Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

4. Νά φύγω χωρίς γυρισμό (Περί Ἀπόφασης καί αὐταπάρνησης μέ ἀναφορά στόν Ἅγιο Δημήτριο), Βίος καί λόγοι Ἁγ. Πορφυρίου, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης

4. Νά φύγω χωρίς γυρισμό (Περί Ἀπόφασης καί αὐταπάρνησης μέ ἀναφορά στόν Ἅγιο Δημήτριο), Βίος καί λόγοι Ἁγ. Πορφυρίου, Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης, 26-10-2018, ζωντανή μετάδοση, Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr Κατέβασμα ὁμιλιῶν ἀπό τό YouTube σέ mp3 http://hristospanagia3.blogspot.gr/20...

Ἡ ἀγρυπνία, οἱ γονυκλισίες


Ἡ ἀγρυπνία, οἱ γονυκλισίες
Ἄλλες ἀσκήσεις, πού συνιστοῦσε ἔνθερμα ὁ Ἅγιος Πορφύριος, εἶναι οἱ μετάνοιες καί ἡ ἀγρυπνία. Τόνιζε μάλιστα ὅτι, ὅταν κανείς ἀγρυπνεῖ τήν νύκτα, ἑλκύει τήν Θεία Χάρη. Τήν ἡμέρα πού ἔρχεται μπορεῖ νά ἐργασθεῖ πολύ καλά, διότι ἡ Θεία Χάρη ἔχει ξεκουράσει καί ἀνανεώσει τήν ψυχή καί τό σῶμα του. Ὁ λίγος κόπος τῆς νύκτας ἀνταμοίβεται πλούσια ἀπό τόν Πανάγαθο Κύριο. Ἡ Θεία Χάρη ξεκουράζει τήν ψυχή καί αὐτή ἀνανεωμένη ζωογονεῖ καί τό σῶμα.
Ὁ ἀγωνιστής Γέροντας προέτρεπε νά κάνουμε λίγες μετάνοιες μέ σωστό τρόπο καί ἀγάπη γιά τόν Κύριο, χωρίς νά τίς μετρᾶμε.

Ἡ Τρίτη διήγηση ἀφορᾶ τόν Ἅγιο Παΐσιο τόν Ἁγιορείτη.

 Πολλές φορές τον έχω δει, από το 1979 μέχρι το 1994 που κοιμήθηκε, μα εκτός από μία ερώτηση, που εγώ έκαμα, ουδέποτε τον ερώτησα κάτι, πάντα αυτός μου μίλαγε και με δίδασκε.

Ήταν το 1990, όταν πρωί πρωί φτάσαμε στην Παναγούδα με τον Γιώργο. Μας άνοιξε φιλόξενα και με πήρε αγκαλιά τραβώντας με απαλά κάπου να μείνουμε μόνοι μακρυά από τον φίλο μου.

Με κοιτά στα μάτια και μου λέει:
-«Άκουσε με, Ανδρέα. Πρώτα η σχέση σου με τον Θεό τον οποίο να Αγαπάς με όλη σου την καρδιά που σημαίνει να φυλάσσεις μέσα σου τις Εντολές Του.
Ύστερα, να αγαπάς τη γυναίκα σου, όπως ο Χριστός αγάπησε την Εκκλησία!
Να αγαπάς, σημαίνει να Μετανοείς και να συγχωρείς!
Να έχεις πάντα σαν έγγαμος στο νου τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου που διαβάζεται στο Μυστήριο του Γάμου: Οι άνδρες να θυσιάζεστε για τη γυναίκα σας, όπως ο Χριστός θυσιάστηκε για την Εκκλησία και την παρουσίασε καθαρή ενώπιον του Πατρός.

Μετά θάνατον ἐμφάνιση τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου σέ ἄπιστο

Αποτέλεσμα εικόνας για εμφανιση αγιου Νεκταριου σε χωροφυλακα

   Όταν ακόμη ζούσε ο Άγιος Νεκτάριος έλεγε

σε έναν Χωροφύλακα άπιστο, να πιστέψει..

Ότι υπάρχει δηλαδή Θεός, να μετανοήσει, να εξομολογηθεί, να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί. Ο Χωροφύλακας όμως, δεν επίστευε σε τίποτα.

Ήλθε μιά εποχή, που ο Χωροφύλακας μετετέθη επί 12 χρόνια, από την Αίγινα στη Μακεδονία. Μετά όμως ξαναγύρισε στην Αίγινα.

Μιά μέρα στην παραλία της Αίγινας, συνάντησε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος του επανέλαβε τα ίδια περί πίστεως λόγια. Στην συνέχεια ο Χωροφύλακας, πήγε στο καφενείο και βρήκε τους παλαιούς του φίλους και συν τοις άλλοις τους είπε:

- "Εντύπωση μεγάλη μου κάνει, πως αυτός ο Ηγούμενος της Αγίας Τριάδος 
Νεκτάριος, ζει ακόμη"...

- "Ποιός Ηγούμενος;" τον ρωτούν.

Ὅταν ὁ τυφλός δογματισμός περιφρονεῖ τά ὄρια τοῦ σεβασμοῦ τῆς πλειοψηφίας (Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 8η Νοεμβρίου 2018

ΟΤΑΝ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Το αντιχριστιανικό μένος, όχι μόνο δεν λέει να καταλαγιάσει στη χώρα μας, αλλά μάλλον γιγαντώνεται συνεχώς. Από τη μια μεριά οι χριστιανομάχοι πολιτικοί και από την άλλη οι επίσης χριστιανομάχοι δημοσιογράφοι, βάλθηκαν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μια άθρησκη κοινωνία, στην οποία η Εκκλησία θα είναι περιθωριοποιημένη και ανίσχυρη να επιτελέσει το σωστικό της έργο,ενώ η πίστη στο Θεό θα αποτελεί όνειδος. 
Η τιτάνια προσπάθειά τους εστιάζεται πρωτίστως στο να στερήσουν τους νέους μας την δυνατότητα να διδάσκονται τις αλήθειες της πίστεώς μας,ώστε να καθίστανται ζωντανά και δυναμικά μέλη της Εκκλησίας. Για να επιτύχουν το στόχο τους, επεδίωξαν, (και εν πολλοίς το πέτυχαν), να μεταβάλλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, από ομολογιακό, από μάθημα συστηματικής διδασκαλίας των βασικών και θεμελιωδών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως, της ζωής και της λατρείας της Εκκλησίας μας, σε πολυθρησκειακό, αποκρύπτοντας τις ψευδείς και προκλητικές δοξασίες των ψευδοθρησκειών, όπως λόγου χάριν ότι ο Ινδουϊσμός έχει 350.000.000 θεότητες, ή ότι ο ψευδοπροφήτης του Ισλάμ είχε 9 συζύγους και πλήθος παλλακίδων. Τα νέα προγράμματα σπουδών,δέσμια της νεοεποχίτικης πολυθρησκειακής ιδεολογίας, συνεξετάζουν τον Χριστιανισμό με έξι άλλες θρησκείες, «ως ποικιλία θρησκευτικών προσανατολισμών» και ως «θρησκευτικό φαινόμενο στην ποικιλομορφία του».

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος – Ὁ Θεός θά μᾶς παραδώσει στά χέρια ἀλλοτρίων ἄν δέν μετανοήσουμε.

Ομιλεί ο Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)


(απόσπασμα ομιλίας για τον προφήτη Δανιήλ)

Ἐν ἔτει τρίτῳ τῆς βασιλείας Ἰωακεὶμ βασιλέως Ἰούδα ἦλθε Ναβουχοδονόσορ ὁ βασιλεὺς Βαβυλῶνος εἰς Ἱερουσαλὴμ καὶ ἐπολιόρκει αὐτήν.
καὶ ἔδωκε Κύριος ἐν χειρὶ αὐτοῦ τὸν Ἰωακεὶμ βασιλέα Ἰούδα καὶ ἀπὸ μέρους τῶν σκευῶν οἴκου τοῦ Θεοῦ, καὶ ἤνεγκεν αὐτὰ εἰς γῆν Σενναὰρ ……
Προσέξτε κάτι που μας κάνει πολλή εντύπωση. Έπεσε η Ιερουσαλήμ, Τα τείχη της υπεχώρησαν στην ακάθεκτη δύναμη του στρατού του Ναβουχοδονόσορος. Τα τείχη υπεχώρησαν; Ακούστε μία λεπτομέρεια.
«ἔδωκε Κύριος ἐν χειρὶ αὐτοῦ»
Τίνος αυτού; Του Ναβουχοδονόσορος, τον Ιωακείμ.
Δηλαδή, ποιός επροστάτευε την Ιερουσαλήμ; Ο Θεός.
Ποιός τώρα παραδίδει την Ιερουσαλήμ στα χέρια του Ναβουχοδονόσορος; Ο Θεός.
Σας κάνει εντύπωση;
Ως να του έδωσε το κλειδί και να του είπε: πάρε το κλειδί της πόλεως και άνοιξε την πόρτα και μπες μέσα. Εγώ σου παραδίδω, εγώ ο Θεός. Εγώ ο οποίος προστατεύω την πόλιν αυτήν, εγώ σου παραδίδω την πόλιν.
Σας κάνει εντύπωση. Είναι διάχυτο και να το ενθυμείστε, γι’ αυτό επιμένω στο σημείο αυτό. Διότι παιδιά η Ιερουσαλήμ είχε πέσει σε βαριές αμαρτίες. Αργότερα τα τρία παιδιά, οι τρεις νέοι, όταν θα τους ρίψει ο Ναβουχοδονόσορ στο καμίνι να τους κάψει όταν δεν θα πέφτουν να προσκυνήσουν την χρυσή του εικόνα, ξέρετε τί θα λέγουν στην προσευχή τους; Κύριε, δικαιολογημένα υποφέρομε ότι υποφέρομε. Γιατί αμαρτήσαμε, γιατί ανομήσαμε, γιατί Σε ξεχάσαμε. Εγκαταλείψαμε τον νόμο σου.

Ἀπαξιωτική ἡ ἀδιάλογη συμπεριφορά τοῦ Κράτους πρός τήν ὀρθόδοξη Ἱεροσύνη


Δελτίο Τύπου
  
H Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων στέκεται αλληλέγγυα στους Ιερείς της Εκκλησίας μας, αντιμετωπίζοντας κριτικά τον πολιτικό κρατικισμό. Η «συμφωνία» ή «πρόθεση συμφωνίας», που μεταφέρεται μέσω του Μακαριωτάτου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για περαιτέρω συζήτηση και απόφαση, δεν αποδεικνύεται ως προϊόν προηγηθείσας διαλογικής συμπεριφοράς.
Είναι εμφανής η υποτίμηση ενός κλάδου δημοσίων λειτουργών που στοχοθετούνται, ώστε να φαίνεται ότι η δική τους δημοσιοϋπαλληλική σχέση είναι τροχοπέδη για άλλους διορισμούς στο δημόσιο.
 Η τεχνολόγηση αυτή βλάπτει την εικόνα της ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης και ιστορίας. Βλάπτει την κοινωνική συνοχή και δείχνει μια μόνιμη εκ της πολιτικής ιδεολογίας οικοδομούμενη εχθρότητα στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παιδεία και τον ορθόδοξο πολιτισμό, λειτουργοί των οποίων είναι οι ορθόδοξοι Ιερείς.

Ἡ Ἁγία Γραφή δίνει σαφή καί ἀκράδαντη, μαρτυρία ὅτι οἱ ἄγγελοι ἀκαταπαύστως ἐπικοινωνοῦν μέ τοῦτο τόν κόσμο. Ἡ Ἱερά Παράδοση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μάς διδάσκει τά ὀνόματα τῶν ἑπτά ἀρχηγῶν τῶν ἀγγελικῶν δυνάμεων: Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Οὐριήλ, Σαλαθιήλ, Ἰεγουδιήλ καί Βαραχιήλ (ἐνίοτε συμπληρώνεται καί ἕνας ὄγδοος, ὁ Ἰερεμιήλ) .

«Μιχαήλ» στην Εβραϊκή γλώσσα σημαίνει «ποιος είναι όμοιος με τον Θεό» (τίς ως ο Θεός ημών;). 'Ο άγιος Αρχάγγελος Μιχαήλ απεικονίστηκε ήδη άπο τούς πρώτους χριστιανούς ως στρατηγός, ο οποιος κρατάει στο δεξΐ χέρι του δόρυ, με τό οποίο επιτίθεται στόν Εωσφόρο, τον Σατανά, και στο αριστερό του χέρι κρατά ένα πράσινο κλαδί φοίνικα. Στήν

κορυφή του δόρατος υπάρχει μιά λινή κορδέλα με κόκκινο σταυρό. Ό Αρχάγγελος Μιχαήλ θεωρείται ως ο Φρουρός της Ορθοδόξου Πίστεως, ο οποίος μάχεται κατά των αιρέσεων.
«Γαβριήλ» σημαίνει «Άνθρωπος του Θεού» η, «Ισχύς του Θεού». Είναι ο αγγελιαφόρος των μυστηρίων του Θεού, ιδιαιτέρως δε της Ενσαρκώσεως του Θεού και όλων των σχετικών με αυτών μυστηρίων. Απεικονίζεται συνήθως κρατώντας στο δεξί χέρι του φανάρι με φωτισμένη λαμπάδα και στο αριστερό του χέρι έναν καθρέφτη από πράσινο ίασπη. Ό καθρέφτης σηματοδοτεί τη σοφία του Θεού ως ένα κρυμμένο μυστήριο.
«Ραφαήλ» σημαίνει «Θεία θεραπεία» ή «Θεός ο θεραπευτής» (Τωβίτ 3, 17 και 12, 15). Ό Ραφαήλ απεικονίζεται να οδηγεί με τό δεξί χέρι του τον Τωβίτ (ο οποίος κρατάει ένα ψάρι αλιευμένο στον Τίγρη ποταμό) και με τό αριστερό μία αλαβάστρινη ιατρική θήκη.

Οἱ πυροσβέστες σβήνοντας τή φωτιά στήν ρουμανική μονή Ἁγίας Μίνας κλαῖνε βλέποντας ὡς θαῦμα τήν εἰκόνα τῆς Παναγίας πού στέκεται στή σοφίτα δέν καίγεται ἀλλά οἱ φλόγες τήν παρακάμπτουν ἀπό κάθε πλευρά.

  https://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_71.html

13 Νοεμβρίου Συναξαριστής. Ἰωάννου Χρυσοστόμου, Δαμασκηνοῦ του νέου Ὁσιομάρτυρα, Ἰλαρίωνος ὁσίου.

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ μεγάλος αὐτὸς πατέρας καὶ διδάσκαλος τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τὸ 347 μ.Χ. Πατέρας του ἦταν ὁ στρατηγὸς Σεκοῦνδος καὶ μητέρα του ἡ Ἀνθοῦσα. Γρήγορα ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ πατέρα, καὶ ἡ μητέρα του – χήρα τότε 20 ἐτῶν – τὸν ἀνέθρεψε καὶ τὸν μόρφωσε κατὰ τὸν καλύτερο χριστιανικὸ τρόπο.
Ἦταν εὐφυέστατο μυαλὸ καὶ σπούδασε πολλὲς ἐπιστῆμες στὴν Ἀντιόχεια – κοντὰ στὸν τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια – ἀλλὰ καὶ στὴν Ἀθήνα, μαζὶ μὲ τὸν ἀγαπημένο του φίλο Μ. Βασίλειο.
Ὅταν ἀποπεράτωσε τὶς σπουδές του, ἐπανῆλθε στὴν Ἀντιόχεια καὶ ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο γιὰ πέντε χρόνια, ὅπου ἀσκήτευε προσευχόμενος καὶ μελετώντας τὶς Ἅγιες Γραφές.
Ἀσθένησε ὅμως καὶ ἐπέστρεψε στὴν Ἀντιόχεια, ὅπου χειροτονήθηκε διάκονος – τὸ 381, σὲ ἡλικία 34 ἐτῶν – ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀντιοχείας Μελέτιο. Ἀργότερα δὲ, ἀπὸ τὸν διάδοχο τοῦ Μελετίου Φλαβιανό, πρεσβύτερος σὲ ἡλικία 40 ἐτῶν.

The Church is not supposed to satisfy our earthly plans


ΤΗΕ ROLE OF THE ORTHODOX CHURCH 


The Church is not supposed to satisfy our earthly plans
There are people who think the Church is here, to favor our earthly plans. This is wrong, too! This is not what the Church is for. When we think of the Orthodox Church like that, we have superstitious view and consider Her like any other religion on earth. Orthodoxy is not a religion; She is the revelation of God in man, with a sole purpose to heal our whole human nature, our nous, our soul and our body!

13 Νοεμβρίου. ♰ Ἰωάννου ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - Τοῦ ἱεράρχου. 13 Νοεμ. (Ἑβρ. ζ΄ 26 - η΄ 2).
Εβρ. 7,26           Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος, ἀμίαντος, κεχωρισμένος ἀπὸ τῶν ἁμαρτωλῶν καὶ ὑψηλότερος τῶν οὐρανῶν γενόμενος,
Εβρ. 7,26                  Διότι τέτοιος τέλειος και αιώνιος Αρχιερεύς μας εχρειάζετο, όσιος, χωρίς κανένα ίχνος κακίας και πονηρίας, αμόλυντος από κάθε σπίλον αμαρτίας, χωρισμένος και εντελώς διάφορος με την αγιότητά του από τους αμαρτωλούς και ο οποίος έχει ανυψωθή πάρα πάνω από τους ουρανούς, εις τα δεξιά του Πατρός και Θεού,

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible