, αἷμα...Δάκρυα, δάκρυα!...Θαῦμα, θαῦμα!

Κλειστές Εκκλησίες και το θαύμα της Θεοτόκου – Μια αληθινή ιστορία!

~ Η χαρμόσυνη είδηση, πως θα πανηγυρίσουν και πάλι όπως τα παλιά καλά χρόνια και θα λιτανεύσουν τη θαυματουργή εικόνα στους αγρούς για να βρέξει, διαδόθηκε σαν αστραπή…
«Βρισκόμαστε στα 1922. Η επανάσταση του ’17 στη Ρωσία έχει οριστικά επιβληθεί. Οι ερυθροί παρτιζάνοι (κομμουνιστές αντάρτες) νίκησαν τους λευκούς (τσαρικούς αντάρτες) και επέβαλαν νέα τάξη πραγμάτων, καταργώντας έθιμα και παραδόσεις.
Στο χωριό Τοργίνσκ, πολύ κοντά στην πόλη Νερτσίνσκ, έκλεισαν τον ενοριακό ναό και κάρφωσαν με σανίδες τις πύλες του. Ήταν ένας ναός φημισμένος σ’ όλη την περιοχή Ζαμπαϊκάλ, για μια θαυματουργή εικόνα της Θεομήτηρος, την οποία τιμούσαν όχι μόνο οι κοζάκοι, αλλά και οι ξένοι.
Ο ναός πανηγύριζε στις 8 Ιουλίου. Πλήθος πιστών συνέρεε απ’ όλη την περιοχή. Μετά την Παράκληση, έβγαιναν όλοι από τον ναό και λιτάνευαν την ιερή εικόνα στα γύρω χωριά.
Τώρα όμως δεν γίνεται πια λιτανεία, γιατί η νέα εξουσία έχει σφραγίσει την Εκκλησία.
Εκείνη τη χρονιά είχε πέσει φοβερή ξηρασία στην περιοχή Ζαμπαϊκάλ. Η γη άνοιξε από τη ζέστη, και στέρεψαν οι πηγές, τα ποτάμια και τα πηγάδια. Τα φύλλα των δέντρων κιτρίνισαν και μαράθηκαν σαν να είχε περάσει φωτιά. Τα σπαρτά στους κάμπους ξεράθηκαν.
Πλησίαζε η 8η Ιουλίου, που άλλοτε πανηγύριζε η Παναγία του Τοργίνσκ. Την παραμονή, στη λαϊκή συνέλευση του Τοργίνσκ, οι ασπρογένηδες γέροι κοζάκοι άκουγαν σκυθρωποί το Στέφανο Καμένστσικώφ, πρώην κόκκινο παρτιζάνο και τώρα γραμματέα του χωριού να φλυαρεί:

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 16-12-2020 ἕως 18-12-2020.

 Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

 

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο 

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 16-12-2020 ἕως 18-12-2020.

 

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

Πλήθων ὁ Γεμιστός – Ὁ διαφθορεύς τῆς Ἑλλάδος καί της Ευρώπης

 
Γεώργιος Παύλος 

Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι η απουσία γνώσης των δικών των πραγμάτων.

Η κακή γνώση της επιστήμης ιστορίας της φιλοσοφίας και της θεολογίας δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και λανθασμένες αντιλήψεις που διαιρούν τον ελληνικό λαό σε κόμματα και παρατάξεις.

Η Αλήθεια μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στην επόμενη ημέρα όπου η Ελλάδα θα καταστεί παγκόσμιο σχολείο ανθρωπιάς και δημοκρατίας.

Ενώ οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν ξεπεράσει την πολυθεΐα ο Πλήθων ο Γεμιστός θεώρησε πως η επιστροφή στην πολυθεΐα θα έσωζε το καταρρέον Βυζάντιο Ρωμανία.

Ομοίως πίστευε πως ο Χριστιανισμός είναι εχθρός του Ελληνισμού.

Όμως σε όλα αυτά ήταν εντελώς λανθασμένες οι εκτιμήσεις του.

Μολονότι από πολλούς έγινε σύμβολο της ιστορίας στην ουσία όπως δείχνουμε στην μελέτη μας αυτή ήταν ο ενταφιαστής του Ελληνισμού και πρόδρομος του Αδαμάντιου Κοραή που μισούσε και την Ρώμη και το Βυζάντιο ως κατακτητές των Ελλήνων μολονότι η αλήθεια έχεις εντελώς άλλως.

Η Ρώμη ήταν εξ αρχής πόλις Ελληνίς όπως έγραφε ο μαθητής του Πλάτωνος Ηρακλείδης ο Ποντικός.

Και ο Άγγλος ιστορικός Τόεμπι έγραφε πως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν οικουμενικό ελληνικό κράτος.

Μνήμη συνάξεως Τιμίου Προδρόμου.Ἄγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος


ΜΝΗΜΗ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ [: Ιω. 1,29-34] 

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ 

«Τῇ ἐπαύριον βλέπει τὸν ᾽Ιησοῦν ἐρχόμενον πρὸς αὐτόν, καὶ λέγει, ῎Ιδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου(:Την άλλη μέρα ο Ιωάννης στεκόταν πάλι στο συνηθισμένο μέρος που κήρυττε, και μαζί του ήταν και δύο από τους μαθητές του.Κι αφού παρατήρησε με ευλάβεια τον Ιησού, που τη στιγμή εκείνη περπατούσε, είπε: Αυτός είναι το Αρνίο που παρέδωσε ο Θεός Πατέρας του να θυσιασθεί για χάρη μας)»[Ιω.1,28-29]. 

Είναι μέγα αγαθό η παρρησία και η διακήρυξη της αλήθειας με ειλικρίνεια και με θάρρος, καθώς και το να τίθεται υπεράνω όλων η ομολογία πίστεως στον Χριστό,και όλα τα άλλα να έρχονται δεύτερα· τόσο μέγα και αξιοθαύμαστο, ώστε ο Υιός του Θεού ο Μονογενής, να ανακηρύσσει ως δικό Του εκείνον που έχει τέτοιο ηρωικό φρόνημα, ενώπιον του Πατρός Του[πρβλ. Ματθ.10,32: «Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς(:Καθένας, λοιπόν, που με πίστη και θάρρος και χωρίς να φοβάται τους διωγμούς, θα με ομολογήσει σωτήρα του και Θεό του μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου ως δικό μου)»], αν και βέβαια δεν είναι ίση η ανταπόδοση· διότι εσύ μεν δίνεις ομολογία επί της γης, ενώ Αυτός ομολογεί στους ουρανούς και εσύ μεν ομολογείς ενώπιον ανθρώπων, Αυτός όμως ενώπιον του Πατρός και όλων των αγγέλων. 
Τέτοιος ήταν ο Ιωάννης, ο οποίος δεν λογάριασε ούτε το πλήθος, ούτε τη δόξα, ούτε τίποτε άλλο ανθρώπινο, αλλά τα περιφρόνησε αυτά όλα και με την ανάλογη παρρησία διακήρυξε μπροστά σε όλους την αλήθεια σχετικά με τον Χριστό. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Ευαγγελιστής επισημαίνει και τον τόπο, για να δείξει την παρρησία του μεγαλόφωνου κήρυκα· διότι δεν διακήρυξε τη θαυμαστή εκείνη περί του Χριστού ομολογία του, η οποία είναι γεμάτη από τα υψηλά και μεγάλα και απόρρητα δόγματα, και το ότι δεν ήταν ικανός να λύσει ούτε το λουρί του υποδήματος του Ιησού, δεν την έκανε μέσα σε κάποιο σπίτι, ούτε σε κάποια απόμερη γωνιά, ούτε στην ερημιά, αλλά στον Ιορδάνη ενώπιον του πλήθους, ενώπιον όλων εκείνων τους οποίους βάπτιζε(διότι οι Ιουδαίοι ήλθαν καθώς βάπτιζε). 

ΟΥΚ ΟΙΔΑ ΣΕ!!!


Ο ΠΑΛΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ τοῦ Ξηροποτάμου, Ἐφραίμ, εἶχε τὸ χάρισμα τῆς νοερᾶς δακρυβρέκτου εὐχῆς καὶ ἀγγελικὴ φωνὴ ὅταν ἔψαλλε. Κοιμήθηκε, μᾶλλον σκοτώθηκε σὲ αὐτοκινητιστικὸ στὰ 43 χρόνια του (1984). Γι' αὐτὸν ἔλεγαν ὅτι ἔκανε "πτήσεις" στὴν προσευχή, ἐννοώντας τὶς νοερὲς θεωρίες καὶ "ἀρπαγές" ποὺ λέγουν οἱ Πατέρες μας. Μιὰ μέρα λοιπόν, ἢ νύχτα, αἰσθάνθηκε κεῖ ποὺ προσευχόταν τὴν παρουσία τοῦ Χριστοῦ νὰ τοῦ λέει:

Τό Ὑπουργεῖο Παιδείας ἀλλάζει στά σχολικά βιβλία τό "ΠΓΔΜ" σέ "Βόρεια Μακεδονία"

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη γίνονται «Διορθώσεις σχετικά με την αναγραφή του όρου «Π.Γ.Δ.Μ» στα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Οι διορθώσεις αφορούν στην αντικατάσταση του ΠΓΔΜ με το Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με όσα αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας - Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας-Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας».



http://aktines.blogspot.com/2020/12/blog-post_166.html#more

Φωτογραφικό ὑλικό ἀπό τή ζωή τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου




Ο Άγιος Νικηφόρος σε νεαρή ηλικία στην Αλεξάνδρεια

7 Ἰανουαρίου. ♰ Τοῦ τιμίου ἐνδόξου προφήτου, Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ Προδρόμου. 7ης Ἰαν. (Πρξ. ιθ΄ 1-8).

Πραξ. 19,1         Ἐγένετο δὲ ἐν τῷ τὸν Ἀπολλὼ εἶναι ἐν Κορίνθῳ Παῦλον διελθόντα τὰ ἀνωτερικὰ μέρη ἐλθεῖν εἰς Ἔφεσον· καὶ εὑρὼν μαθητάς τινας

Πραξ. 19,1                Οταν δε ο Απολλώς ευρίσκετο εις την Κορινθον, ο Παύλος, αφού επέρασε τα βαρειότερα μέρη της Μ. Ασίας, ήλθε εις την Εφεσον, όπου και ευρήκε μερικούς μαθητάς.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible