Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ψυχοσωματική ὑγεία καί προσωπεῖο. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης (Video with english subs)

 


Ὁ Ποιητής τοῦ οὐρανοῦ καί τῆς γῆς. Ἁγίου Κυρίλλου Ἱεροσολύμων, 9η κατήχηση, 2ο μέρος. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ_ΑΓ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ_9η ΚΑΤΗΧ_2ο ΜΕΡ 08-10-2011 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἡ βλάσφημη αἵρεση περί μολυσμοῦ στό ναό-Ἕνας νεοβαρλααμισμός. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Αποσπάσματα ομιλίαςΑρχιμ. Σάββα Αγιορείτη για τη βλάσφημη Θεολογία περί μολυσμού στοΝαό.

Αναλυτικά: “Από την αρχή που ξεκίνησε αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό, ή κοροϊδοϊό, να το πούμε πιο σωστά, γιατι από ότι φαίνεται όλο αυτό το σκηνικό το παγκόσμιο δεν είναι παρά ένα σκηνικό, μια σκηνοθεσία, στο οποίο έχουνε πάρα πολύ ενεργό μέρος και μερίδιο ευθύνης τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία και πληρώθηκαν αδρά, όπως έγινε γνωστό τοις πάσι, για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να μας τρομοκρατήσουν και να μας κρατήσουν κλεισμένους μέσα στα σπίτια, από την αρχή λοιπόν… άρχισαν να μιλούνε κάποιοι βουλευτές εναντίον της Θείας Κοινωνίας… και κάποιοι Αρχιερείς έσπευσαν να πουν ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα, να μη φιλάμε τις εικόνες, να ακολουθούμε την επιστήμη κλπ.
…από την εξέλιξη που είχε όλη αυτή η σκηνοθεσία, όλο αυτό το φιάσκο, όπως πολύ καλά εύστοχα το ονόμασε ένας διαπρεπής επιστήμων Έλληνας στην Αμερική, “το φιάσκο του κορωνοϊού”, καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος τελικά δεν είναι να μας προστατεύσουν την πολύτιμο υγεία μας, όπως λέμε και στο Άγιο Όρος, κάποιοι, που επιτέλους δεν τους ζητήσαμε και να μας την προστατέψουν, αλλά είναι να χτυπηθεί ο Χριστός και η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι να ανοιχτεί διάπλατα ο δρόμος για την πανθρησκεία έτσι και τον αντίχριστο.

Ἅγιος Παΐσιος: Τό νά ζεῖ κανείς Ὀρθόδοξα θέλει…κόπο!

Άγιος Παΐσιος: Σκοπός είναι να ζούμε ορθόδοξα, όχι απλώς να μιλούμε ή να γράφουμε ορθόδοξα. Γι’ αυτό, βλέπεις, ένα κήρυγμα δεν πληροφορεί, δεν αλλοιώνει τον άλλον, όσο καλό κι αν είναι, αν ο ιεροκήρυκας δεν έχει βίωμα.
Το να σκεφτώμαστε ορθόδοξα είναι εύκολο∙ το να ζούμε όμως ορθόδοξα θέλει κόπο. Μια φορά ένας θεολόγος είχε κάνει μια ομιλία και είχε πει να πάνε να δώσουν αίμα, γιατί υπήρχε ανάγκη. Και πράγματι πολλοί παρακινήθηκαν και έδωσαν πολύ αίμα. Εκείνος όμως δεν έδωσε ούτε μια σταγόνα, αν και είχε… μπόλικο.
Οι άλλοι τότε σκανδαλίσθηκαν. «Εγώ, τους είπε εκείνος, με την ομιλία που έκανα και παρεκίνησα τον κόσμο να δώση αίμα, είναι σαν να έδωσα το περισσότερο αίμα»! Έτσι ανέπαυε τον λογισμό του. Καλύτερα ήταν να μην έκανε την ομιλία και αθόρυβα να πήγαινε να δώση λίγο αίμα. Η ζωή μετράει.
Γι’ αυτό λέω στους λαϊκούς: «Να αγαπάτε τον Χριστό, να έχετε ταπείνωση, να κάνετε το καθήκον σας και ο Χριστός θα προδώση την αρετή σας στα μάτια των ανθρώπων».

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης καί ἡ ἀκλόνητη πίστη του!

Ο άγιος Πατέρας είχε λάβει μεγάλη πίστη από τον Θεό. Η αγιότητά του συμβάδιζε με τους μεγάλους σταυρούς που του είχε δώσει ο Κύριος! Δεχόταν κάθε δοκιμασία χωρίς γογγισμούς και με εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού! Και στις μεγαλύτερες δοκιμασίες παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του! Θυμάμαι όταν μας έλεγε με συγκίνηση για τον μικρό του γιο, τον Φίλιππο εφτά ετών, που έχασε από την ασθένεια της λευχαιμίας: " Ο Θεός μου τον έδωσε, ο Θεός μου τον πήρε "!
Μια φορά προσκυνώντας τις εικόνες στο ιερό του ναού, πάτησε σε μία καρέκλα για να φθάσει στην εικόνα του Χριστού, που ήταν πολύ ψηλά. Έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε, σπάζοντας το πόδι του! Χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, για να αποκατασταθεί η υγεία του. Όταν πέρασε η δοκιμασία, ένα συγγενικό του πρόσωπο τον ρώτησε: " Γιατί δεν σε φύλαξε ο Κύριος και πέρασες όλα αυτά";

Ὁ Σουηδός «Τσιόδρας» προειδοποιεῖ: Οἱ μάσκες προσώπου εἶναι πολύ ἐπικίνδυνες

Οι μάσκες προσώπου είναι «πολύ επικίνδυνες» για τη δημόσια υγεία, αναφέρει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Σουηδίας, Anders Tegnell
Οι μάσκες προσώπου είναι «πολύ επικίνδυνες» για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Σουηδίας, Anders Tegnell.
Όπως επισημαίνει ο κ. Tegnell, η επικινδυνότητα της μάσκας προσώπου έγκειται στο ότι δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
Ωστόσο δεν αναστέλλει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού.
«Είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς ότι οι μάσκες προσώπου θα περιορίσουν τον ιό, εφόσον κάνουμε λόγο για την πανδημία Covid-19» δήλωσε ο Anders Tegnell, που είναι ιδιαίτερα αρνητικός στο ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown.
«Οι μάσκες προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελείς σε άλλες περιπτώσεις.
Αλλά να γεμίσετε εμπορικά κέντρα με ανθρώπους που φορούν μάσκες είναι σίγουρα κάτι τελείως λάθος» πρόσθεσε ο διακεκριμένος Σουηδός λοιμωξιολόγος.

Νά ἐξομολογηθῆτε, καί μετά νά κοινωνήσετε.π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης

ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΤΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ – ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Δόξα τῷ Θεῷ, στὴ πόλι σας ὑπάρχουν πνευματικοὶ πατέρες. Νὰ μεταβῆτε, νὰ ἐξομολογηθῆτε τὰ ἁμαρτήματά σας καὶ νὰ πλησιάσετε τὸ μέγα μυστῆριο τῆς Θείας κοινωνίας. Καὶ ὄχι μόνον ᾿σεῖς νὰ κοινωνήσετε τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἶμα τοῦ Χριστοῦ μας, ἀλλά καὶ ὅλη ἡ οἰκογένεια. Στὰ παλιὰ τὰ χρόνια ―τὰ πρόλαβα ἐγὼ τὰ χρόνια αὐτά― τέτοιες μέρες ὅλοι, ὅλη ἡ οἰκογένεια πήγαινε στὴν Ἐκκλησία. Ὅπως τώρα τρέχουν ὅλοι στὰ ντισκοτέκς, ὅπως τρέχουν στοὺς κινηματογράφους, ὅπως στὰ θέατρα, στὰ παλιὰ τὰ χρόνια ὅλη ἡ οἰκογένεια πήγαινε στὴν ἐκκλησία. Μπροστὰ πήγαινε ὁ πατέρας, πίσω ἡ μάνα, μετὰ τὰ 4, 5, 6, 7, 8 παιδιά. Ὅλοι κοινωνούσανε καὶ φεύγανε σὰν ἄγγελοι· Καὶ μέσ᾿ τὸ σπίτι παράδεισος ἤτανε. Διότι ὅπου εἶνε ὁ Χριστὸς ἐκεῖ εἶνε ἡ χαρὰ. Ὅπου εἶνε ὁ Χριστὸς ἐκεῖ εἶνε ἡ ἀγάπη. Ὅπου εἶνε ὁ Χριστὸς ἐκεῖ εἶνε ὁ παράδεισος. Δὲν ᾿νε ψέματα αὐτά, εἶνε ἀλήθεια. Ζωντανὴ ἀλήθεια.

Γιά τούς γονεῖς πού σκοπεύουν νά φορέσουν μάσκα στά παιδιά τους

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Καταρχάς έχουν ξοφλήσει όλοι, είναι ζήτημα ημερών. Απλά προσπαθούν να τρομοκρατούν τον κόσμο με άκυρες απειλές. Όσο για την κατάσταση που επικρατεί θα σας πω κάποια πράγματα. Δεν ονομάζεται μάσκα, αλλά ΦΙΜΩΤΡΟ και έχει σκοπό την κοινωνική διάλυση προς μία κοινωνία μούγκας και υποταγής. Εξάλλου, τα ίδια παιδιά που θα φοράνε μάσκα στο σχολείο, αυτά τα ίδια παιδιά θα παίζουν το απόγευμα μεταξύ τους σε παιδικές χαρές ή σε σπίτια χωρίς μάσκες. Επομένως προς τι η επιβολή μάσκας με τη βία; Κανένας μάσκα πουθενά. Και εννοείται όχι στα σχολεία. Όσοι φοβάστε να σας υπενθυμίσω ότι αν δεν πάει κανένα παιδί σχολείο, τότε θα αναγκαστούν να αποσύρουν τη μάσκα θέλουν δε θέλουν. Πανδημία δεν υπάρχει με 250 θανάτους ηλικιωμένων με βαριά νοσήματα που στη συνέχεια βαφτίστικαν κοβιντ(δήλωση τσιοδρα). Είδατε ποτέ να αρρωστήσει ή να πεθάνει κανένα παιδί. ΟΧΙ! Επίσης τα τεστ που σε βγάζουν θετικό σημαίνει ότι έχεις το αντίσωμα των κορονοιών στο DNA σου και όχι ότι είσαι μολυσμένος. Το 90% του πλυθησμου το έχουμε. Χρωμοσωμα-8 ονομάζεται και είναι υπέυθυνο για την άμυνα κατά των ιών και κυρίως κατά του καρκίνου. Αυτό θέλουν να εξουδετερώσουν με το εμβόλιο για να μην έχει ο κόσμος αντισώματα και να πεθαίνει. Δεν υπάρχει ιός covid. Είναι η ονομασία του σχεδίου, το οποίο θέλουν να το ολοκληρώσουν με τον καθολικό εμβολιασμό(vaccination) για να αποκτήσουμε όλοι ταυτότητα εμβολίου(ID).
C ertification
O f
V accination
ID
19 είναι το έτος που ξεκίνησε(2019).
Όταν επικαλούνται "πανδημία φονικού ιού" και ανοίγουν τα σχολεία, τότε είναι δολοφόνοι παιδιών από πρόθεση και οι γονείς οφείλουν να μη στείλουν τα παιδιά τους σχολείο για να τα προστατέψουν. Αλλιώς ας ανακαλέσουν τη λέξη πανδημία και ας καταργήσουν τις μάσκες από παντού. Αν επιμένουν στην πανδημία, τότε υποχρεούνται από το νόμο να κλείσουν τα σχολεία. 

Ὁ γιατρός ἔβγαλε τήν ἰατρική του μπλούζα, κατέθεσε τήν ἄδειά του

Πήγε ένας Ιερέας να Κοινωνήσει κάποιους ασθενείς, στο Λοιμωδών.. Ζήτησε ένας γιατρός να κοινωνήσει κι αυτός από περιέργεια; ή από απιστία;.. Ο παππούλης τον μετέλαβε και αυτός δεν κατάπιε την Θ. Κοινωνία αλλά την κρατούσε στο στόμα του.

Τό Τίμιο Χέρι Ἰωάννου Τοῦ Προδρόμου βρίσκεται στήν Ἱερά Μονή Ἁγίου Διονυσίου στό Ἅγιο Ὄρος

 

"Ἄγγελος είπαμε ὅτι ἦταν ὁ Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος. Ἄγγελοι εἶνε στὸν κόσμο οἱ ἱερεῖς, οἱ ὁποῖοι ἐκτελοῦν τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ. Ἄγγελοι πρέπει νὰ γίνουμε κ᾿ ἐμεῖς. Αὐτὸς εἶνε ὁ προορισμός μας... "


Έπίσκοπος Αὐγουστῖνος Καντιώτης

31 Αὐγούστου. Ἡ κατάθεσις τῆς τιμίας Ζώνης τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου. Ἁγιογραφικό ἀνἀγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τῆς Θεοτόκου. 21 Νοεμ. (Ἑβρ. θ´ 1-7).


ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Θ´ 1 - 7
1 Εἶχε μὲν οὖν καὶ ἡ πρώτη σκηνὴ δικαιώματα λατρείας τό τε Ἅγιον κοσμικόν. 2 σκηνὴ γὰρ κατεσκευάσθη ἡ πρώτη, ἐν ᾗ ἥ τε λυχνία καὶ ἡ τράπεζα καὶ ἡ πρόθεσις τῶν ἄρτων, ἥτις λέγεται Ἅγια. 3 μετὰ δὲ τὸ δεύτερον καταπέτασμα σκηνὴ ἡ λεγομένη Ἅγια Ἁγίων, 4 χρυσοῦν ἔχουσα θυμιατήριον καὶ τὴν κιβωτὸν τῆς διαθήκης περικεκαλυμμένην πάντοθεν χρυσίῳ, ἐν ᾗ στάμνος χρυσῆ ἔχουσα τὸ μάννα καὶ ἡ ῥάβδος Ἀαρὼν ἡ βλαστήσασα καὶ αἱ πλάκες τῆς διαθήκης, 5 ὑπεράνω δὲ αὐτῆς Χερουβὶμ δόξης κατασκιάζοντα τὸ ἱλαστήριον· περὶ ὧν οὐκ ἔστι νῦν λέγειν κατὰ μέρος. 6 Τούτων δὲ οὕτω κατεσκευασμένων εἰς μὲν τὴν πρώτην σκηνὴν διὰ παντὸς εἰσίασιν οἱ ἱερεῖς τὰς λατρείας ἐπιτελοῦντες, 7 εἰς δὲ τὴν δευτέραν ἅπαξ τοῦ ἐνιαυτοῦ μόνος ὁ ἀρχιερεύς, οὐ χωρὶς αἵματος, ὃ προσφέρει ὑπὲρ ἑαυτοῦ καὶ τῶν τοῦ λαοῦ ἀγνοημάτων,

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible