Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Περί προσευχῆς.1ο Μέρος.Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.

Περί προσευχῆς.1ο Μέρος.Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος.
Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.
Ὁμιλία στίς 15-03-2009 στήν Θεσσαλονίκη.

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης
http://hristospanagia3.blogspot.gr,

«Γιά τήν συνείδηση»

Δημητρίου Παναγόπουλου
ἱεροκήρυκος 
 
Ἡ συνείδηση εἶναι ἡ φωνή τοῦ Θεοῦ μέσα μας καί ἡ ὁποία μᾶς ἐλέγχει τόν τρόπο ζωῆς μας. Πολλοί τή συνείδησή τους, τήν ἔχουν φονεύσει ἀπό τίς πολλές προσχώσεις πού ἔχει ὑποστεῖ, λόγῳ τῶν ἁμαρτιῶν τους. Καί ἅμα χαλάσει αὐτή ἡ πυξίδα ζωῆς, ὅσο καλός καί ἔμπειρος νά εἶναι ὁ καπετάνιος, τό καράβι ἀντί νά πάει στό λιμάνι, θά τσακιστεῖ στό βράχο.
Ὁ Θεός ἔβαλε ἕναν χωροφύλακα μέσα μας, τή συνείδηση. Σέ πολλούς, ἡ συνείδηση τους, δέν ἐργάζεται, γιατί τήν ἔχουν ἀποκοιμίσει καί τήν ἔχουν καταπατήσει. Ἀλίμονο στούς ἀνθρώπους, πού δέν ἐλέγχονται ἀπό τήν συνείδησή τους, ἡ ὁποία δέν λειτουργεῖ, ἐξαιτίας τους. Εἶναι οἱ λεγόμενοι ἀσυνείδητοι ἄνθρωποι.

Μοναχός Ἀρσένιος, Μηνύματα ἀπό τούς Ἁγίους Πατέρες μας γιά τούς ἐσχάτους καιρούς


Μηνύματα από τους Αγίους Πατέρες μας για τους εσχάτους καιρούς
 
Αρσένιος Μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους
 
Επειδή οι καιροί που ζούμε τώρα λέγονται έσχατοι, επόμενο είναι και φυσικό να εμφανίζονται διάφοροι εσχατολόγοι έχοντας σκοπό -μάλλον μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν το σκοπό τους- που καταπιάνονται με το μεγάλο και απόρρητο αυτό θέμα που λέγεται «έσχατοι καιροί».
Και λέω απόρρητο, διότι ούτε οι άγγελοι στον ουρανό δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν τα μεγάλα γεγονότα που μας έχει προαναγγείλει το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως. Ωστόσο όμως, αυτοί οι αυτόκλητοι εσχατολόγοι ισχυρίζονται πως ξέρουν πολλά απ’ αυτά που μέλλει να γίνουν και με διαφόρους τρόπους κηρύττουν, αναγγέλλουν, μάλλον πανικοβάλλουν τον απλό και εύπιστο χριστιανικό ορθόδοξο λαό. Και τον πανικοβάλλουν με προαναγγελίες πολέμων, με ερχομό πείνας, με προαναγγελίες για ισχυρούς σεισμούς. Μάλιστα τολμούν και «προφητεύουν» πως έχει γεννηθεί ο Αντίχριστος και άρα είμαστε κοντά, μας λένε. Άλλοι λένε το αντίθετο, πως δε θα έρθει ο Αντίχριστος στη γη, αλλά μόνο ένας μεγάλος πόλεμος θα γίνει.

ΟΧΙ! ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

2016-05-26_222857


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ- ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. 
ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ,  ΜΑΛΛΟΝ, ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΧΑΙΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΤΟΥΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Μπορεί νά κληθεῖ ἐκκλησία ἡ δαιμονιώδης αἵρεση ‘’Πεντηκοστιανῶν’’;


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ;
 
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
Κάποτε  ρωτήθηκε ο Άγιος Παΐσιος : «Γέροντα αυτά που λένε όσοι προσχωρούν στους Πεντηκοστιανούς, ότι δηλαδή βλέπουν οράματα, μιλούν γλώσσες κ.λ.π., είναι από φαντασία ή από δαιμονική ενέργεια;»
Ο Όσιος Γέροντας της Παναγούδας, του οποίου τόσο ‘’επιλεκτικά’’ χρησιμοποιούν τους λόγους του, οι υποπίπτοντες στο ολίσθημα του οικουμενισμού, απάντησε ως εξής : «Από δαιμονική ενέργεια είναι.  Γιατί, όταν πηγαίνουν στους Πεντηκοστιανούς και ξαναβαπτίζωνται, περιφρονούν το Άγιο Βάπτισμα – ‘’ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών’’,  λέει το Σύμβολο της Πίστεως-, οπότε ξεβαπτίζονται, δέχονται δαιμονικές επιδράσεις...  ‘’Μιλάει, λένε, το Άγιο Πνεύμα της Πεντηκοστής’’.  Δεν είναι το Άγιο Πνεύμα· είναι ένα σωρό ακάθαρτα πνεύματα.  Τι γλωσσολαλιές;

Ρῖξε τό βλέμμα σου πρός τόν οὐρανό κι ἀναλογίσου μέ ποιόν συνομιλεῖς


Επειδή, λοιπόν, είναι μεγαλύτερο το κέρδος και μεγαλύτερη η ευκολία σ’ εκείνους που πλησιάζουν τον Θεό, ας μην περιφρονούμε την προσευχή. Γιατί τότε θα συμφιλιωθείς και θα συνομιλήσεις καλύτερα μ’ Αυτόν, τότε σου δίνει ευκολότερα εκείνο που ζητάς, όταν εσύ ο ίδιος τον παρακαλείς, όταν η καρδιά σου είναι καθαρή, όταν οι λογισμοί σου συνοδεύονται από σωφροσύνη, όταν δεν Τον παρακαλείς με αδιαφορία, πράγμα που κάνουν πολλοί, και η μεν γλώσσα τους λέει τα λόγια της προσευχής, ενώ η ψυχή περιφέρεται σε πολλά μέρη του σπιτιού, της αγοράς, των δρόμων!
Αυτή είναι η όλη δολιότητα που επινόησε ο διάβολος.

Πρεσβ. Ἀθανασίου Μηνᾶ, «Ὦ, γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη...»

«, γενε πιστος κα διεστραμμένη...»[1]
 
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ
 
ναρωτιέται, κανείς, πς πάρχουν νάμεσά μας ρθόδοξοι κληρικοί καί λαϊκοί πού προσφωνον τόν αρεσιάρχη ποντίφηκα τς Ρώμης «ρχηγό τς Χριστιανοσύνης» καί ο ποοι, στήν πλάνη τους ατή,ταυτίζουν τούς δόλιους Φαρισαίους καί σταυρωτές το Κυρίου μέ τούς ρθοδόξους κείνους πού παραμένουν μέ φόβο Θεο ως κεραίας στήν ρθόδοξη παράδοση τν γίων ποστόλων καί Πατέρων μας.
σχυρίζονται σήμερα τι, πως ο Φαρισαοι πεφάσισαν τότε πώς μία Παράδοσις ποία πρχε γιά αἰῶνες δέν πρεπε νά παραμερισθε ξαιτίας τς Διδασκαλίας το Χριστο, το ποίου προσωπικότης καί τά σημεα (θαύματα) ταν δύσκολο νά προσδιορισθον, τσι καί κατά τήν πλάνη τους ο παραμένοντες στήν κρίβεια τς ρθοδόξου πίστεως κληρικοί, μοναχοί καί λαϊκοί ρνονται τό «καινούριο», δηλαδή τήν ποταγή τς κκλησίας στήν παναίρεση το παπισμο καί τς Νέας ποχς.

π. Σάββας Λαυριώτης: «Ἡ “Ἁγία” καί “Μεγάλη” Σύνοδος μία προσπάθεια κατοχυρώσεως τῆς αἰρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ»


π. Σάββας Λαυριώτης 29-5-16 «Η “Αγία” και “Μεγάλη” Σύνο­δος μια προσπάθεια   κατοχυρώσεως της αι­ρέσεως  του Οικουμενισμού»
Την 29ην Μαΐου ημέραν Κυριακήν και ώραν 7 μ.μ. εις την αίθουσαν: «Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης» της «Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως» της εφημεριδας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ (Λεωφ. Θησέως 25, Νέας Ερυθραίας) , πραγματοποιήθηκε ομιλία απο τον Γέρων π. Σάββα Λαυριώτη με το επίκαιρον θέμα: «Η “Αγία” και “Μεγάλη” Σύνο­δος μια προσπάθεια   κατοχυρώσεως της αι­ρέσεως  του Οικουμενισμού
http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_848.html

Ἡ σωτήρια ἔξωσις τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τόν Παράδεισο καί ἡ ὀλέθρια «ἀντέξωσις» τοῦ Θεοῦ ἀπό τόν κόσμο (Ἡλιάδης Σάββας, Δάσκαλος)

*Αντέξωσις = η αμοιβαία έξωσις, εκβολή (lidell-Scott)
Όταν οι Πρωτόπλαστοι εξέπεσαν της εντολής του Θεού, ο Θεός έκανε διάλογο με τον Αδάμ και την Εύα με τρόπο διακριτικό και φιλάνθρωπο, όπως μας λένε οι ερμηνευτές και μάλιστα ο άγιος Χρυσόστομος, για να τους δώσει την ευκαιρία να έλθουν εις εαυτούς και να επανορθώσουν. Ο Θεός ρωτάει τον Αδάμ πού κρύβεται… «όχι επειδή δεν γνώριζε πού ήταν, αλλά επειδή συμβαίνει, σε όσους αμαρτάνουν, να κλείνει το στόμα σαν να έχει ραφτεί, καθώς η αμαρτία δένει τη γλώσσα και πιάνεται από τον έλεγχο της συνείδησης και μένουν οι αμαρτάνοντες κρατούμενοι, σαν σε κάποια δεσμά της σιωπής. Θέλοντας λοιπόν ο Θεός να τον ενθαρρύνει, για να του προσφέρει και τη συγχώρεση, τον πρόλαβε και τον κάλεσε Αυτός πρωτύτερα, ώστε να του διώξει μακριά το φόβο και να του ανοίξει το στόμα με αυτήν την πρόσκληση». (Γεν. 3, 9) (Χρυσόστομος). Να η απέραντη αγάπη και μακροθυμία του Θεού. Ακόμη και την ύστατη στιγμή και με τον ευγενέστερο τρόπο προσπαθεί να τον επαναφέρει στη μετάνοια.

Τρία φοβερά πάθη


normal_gk0005.jpg
Η  φιλαργυρία,  η  φιλοδοξία  και  η  φιληδονία  έχουν  τέτοια  γλυκύτητα  και  δύναμη, που μαραίνουν  τις  ευγενικές  και  πνευματικές  εφέσεις  του  ανθρώπου.
Μ' έναν ανεξήγητο  τρόπο,  τον  κάνουν  να  πιστεύει  πως  γεννήθηκε  για  ν' αποκτάει  χρήμα, δόξα και ηδονή.
Κι' έτσι υποδουλώνεται!

 Αγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος 

 http://1myblog.pblogs.gr/tria-fobera-pathh.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible