Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ἡ Θεολογία τῆς Μεταμορφώσεως 2, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Ἡ Θεολογία τῆς Μεταμορφώσεως 2, 19-5-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO

Ἡ Θεολογία τῆς Μεταμορφώσεως 1, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΟΜΙΛΙΑ_Ἡ Θεολογία τῆς Μεταμορφώσεως 1, 19-5-2009, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Ἠ προσευχή πού κάνουν δύο ἤ παραπάνω εἶναι πολύ πιό δυνατή, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

 Αποσπασμα_Η προσευχή που κάνουν δύο η παραπάνω είναι πολύ πιο δυνατή, 6-8-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Απόσπασμα)

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης

Δέν τά ἀφήνεις, σ᾿ἀφήνουν! Π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος


Κάποτε πῆγε νά συμβουλευθῆ τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο ἕνας εὐκατάστατος ἡλικιωμένος κύριος πῶς νά διαθέση τήν περιουσία του συντάσσοντας τή διαθήκη του.

῏Ηταν ἄτεκνος.῾Ο Γέροντας τόν συμβούλευσε ν᾿ ἀρχίση νά διαθέτη τήν περιουσία του -ἡ ὁποία ἦταν ἀρκετή-, ὅσο ἀκόμη θά βρισκόταν στή ζωή.

᾿Εκεῖνος ἀντιδροῦσε μέ τή δικαιολογία, ὅτι τά χρειάζεται γιά τά γεράματά τοῦ ἰδίου καί τῆς συζύγου του.
-῞Αμα ἀρρωστήσει ἡ γυναίκα μου, πάτερ, τοῦ ἔλεγε, τί θά γίνει;
-῾Ο Θεός θά δεῖ τήν ἀγαπῶσα καρδία σου καί δέν θά δώσει ἀσθένεια, ἀπάντησε ὁ Γέροντας.
Αὐτός παρά ταῦτα δέν ὑπάκουσε. Μετά τό θάνατο τῆς συζύγου του ὁ Γέροντας τόν προέτρεπε ἐκ νέου νά δώση ἐλεημοσύνη.
-Πάτερ, ἔλεγε ἐκεῖνος, θά τά ἀφήσω μέ διαθήκη σέ φιλανθρωπικά ἱδρύματα!

Μαρτυρία ἱερέως γιά τά ἐμβόλια τοῦ Κορωνοϊοῦ


Πατήρ……………… Ιερεύς της εν Ελλάδι Εκκλησίας


Υπό τον Αρχιεπίσκοπον Ιερώνυμον

Θα σας αναφέρω με λίγα λόγια την εμπειρία μου από τον εμβολιασμό μου με την πρώτη δόση της Pfizer. Με διάφορα σημεία ο Θεός με εμπόδιζε να κάνω το εμβόλιο που για συντομία δεν θα τα αναφέρω.

Πλησιάζοντας το εμβολιαστικό κέντρο, λίγο πριν πάρω τη σειρά μου, σαν κάτι να με εμπόδιζε να πλησιάσω και μάλιστα πλησιάζοντας αισθανόμουν μια δυσωδία, από τη μόνη που με παραξένεψε. Αφού έκανα το εμβόλιο, ο κόσμος περίμενε έξω, εγώ φεύγοντας δεν μπορούσα να φορέσω το καλιμαύχι του ιερέα, μια μεγάλη ντροπή αισθανόμουν μέσα μου και έφυγα κρατώντας το στο χέρι.

Φτάνοντας στο σπίτι μου πήγα στην τουαλέτα να πλύνω το πρόσωπό μου και αντικρίζοντας στον καθρέφτη το πρόσωπό μου τρόμαξα από την έκφραση που είχα. Την επόμενη ημέρα πήγα να ψωνίσω στο σούπερ Μάρκετ και επειδή ήταν περίοδος που δεν είχε γίνει η απόδοση του Πάσχα, πάντα μίλαγα με το Χριστός Ανέστη –Αληθώς Ανέστη στις πωλήτριες. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι ντρεπόμουν υπερβολικά να πω το Χριστός Ανέστη στις πωλήτριες, κάτι που με ξίνισε βαθύτατα! Μετά από μια μέρα πηγαίνω να εκκλησιαστώ σε μια γνωστή ενορία, όχι να λειτουργήσω και μπαίνοντας στο ιερό κατάλαβα ότι ήμουν σα νεκρός. Η χαρά που ένιωθα άλλες φορές, η χαρά της θ. Λειτουργίας είχε χαθεί…

Σα να μην έμπαινα σε Ιερό Εκκλησίας αλλά σαν ένα δωμάτιο σπιτιού. Όλα αυτά με παρεξένεψαν αλλά δεν πίστευα ότι προέρχονταν από το εμβόλιο. Να βλέπω γνωστούς ανθρώπους και να γυρνάν το πρόσωπό τους.

Μόνον τά τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι – ὄχι καί τά τοῦ Θεοῦ! Σχολιασμός τῆς ἀπόφασης τῆς Ι.Σ. τῆς 13/7/2021


Μόνον τα του Καίσαρος τω Καίσαρι – όχι και τα του Θεού!
Σχολιασμός της απόφασης της Ι.Σ. της 13/7/2021
(οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν)

Κωστής Δεμερτζής , Δικηγόρος, Δρ. Νομικής

Αποδότε ούν τα του Καίσαρος Καίσαρι
και τα του Θεού τω Θεώ

Ματθ. κβ΄, 21, Μαρκ. Ιβ΄, 17, Λουκ. κ΄, 25

Άραγε ελεύθεροι εισίν οι υιοί

Ματθ. ιζ΄, 26

Θεωρούμε ότι αδικεί την Εκκλησία της Ελλάδας η πρόσφατη ανακοίνωση της Ι.Σ. «προς τον Λαό», «οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», που εγκρίθηκε στην Ι.Σ. της Τρίτης, 13/7/2021, και κυκλοφόρησε σε φυλλάδιο.

Για ποιο λόγο, καταρχάς, προσφέρθηκε η Ιεραρχία για τον ρόλο του «γραμματοκομιστή» των «γιατρών»; Και ποιων «γιατρών»;

Φοβούμαστε, μάλιστα, ότι οι «απαντήσεις των γιατρών» ήταν παγίδες, γεμάτες ψεύδη (και το ψεύδος είναι του διαβόλου, σύμφωνα με το δόγμα), και η Εκκλησία, με το να τις προσυπογράψει, ανέλαβε ευθύνη γι’ αυτές, ευθύνη η οποία δεν της ανήκει. Δεν είναι του Θεού. Είναι του Καίσαρα. Για ποιο λόγο ανέλαβε η Εκκλησία τα του Καίσαρος;

Ειδικότερα, κατάφωρα ψευδείς είναι οι παρακάτω ερωταποκρίσεις από την σχετική ανακοίνωση και το σχετικό φυλλάδιο.

*********************

Ερώτηση αρ. 3: Αν αρρωστήσω από κορωνοϊό, παρότι έχω κάνει το εμβόλιο, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστώ διασωλήνωση;

«Σέ τό ἀϊδιον φέγγος, ἐν πατρώᾳ τῇ δόξῃ..» Ἁγ. Νικοδήμου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_«Σέ τό ἀϊδιον φέγγος, ἐν πατρώᾳ τῇ δόξῃ...», Ἑορτοδρόμιον- Ἑρμ. Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου στόν Α΄ Κανόνα τῆς Μεταμορφώσεως (τροπάριον ε΄ ᾠδῆς), 5-8-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Εἰς τήν Ἁγίαν Μεταμόρφωσιν. Π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος


ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΝ

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

με θέμα:

«Αὐτοῦ ἀκούετε»(Ματθ.17,5)

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 6-8-1988]

(Γ103Β)

Ο σκοπός μιας εορτής, αγαπητοί μου, είναι να ξαναζωντανέψει ένα γεγονός και να δημιουργήσει, αν τούτο βέβαια είναι δυνατόν, τα ίδια βιώματα, όπως όταν το γεγονός ελάβαινε χώρα.

Έτσι, όταν οι μαθηταί Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης είδαν το υπερφυές αυτό θαύμα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, εκινήθησαν ανάμεσα σε δύο ακραία αισθήματα. Αυτά που μέσα στην Ιστορία καλείται ο κάθε πιστός, όπως σας είπα, αυτός ο σκοπός των εορτών, να κινηθεί. Ήταν η γοητεία της θέας, ώστε ο Απόστολος Πέτρος να φθάσει να ζητήσει από τον Κύριο να μείνουν για πάντα στο Θαβώρ. Αλλά και ο τρομακτικός φόβος, ώστε να πέσουν πρηνείς, όπως πολύ ωραία το εκφράζει κατά δυναμικότατον τρόπον η βυζαντινή αγιογραφία, όταν άκουσαν την φωνήν του Ουρανίου Πατρός από το κέντρον της νεφέλης: «Καὶ ἰδοὺ φωνὴ ἐκ τῆς νεφέλης λέγουσα· οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα· αὐτοῦ ἀκούετε». «Και να, φωνή εκ της νεφέλης, η οποία έλεγε: Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός -δηλαδή ο Ιησούς- εις τον Οποίον αναπαύομαι· Αυτόν να ακούτε».

Ήτο η μεγάλη μαρτυρία του Πατρός υπέρ του Υιού, που χάριν αυτής της μαρτυρίας, όπως λέγαμε εχθές εις τον Εσπερινόν, εστήθη το σκηνικόν της φωτεινής νεφέλης. Η μαρτυρία του Πατρός έχει μία άπειρη βαρύτητα γιατί είναι μία άμεση αποκάλυψη.

Τίνος ήτο η φωνή; Έπρεπε να δοθεί και δια την φωνήν μία μαρτυρία, δια να εξασφαλιστεί η γνησιότητα της φωνής. Αλλά η μαρτυρία της φωνής, που θα έδιδε την μαρτυρίαν δια τον Ιησούν, εδόθη από την παρουσίαν της φωτεινής νεφέλης.

6 Αὐγούστου. ♰ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἑορτῆς. (Β΄ Πέτρου α΄ 10-19).

Β Πε. 1,10          διὸ μᾶλλον, ἀδελφοί, σπουδάσατε βεβαίαν ὑμῶν τὴν κλῆσιν καὶ ἐκλογὴν ποιεῖσθαι· ταῦτα γὰρ ποιοῦντες οὐ μὴ πταίσητέ ποτε.

Β Πε. 1,10                 Δια τούτο, αδελφοί, αναπτύξατε ακόμη μεγαλυτέραν δραστηριότητα και επιμέλειαν και εργασθήτε περισσότερον, δια να κάμετε σταθεράν και ακλόνητον πραγματικότητα την κλήσιν και την εκλογήν σας με τας αρετάς, που σας είπα. Διότι, όταν εφαρμόζετε αυτά, τότε δεν θα προσκόψετε ποτέ εις τίποτε και δεν θα πέσετε.

Δ.Κούβελας: «Ἡ ἐπιδημία δὲν ἀντιμετωπίζεται μὲ ἐμβόλια καὶ lockdown -Δὲν πρόκειται νὰ χτιστεῖ κανένα τεῖχος ἀνοσίας»

 

«Εἴτε ἐμβολιαστεῖτε εἴτε ὄχι, ὅλοι θὰ κολλήσετε καὶ θὰ μεταδώσετε τὸν ἰὸ» λέει μεταξὺ ἄλλων Δημήτρης Κούβελας, καθηγητὴς Κλινικῆς Φαρμακολογίας στὸ Ἀριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καὶ διευθυντὴς τοῦ Ἐργαστηρίου Κλινικῆς Φαρμακολογίας τῆς Ἰατρικῆς Σχολῆς.
«Δεῖτε τί συμβαίνει καὶ στὸ Ἰσραήλ. Οἱ ἐμβολιασμένοι κολλᾶνε καὶ μεταδίδουν. Ἄλλωστε δὲν εἶναι κάτι ποὺ τὸ λέω ἐγώ. Τὸ λένε οἱ ἴδιες οἱ... ἑταιρεῖες» προσθέτει.
«Δὲν πρόκειται νὰ χτιστεῖ κανένα τεῖχος ἀνοσίας»
Ἐρωτηθεῖς γιὰ τὴν προσπάθεια αὐτὴ ποὺ γίνεται στὴ χώρα μας νὰ προχωρήσουν οἱ ἐμβολιασμοὶ γιὰ νὰ μπορέσει νὰ χτιστεῖ τεῖχος ἀνοσίας ἀπέναντι στὸν Covid-19 καὶ στὶς μεταλλάξεις, ὁ Ἕλληνας ἐπιστήμονας ἐκθέτει ἐπιχειρήματα καὶ καταλήγοντας εἶναι σαφής: «Δὲν ὑπάρχει περίπτωση νὰ ὑπάρξει τεῖχος ἀνοσίας», σύμφωνα μὲ συνέντευξη ποὺ ἔδωσε ὁ καθηγητὴς στο zougla.gr
«Ἡ Ἐκκλησία δὲν πρέπει νὰ παίζει παιχνίδια μὲ τοὺς ἐμβολιασμοὺς»
Σχετικὰ μὲ τὴν πρόσφατη δήλωση τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἱερώνυμου «ἐδῶ εἶναι τὸ ἐμβόλιο, ἐκεῖ εἶναι ὁ τάφος, διάλεξε καὶ πᾶρε», ὁ Δημήτρης Κούβελας ἐπισημαίνει: «Ἡ Ἐκκλησία δὲν θὰ πρέπει νὰ παίζει τέτοιο παιχνίδι. Κακῶς ἀσχολήθηκε μὲ τὸ θέμα τὸν ἐμβολιασμῶν. Αὐτὲς οἱ δηλώσεις ἀκούγονται ὡς ἀπειλῆ».
«Ἡ μετάλλαξη Δέλτα δὲν μὲ ἀνησυχεῖ»

Εὖγε ΓΙΑΤΡΕ μέ κεφαλαῖα !!!


Εύγε ΓΙΑΤΡΕ με κεφαλαία !!!
Δικαίως κάποτε σου εμπιστευθήκαμε τα παιδιά μας !!!
Σ ευχαριστούμε για το Ήθος και την Γενναιότητα σου
σε εποχές μαύρου φασισμού !!!


Michail Minousis
24 λ. ·
ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 10000 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΙΑΣΙΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΚΑΣΤΟΥ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ" ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ?

Τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ εἶναι μεγάλο.

Ο γερο-Ιωσήφ μας είχε ειπεί, ότι όχι μόνο με τη Θεία Λειτουργία, αλλά και με την προσευχή μπορείς να βγάλεις ψυχή από την κόλαση.
Προσευχότανε ο Γέροντας Ιωσήφ για μια ψυχή αρκετό καιρό.
Και στο τέλος νομίζω, ότι μας είπε, είδε όραμα, που η ψυχή είπε:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible