Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ἡ ἀποστολή τῆς Ἐκκλησίας-Τά Ἅγια Μυστήρια,Ἁρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


Ἡ ἀποστολή τῆς Ἐκκλησίας-Τά Ἅγια Μυστήρια, Ἁρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 11-12-2020, Συνομιλία μέ ὀρθόδοξους πιστούς τοῦ ΚαναδᾶἹ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Οἱ ἄγαμοι, οἱ μέριμνες καί οἱ παρθένες, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτη


Οἱ ἄγαμοι, οἱ μέριμνες καί οἱ παρθένες (Α΄ Κορ. 32-35) Ἑρμ. Ἁγ. Νικοδήμου, 13-12-2020, Ἀρχιμ. Σάββα ἉγιορείτουἹ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Δέν πρέπει νά ἀνησυχοῦμε ὅταν ἀντιστεκόμαστε, στό νά εἰρηνεύουμε ἐσωτερικά, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Δέν πρέπει νά ἀνησυχοῦμε ὅταν ἀντιστεκόμαστε, στό νά εἰρηνεύουμε ἐσωτερικά, 29-11-2009

Ὁφείλεις νά κρίνεις γιά νά διακρίνεις. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Οἱ ἁγιασμένοι ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ δέν θα πρόδιναν τήν πίστη οὔτε μέ μιά λέξη"


Ο Άγιος και Δίκαιος Ιωάννης της Κρονστάνδης (συγκλονιστικό ὄραμα γιά τήν ἐποχή τοῦ ἀντιχρίστου).


Αγ. Ιωάννης της Κρονστάνδης

Ο Άγιος και Δίκαιος Ιωάννης της Κρονστάνδης ανακαλεί αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901:
Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: "Σήκω, δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!"
Σηκώθηκα και είδα κοντά στο παράθυρο έναν ένδοξο στάρετς [1] (γέροντα) με ψαρά μαλλιά, φορώντας ένα μαύρο μανδύα, και κρατώντας μια ράβδο στο χέρι του. Με κοιτούσε τρυφερά και κρατιόμουν με δυσκολία να μην πέσω εξαιτίας του μεγάλου φόβου μου. Τα χέρια και τα πόδια μου έτρεμαν, ήθελα να μιλήσω, αλλά η γλώσσα μου δεν με υπάκουε. Ο γέροντας έκανε το σημείο του σταυρού σε μένα και σύντομα γέμισα με γαλήνη και χαρά. Έπειτα, έκανα το σταυρό μου ο ίδιος.

Στη συνέχεια, έδειξε με τη ράβδο του προς το δυτικό τοίχο του κελιού μου, έτσι ώστε να παρατηρήσω ένα συγκεκριμένο σημείο. Ο γέροντας είχε χαράξει στον τοίχο τους ακόλουθους αριθμούς: 1913, 1914, 1917, 1922, 1924 και 1934. Ξαφνικά, ο τοίχος εξαφανίστηκε και περπατούσα με το γέροντα σε ένα πράσινο λιβάδι και είδα πλήθος από χιλιάδες σταυρούς σαν σημάδια τάφων.
Ήταν ξύλινοι, πήλινοι ή χρυσοί. Ρώτησα τον γέροντα, για ποιο λόγο υπήρχαν αυτοί οι σταυροί. Μου απάντησε γαλήνια, ότι οι σταυροί αυτοί υπάρχουν γι' αυτούς που υπέφεραν και δολοφονήθηκαν για την πίστη τους στο Χριστό και για τον Λόγο του Θεού, και έγιναν μάρτυρες. Και έτσι συνεχίσαμε να περπατάμε.

Τό μόνο πού πρόλαβα ἦταν νά φωνάξω: ''Παναγία μου!!!''

Από φιλη. 
Ο γιός μου, δυστυχώς ήταν ψυχρός ως προς την πίστη. Εγώ τον έβλεπα, υπέφερα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μόνο προσευχόμουν. 
Όταν παντρεύτηκε, του πήρα μια εικόνα της Παναγίας και του την χάρισα για να την βάλει σπίτι του. Αρνήθηκε να την πάρει!
- Ποιός θα σε προστατεύει παιδί μου; τον ρώτησα με πόνο.
- Δεν θέλω προστασίες! ήταν η απάντησή του.
Τότε που ήταν οι δρόμοι κλεισμένοι από το μπλόκο των αγροτών, χρειάστηκε να ταξιδέψει, για τις ανάγκες της δουλειάς του. Τον συμβούλεψα να είναι προσεκτικός, γιατί φοβόμουν, έτσι που ήταν νευρικός, να μην μπλεχτεί σε καμμιά φασαρία. Μου απάντησε:
- Εγώ μάνα, θα περάσω, ό,τι και να γίνει!
''Παναγία μου, φώτισέ το'', είπα μέσα μου και του έβαλα στο αυτοκίνητο μπροστά μια χάρτινη εικονίτσα της Παναγίας, που είχα πάρει από το Μοναστήρι της Παναγίας Βαρνάκοβας, στην τελευταία επίσκεψή μου. Αυτήν την φορά, ο γιός μου παραδόξως δεν αντέδρασε...
Όταν γύρισε από το ταξίδι, φαινόταν βαθιά συγκλονισμένος. Με φανερή συγκίνηση και με ταπεινή φωνή μου διηγήθηκε:

«Πῶς θά ἀντιδράσουμε σέ ἕναν διωγμό τῆς Ἐκκλησίας;» β) «Κατανοοῦμε σήμερα τό μαρτύριον;» Ἀπαντήσεις ἀποριῶν ἀπό τόν μακαριστό γέροντα Ἀθανάσιο Μυτιληναῖο

Μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίος 

Απορία 74η 

a) «Πώς θα αντιδράσουμε σε έναν διωγμό της Εκκλησίας;» 

β) «Κατανοούμε σήμερα το μαρτύριον;»«Πῶς θά ἀντιδράσουμε σέ ἕναν διωγμό τῆς Ἐκκλησίας;» β) «Κατανοοῦμε σήμερα τό μαρτύριον;» Ἀπαντήσεις ἀποριῶν ἀπό τόν μακαριστό γέροντα Ἀθανάσιο Μυτιληναῖο 

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 9-11-1986] 

Αν το θέλετε, παιδιά, δεν έχει πάψει ποτέ ο διωγμός. Και δεν έχει γίνει ποτέ καμιά ανακωχή. Απλώς μπορεί κάποιος τόπος να έχει κάποια ειρήνη για μια στιγμή, ένας άλλος τόπος όμως να έχει πόλεμον, να έχει διωγμόν. Αυτό από την αρχαιότητα. Θα δούμε μέσα στην Αγία Γραφή, στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, ότι η Ιουδαία, λέγει, είχε ειρήνη. Δηλαδή η Εκκλησία στην Ιουδαία είχε ειρήνη. Δηλαδή δεν είχε διωγμό. Μπορούσε όμως κάποιος άλλος διωγμός παραπέρα να εγίνετο. Έτσι η Εκκλησία, είτε σε αυτόν τον τόπο, είτε σε εκείνον τον τόπο, πάντοτε έχει διωγμό από τον καιρό που ενεφανίσθη. 

Θα λέγαμε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε διωγμό. Μπορεί όμως αύριο το πρωί, προσέξτε με, αύριο το πρωί, 10 Νοεμβρίου, μη σας κάνει εντύπωση - έχουμε σήμερα 9-, αύριο το πρωί, να δείτε δεν ξέρω τι να βγαίνει, κάποιος νόμος, κάτι, δεν ξέρω τι, και να στρέφεται εναντίον της Εκκλησίας. Θα μου πείτε… καλά, έτσι, αύριο το πρωί; Ε, καλά, θέλω να πω ότι πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ σύντομα. 

Πρόεδρος τῶν Ἑλλήνων Γιατρῶν Ἡνωμένου Βασιλείου: «Δέν θέλω νά κάνω τό ἐμβόλιο, δέν ἔχω ἐπαρκεῖς πληροφορίες»!


Στήν ἐκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ἡ Πρόεδρος τῶν Ἑλλήνων Γιατρῶν Ἡνωμένου Βασιλείου, Κυριακή Σονίδου, γιά τό ἐμβόλιο κατά τοῦ κορωνοϊοῦ καί γιά τούς ἐμβολιασμούς πού ξεκινοῦν τήν Τρίτη στήν Βρετανία. Σύμφωνα μέ τήν κυρία Σονίδου, βρισκόμαστε σέ ἕνα δεύτερο κύμα τῆς ἐξάπλωσης τοῦ ἰοῦ πού δέν ἔχει λήξει.

Γιά τούς ἐμβολιασμούς πού ξεκινοῦν τήν Τρίτη, ὑποστήριξε πώς δέν ἔχει γίνει ἀκόμα καμμία ἐνημέρωση ἀπό τό κράτος στούς γιατρούς, γεγονός πού ἐγείρει ἐρωτήματα καί προβληματισμό! Δεδομένου ὅτι ἡ πολιτική καί οἰκονομική κατάσταση στήν Βρετανία εἶναι τραγική, ἡ κυρία Σονίδου ἐξέφρασε τήν ἀνησυχία καί… τόν προβληματισμό της γιά τό ἐμβόλιο καί ὑποστήριξε πώς ἡ ἴδια δέν θά τό κάνει καί θά περιμένει.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δέν θέλω νά κάνω τό ἐμβόλιο, δέν ἔχω ἐπαρκεῖς πληροφορίες…

Οἱ ἅγιοι Προπάτορες καί οἱ ἀληθινοί χριστιανοί (ΙΑ΄ Λουκᾶ), Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)


Οἱ ἅγιοι Προπάτορες καί οἱ ἀληθινοί χριστιανοί (ΙΑ΄ Λουκᾶ), Ἁγ. Γρηγορίου Παλαμᾶ, 12-12-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου.Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Κυριακή ΙΑ Λουκᾶ. Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν παραβολή τῶν Βασιλικῶν Γάμων.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ΛΟΥΚΑ [:Λουκά 14,16-24] 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ[:Ματθ.22,1-14] 

Αντιλήφθηκες και στην προηγούμενη παραβολή του υιού του νοικοκύρη εκείνου που, εκτός από τους απεσταλμένους δούλους του για τη συγκομιδή τω καρπών στο αμπέλι που τους εμπιστεύτηκε να καλλιεργούν, θανάτωσαν οι κακοί γεωργοί[βλ. Ματθ.21,33-46]και σε αυτήν εδώ την παραβολή του υιού και των απεσταλμένων δούλων, το ενδιάμεσο κεντρικό νόημα; Αντιλήφθηκες ότι υπάρχει βέβαια μεγάλη συγγένεια ανάμεσα στις δύο αυτές παραβολές, αλλά και πολύ μεγάλη διαφορά ταυτόχρονα; Καθόσον και αυτή δείχνει και του Θεού τη μεγάλη μακροθυμία και την πρόνοια, αλλά και την ιουδαϊκή αγνωμοσύνη. 

Αυτή όμως η παραβολή, η παραβολή των βασιλικών γάμων, έχει και κάτι επιπλέον από την παραβολή των κακών γεωργών· διότι προλέγει βέβαια και την έκπτωση των Ιουδαίων ως περιούσιου λαού του Θεού και την κλήση των εθνικών, αλλά μαζί με αυτά δείχνει και την ορθότητα του βίου και πόση τιμωρία επιφυλάσσεται για εκείνους που θα επιδείξουν αδιαφορία. Και πολύ ορθά αυτή η παραβολή αναφέρεται μετά από εκείνη των κακών γεωργών· διότι, επειδή μετά από εκείνη την παραβολή τούς είπε ότι «ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς(: θα αφαιρεθεί από εσάς η βασιλεία και η ιδιαίτερη προστασία του Θεού, και θα δοθεί σε έθνος το οποίο θα παράγει τα αγαθά έργα, που είναι οι καρποί της βασιλείας αυτής)»[Ματθ.21,43], αποκαλύπτει λοιπόν εδώ και σε ποιο έθνος θα δοθεί. 

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 28-11-2020 ἕως 30-11-2020.

 
Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

 

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο 

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 28-11-2020 ἕως 30-11-2020.

 

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2020 (4720)

Θά Τήν ἔχετε Βοηθό σέ ὅλη τήν ζωή σας καί τήν στιγμή τοῦ θανάτου σας καί τήν μέρα τῆς Κρίσεως..!

Έχετε τήν είκόνα τής Παναγίας στό σπίτι σας;
Καντήλι μπροστά στήν είκόνα Της έχετε;

Νά πάρετε τήν Προστάτιδα καί Βοηθό μας, τήν Μητέρα μας, πού είναι στούς ούρανούς καί στήν γή, νά τήν βάλετε στά σπίτια σας! Αύτή είναι ή Βασίλισσα τού Ούρανού καί τής γῆς!

Ἄς ἔρθουν νά μᾶς συλλάβουν! Ἐμεῖς θά κάνουμε κανονικά τίς Λειτουργίες. (Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ)

Άντε, να παίρνουμε μαζεμένες τις χαρές…

Οι δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου στο open tv:

«Είναι ένας διωγμός, το λέω έτσι, με πόνο ψυχής. Δε μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι πολύ φοβερό για μας. Είναι εντελώς απαράδεκτο. 

Εμείς θα κάνουμε κανονικά τις λειτουργίες κι ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι…».

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:18
https://orthopraxia.gr/ας-έρθουν-να-μας-συλλάβουν/

Ὑπάρχει περίπτωση ἕνας Ἅγιος νά μήν κάνη θαύματα;

– Γέροντα, υπάρχει περίπτωση ένας Άγιος να μην κάνη θαύματα; 
– Το αν θα κάνη ένας Άγιος θαύματα ή όχι, αυτό είναι θέμα του Θεού. Τα
πολλά όμως θαύματα των Αγίων μένουν άγνωστα
Tίποτε δεν είναι δύσκολο για τον Θεό και για έναν Άγιο που έχει παρρησία στον Θεό. 
Ο Χριστός είπε: 

Ἀπατᾶς τόν ἑαυτό σου ἄνθρωπε...

Μπορώ, λέγει, νά προσευχηθώ καί στήν οικία μου.
Απατάς τόν εαυτό σου άνθρωπε.
Βέβαια είναι δυνατό νά προσευχηθείς καί στήν οικία σου, είναι αδύνατο όμως νά προσευχηθείς έτσι όπως προσεύχεσαι στήν Εκκλησία, όπου αναπέμπεται από όλους μαζί κοινή προσευχή πρός τόν Θεό. 
Δέν εισακούεσαι τόσο πολύ παρακαλώντας μόνος σου τόν Κύριο, όσο όταν τόν παρακαλείς μαζί μέ τούς αδελφούς σου.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

13 Δεκεμβρίου. ♰ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΖ΄ (ΙΑ΄ ΛΟΥΚΑ). Τῶν Ἁγίων Προπατόρων. Τῶν Ἁγίων Μαρτύρων Εὐστρατίου, Αὐξεντίου, Εὐγενίου, Μαρδαρίου καί Ὀρέστου. Τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Λουκίας τῆς Παρθένου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Προεόρτιο. Κυρ. κθ΄ ἐπιστ. (Κολ. γ΄ 4-11).


ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Γ´ 4 - 11
4 ὅταν ὁ Χριστὸς φανερωθῇ, ἡ ζωὴ ὑμῶν, τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε ἐν δόξῃ. 5 Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία, 6 δι’ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, 7 ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· 8 νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· 9 μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ 10 καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ’ εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν, 11 ὅπου οὐκ ἔνι Ἕλλην καὶ Ἰουδαῖος, περιτομὴ καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος, ἐλεύθερος, ἀλλὰ τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσι Χριστός.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible