Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ἡ ὀργή καί ἡ θεραπευτική της Β'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, Ἀρχιμ. Σάββα ἉγιορεΊτου

 Ἡ οργή καί η θεραπευτική της Β'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 17-5-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

36. Ἡ οργή καί η θεραπευτική της Γ'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 18-5-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

https://youtu.be/lx7ljxMF-kg
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση Διαδικτυακής ομιλίας με τίτλο: 36. Ἡ οργή καί η θεραπευτική της Γ'- Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 18-5-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

Ἡ ἔλλειψη Νηπτικῶν βιβλίων αἰτία μή ἐξάσκησης νοερᾶς προσευχῆς, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

  Ἡ ἔλλειψη Νηπτικῶν βιβλίων αἰτία τῆς μή ἐξάσκησης τῆς νοερᾶς προσευχῆς, Φιλοκαλία (τόμος Α΄), Προοίμιον, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 18-5-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Μή ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους - Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Ομιλία με θέμα: "Μή ψεύδεσθε εις αλλήλους" - Αββά Δωρόθεου. Ομιλητής ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης. Η ομιλία έγινε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην Κατερίνη, στην αίθουσα του ιεραποστολικού συλλόγου "ΚΥΡΙΑΚΗ".

«Ἡ Παναγία καί οἱ ἅγιοί μας σκανδαλωδῶς μᾶς βοηθᾶνε»!

Η εποχή πριν τα προφητευόμενα γεγονότα και τα σημεία των καιρών.

~ Τα λόγια του Σέρβου Δημήτρη Τάμπαριτς, γύρω στο 1850, για την εποχή μας πριν τον 3ο Παγκ. Πόλεμο, όπως τα κατέγραψε ο πνευματικός του:

«......... Θα δηλητηριάσουν τον αέρα και το νερό, και θα εξαπλώσουν λοιμό στις θάλασσες, στα ποτάμια και στην γη, και οι άνθρωποι θα αρχίσουν ξαφνικά να πεθαίνουν από ποικίλες ασθένειες. Αντίθετα οι καλοί και οι σοφοί εξ αυτών θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν αξίζει ούτε μία δεκάρα και ότι οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή, και αντί να συνεχίσουν να αναζητούν σοφία στους αριθμούς, θα αρχίσουν να την αναζητούν στην προσευχή».

«Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους…

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός. Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας».

Γέροντας Γεννάδιος, Ακούμια Ρεθύμνου (+1983).

Έλεγε ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό.»… Επίσης:...... «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»!

Ἡ ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου βρίσκεται μέσα στὴν τέλεια ὑποταγὴ τῆς ψυχῆς στὴ συνείδηση

Ἡ ψυχὴ ἔχει ἔμφυτη τὴ συνείδηση.Την ἔμφυτη αὐτὴ δύναμη τὴν ἔλαβε ἀπὸ τὸν Θεό, για νὰ εἶναι ἱκανή, νὰ γνωρίζει τὸ Θεῖο θέλημα, ὥστε νὰ ταυτίζει τὸ θέλημὰ της, μὲ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ.

Φυλάξου, ἀδελφέ, νὰ μὴ συνομιλῆς μὲ αἱρετικούς...σ’ αύτὸ πού φωτίστηκες νὰ μένης σταθερός, χωρὶς νὰ τοῦ προσθέσης ἤ νὰ τοῦ ἀφαιρέσεις τίποτα...

Φυλάξου, ἀδελφέ, νὰ μὴ συνομιλῆς μὲ αἱρετικούς, θέ­λοντας τάχα νὰ τοὺς στήριξης στὴν πίστη, μὴν τυχὸν σὲ χτυπήσει τὸ δηλητήριο τῶν θανατηφόρων λόγων τους. Μὰ οὔτε καὶ βιβλίο αἱρετικῶν μὴ θελήσης νὰ διαβάσης, γιὰ νὰ μὴ θανατώσης τὴν ψυχὴ σου.

Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τό πάθος τῆς φιλαργυρίας καί τήν ἀρετή τῆς πτωχείας


Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΙΑΣ

(απόσπασμα από την ομιλία Ϛ ΄, που εμπεριέχεται στο Υπόμνημα του αγίου πατρός

στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο)

Μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώξουμε, να κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Διότι τι το βαρύ μας είπε ο Κύριος να κάνουμε; Να διασχίσουμε βουνά; Να πετάξουμε στον αέρα; Ή να διαβούμε το Τυρρηνικό πέλαγος; Όχι, αλλά αντιθέτως να επιλέξουμε έναν τόσο εύκολο τρόπο ζωής, ώστε να μη χρειάζεται ούτε εργαλεία, παρά μόνο ψυχή και διάθεση. Διότι ποια μέσα είχαν οι Απόστολοι, που κατόρθωσαν τόσα πράγματα; Δεν περιήλθαν με ένα χιτώνα και ανυπόδητοι τον κόσμο και υπερίσχυσαν όλων; Ποια άλλωστε από τις εντολές του Χριστού είναι δύσκολη; Να μην έχεις κανένα εχθρό· να μη μισείς κανέναν· να μην κακολογείς κανέναν. Δυσκολότερα είναι τα αντίθετα αυτών.

Είπε όμως ο Χριστός, θα μπορούσε να πει κάποιος, να απαλλαγούμε από τα χρήματα. Αυτό λοιπόν είναι το βαρύ και το δύσκολο; Για την ακρίβεια μάλιστα δε διέταξε, αλλά συμβούλευσε. Αλλά και επιταγή να ήταν, πού είναι το βαρύ όταν λέγει να μην περιφέρουμε φορτία και ενοχλητικές φροντίδες; Αλλά πόση είναι η φιλαργυρία και η απληστία! Όλα έγιναν χρήματα· για τούτο και όλα έγιναν άνω-κάτω. Και όταν μακαρίζει κανείς κάποιον, αυτά θυμάται· και όταν τον οικτίρει, από αυτά προέρχεται ο ταλανισμός. Και όλες οι συζητήσεις γίνονται για τα χρήματα, πώς αποκτά πλούτη ο τάδε ή πώς βρίσκεται σε πενία κάποιος άλλος. Και όταν κανείς επιχειρεί εκστρατεία, ή ετοιμάζει γάμο ή ασκεί κάποια τέχνη ή οτιδήποτε άλλο, δεν υλοποιεί το σχέδιό του, παρά μόνο αφού δει χρήματα να έρχονται σε αυτόν άφθονα.

«Ὅπως ἡ σκουριά φθείρει τό σίδηρο, ἔτσι καί ὁ φθόνος φθείρει τήν ψυχή πού τόν κατέχει»

Όταν σε λυπήση ένας φίλος, ή σε εξοργίση κάποιος από τους συγγενείς, σκέψου τάς αμαρτίας που έκαμες εις τον Θεόν και ότι με την επιείκειαν σου προς εκείνον κάμνεις το δικαστήριον εκείνο πιο επιεικές εναντίον σου, αφού λέγει: «Συγχωρήσετε και θα συγχωρηθητε» (Λουκ. 6, 37) και αμέσως θα φύγη το πάθος."

~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
(Τα Άπαντα ΕΠΕ 12 σελ. 525)


Ἡ πραγματικὴ ταραχὴ καὶ ἡ ψυχικὴ ἀταξία δὲν ὀφείλονται στὴν φορὰ τῶν πραγμάτων, ἀλλὰ στὴ σκέψη μας, ποὺ εἶναι ἔτσι διατεθειμένη. Ὅπως καὶ τὸ μάτι ποὺ νοσεῖ βλέπει σκοτάδι ἀκόμη καὶ τὸ μεσημέρι.

(Τα Άπαντα ΕΠΕ 34, 546)
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

«Όπως η σκουριά φθείρει το σίδηρο, έτσι και ο φθόνος φθείρει την ψυχή που τον κατέχει».

Εξέτασε τον εαυτό σου, ποιος είσαι. Γνώρισε τη φύση σου, ότι δηλαδή το μεν σώμα είναι θνητό, η δε ψυχή σου αθάνατη. Μη ζητάς υπεροχή, αλλά να αναγνωρίζεις της ισότητας της φύσης και να αγαπάς, να είσαι ισότιμος προς εκείνους που φαίνονται ότι υστερούν κάπως απέναντί σου.

Μ. Βασίλειος.

18 Μαΐου. Τρίτη. Τῶν Ἁγίων Μαρτύρων Πέτρου, Διονυσίου, Παύλου, Χριστίνης, Ἡρακλείου, Παυλίνου καί Βενεδίμου. Τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Στεφάνου Α΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Τρ. γ΄ ἑβδ. Πράξ. (Πρξ. η΄ 5-17).

Πραξ. 8,5           Φίλιππος δὲ κατελθὼν εἰς πόλιν τῆς Σαμαρείας ἐκήρυσσεν αὐτοῖς τὸν Χριστόν.

Πραξ. 8,5                 Ο δε Φιλιππος κατέβηκε εις κάποιαν πόλιν της Σαμαρείας και εκήρυττε στους κατοίκους τον Χριστόν.

Προσπαθήστε νά ἐπισκεφθεῖτε τούς ναούς τοῦ Θεοῦ, ἐνῶ εἶναι ἀκόμα δικοί μας...

 Μια προφητεία από τον Όσιο Κούξα της Οδησσού (+1964)

Προσπαθήστε να επισκεφθείτε τους ναούς του Θεού ενώ είναι ακόμα δικοί μας. Σύντομα θα είναι αδύνατο να πάτε εκεί, όλα θα αλλάξουν. Μόνο μερικοί εκλεκτοί θα το δουν.

Ὅταν φτάσει ὁ κατάλληλος καιρός, τότε ἀπό τό θάνατο γεννιέται ζωή.

«Το χειμώνα τα δέντρα εμφανίζονται σαν νεκρά. Πού είναι τα φύλλα της συκιάς; Πού είναι τα σταφύλια στο αμπέλι; Το χειμώνα φαίνονται όλα νεκρά. Την άνοιξη όμως, όλα εμφανίζονται χλοερά. Και όταν φτάσει ο κατάλληλος καιρός, τότε από το θάνατο γεννιέται ζωή. Γνωρίζοντας ο Θεός την απιστία σου, σου εμφανίζει κάθε χρόνο την ανάσταση με τα φαινόμενα αυτά. Έτσι βλέποντας στα άψυχα, να πειστείς για όσα συμβαίνουν στα έμψυχα. Και πράγματι μια μέρα, όλοι οι νεκροί θα αναστηθούνε»


(Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων)

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible