Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κάθαρση-Φωτισμός- Θέωση, 21-5-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Κάθαρση-Φωτισμός- Θέωση, 21-5-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ΛΟΥΚΑ: Προς Κορ.Β΄4,6-15 Ερμηνεία του Ιερού Χρυσοστόμου στην αποστολική περικοπή από τη Β΄«Προς Κορινθίους» επιστολή του αποστόλου Παύλου, κεφ.4,εδαφ. 6-18



[ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: υπομνηματισμός των εδαφίων Προς Κορ. Β΄ 4,6-7]

   « Θες επν, κ σκτους φς λμψαι, ς λαμψεν ν τας καρδαις μν(:και κηρύττουμε αποκλειστικά και μόνο για τη δόξα του Χριστού, διότι ο Θεός, ο οποίος στη δημιουργία του κόσμου διέταξε από το σκοτάδι να λάμψει το φως, Αυτός και τώρα έλαμψε στις καρδιές μας)»[Β΄Κορ.4,6].
   Είδες ότι πάλι δείχνει ο Παύλος σε εκείνους που ζητούσαν να δουν τη δόξα εκείνη την υπερβολική, εννοώ του θεόπτη Μωυσή, να αστράπτει υπερβολικά; «Όπως ακριβώς στο πρόσωπο του Μωυσή, έτσι», λέγει, «έλαμψε και στις δικές σας καρδιές». Και προηγουμένως υπενθυμίζει εκείνα που έγιναν στην αρχή της δημιουργίας, για να δείξει ότι αυτή η δημιουργία[:η πνευματική μας αναγέννηση] είναι μεγαλύτερη. Και πότε είπε «γενηθήτω φς(:να γίνει φως επί της γης)»; Στην αρχή και στο προοίμιο της δημιουργίας· γιατί λέγει: «σκότος πάνω τς βύσσου, κα πνεμα Θεο πεφέρετο πάνω το δατος. κα επεν Θεός· γενηθήτω φς· κα γένετο φς(: σκοτάδι απλωνόταν επάνω από τα ύδατα που τη σκέπαζαν, ενώ το ζωοποιό Πανάγιο Πνεύμα φερόταν επάνω από τα ύδατα και την περιέβαλλε. Και είπε ο Θεός: ’’να γίνει φως επί της γης’’· και έγινε φως)»[Γεν.1,2-3]. Αλλά τότε βέβαια είπε: «να γίνει φως και έγινε», ενώ τώρα δεν είπε, αλλά ο Ίδιος έγινε Φως σε εμάς· γιατί δεν είπε ότι και τώρα είπε, αλλά ότι ο Ίδιος έλαμψε. Γι' αυτό δεν βλέπουμε αισθητά πράγματα ενώ λάμπει αυτό το φως, αλλά τον ίδιο τον Θεό μέσω του Χριστού.

Δέν ὑπάρχει μικρή ἤ μεγάλη ἁμαρτία. Ἡ ἁμαρτία εἶναι πάντα αμαρτία


Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πατέρες της εκκλησίας διακρίνουν τα αμαρτήματα σε 2 κατηγορίες:
Τα θανάσιμα που είναι αμαρτήματα, τα οποία αποχωρίζουν τον άνθρωπο από το Θεό και διώχνουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Θεωρούνται δε τα εξής επτά: υπερηφάνεια, πλεονεξία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, μνησικακία και η πνευματική αδιαφορία (ακηδία) και τα συγγνωστά.
Ο Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει σχετικά με τα συγγνωστά αμαρτήματα ότι αδυνατίζουν τις δυνάμεις της ψυχής, καταστρέφουν την ευλάβεια, εμποδίζουν την χάρι που προέρχεται από τον Θεό, ανοίγουν θύρα στους πειρασμούς, και αν δεν θανατώνουν την ψυχή, όμως την κάνουν να ασθενή και ιδιαιτέρως όταν κανείς παραμένη σ' αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα με την κλίσι που έχει και με την θέλησί του. Γιατί άλλο είναι το να πής μία ή δυό φορές ένα ελαφρύ ψέμα και άλλο το να λέγης ψέμα για κάθε υπόθεσι και να έχη κάποια κλίσι και χαρά σε τέτοιο ελάττωμα.
Το μικρό και το μεγάλο έχει να κάνει με τον βαθμό της αμαρτίας (της παράβασης των εντολών του Θεού και την διάκριση της σε θανάσιμη και συγγνωστή) και όχι με την κλίμακα μικρή-μεσαία-μεγάλη αμαρτία.
Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη αμαρτία. Η αμαρτία είναι πάντα αμαρτία. Είναι δυνατόν π.χ. κάποιος να κλέψει 1 ευρώ και κάποιος άλλος να κλέψει 1.000 και ο Θεός να τους ξεχωρίσει σε μικρό και σε μεγάλο κλέφτη; Όχι βέβαια…

Τότε ὁ δαιμονισμένος δάγκωσε τόν Σταυρό καί φώναξε: «Ὁ Σταυρός εἶναι τό ὅπλο τό ἀήττητο, τό δίκοπο μαχαίρι!»


*Από το βιβλίο: «Οι Δαίμονες και τα Έργα τους»

Στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» της 16-10-1949 διαβάζουμε:

«Τον περασμένο Μάϊο είχε προσβληθεί από το πονηρό πνεύμα ο μαθητής της Ζ’ τάξεως του Γυμνασίου Λευκάδας Γ.Ν.Κ. Μια μέρα, ενώ ο εφημέριος της Μονής του Αγίου Γερασίμου Σπυρίδων Λιναρδάτος του διάβαζε τις σχετικές ευχές, ο μαθητής χτυπιόταν και ξεφώνιζε:
– Γεράσιμε, μ’ έκαψες! Που θα με ρίξεις; Τι θα με κάνει ο Κύριός σου; Που θα με βάλει; Εγώ είμαι η λεγεώνα που διέταξε ο Χριστός να μπει στους χοίρους.
Την ώρα εκείνη ο ιερέας ακούμπησε στο στήθος του παιδιού τον Σταυρό που χρησιμοποιούσε ο άγιος στη ζωή του και τον έφερε μαζί του. Τότε ο άρρωστος δάγκωσε τον Σταυρό και φώναξε:

ΗΠΑ: Ἐπίσημη Θρησκεία ὁ Σατανισμός!

Στόχος των Σατανιστών και τα παιδιά του Δημοτικού!...| Via Magnolia Pictures
ΗΠΑ: Επίσημη Θρησκεία ο Σατανισμός!

της Claire Levenson  -Πηγή: slate.fr - Μετάφραση: Ευάγγελος Νιάνιος
Ιδρυμένος από δύο φίλους το 2013, ο Ναός του Σατανά αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα αστείο, μια βλάσφημη κίνηση κατά του Αμερικανικού χριστιανικού συντηρητισμού.
Μια από τις πρώτες ενέργειες του Ναού ήταν να οργανώσει μια σατανική ψευδολειτουργία σε ένα νεκροταφείο, για να κάνει λεσβία – μετά θάνατον - τη μητέρα του Φρεντ Φελπς, ιδρυτή της εκκλησίας των βαπτιστών Westboro, μιας χριστιανικής αίρεσης γνωστής για την βίαιη ομοφοβία της. Ομοφυλοφιλικά ζευγάρια φιλιούνταν κοντά στον τάφο και ο συνιδρυτής του ναού, ο Λούσιεν Γκρίιβς, έτριβε του όρχεις του απέναντι από την επιθανάτια στήλη.
Η τοπική αστυνομία είχε κινητοποιηθεί και η εφημερίδα Vice δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η αστυνομία του Μισισιπί θέλει να συλλάβει τους Σατανιστές που κάνουν τους νεκρούς γκέι". Από τότε, αυτό το μη-θεϊστικό σατανικό κίνημα - όχι για να λατρεύει τον Σατανά, αλλά για να υπερασπιστεί τη λογική, την επιστήμη και την ελευθερία της έκφρασης - έχει φρονηματιστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει γίνει γνωστό περισσότερο για την πολιτική του δραστηριότητα.
Ο Ναός έχει τώρα περισσότερες από εκατό χιλιάδες μέλη, που οργανώνονται σε δεκαοκτώ τμήματα, μεταξύ των οποίων ένα στον Καναδά. Τον Απρίλιο του 2019, απέκτησε το επίσημο καθεστώς της θρησκείας ενώπιον των αμερικανικών φορολογικών αρχών και αποτέλεσε αντικείμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο Χαίρε Σατανά;, το οποίο θα προβληθεί στη Γαλλία το φθινόπωρο του 2019.
Σύμφωνα με την Σάλις Μπλάιθ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του Σατανικού ναού, ο αριθμός των μελών αυξήθηκε σημαντικά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. "Οι φανατικοί θρησκευόμενοι που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση θέλουν να περιορίσουν τον διαχωρισμό μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, παραπονείται. Ο Ναός του Σατανά οργάνωσε πολλές εκστρατείες υποστήριξης για τα μέλη μας ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος δημόσιας έκφρασης, και οι προσπάθειες αυτές απέσπασαν την προσοχή και την εκτίμηση του κοινού".

Σοφά λόγια ... (β')

Νομίζουμε ότι αυτή η ζωή, δεν περνάει. Περνάει πάρα πολύ γρήγορα και σημασία έχει, πού θα βρεθείς μετά...
Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

Σήμερα οι μεγάλοι θέλουν να παίρνουν πολλά λεφτά με λίγη δουλειά και οι μικροί να παίρνουν μεγάλους βαθμούς, χωρίς διάβασμα. Και αν είναι δυνατόν, χωρίς να φεύγουν από την καφετέρια...
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

Η πείρα είναι μεγάλο πράγμα, αλλά δεν μαθαίνεται, παθαίνεται!
Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

Είτε πέντε χρόνια ζήσει κανείς, είτε εκατόν πέντε δεν έχει σημασία. Αξία έχει η υγεία της ψυχής. Χαρά σ' αυτούς που αντιμετωπίζουν την περίπτωση της ασθενείας με μετάνοια και είτε ζήσουν είτε όχι, θα είναι έτοιμοι. Ο Κύριος περιμένει. Περιμένει στο Φρέαρ του Ιακώβ την κάθε ψυχή, όσο αμαρτωλή κι αν είναι. Περιμένει ν' αδειάσει στο εξομολογητήριο το θολό νερό της ψυχής της και να γεμίσει με νερό καθαρό, ώστε να μήν διψάσει στην Αιώνια Ζωή.
Γέροντας Ευσέβιος Γιαννακάκης

Tό «χτύπημα» τοῦ τατουάζ καί ἡ παράξενη ἀπειλή γιά τό σῶμα!


Αν κοιτάξεις τους λεμφαδένες ενός ανθρώπου με πολλά τατουάζ, θα παρατηρήσεις κάτι πολύ παράξενο: μια μικροσκοπική συσσώρευση μετάλλων.
Το γεγονός είναι γνωστό στην επιστήμη, ότι το «χτύπημα» καταλήγει σε μεταλλικά νανοσωματίδια στο σώμα, που κυκλοφορούν μέσα μας μέχρι να τα αρπάξει το ανοσοποιητικό σε κάποιον λεμφαδένα.
Οι γιατροί υπέθεταν μάλιστα πως αυτή η μόλυνση προερχόταν από τα μελάνια, μια νέα μελέτη αλλάζει ωστόσο το σκηνικό δραστικά.
Οι γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι συγκεντρώσεις σιδήρου, νικελίου και χρωμίου που εντοπίζονται στους λεμφαδένες ανθρώπων με τατουάζ πηγάζουν από τη βελόνα, όπως μας λέει η μελέτη που δημοσιεύεται στο «Particle and Fibre Toxicology Journal».
«Υπάρχουν πολλά περισσότερα στα τατουάζ απ’ όσα φαίνονται με το μάτι. Δεν είναι μόνο η καθαριότητα του χώρου, η αποστείρωση του εξοπλισμού και οι χρωστικές. Τώρα βρήκαμε πως και η βελόνα έχει επίδραση στο σώμα μας», εξηγεί ο ερευνητής Hiram Castillo.

Παλαιά Διαθήκη καί Ἑλληνισμός - Ὁμιλία π.Διονυσίου Κατσούλη


https://www.youtube.com/watch?v=tJBE9G5qQp4&feature=youtu.be

ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Τότε ἄνοιξε πραγματικά ὁ οὐρανός γιά τούς ἀνθρώπους

Μόνον όταν ο Χριστός ήρθε στη γη και είπε στο ληστή «θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο», άνοιξε πραγματικά ο ουρανός για τους ανθρώπους.

Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ
πηγή
https://proskynitis.blogspot.com/2019/09/blog-post_16.html

26 Σεπτεμβρίου. ♰ Ἡ μετάστασις τοῦ ἀποστόλου καί εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου τοῦ θεολόγου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Τοῦ εὐαγγελιστοῦ. 26 Σεπτ. (Α΄ Ἰω. δ΄ 12 - 19).
Α Ιω. 4,12          Θεὸν οὐδεὶς πώποτε τεθέαται· ἐὰν ἀγαπῶμεν ἀλλήλους, ὁ Θεὸς ἐν ἡμῖν μένει καὶ ἡ ἀγάπη αὐτοῦ τετελειωμένη ἐστὶν ἐν ἡμῖν.
Α Ιω. 4,12                 Τον Θεόν κανείς ποτέ έως τώρα δεν έχει ιδεί και γνωρίσει εις όλην του την τελειότητα. Εάν όμως αγαπώμεν ο ένας τον άλλον, τότε ο αόρατος και ακατάληπτος Θεός μένει έντος ημών και η άπειρος αγάπη του παραμένει πλήρης και τελεία μέσα μας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible