Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

α) Ὁ Θεὸς ψάχνει ἀφορμὴ γιὰ νὰ μᾶς σώσει β) Ἡ πρόληψη προφυλάσσει ἀπὸ τὴν ἁμαρτία . Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 α) Ὁ Θεὸς ψάχνει ἀφορμὴ γιὰ νὰ μᾶς σώσει β) Ἡ πρόληψη προφυλάσσει ἀπὸ τὴν ἁμαρτία (ἀπόσπασμα)

Ἡ προετοιμασία της πανθρησκείας , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Ἡ προετοιμασία της πανθρησκείας , 17-9-2023, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

Χωρὶς τὴν ἀδιάλειπτη εὐχὴ τοῦ Ἰησοῦ δὲν καθαρίζεται ἡ καρδιά, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ_526. Χωρὶς τὴν ἀδιάλειπτη εὐχὴ τοῦ Ἰησοῦ δὲν καθαρίζεται ἡ καρδιά, Ἀββᾶ Ἠσύχιου τοῦ Πρεσβύτερου - Πρὸς τὸν Θεόδουλο, Λόγος περὶ νήψεως καὶ ἀρετῆς χωρισμένος σὲ 203 κεφάλαια (τὰ λεγόμενα ἀντιρρητικὰ καὶ εὐκτικά), Φιλοκαλία τόμος Α' -Κὲφ 170,

 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 17-9-2023 

Ἡ σταυρικὴ ζωὴ τῆς κάθε στιγμῆς- νήψη-προσευχὴ-ἐκκοπὴ θελήματος, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_525. Ἡ σταυρικὴ ζωὴ τῆς κάθε στιγμῆς- νηψη, προσευχὴ καὶ ἐκκοπὴ θελήματος, Ἀββᾶ Ἠσύχιου τοῦ Πρεσβύτερου - Πρὸς τὸν Θεόδουλο, Λόγος περὶ νήψεως καὶ ἀρετῆς χωρισμένος σὲ 203 κεφάλαια (τὰ λεγόμενα ἀντιρρητικὰ καὶ εὐκτικά), Φιλοκαλία τόμος Α' (Κὲφ 168-9), Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 17-9-2023

Ἡ αἵρεση τοῦ ἐθνοφυλετισμοῦ , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

Ὁ ψεύτης στὰ λόγια, εἰναι ψεύτης καὶ μὲ ὅλη του τὴν ζωή , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

Ἡ μετάνοια τῶν γονέων ἐπηρεάζει καὶ τὰ παιδιά , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Περὶ συνείδησης , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ἡ σύγχρονη εἰδωλολατρεία , Ἀρχιμ. Σἀββα Ἁγιορείτου

 

Ἡ κενοδοξία Α' ὁμιλία , Ἀρχιμ. Σἀββα Ἁγιορείτου

Ἡ ἐλευθερία τῆς ψυχῆς , Ἀρχιμ. Σἀββα Ἁγιορείτου

 

Ἅγιος Παΐσιος: Ἔγιναν καὶ οἱ καρδιές σιδερένιες...


Ἐπειδή οἱ ἀνθρώπινες εὐκολίες ξεπέρασαν τὰ ὅρια, ἔγιναν δυσκολίες. Πλήθυναν οἱ μηχανές, πλήθυνε ὁ περισπασμός, ἔκαναν καὶ τὸν ἄνθρωπο μηχανή, καὶ τώρα οἱ μηχανές καὶ τὰ σίδερα κάνουν κουμάντο καὶ τὸν ἄνθρωπο. Γι' αὐτὸ ἔγιναν καὶ οἱ καρδιές τῶν ἀνθρώπων σιδερένιες.

Μὲ ὅλα αὐτὰ τὰ μέσα ποὺ ὑπάρχουν, δὲν καλλιεργεῖται ἡ συνείδηση τῶν ἀνθρώπων. Παλιότερα οἱ ἄνθρωποι δούλευαν μὲ τὰ ζῶα καὶ ἦταν σπλαγχνικοί. Ἄν φόρτωνες τὸ ζῶο λίγο περισσότερο καὶ τὸ κακόμοιρο γονάτιζε, τὸ λυπόσουν. Ἄν ἦταν νηστικό καὶ κοίταζε μὲ παράπονο, σοῦ ράγιζε τὴν καρδιά. Θυμᾶμαι, ὅταν ἀρρώσταινε ἡ ἀγελάδα μας, ὑποφέραμε καὶ ἐμεῖς, γιατί τὴν θεωρούσαμε μέλος τῆς οἰκογενείας μας.

Σήμερα οἱ ἄνθρωποι ἔχουν τὰ σίδερα καὶ ἔχουν καρδιές σιδερένιες. Ἔσπασε ἕνα σίδερο; ὀξυγονοκόλληση. Χάλασε τὸ αὐτοκίνητο; τὸ πάνε στὸ γκαράζ. Ἄν δὲν γίνεται, τὸ πετᾶνε, δὲν τὸ πονᾶνε. Σοῦ λέει: «Σίδερο εἶναι!». Δὲν δουλεύει καθόλου ἡ καρδιά. Ἔτσι ὅμως καλλιεργεῖται ἡ φιλαυτία, ὁ ἐγωισμός.

Ὅσιος Γεώργιος Καρσλίδης: «Μή φοβᾶσαι, ἐγώ θά σέ κάνω καλά»

Είναι γεγονός πως η ακτινοβολία της αγάπης των αγίων δεν περιορίζεται σε όρια τοπικά, αλλά σαν αύρα λεπτή δροσίζει κι ευφραίνει κάθε ευλαβική ψυχή, που πλησιάζει στον τόπο της θαυμαστής βιοτής τους, ώστε ν’ αναφωνεί εκ βαθέων: «Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού».

Μία οικογένεια από τον Πειραιά βρέθηκε στο μοναστήρι του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη για τη μοναχική κουρά μίας συγγενούς τους. Εκεί η μητέρα μελέτησε την πνευματέμφορη ζωή του οσίου, προσκύνησε στο κατανυκτικό εκκλησάκι και τον απέριττο τάφο του κι αισθάνθηκε την παρουσία του πολύ πλησίον της. Είχε την αίσθηση ότι είναι ο δικός της άγιος. Έφυγαν ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για τον Πειραιά.

Στα μισά της διαδρομής στάθμευσαν το αυτοκίνητο για λίγη ξεκούραση. Όταν ετοιμάσθηκαν όμως να ξεκινήσουν, παρά τις προσπάθειες, η μηχανή δεν εκινείτο. Αγωνιούσαν, γιατί νύχτωνε και δεν ήξεραν πού να πάνε και πού να μείνουν. Η μητέρα κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο και πήρε στα χέρια της ένα μπαμπάκι με λάδι, που είχε λάβει από την ακοίμητη κανδήλα του οσίου. Σταύρωσε τη μηχανή του αυτοκινήτου και αμέσως ξεκίνησε και τους πήγε στον προορισμό τους. Μόλις έφθασαν, χάλασε πάλι το αυτοκίνητο. Φαίνεται ήθελε και η μηχανή επισκευή.

Ἐπιστολή Ὀρθόδοξου Ὑπερπολύτεκνου πρός τήν ΔΙΣ σχετικά μέ τίς νέες ταυτότητες.

Τσακιρίδης Μιχαήλ
Θεσσαλονίκη 12/9/2023

Με τη χάρη του Θεού είμαι ένας υπερπολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών και με αίσθημα ευθύνης για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους όπως και για τους προβληματισμούς και ανησυχίες που προέκυψαν σε πολλούς χριστιανούς θα ήθελα να σας θέσω ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την ανακοίνωσή σας για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Γράφεται στην παράγραφο 2 ότι «όσες απόψεις ή επιφυλάξεις αναπαράγονται από παραθρησκευτικές αντιλήψεις γύρω από τις αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών δεν είναι αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης».

1) Ο Άγιος Παΐσιος που έγραψε ιδιοχείρως πριν 35 χρόνια περίπου τα «Σημεία των καιρών» που κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές ταυτότητες είχε πει για τη νέα ταυτότητα «να μην την πάρετε γιατί θα είναι εισαγωγή του σφραγίσματος». Μήπως είχε παραθρησκευτικές αντιλήψεις;

2) Ο Αγιασμένος γέροντας πατήρ Αμβρόσιος Λάζαρης (2006+) που είχε πει ότι υπακοή θα κάνουμε μόνο στους Επισκόπους που δεν θα πάρουν την ταυτότητα ήταν και αυτός παραεκκλησιαστικός;

3) Ο Μακαριστός γέροντας Παναγιώτης «ο ασκητής των Αγράφων» που είχε πει είναι εντολή του Χριστού οι χριστιανοί να μην πάρουν τις νέες ταυτότητες. θα έρθει η στιγμή που πολλοί ραβδούχοι (Αρχιερείς) θα προπαγανδίζουν τις νέες ταυτότητες και θα λειτουργούν ως τυφλά όργανα του διαβόλου είχε και αυτός παραθρησκευτικές αντιλήψεις;

Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ: Ἡ διάκριση τῶν λογισμῶν

Ο όσιος Βαρσανούφιος ο Μέγας είπε σ’ έναν μοναχό, που τον ρώτησε πώς να ξεχωρίζει ποιος λογισμός προέρχεται από τον Θεό και ποιος από τους δαίμονες:

«…Οι λογισμοί που προέρχονται από τους δαίμονες, πρώτα-πρώτα είναι γεμάτοι ταραχή και λύπη, και έπειτα σέρνουν κρυφά και ανεπαίσθητα προς τα πίσω. Οι δαίμονες έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, δηλαδή υποβάλλουν λογισμούς αρετής, ενώ από μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί (Ματθ. 7:15). Μ’ άλλα λόγια, με τους λογισμούς που φαίνονται καλοί ενώ είναι κακοί, εξαπατούν τις καρδιές των απλοϊκών…

» Το φως των δαιμόνων αποδεικνύεται εκ των υστέρων σκοτάδι. Αν, λοιπόν, όταν ακούς ή σκέφτεσαι ή βλέπεις κάτι, διαπιστώσεις πως η καρδιά σου ταράζεται έστω και λίγο, αυτό προέρχεται από τους δαίμονες» (Οσίων Βαρσανουφίου και Ιωάννου, Αποκρίσεις, ξ’).

Αλλά και σε μιαν άλλη απόκρισή του ο μεγάλος όσιος σημειώνει:

Τίποτα δέν πῆγε στράφι.


(Αριστείδης Π. Δασκαλάκης)

Πρόσφατα βιώσαμε μια βιβλική καταστροφή ενός ζωτικότατου χώρου της πατρίδας μας. Πνεύμονας οικονομικός, ο Θεσσαλικός κάμπος, κατέρρευσε. Μια κατάρρευση που προδιαγράφει σωρευτικά, στις πρότερες καταστροφές (μνημόνια, πυρκαγιές, πανδημίες κ.α.), περαιτέρω δυστοκία στη ζωή μας. Ακρίβεια ζωής, περιβαλλοντικές επιδράσεις, περιορισμούς και πολλά άλλα.

Πριν κάτι χρόνια, ποιος μπορούσε να φανταστεί τα επερχόμενα. Μπορεί να ζούσες μες στις δυσκολίες, να είχες δοκιμασίες αλλά δεν τολμούσες να διανοηθείς τι έρχεται. Κι εκεί που καταγινόσουν με τα ιδιωτικά σου προβλήματα, έρχεται μια καταστροφή γενικευμένη, που “τα μεγάλα σου” τα θέματα τα εξαφανίζει. Τα κάνει να φαίνονται τόσο μικρά στο χθες, που στο αύριο τα αναπολείς. Σου λείπουν. Ή μάλλον, σου λείπει η κατάσταση εκείνη που πίστευες, ότι κάθε τι παλεύεται. Παρότι τότε δεν το πολυπίστευες.

Και αυτό που τότε έμοιαζε ανυπέρβλητο, φαντάζει τώρα μηδαμινό μπρος στην καταστροφή και τον όλεθρο.

Τότε ρωτούσες γιατί. Γιατί σε μένα Θεέ μου. Μετακύλιες την ευθύνη σε Αυτόν. Του προσέδιδες κίνητρα εκδικητικά, τιμωρητικά. Τώρα, αν δεν ανήκεις σε αυτούς που εν μια νυκτί από νυκοκύρηδες έμειναν άστεγοι , με μόνη περιουσία τα λασπωμένα ρούχα και τα τρύπια παπούτσια, ή σε αυτούς που το βιός τους έγινε στάχτη, μπορείς να συνεχίσεις να ρωτάς ΓΙΑΤΙ;

Γιατί όχι και σε εμένα Θεέ μου;

Γιατί σέ κάποιες χῶρες δέν γεννιῶνται παιδιά μέ σύνδρομο Down; Ἄμβλωση… (Cassy Fiano-Chesser)

Σε μια πρόσφατη έκθεση, το Insider Monkey παρουσίασε ποιες χώρες έχουν τα υψηλότερα και ποιες τα χαμηλότερα ποσοστά συνδρόμου Down, καθώς και τα αίτια που ορισμένες χώρες έχουν χαμηλά ποσοστά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο λόγος είναι απλός: η άμβλωση. Το ίδρυμα επαίνεσε την χρήση του «ασφαλούς τερματισμού εγκυμοσύνης» που επιτρέπει την άνθηση των ευγονικών αμβλώσεων.
Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά συνδρόμου Down είναι η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Μάλτα, ενώ οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι η Ισλανδία και η Δανία. Αυτό που δημιουργεί τη διαφορά είναι κατά κύριο λόγο η άμβλωση.

Σύμφωνα με τον «Οργανισμό Πληθυσμού με Σύνδρομο Down», στην Ευρώπη γεννιώνται 10,1 παιδιά ανά 10.000 γεννήσεις ζώντων με σύνδρομο Down. Για Αυστραλία, το ποσοστό ανέρχεται σε 8,6 ανά 10.000 γεννήσεις ζώντων παιδιών, λόγω της «προόδου» στον προγεννητικό έλεγχο. Εάν δεν υπήρχε ο επιλεκτικός τερματισμός αυτών των κυήσεων, ο τρέχων επιπολασμός του DS στην Ευρώπη θα ήταν 21,7 ανά 10.000 γεννήσεις.

Από τότε που έγινε προσιτός στην Αυστραλία ο προηγμένος προγεννητικός έλεγχος, διαγιγνώσκεται σημαντικός αριθμός κυήσεων με σύνδρομο Down, οι οποίες ακολούθως τερματίζονται. Οι γεννήσεις με σύνδρομο Down στην Αυστραλία έχουν μειωθεί κατά 66% από τη δεκαετία του 1970.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, 18-9-2023, ΑΓ. ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΓΟΡΤΥΝΗΣ

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, 18-9-2023, ΑΓ. ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΓΟΡΤΥΝΗΣ
https://www.youtube.com/live/PFlKl8YgX-g?si=S_el3WX3xodOTFv5

Ἂς μήν ὑπάρχει μεταξύ μας κανείς πού νά μήν φοράει σταυρό!


Λόγος εις Την Ύψωση. Αγίου Λουκά Του Ιατρού

Ἂς μὴν ὑπάρχει μεταξύ μας κανεὶς ποὺ νὰ μὴν φοράει σταυρό!
Ξέρω ὅτι δὲν τὸν φορᾶτε ὅλοι. Φορᾶτε χάντρες καὶ μενταγιὸν καὶ τὸν σταυρὸ δὲν φορᾶτε. Μὴν δικαιολογεῖτε τὸν ἑαυτό σας μὲ τὸ ὅτι δὲν ἔχετε ποῦ νὰ τὸν ἀγοράσετε, γιατί ἂν ἀγαπούσατε τὸν Σταυρὸ θὰ βρίσκατε δυνατότητα, θὰ παίρνατε ἕνα κομμάτι ξύλο καὶ θὰ τὸ κάνατε σταυρό.

18 Σεπτεμβρίου. Εὐμενίου ἐπισκόπου Γορτύνης Κρήτης (ζ΄ αἰ.). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Δευτ. ις´ ἑβδ. ἐπιστ. (Γαλ. δ´ 28 - ε´ 10).

Γαλ. 4,28           ἡμεῖς δέ, ἀδελφοί, κατὰ Ἰσαὰκ ἐπαγγελίας τέκνα ἐσμέν.

Γαλ. 4,28                  Ημείς δε οι Χριστιανοί, αδελφοί, είμεθα τέκνα, που εγεννήθημεν σύμφωνα με τας υποσχέσστου Θεού προς τον Αβραάμ, όπως είχε γεννηθή τότε και ο Ισαάκ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible